icon

Koľko mesačne míňate na potraviny za osobu?

14. feb 2026

Koľko dáte mesačne na potraviny za osobu? My sme dvaja. Každý tak 250e

Strana
z4
anonym_76cdc2
27. feb 2026
@unbeholfen

Veď si len zrátajte kolko som nechal v jednote len za posledné dni. Tak nechápem ako niekto môže vyžiť zo 150-200€ na osobu. Keby som to vedel, nikdy nemám finančné problémy.

@unbeholfen dufam, ze tie sladkosti na tom blocku mas zasobu aspon na 2 mesiace. Alebo preco vlastne kupujes sladkosti za cca 27 eur, ked ocividne nie su anilen v akcii? Lebo ja tiez denne chcem nieco sladke, ale do slaka, kupujem jedine v akcii, aby ma to na viac ako 59centov/kus nevyslo! A urcite neberiem tie najdrahsie znacky bez akcie... 700 eur na osobu za jedlo na mesiac? Ked sam seba nazyvas chudobou a zbieras smeti, aby ti vyslo? Mne prislo, ze uz miname dost vela, ked sme 2 dospeli platili 500-600 mesacne. 2 dospeli zarabajuci ludia!

unbeholfen
27. feb 2026

Iba za dnešné popoludnie:

gregik66
27. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen ja som za dnesne popoludnie kupila 2x mlieko, 10 vajec, 300g syra, 3 velke bagety, 1,5kg jablk, 3 pomarance, dve hrusky a lentilky za 14€. Keby si si kupoval realne jedlo a nie hluposti, vyslo by ti to. Zaplatila som menej ako ty a mame z toho veceru na 3x pre troch. Plus ovocie na desiatu.

gregik66
27. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen a v lidli mas kofolu 2,5l za 1,49. Vyberaj si kde nakupujes

blackcat8885
27. feb 2026
@gregik66

@unbeholfen ja som za dnesne popoludnie kupila 2x mlieko, 10 vajec, 300g syra, 3 velke bagety, 1,5kg jablk, 3 pomarance, dve hrusky a lentilky za 14€. Keby si si kupoval realne jedlo a nie hluposti, vyslo by ti to. Zaplatila som menej ako ty a mame z toho veceru na 3x pre troch. Plus ovocie na desiatu.

@gregik66 Ale on radšej bude plakať ako je všetko drahé a kupovať hlúposti on sa nepouči. Ja som dnes kúpila brokolicu za 0,90 a mame polievku na 2dni zvyšok na polievku mam doma.

gregik66
27. feb 2026
@blackcat8885

@gregik66 Ale on radšej bude plakať ako je všetko drahé a kupovať hlúposti on sa nepouči. Ja som dnes kúpila brokolicu za 0,90 a mame polievku na 2dni zvyšok na polievku mam doma.

@blackcat8885 no akoze ja nechapem. Keby nepridaval tie blocky tak by som si myslela ozaj ze troll. Ale ako takto moze existovat dospely clovek?

anonym_db8a56
27. feb 2026
@anonym_6bccb7

Okolo 800 eur, niekedy aj viac. Ale boli casy, ked to bolo 200 eur. Prikryvam sa takou perinou, na aku mam.

@anonym_6bccb7 Na osobu 800€?

anonym_6bccb7
27. feb 2026
@anonym_db8a56

@anonym_6bccb7 Na osobu 800€?

@anonym_db8a56 jasne, aj 1000 eur, aj 800 eur. nesledujem to.

blackcat8885
27. feb 2026
@gregik66

@blackcat8885 no akoze ja nechapem. Keby nepridaval tie blocky tak by som si myslela ozaj ze troll. Ale ako takto moze existovat dospely clovek?

@gregik66 Robím v potravinách denne vidím nákupy kde bežné žena co ma rodinu príde aj 4x za deň niečo kúpiť lebo chyba jej to a hento. Ja by som nevedela takto fungovať vždy mam doma nejaké zásoby su dni keď ozaj nič nekúpim. Plánujem varenie desiaty atď. Konkrétne robím s pečivom sú ľudia čo dajú za pečivo 15€ každý druhý deň lebo sa im nechce robiť sebe a deťom desiatu

anonym_db8a56
27. feb 2026
@anonym_6bccb7

@anonym_6bccb7 oukeej

sticker
ekira1
27. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen len čisto pre zaujímavosť, koľko vážiš? Ješ buď fastfoody, alebo sladkosti, alebo polotovary a piješ sladené vody..

ekira1
27. feb 2026
@anonym_6bccb7

@anonym_6bccb7 to bude tým, že to nesleduješ, reálne to môže byť 200-300€.

ekira1
27. feb 2026
@blackcat8885

@blackcat8885 ja zas karfiol za 1,50€ bude polievka a vyprážaný s varenými zemiakmi.

anonym_6bccb7
27. feb 2026
@ekira1

@ekira1 no mám appku v georgovi, kde vidím, koľko som minula v Bille, Lidli apd. Drogériu nakupujem v DM a Teta.

anonym_6bccb7
27. feb 2026
@ekira1

@ekira1 február, krátky mesiac a ešte zajtra idem do nákup.

ekira1
27. feb 2026
@anonym_6bccb7

@ekira1 február, krátky mesiac a ešte zajtra idem do nákup.

@anonym_6bccb7 to si už tromfla unbelhofena 🫢 snáď strava u teba bude aspoň o kúsok zdravšia.

unbeholfen
28. feb 2026
@ekira1

@unbeholfen len čisto pre zaujímavosť, koľko vážiš? Ješ buď fastfoody, alebo sladkosti, alebo polotovary a piješ sladené vody..

