icon

Koľko m3 vody miniete ako 4 členná rodina?

simsalabim
5. jún 2012

Ahojte, chcem sa vas opytat, kolko m3 teplej a studenej miniete ako 4 clenna rodina. My mame opat vo vyuctovani nedoplatok. A velky :( Neviem , ci vodou plytvame alebo co... Sme 2 dospeli, 2 deti (6 a 13r.). Sprchujeme sa denne, starsiu (13r) musim pri sprchovani strazit, lebo je schopna vodu pustat aj 20min. Pracka u nas ide denne, ak niektory den neperiem, dalsi ide 2x. Na riady mame umyvacku. Vo wc mame setriace tlacitko. Vsetci chodime do prace a skoly/skolky. Voda nekvapka zo ziadneho kohutika, baterie mame zmiesavacie s perlatormi. Fakt si myslim, ze ak, tak hadam jedine sprchovanie starsej dcery moze spotrebu vyhnat tak vysoko. Neviem si predstavit, ze by som pracku nepustala tak, ako pustam...kde este mozem vodou setrit?
Ak som to z vyuctovania dobre vycitala (lebo je to riadny misung) studenej vody sme minuli 4587m3 a teplej 3475m3. V tom je zapocitana nejako prepocitana "spolocna" voda v bytovke. Podotykam, ze susedia denne polievaju travnik okolo panelaka, v lete aj 2x.... spotrebu studenej vody sme inak mali o 400m3 mensiu, ale s tym prepocitanim vyskocila vyssie.
Za kurenie sme usetrili 90 euro....len ta voda ☹

Strana
z4
nercia
16. jún 2015

sme štyria- 50 kubikov studena a 18 tepla

alusiatko
28. jún 2015

My sme 4,a 55m3 studenej,kedze teplu nam zohrieva bojler na elektriku

jonki
29. sep 2015

@alusiatko to je spotreba stvorclennej rodiny za rok?

ejanjelik
29. sep 2015

poriadne si prestuduj vyuctovanie, nam sa stalo,ze pri vyuctovani elektriny nam zamenili hodnoty nizkej tarify s hodnotami vysokej tarify

alusiatko
29. sep 2015

@jonki u nas ano.

majk1
14. okt 2015

Dobry den United Option vam pomôže so šetrením vody v domácnosti . Zaoberáme sa kontrolou prietoky vody . nakoľko sme zistili ze v každej domácnosti sa dôkaze ušetriť 40-60 % vody -co znamena ak voda tak aj Eura . možte si nas poziviat na webe . mame tam vsetko o tom ako to funguje . neváhajte ma kontaktovať marian.majernik11@yahoo.com

stanley772
1. jan 2016

Akurat som robil odpis vody v byte za rok 2015. SV 102m a TV 70m, pri 2 dospelych osobach a 2 detoch ( 3 a 5r )...

mihali
31. mar 2016

@bets KoĹko ste mali nedoplatok za 133kubíkov

dadka_bb
20. máj 2016

Boze baby nam teraz majitelka volala ze mame nedoplatok 900eur! Vraj tepla voda 100kubikov vody. Ved to je co ?? Vy citam mate tak ako my.

jonki
20. máj 2016

@dadka_bb kolko vas je? 100 kubikov za teplu vodu na rok je teda paradne vela.....

emarekova
20. máj 2016

@dadka_bb celkovo vody okolo 110 za rok,z toho teplej neviem,zohrieva kotol.sme 4

nercia
26. máj 2016

my me 3 izb byt ( zatial) a mame 19 teplu a 51 studenu vodu... sme štyria, preplatok 126 e.... my uz 4 rok same preplatky a to sme zišli z 189 na 149 e počas rokov

barcelona94901
26. máj 2016

V meste sme mali 210 v rod,dome bez záhrady a teraz cca 110 na dzedzine s bazénom a polievaním,a uz štyria ,

fadama
20. feb 2017

@dadka_bb citala som ze ti prislo 900 eur nedoplatok tak svokre prislo 1000eur. Ako ste to riesili ?
Dakujem

katulka007
22. mar 2017

Ahojte. Viete mi prosim poradit 🙏 Vcera boli opisovat vodu a namerali nam za pol roka spotrebu 101m3 😲 Byvame v rod.dome - bungalov a sme 3 clenna rodina ( 2 dospely a syn ma 4 roky). Mame umyvacku, perieme cca kazdy 2.den, sprchujeme sa kazdy den (aj ked si radi napustime vanu 🛀),ale nemyslim si, ze plytvame vodou. Travnik zatial nepolievame.Myslite si, ze je to ok? Dakujem za kazdu radu.

evittam
22. mar 2017

@katulka007 Za pol roka?? Tak to plytvate vodou. My sme 4-clenna rodina a za min.rok sme minuly 23kubikov teplej vody a studenej 51.
a to mame umyvacku len od augusta.

evittam
22. mar 2017

@katulka007 Taku spotrebu ako pises sme nemali ani ked sme nemali umyvacku riadu.

katulka007
22. mar 2017

@evittam dakujem za info, urcite to budem riesit a informovat sa u vodarov, lebo mi to nejde do hlavy 😔 Je to naozaj strasne moc a nemyslim si, ze plytvame vodou ( aj ked manzela musim niekedy brzdit a kontrolovat).

