Koľko mesačne míňate na potraviny za osobu?
Koľko dáte mesačne na potraviny za osobu? My sme dvaja. Každý tak 250e
Zalezi od mesiaca, niekedy sa mestime do 500 na osobu niekedy ani 1000 nestaci. Podla toho co robime a kde prave sme :D
@anonym_autor cca 450 eur, dva dospelí, dve deti
No my keby sme minulý na osobu 250 tak bývame na ulici a nemame zaplatené nič ako poistky, družina atď. Ale tak kupujeme v rámci svojich možností. Ja si napr nedovolím kúpiť v zime jahody, ani nekupujeme hovädzie mäso apod. Presne kvôli cenám. Je to max 400 za mesiac 2dosp 1 dieťa
@sara07 presne tak sa snazim aj ja a veru peniaze to "setri" a myslim ze sa stravujeme aj vcelku zdravo ... chladnicku mavam skoro prazdnu bo tam mam hlavne 2-3 hrnce kde mam navarene a potom plny spodny suflik ovocia a zeleniny ... samozrejme aj nejake zasoby v mrazaku a spajzi nech je z toho varit ... take studene vecere typu parky a sunkovy chlieb vychadzaju dost draho ked clovek kupi kvalitnejsie potraviny ... take mne staci raz za tyzden ostatne dni mam aj veceru varenu ... aj to lepsie zasyti a nevyzieram potom este po novciach 😀
@adabise683 menšia vyplata neviem či ste pocitili, všetko hore , a masaž vy neviete šetrit, hospodarit varit a podobne,
chyba nie v konsolidacii ale v nás to ma asi najviac ubija
@adabise683 menšia vyplata neviem či ste pocitili, všetko hore , a masaž vy neviete šetrit, hospodarit varit a podobne,
@sara07 ale všetko má svoje limity..
@anonym_autor cca 5x100...ale mame nase domace ako vajicka, mlieko, maso
@danielahamar hrozná drazoba je :(
@anonym_autor Mne na stravu nestačí celá výplata, takže aj ja si rád prečítam kolko iným luďom stačí na jedlo, a čo vlastne jedia keď je taká drahota. Takže tiež 1 osoba (žijem sám) nejakých do 150€ mám povinné platby, zvyšok prejem a nikdy mi to nevyjde. Takže ani netuším akú sumu by som potreboval na vystravovanie seba samého.
P.S. Ja som vďačný za tieto témy lebo ma to zaujíma, konečne mám stabilné zanestnanie teda aj príjem a idem si zapiovať iba potravinové výdavky.
Dám len príklad za dnešný deň screenshot z bankovej aplikacie keďže platím kartou… Jediné čo som dnes kupoval v hotovosti bola cigánska pečienka na trhu čo stála 6€. Takže to pripočítajte. Väčsina z toho je strava. Nie úplne všetko ale väčšina. Tých 50 a 180 sú výbery z bankomatu pri Kauflande. Preto jo tam píše.
A tých 46 a 11 je tankovanie… A tých 9,35 sú kutilské veci.
Dám len príklad za dnešný deň screenshot z bankovej aplikacie keďže platím kartou… Jediné čo som dnes kupoval v hotovosti bola cigánska pečienka na trhu čo stála 6€. Takže to pripočítajte. Väčsina z toho je strava. Nie úplne všetko ale väčšina. Tých 50 a 180 sú výbery z bankomatu pri Kauflande. Preto jo tam píše.
@unbeholfen úff..pekný odliv
Však hovorím strašná drahota je. Veď nenaplním velkú igelitku a 30€ jak lusk…
@unbeholfen prečo si vyberal dva krát v jeden deň peniaze a prečo si nakupoval v jeden deň v Tesco v Šali i Galante a ešte bežal do Kauflandu ?
@unbeholfen prečo si vyberal dva krát v jeden deň peniaze a prečo si nakupoval v jeden deň v Tesco v Šali i Galante a ešte bežal do Kauflandu ?
@ekira1 lebo som zháňal niečo čo v Galante nemali tak som skočil do Šale. Potreboval som vybrať dostatok hotovosti lebo dvom luďom musím vrátiť dlh po 50€ a od kamoša idem kupovať počítač.
