Koľko mesačne miniete na seba?
Ahojte žienky zaujíma ma ako ti máte vy koľko € na seba miniete? Myslím tým čo si doprajete a ako sa staráte o seba koľko vás to stojí? Ja cca 150€ a zdá sa mi to veľa a aj to sa musím krotiť. Nie každý mesiac mám rovnaký ale tak pod 100€ sa nedostanem. Rátam tam psychohygienu ako kávu sama so sebou, serepeticky do domácnosti pre pohladenie duše, dobré jedlo nech nemusím variť, nákupy oblečenia, kúsok cca v priemere 20 €;. Ďalej mani každý ,pedi nie každý mesiac, kozmetika. Ku kadernícke chodím dvakrát do roka ale nechám tam vždy po 100 €. Rada by som si dopriala aj viac ale to už mi príde ako vyhadzovanie peňazí aj keď žijeme len raz všakže. Sa to vo mne tak bije. Tak podeľte sa ako to máte vy 🙂
Kozmeticka 40€ a jazykovka 60€, oblecenie kupujem nepravidelne v sekaci alebo na vin..
Neviem kolko minam na seba, kazdy mesiac je to rozne. Oblecenia kupujem minimum, nechodim na pedikuru, ani manikuru. Kadernicka mi odisla do zahranicia, naposledy ma strihal muz a super. Farbim si sama prirodnou farbou. Tak isto si kupujem prirodnu kozmetiku, takze za kvalitny krem dam aj 25€, ale nie je to kazdy mesiac. Skor si vyberam kvalitne produkty a potraviny, co nieco stoji, ale nekupujem zbytocnosti.
@anonym_autor ved chod na dovolenku a riadne sa opal a nemusis kupovat samoopalovacie kremy.
Do domu nic nekupujem,ale skor staviame.Tento tyzden strk pride,ide sa betonovat.
Kavomat mame na kavu doma,to tiez nepovazujem investovanie do mna ale do rodiny.
@anonym_autor samoopalovanie je hrôza. Skus ten nastrek, stojí to za kazdy peniaz
@anonym_181e72 lebo opálenie z dovolenky ti vydrží ako dlho? 3 mesiace? Ci chodíš na dovolenku kazdy druhy mesiac?
Cca 300eur
Chodím na vlasy, nie kazdy mesiac, manikúra, pedikúra, lash lift - tiez nie kazdy mesiac, obočie, permanentka do fitka, cukrovy nastrek, pilates, a ak teda mam rátať aj kávu tak to kazdy den 🫠
@anonym_eef10b ahooj, prosím ten nástrek si dávaš v lete, či celoročne? Je to prirodzené a koľko to cca vydrží? Dakujem
Ja aj 500 a viac. Najviac ma stojí fyzioterapia. Kaderníčka, manikúra, kozmetička, taká klasika. Krémy, telové mlieko, vitamíny, makeup nepočítam do niečoho extra . Kupujem v akci a mám to aj 3 mesiace. Nikdy neľutujem peniaze investované do seba. Stravu a oblečenie pokladám za normu, nie výnimočnosť. Sprostosti nekupujem, nezhŕňam.
No ked to rozratam za posledny rok, tak mesacne mozno 1000 eur? Ale kupovala som si dost drahy bicykel a prislusenstvo k nemu, tak to sa vysplha na par tisic. Na beauty procedury nechodim absolutne nijake. Max 2x do roka kadernicka ale aspon raz mesacne idem na masaz za 60 eur, permanentka na crossfit je 130, trener v gyme mesacne ~160, plavanie dalsich ~40, kavu v kaviarni si dam takmer kazdy den, to ani neratam, kozmetika mozno 30 v priemere, parkrat do roka idem s kamoskou na dovolenku/vylet, to je vzdy par stoviek, kupujem si drahsie formalne oblecenie a aj vela na sport, tak ~300 eur na to padne. Ale teda nikdy by som nedala ani euro za mihalnice, nechty a podobne.
@anonym_eef10b ahooj, prosím ten nástrek si dávaš v lete, či celoročne? Je to prirodzené a koľko to cca vydrží? Dakujem
@anonym_4c8c6f mne nastrek vydrží max 5 dní...bola som na tom asi 2 krat pred svadbou ..jeden ma stal 30 eur tusim...mne to dlho nevydrzi..
Pedikúra, nechty - 85 eur/m, vlasy každé tri mesiace 120 eur, chodím 3x do mesiaca na fyzio to je 90 eur, na kozmetiku alebo skincare alebo vôňu miniem cca 100 eur/m. Každý druhý mesiac idem na niečo - teraz mám plazmaterapiu vlasov, čo ma stojí 100 eur, alebo plazma pod očami 100 eur, alebo botox do čela 3x ročne stoji 180 eur, alebo peptidy pod oči 3x ročne, tiež každá aplikácia180 eur. Aktualne si davam robiť zubné implantaty dole -2x implantát, 3x korunka, už ma to stalo 1700 eur, ešte ma to bude stat 2000 eur. Na jedlo v reštikách miniem mesačne cca. 200 eur, kávička, drink vonku cca. 150 eur. Bez zubov je to cca 9 660 € ročne.
Neratam to, 4x rocne kadernicka, 3x pedikura v lete s nechtami a fitko.
Kozmetiku neratam to je bezna spotreba.
Pouzivam krem vecer, rano spf + spirala.
Ziadnych xy produktov, uz druhy sa k pokozke dostane tak z 5%.
Minam na cestovanie, vcera 200 letenka. To je minanie na seba.

Ja som taký “extrémista” ktorému je ľúto minúť peniaze na kávu v meste a zašijem si aj obľúbené deravé ponožky ale bez veľkého rozmýšlania si kúpim nejakú perfektnú vymoženosť do domácnosti alebo kvalitný drahý kúsok oblečenia. Ale jedine ak to potrebujem, nie zbytočnosť. A rada míňam na jedlo, nie v reštaurácii ale rada dám za kvalitné chutné suroviny. Blbostičky do domácnosti nekupujem, ani nechodím na moc beauty kúr. Radšej si doprajem nárazovo niečo čo mi bude dlho robiť radosť. Takže ťažko sa ráta suma ktorú mesačne miniem.