Koľko mesačne míňate na potraviny za osobu?
Koľko dáte mesačne na potraviny za osobu? My sme dvaja. Každý tak 250e
Iba za dnešné popoludnie:
@unbeholfen ja som za dnesne popoludnie kupila 2x mlieko, 10 vajec, 300g syra, 3 velke bagety, 1,5kg jablk, 3 pomarance, dve hrusky a lentilky za 14€. Keby si si kupoval realne jedlo a nie hluposti, vyslo by ti to. Zaplatila som menej ako ty a mame z toho veceru na 3x pre troch. Plus ovocie na desiatu.
@unbeholfen a v lidli mas kofolu 2,5l za 1,49. Vyberaj si kde nakupujes
@unbeholfen ja som za dnesne popoludnie kupila 2x mlieko, 10 vajec, 300g syra, 3 velke bagety, 1,5kg jablk, 3 pomarance, dve hrusky a lentilky za 14€. Keby si si kupoval realne jedlo a nie hluposti, vyslo by ti to. Zaplatila som menej ako ty a mame z toho veceru na 3x pre troch. Plus ovocie na desiatu.
@gregik66 Ale on radšej bude plakať ako je všetko drahé a kupovať hlúposti on sa nepouči. Ja som dnes kúpila brokolicu za 0,90 a mame polievku na 2dni zvyšok na polievku mam doma.
@gregik66 Ale on radšej bude plakať ako je všetko drahé a kupovať hlúposti on sa nepouči. Ja som dnes kúpila brokolicu za 0,90 a mame polievku na 2dni zvyšok na polievku mam doma.
@blackcat8885 no akoze ja nechapem. Keby nepridaval tie blocky tak by som si myslela ozaj ze troll. Ale ako takto moze existovat dospely clovek?
Okolo 800 eur, niekedy aj viac. Ale boli casy, ked to bolo 200 eur. Prikryvam sa takou perinou, na aku mam.
@anonym_6bccb7 Na osobu 800€?
@anonym_6bccb7 Na osobu 800€?
@anonym_db8a56 jasne, aj 1000 eur, aj 800 eur. nesledujem to.
@blackcat8885 no akoze ja nechapem. Keby nepridaval tie blocky tak by som si myslela ozaj ze troll. Ale ako takto moze existovat dospely clovek?
@gregik66 Robím v potravinách denne vidím nákupy kde bežné žena co ma rodinu príde aj 4x za deň niečo kúpiť lebo chyba jej to a hento. Ja by som nevedela takto fungovať vždy mam doma nejaké zásoby su dni keď ozaj nič nekúpim. Plánujem varenie desiaty atď. Konkrétne robím s pečivom sú ľudia čo dajú za pečivo 15€ každý druhý deň lebo sa im nechce robiť sebe a deťom desiatu
@anonym_6bccb7 oukeej

@unbeholfen len čisto pre zaujímavosť, koľko vážiš? Ješ buď fastfoody, alebo sladkosti, alebo polotovary a piješ sladené vody..
@anonym_6bccb7 to bude tým, že to nesleduješ, reálne to môže byť 200-300€.
@blackcat8885 ja zas karfiol za 1,50€ bude polievka a vyprážaný s varenými zemiakmi.
@ekira1 no mám appku v georgovi, kde vidím, koľko som minula v Bille, Lidli apd. Drogériu nakupujem v DM a Teta.
@ekira1 február, krátky mesiac a ešte zajtra idem do nákup.
@unbeholfen len čisto pre zaujímavosť, koľko vážiš? Ješ buď fastfoody, alebo sladkosti, alebo polotovary a piješ sladené vody..
@ekira1 120kg momentálne. Lebo po výplate sa to vyšplhá aj na 125kg, a keď sa minú peniaze skôr ako príde ďalšia výplata, nasleduje nútený pôst a vtedy tých 5kg vždy schudnem.
@anonym_6bccb7 to si už tromfla unbelhofena 🫢 snáď strava u teba bude aspoň o kúsok zdravšia.
@ekira1 samozrejme, ja som typ bezlepkový, bezlaktózový (nemám intolerancie, len je to pre mňa zdravšia varianta) žiadne sladkosti, iba čaj a čistá voda, doprajem si dobrú kávu, dobré kvalitné mäso, čersvé ovocie, zeleninu, hnedú ryžu. Chodím aj do reštaurácií často, každý deň, keď som v práci, nijako sa zatiaľ neobmedzujem.
@ekira1 samozrejme, ja som typ bezlepkový, bezlaktózový (nemám intolerancie, len je to pre mňa zdravšia varianta) žiadne sladkosti, iba čaj a čistá voda, doprajem si dobrú kávu, dobré kvalitné mäso, čersvé ovocie, zeleninu, hnedú ryžu. Chodím aj do reštaurácií často, každý deň, keď som v práci, nijako sa zatiaľ neobmedzujem.