@sara07 nepocitila bo nepracujem momentalne bo som na rodicovskej ... ale tie ceny v obchode vidim samozrejme a hospodarim podla svojich moznosti
Jak sa dá to spraviť aby som mohol papať drahé potraviny a zároveň ušetriť?
@ekira1 lebo som zháňal niečo čo v Galante nemali tak som skočil do Šale. Potreboval som vybrať dostatok hotovosti lebo dvom luďom musím vrátiť dlh po 50€ a od kamoša idem kupovať počítač.
@unbeholfen tak si mal v šali kúpiť len to, čo si zhaňal, nič iné. A vybrať raz z bankomatu, nebehal by si po obchodoch. Taktiež, prečo tankuješ dva krát v jeden deň?
Jak sa dá to spraviť aby som mohol papať drahé potraviny a zároveň ušetriť?
@unbeholfen nebehať stále po obchodoch.
@unbeholfen tak si mal v šali kúpiť len to, čo si zhaňal, nič iné. A vybrať raz z bankomatu, nebehal by si po obchodoch. Taktiež, prečo tankuješ dva krát v jeden deň?
@ekira1 lebo som chcel dať plnú nádrž, ale nedal som, a neskôr som sa rozhodol že predsa dám. Ale napríklad na telekomácku simkartu už nekúpim kredit, lebo ako hlavnú používam tescomobile. Tam mám kredit tak ani tam nekúpim. A ešte som plánoval pozrieť teská aj v Bratislave keďže to čo zháňam má len sieť tesco. No ale téma je potraviny a viem že najväčšia časť rozpočtu mi odíde na to, a čudujem sa že niekde sa traja najedia z takej sumy, čo mne samému nestačí. A ja nakupujem tak impulzívne lebo neviem kedy na čo budem mať chuť, tak idem aj 3x denne do obchodu. Ja tak neviem byť že nakúpiť naraz 30 vifoniek a každý deň si zaliať vifonku… Ja som taký že raz mám chuť na klobásu, raz na palacinky, raz na slaninu, tak musím ísť do obchodu aj viackrát denne lebo ani poobede neviem na čo práve budem mať večer chuť.
Napríklad mal som chuť na ryby a krevety, ale krevety práve nemali (inokedy stále mali), tak som už nechcel ani tie ryby lebo spolu som to chcel, tak som kúpil sushi lebo na to som mal chuť ako druhé najviac. Chápeš že prvé najviac som chcel krevety s rybami, a druhé najviac sushi. Ale neviem na čo budem mat chuť zajtra, takže až zistím na čo mám chuť zas pôjdem do potravín, ale môže sa stať že to práve nebudú mať, a potom ma to rozhodí, lebo chcem jesť to na čo mám práve chuť. A keď musím len nasilu jesť iné, tak si už to jedenie tak neužijem.
No lidl sa mi zda,ze z cenami dost isiel dole,napr.chlieb 1.49eur,mlieko 0,50 a aj rozky,ked som pouzila appku som mala lacnej.U nas chlieb ma vsade rozne ceny.
Je pravda ten mýtus že Lidl je najlacnejší? Okrem Biedronky, Terna, Kraja máme všetky známe potraviny. Takže v ktorých je lacnota?
Minuly mesiac som si zapisovala naozj kazdy cent, takze viem povedat ze dvaja dospeli a skoro trojrocne dieta 360€. Zemiaky mame od rodicov, to nekupujeme. Ale je pravda ze prevazne som nakupovala v akciach a snazila sa minut co som mala doma pootvarane, napriklad strukoviny a tak. Jeme len doma, dva krat za mesiac sme jedli mimo, co som do toho nepocitala. Varila som take bezne jedla, jeden den bol sice granadir, druhy bol losos, potom zase dva dni husta hrstkova s domacim pecivom a dalsi den hovadzina…. Takze neboli sme len o “lacnych” jedlach
Iba za január som spočítal a to len platby kartou takže nemám všetky údaje, ale iba čo som platil kartou tak to je dokopy 222,61€ iba strava. A to ešte kolko som aj za hotovosť kupoval…
Vo februári som už väčšinou platil kartou, takže mám presnejšie údaje. Iba za polovicu mesiaca (teda do teraz) som minul 157,04€ za stravu. Takže to odhadujem na 300-400€ mesačne. Ale stále je to len 90% lebo sú ešte miesta kde berú len hotovosť.
