Koľko eur vám ostane?
Ahojte, píšem sem informačne, aby som zistila ako sú na tom druhí ludia. Kolko penazi vam ostane ked zaplatite hypo na zitie? na jedlo, potraviny, oblecko, benzin atd.. a samozrejme aj zalezi na tom ci ste dvaja, ci mate deti a podobne
nikdy som ziadnu hypoteku nemala ani nemam .. ani nechcem mat... nikdy...
Nemáme hypo sme v podnájme platíme tak 1000€ a ostane nám cca 900€ dvaja+ročné dieťa
Ostane nám presne toľko koľko potrebujeme plus ešte niečo navyše 😉
Po zaplatení všetkého potrebného a sporenia.
Keby nám ostalo menej, prehodnotíme svoje finančné správanie.
Úplne zbytočná téma. Reagovať budu len ti, ktorí su finančne viac ako v pohode a ti, ktorí ziju od výplaty do výplaty, sa nepriznaju, lebo sa budu hanbiť. Ak nevychadzate finančne, cas nájsť lepšiu prácu alebo skresat výdavky.
Nechápem načo ti to je ? Myslíš že tebe ostáva malo a chceš sa porovnať s inými alebo ako?
@sense aky je rozdiel medzi jogurtom a bananom? 😅
@mamamasama bolo to myslene tak ze sa nemusim rozhodovat co kupim,co vyjde lacnejsie, ci si mozem dovolit oboje alebo len jedno z toho alebo nic...
Presne toľko aby nam bolo dobre. Pred RD to bolo cca65%prijmov, pocas RD cca 40%.
popravde z mojho rodicaka davam mesacne 200eur na sporiaci ucet a kedze mame vlastny dom bez hypoteky tak platime len elektrika, internet, dane .. a hluposti z manzel. vyplaty ktora je celkom slusna... :D tak vdaka bohu za to.. ale inak riadne vsetko podrazelo stavebny material, aj potraviny idu hore proste vsetko... tak ludia setrite na horsie casy...
@janka2501 tak to ma fakt zaujima co jete/varite? To raz denne mate suchu ryzu alebo cestoviny a jeden kus ovocia alebo zeleniny? Len na zakladnu drogeriu mesacne musite minut este nieco z toho mala, dietatu kupit oblecenie/topanky .... To nerípem ale naozaj neviem ako z toho mozu ludia vyzit
@lvula a co je na tom zle ze ma to realne zaujima? co nakupuju, co varia, jedia, kolkokrat denne ... mozem sa mozno inspirovat lebo mne sa zda ze nejeme nic extra a miname na jedlo vela
Nikto takym ludom nekaze prispievat do takejto diskusie a kedze tak dobrovolne spravili tak predpokladam ze nemaju problem o tom aj dalej diskutovat
Neda sa aj odpovedat anonymne? 🙂) vtedy by asi autorka ziskala viac odpovedi, na to co ju zaujma.
Anonymne by som prispela realnou sumou. Takto len napisem, ze nastastie sme v pohode a zostava nam minimalne 50per prijmu manzela.
@janka2501 nechapem to 🤷♀️ Ja len na zeleninu a ovocie mesacne miniem cez 100€, nekupujem ziadnu exotiku, skor klasiku a slovensku, pozeram co je kde v akcii a to sa u nas nic nevyhadzuje... maso nemame kazdy den, sunky a salamy nekupujem vobec, vajicka domace (lacnejsie ako v obchode) .... ale z 250€ by som mesiac nevedela vyzit, nam by to nestacilo ani na stravu nie to este na ostatne. Ty vies kuzlit? 😂
@stormie kedze nevarim cez tyzden, nakupy su len rozky,chlieb, max zelenina... to som bola stredu v pekarni aj zo zeleninou som tam nechala necelych 5e,nechodim kazdy den do obchodu, to ani netreba....maso mam este v mrazaku, a viken nakupujem podla toho, co chcu navarit....ale ak nieco chyba urobim velky nakup, cize karton mlieka, vody do prace (u nas a mm sa neda voda pit),zemiaky, ryzu, drogeriu mame este od vianoc ( vypredaje kozmet. balickou) ....ak chcu nieco, tak narychlo pizza, kuracie sote s ryzou,francuzske zemiaky...u nas taketo ide
@janka2501 ale ved obedujete "niekde" a aj to sa plati, nie? Ci to zamestnavatel dava ako gastrace (a tym padom s platu) je jedno, ved zasa nie ste uplne bez obedov... my prejeme 1200e obcas aj viac, je nas sest... ale ja varim doma pre vsetkych siestich kazdy jeden den, jasne obcas donaska, ale klasika je teply obed kazdy den, nikto neje mimo...
@anjelicek26 ano obedujeme, deti v skole, a my v praci
@janka2501 to je nejaka lacna pekaren? So zeleninou 5€ od stredy - dnes je piatok takze tak 2 dni pre 4 osoby to je cca 0,60€ na osobu/ den na pecivo a zeleninu/ovocie? To mate ranajky, deti aspon desiata (predpokladam ze nejake pecivo, ovocie, zelenina tam su tiez) pripadne olovrant a vecera pre vsetkych? A maso sa do mrazaku tiez nejako dostalo, ryza, zemiaky a drogeria od vianoc sa tiez nekupila sama + este kupujete vodu tak to uz vobec neverim ze vyzijete z 250€ a mate plnohodnotnu stravu x krat za den a este z toho platite aj ine ako napr. oblecenie
To mi pripomina moju kolegynu ktora trvrdila ze minie na stravu 100€ - vikendy sa prestravovala u rodicov + este ju nabalili, cez tyzden mala maximalne ranajky a obed a aj to co doslo pod ruku (konzerva tuniaka s pecivo a pod.)
To sa pýta Igor, aby vedel, o koľko môže zvýšiť DPH?
Mily Igor, za to, že ty si umyvas vlasy luxusným mačací šampónom a nevadí ti rozhadzat aj 3000 eur do jednej rómskej rodiny.. Neznamená to, že by si nemohol už aj prestať s rozkradanim...

nemám hypo, takže celá výplata