evittam
22. mar 2017

@katulka007 Tak ono uz nespravis nic, jedine,ze by ste mali zle merace....
No a ono sa to nezda kym si to clovek neuvedomi-vies aj my sme mali kedysi strasnu spotrebu a nedoplatky...umyvala som riady pod velmi teplou vodou,ktora tiekla prudom, sprchovali sme sa,ze voda "valila" aj ked nemusela a podobne. Ked sme prijali opatrenia tak sa to odzrkadlilo uz prvy rok a to som nemala este ani umyvacku riadu s zacali chodit dokonca preplatky😉.

kvetinkaamalia
14. jún 2017

Ahojte.. Prosím vás poraďte. Bývame v byte 4členna rodina 3roky....nemáme merače na vodu!čo je samozrejme naša chyba.. Máme prietokový ohrievač na teplú vodu, čiže platíme iba studenú! Doteraz sme mali spotrebu do 90m3....A teraz nám došlo 600m3....čo je nereálne!Ako sa dá reklamovať alebo čo sa dá s tým robiť? Ďakujem

moni73
14. jún 2017

@kvetinkaamalia 600 kubíkov je reálnych, pokiaľ by vám pretekalo WC. Merače rýchlo namontovať, zvyčajne majú byty s meračom max koeficient 1,1 a zvyšok vody sa rozpocita medzi nemeranych. Skôr by som tipla, že ste zle odpísali stav.
Inak, my 4členná rodina sv 130, Tuv 85m3.

moni73
14. jún 2017

@kvetinkaamalia pozri si aký ste mali koeficient prepočtu.

libka1
15. jún 2017

Ahojte, neviete mi niekto napisat aky mate koeficient na vyuctovani pri ustrednom kureni? Len tak orientacne by som potrebovala. Ja mam pri fixe 0,011528 a pri variabile 54,957421. Tak som z toho nejaka zmätená 🙂

cmulinka
15. jún 2017

My mame 42 m3/3 osoby. Umyvacka, setrice na kohutikoch, splachovani, a vodou zo susicky zmyvam dlazky...

moni73
15. jún 2017

@libka1 kúrenie je zložité...teda správca ho asi nevysvetli, skôr ten co vám dával merače na radiátory. Keď máš podobnú sumu ako minulý rok, možno o niečo vyššiu (bola dlhšia zima) a nezmenili ste "správanie", tak to bude s veľkou pravdepodobnosťou v poriadku. V prílohe k vyuctovaniu by to malo byť podrobne rozpísané...

libka1
15. jún 2017

@moni73 no praveze nemam, mam tam obrovsky skor hore, a pritom byt bol minimalne kureny, chvilu bol prazdny a je strasne prekureny odkedy sme zasklili lodziu a zateplili barak, takze tam kurime len v 2 miestnostiach z 5. Tak ma ten nedoplatok na kureni prekvapil. Hlavne mi nic nehovoria tie koeficienty.

moni73
15. jún 2017

@libka1 neporadim... nedavali ste merace na radiatory v minulom roku? Co viem: na schodzi by ste mali mat odsuhlasenu zakladnu a spotrebnu zlozku (v pripade, ze mate merace). Zakon/vyhlaska odporuca pomer 60 zakladna (tj podla plochy) a 40 spotrebna (to co je na meracoch). V pripade, ze mate 40/60 alebo 50/50 mal by to byt ok pomer. Koeficient poznam len polohy. Vrchne poschodie, rožne izby mozu byt koeficientom zvyhodnene. My sme v 3,5izbaku platili za uk do 800 eur (tiez nekurime vsade a neprehaname), su ale aj byty podobnej vymery, kde sa zmestia do 200. Nechapem...

libka1
15. jún 2017

@moni73 aj tak dakujem ze si zareagovala. Ja tam nebyvam, platia to najomnici a su nahnevani, a ja mam pocit ze opravnene. Napisem reklamaciu, ked neuspejem aspon mi pisomne vysvetlia tie koeficienty 🙂 Tie zlozky mame podla zakona, 60/40.
Druha anomalia vyskocila na meracoch vody. Je tam namerana 6x vyssia spotreba teplej vody ako studenej, co mi pride teda nezmysel uz uplny.

ckatka
23. sep 2020

Naša spotreba vody za posledný rok bola 7,15 m3 mesačne. (93m3 za 13 mesiacov od výmeny vodomera).

Sme dvaja dospelí, jedno dieťa 3r a jeden obrovský pes ktorý sa kúpe minimálne raz do týždňa (vo vani).
Periem asi 5x do týždňa (často len krátky 30min program ale často aj tri hodiny na 90 stupňov manželov veci z prace). Na riad mam umývačku ktorá ide zhruba obden. Cca tri týždne z leta sme mimo domu plus par víkendov.

Na ušetrenie teplej vody nám veľmi pomáha, ze mame len 120l bojler a nahrievame ho len v noci. Čiže keď si cez deň minime...večer nemáme 😉a bojler je vedľa vane tak každý vidí koľko vody ešte ostáva pre ostatných. Sprchujeme sa.casto, manžel aj 3x denne keď cvičí a robí na dvore...ale väčšinou to je len rýchle oplachnutie vlažnou vodou bez mydla.
Uz aj malé dieťa pochopilo co znamená ta ručička na bojleri...A ze keď vypustí telu vodu pri kúpaní...na oplachnutie mu ostane studená 😂
Ale nie je to u nás úplne Sparta zasa...keď treba alebo mame návštevu a je nás viac...proste bojler prepneme a nahrieva sa priebežne.
U nás sa vodou proste šetrí. Este mame rezervy...ale ide to. Polievka sa studnovou

michaela334
23. feb 2022

@bodka13 My máme tiež tak 128.757m3

Strana
z4