@ekira1 120kg momentálne. Lebo po výplate sa to vyšplhá aj na 125kg, a keď sa minú peniaze skôr ako príde ďalšia výplata, nasleduje nútený pôst a vtedy tých 5kg vždy schudnem.

anonym_6bccb7
28. feb 2026
@ekira1

@anonym_6bccb7 to si už tromfla unbelhofena 🫢 snáď strava u teba bude aspoň o kúsok zdravšia.

@ekira1 samozrejme, ja som typ bezlepkový, bezlaktózový (nemám intolerancie, len je to pre mňa zdravšia varianta) žiadne sladkosti, iba čaj a čistá voda, doprajem si dobrú kávu, dobré kvalitné mäso, čersvé ovocie, zeleninu, hnedú ryžu. Chodím aj do reštaurácií často, každý deň, keď som v práci, nijako sa zatiaľ neobmedzujem.

ekira1
28. feb 2026
@anonym_6bccb7

@ekira1 samozrejme, ja som typ bezlepkový, bezlaktózový (nemám intolerancie, len je to pre mňa zdravšia varianta) žiadne sladkosti, iba čaj a čistá voda, doprajem si dobrú kávu, dobré kvalitné mäso, čersvé ovocie, zeleninu, hnedú ryžu. Chodím aj do reštaurácií často, každý deň, keď som v práci, nijako sa zatiaľ neobmedzujem.

@anonym_6bccb7 tak to dosť vysvetľuje, reštaurácie urobia tých 500€, bezlepkové potraviny sú tak 3x drahšie, bezlepkové iba trochu. Ale uznáš, že to ako príklad bežného stravovania nie je. Tiež, keď mám možnosť, beriem mäso s farmy, za to mi ľúto peňazí nie je. Ale obyčajným stravovaním a varením doma na jednu osobu stačí 200-300€ v pohode. Ja som skôr narážala na to, že je drahota, že lacno sa dajú len múčne jedlá, alebo naša hviezda čo minie všetky peniaze na sladkosti a fastfood a ešte musí pred výplatou zbierať fľaše v kontajneri, pretože mu nestačí 800€ na stravu.

anonym_6bccb7
28. feb 2026
@ekira1

@anonym_6bccb7 tak to dosť vysvetľuje, reštaurácie urobia tých 500€, bezlepkové potraviny sú tak 3x drahšie, bezlepkové iba trochu. Ale uznáš, že to ako príklad bežného stravovania nie je. Tiež, keď mám možnosť, beriem mäso s farmy, za to mi ľúto peňazí nie je. Ale obyčajným stravovaním a varením doma na jednu osobu stačí 200-300€ v pohode. Ja som skôr narážala na to, že je drahota, že lacno sa dajú len múčne jedlá, alebo naša hviezda čo minie všetky peniaze na sladkosti a fastfood a ešte musí pred výplatou zbierať fľaše v kontajneri, pretože mu nestačí 800€ na stravu.

@ekira1 ako som napísala, prikrývam sa takou perinou, na akú mám. Boli časy, keď som dala na jedlo 200 eur/m, dnes to nepočítam. Ak prídem o prácu, alebo vážne ochoriem, situácia sa zmení a s ňou aj môj nákupný košík zákazníka pochopiteľne. Ja som ten typ, že mäso mám z farmy, od dodávateľa, vajíčka nejem- ak tak iba domáce, väčšinou kupujem výrobky bio a veľa jem v dobrých a kvalitných reštauráciách. Dobre poke u nás stojí 12-14 eur. To je napríklad obed. Keď občas idem aj na večeru a do toho sa zákup v obchode nemám nikdy menej ako 25 eur tak sa to nazbiera. Nákup včera (pomaranče 3kg, jablká 2 kg maslo bezlaktózové, dve mlieká bezlaktózové, čučoriedky, jogurty bezlaktózov, cottage cheese , bezlepkový chlieb - 25 eur. Bez mäsa, bez šunky, bez syra.Sú to rańajky, večera a ovocie na desiatu a olovrant. Mlieko, maslo vydrží dlho, ostatný nákup mám na dva dni.

unbeholfen
28. feb 2026

Som hladný idem kúpiť nejaký salám do jednoty. Teraz som sa zobudil a už o hodinu zatvárajú a musel by som až do Tesca čo je ďaleko a nechce sa mi až tam.

anonym_c5da2e
28. feb 2026

Som sama, nekupujem polotovary, ani silou mocou lacne, skor nie, som dost na zdravu stravu a zmestim sa do 170e.

bessie12
2. mar 2026
@mooonika1975

@bessie12 preboha, potom 4 -členna rodina minie 1200€ na jedlo a ak zarobia on 1100 a ona 800, tak ako žijú? A ešte keď počúvam , kde ideme na dovolenku a 5000€ mám IBA rozpočet na dovolenku, ??? Tie platy sú poväčšinou ešte horšie ako som napísala 😳 to len výkrik, nič to nemá s tebou ✌️

@mooonika1975 dnes som bola v obchode a platila som takmer 72€. Kúpila som mäso, maslo, nejaku tú šunku a šaláty do práce, pečivo, paprika, cuketa, pór, vajíčka, čaje, malu flasu vody a po nejake tie pudingy v akcii. A to som nekúpila všetko. Este som chcela mlieko, karfiol, jablká, hrušky a kavu. Ale tu, ktoru pijem u nas v obchode nemajú. Zvyšok necham na manzela, ked zajtra pojde do obchodu dokúpiť zvyšné veci. Inak by som sa domov neodniesla 😂 ale ano, potraviny su teraz veľmi drahé. Hoci naprikad na take maslo sa sťažovať nemozem. Aj keď je to značka obchodu, tak je to chutne 82% maslo za 1,59€ 250g (predtym to bolo drahšie) 😀 to nakupujem často a hlavne pred sviatkami.

Strana
z4