@anonym_6bccb7 tak to dosť vysvetľuje, reštaurácie urobia tých 500€, bezlepkové potraviny sú tak 3x drahšie, bezlepkové iba trochu. Ale uznáš, že to ako príklad bežného stravovania nie je. Tiež, keď mám možnosť, beriem mäso s farmy, za to mi ľúto peňazí nie je. Ale obyčajným stravovaním a varením doma na jednu osobu stačí 200-300€ v pohode. Ja som skôr narážala na to, že je drahota, že lacno sa dajú len múčne jedlá, alebo naša hviezda čo minie všetky peniaze na sladkosti a fastfood a ešte musí pred výplatou zbierať fľaše v kontajneri, pretože mu nestačí 800€ na stravu.
@anonym_6bccb7 tak to dosť vysvetľuje, reštaurácie urobia tých 500€, bezlepkové potraviny sú tak 3x drahšie, bezlepkové iba trochu. Ale uznáš, že to ako príklad bežného stravovania nie je. Tiež, keď mám možnosť, beriem mäso s farmy, za to mi ľúto peňazí nie je. Ale obyčajným stravovaním a varením doma na jednu osobu stačí 200-300€ v pohode. Ja som skôr narážala na to, že je drahota, že lacno sa dajú len múčne jedlá, alebo naša hviezda čo minie všetky peniaze na sladkosti a fastfood a ešte musí pred výplatou zbierať fľaše v kontajneri, pretože mu nestačí 800€ na stravu.
@ekira1 ako som napísala, prikrývam sa takou perinou, na akú mám. Boli časy, keď som dala na jedlo 200 eur/m, dnes to nepočítam. Ak prídem o prácu, alebo vážne ochoriem, situácia sa zmení a s ňou aj môj nákupný košík zákazníka pochopiteľne. Ja som ten typ, že mäso mám z farmy, od dodávateľa, vajíčka nejem- ak tak iba domáce, väčšinou kupujem výrobky bio a veľa jem v dobrých a kvalitných reštauráciách. Dobre poke u nás stojí 12-14 eur. To je napríklad obed. Keď občas idem aj na večeru a do toho sa zákup v obchode nemám nikdy menej ako 25 eur tak sa to nazbiera. Nákup včera (pomaranče 3kg, jablká 2 kg maslo bezlaktózové, dve mlieká bezlaktózové, čučoriedky, jogurty bezlaktózov, cottage cheese , bezlepkový chlieb - 25 eur. Bez mäsa, bez šunky, bez syra.Sú to rańajky, večera a ovocie na desiatu a olovrant. Mlieko, maslo vydrží dlho, ostatný nákup mám na dva dni.
Som hladný idem kúpiť nejaký salám do jednoty. Teraz som sa zobudil a už o hodinu zatvárajú a musel by som až do Tesca čo je ďaleko a nechce sa mi až tam.
Som sama, nekupujem polotovary, ani silou mocou lacne, skor nie, som dost na zdravu stravu a zmestim sa do 170e.
@bessie12 preboha, potom 4 -členna rodina minie 1200€ na jedlo a ak zarobia on 1100 a ona 800, tak ako žijú? A ešte keď počúvam , kde ideme na dovolenku a 5000€ mám IBA rozpočet na dovolenku, ??? Tie platy sú poväčšinou ešte horšie ako som napísala 😳 to len výkrik, nič to nemá s tebou ✌️
@mooonika1975 dnes som bola v obchode a platila som takmer 72€. Kúpila som mäso, maslo, nejaku tú šunku a šaláty do práce, pečivo, paprika, cuketa, pór, vajíčka, čaje, malu flasu vody a po nejake tie pudingy v akcii. A to som nekúpila všetko. Este som chcela mlieko, karfiol, jablká, hrušky a kavu. Ale tu, ktoru pijem u nas v obchode nemajú. Zvyšok necham na manzela, ked zajtra pojde do obchodu dokúpiť zvyšné veci. Inak by som sa domov neodniesla 😂 ale ano, potraviny su teraz veľmi drahé. Hoci naprikad na take maslo sa sťažovať nemozem. Aj keď je to značka obchodu, tak je to chutne 82% maslo za 1,59€ 250g (predtym to bolo drahšie) 😀 to nakupujem často a hlavne pred sviatkami.

Veď si len zrátajte kolko som nechal v jednote len za posledné dni. Tak nechápem ako niekto môže vyžiť zo 150-200€ na osobu. Keby som to vedel, nikdy nemám finančné problémy.
@unbeholfen dufam, ze tie sladkosti na tom blocku mas zasobu aspon na 2 mesiace. Alebo preco vlastne kupujes sladkosti za cca 27 eur, ked ocividne nie su anilen v akcii? Lebo ja tiez denne chcem nieco sladke, ale do slaka, kupujem jedine v akcii, aby ma to na viac ako 59centov/kus nevyslo! A urcite neberiem tie najdrahsie znacky bez akcie... 700 eur na osobu za jedlo na mesiac? Ked sam seba nazyvas chudobou a zbieras smeti, aby ti vyslo? Mne prislo, ze uz miname dost vela, ked sme 2 dospeli platili 500-600 mesacne. 2 dospeli zarabajuci ludia!