@ekira1 lebo som chcel dať plnú nádrž, ale nedal som, a neskôr som sa rozhodol že predsa dám. Ale napríklad na telekomácku simkartu už nekúpim kredit, lebo ako hlavnú používam tescomobile. Tam mám kredit tak ani tam nekúpim. A ešte som plánoval pozrieť teská aj v Bratislave keďže to čo zháňam má len sieť tesco. No ale téma je potraviny a viem že najväčšia časť rozpočtu mi odíde na to, a čudujem sa že niekde sa traja najedia z takej sumy, čo mne samému nestačí. A ja nakupujem tak impulzívne lebo neviem kedy na čo budem mať chuť, tak idem aj 3x denne do obchodu. Ja tak neviem byť že nakúpiť naraz 30 vifoniek a každý deň si zaliať vifonku… Ja som taký že raz mám chuť na klobásu, raz na palacinky, raz na slaninu, tak musím ísť do obchodu aj viackrát denne lebo ani poobede neviem na čo práve budem mať večer chuť.
@unbeholfen v každej jednej diskusii kde píšeš ti radia to isté. Ale ty ideš zas do druhej a zas píšeš to isté..
No netuším predné koľko ale celkom dosť. Potraviny sú vec na ktorej sa z nás moc nešetrí, ale priestor by sa našiel.
@unbeholfen v každej jednej diskusii kde píšeš ti radia to isté. Ale ty ideš zas do druhej a zas píšeš to isté..
@ekira1 pýtalo sa, odpovedal som.
@ekira1 pýtalo sa, odpovedal som.
@unbeholfen si dospely clovek. Mas vyplatu plus invalidny. Vies, kolko potrebujes z toho na povinne platby a vies, kolko si mozes dovolit minut na jedlo, kozmetiku, zabavu. Nevychadza mi to je v tvojom pripade uplna blbost. Nemozes sa nechat ovladat svojimi vasnami. Ze neviem, na co budem mat chut...ano, aj ja by som mala kazdy den chut na obed homara a vecer angus steak..ale na to by mi nas prijem nestacil. Aj kabelku za 700€ by som si kupila, aj kazdy druhy den by som sa nechala masirovat. Ale minat tolko, aby sme vysli a nieco ostali. Ty si pripad pre psychiatra. Zavislost na jedle..obzerstvo.
Aj keby ti doktor dal prisnu dietu, inak 23.03. umries, radsej by si umrel ako sa kontroloval.
Ja keby som mala variť iba to na čo máme chuť tak miniem oveľa viac a to som ešte bezlepkova čo tiež nie su lacné potraviny. Ale tak napr varim lacnejšie jedlo cez týždeň napr fazuľová polievka, francúzske zemiaky apod a tym pádom inokedy môžeme uvariť aj drahšie jedlo alebo raz za čas objednať kebab alebo pizzu. Momentálne mám zlomenú ruku ale za normálnych okolností aj pečiem napr slané croissanty na desiatu a raňajky, alebo muffiny atď

Kazdy si robi tak, ako uzna za vhodne. Niekto minie 200 EUR pre 3 osoby, iny 1200 EUR. Ja som tu za tie roky ikskrat videla rozne jedalnicky, kde bolo 5x tyzdenne jedlo z cestoviny a na veceru chleba. Tiez je rozdiel, ci ma niekto intolerancie, kupuje len farmarske veci, bezne kupuje maso, udeniny, syry, vajcia napriklad v biokvalite. Je podla mna velky rozdiel v tom, ked niekto vari denne a ini sa stravuju v praci/skole/skolke a na veceru je chleba, parky, natierky, vajcia. To, ze ja mam pri 3 dospelych osobach stravujucich sa kompletne doma 700-750 EUR mesacne, tebe nepovie nic.