Koľko mesačne miniete na seba?
Ahojte žienky zaujíma ma ako ti máte vy koľko € na seba miniete? Myslím tým čo si doprajete a ako sa staráte o seba koľko vás to stojí? Ja cca 150€ a zdá sa mi to veľa a aj to sa musím krotiť. Nie každý mesiac mám rovnaký ale tak pod 100€ sa nedostanem. Rátam tam psychohygienu ako kávu sama so sebou, serepeticky do domácnosti pre pohladenie duše, dobré jedlo nech nemusím variť, nákupy oblečenia, kúsok cca v priemere 20 €;. Ďalej mani každý ,pedi nie každý mesiac, kozmetika. Ku kadernícke chodím dvakrát do roka ale nechám tam vždy po 100 €. Rada by som si dopriala aj viac ale to už mi príde ako vyhadzovanie peňazí aj keď žijeme len raz všakže. Sa to vo mne tak bije. Tak podeľte sa ako to máte vy 🙂
Serepetičky do domácnosti by som napríklad škrtla, ak chceš šetriť, to naozaj nie je nevyhnutné a iba sa potom kopia doma blbostičky bez využitia… do domácnosti kupujem naozaj len čo treba a keď treba a vtedy pokojne investujem aj viac… tak isto to mám s oblečením a kozmetikou, snazim sa naozaj spotrebovať a využiť veci na maximum, až potom kupujem nové… jedlo si zvyknem objednať tak raz za týždeň alebo dva, každý mesiac chodím na nechty, každé dva na pedi, sem tam sadnúť s kamoškami, najväčší pravidelný mesačný náklad je pre mňa asi fitko a plaváreň… ale celkovo sa to mesiac od mesiaca veľmi líši a aktuálne to nejak nesledujem a nemám spočítané…
Na seba si kupim sem tam,kadernicke raz za 100r.Sminky nemam,nemalujem sa.Topanky nosim
1 roky aj cez zimu.Som stale v aute,par krokov urobim aj v botaskach.
Ako jedlo vonku alebo donaska,co je u nas casto nepovazujem invest.do seba.
Cca 200e, nechty, nejake osetrenie tvare, trenerka vo fitku, spanielcina kurz
Na kávu sama so sebou nechodím, chodím na sushi s chlapom alebo kamkou, pedi a mani robím sama doma, kozmetiku nekupujem keďže sa nelíčim, mám tak akurát mascaru a samozrejmepeeling na tvár a krém. Ku kaderníčke nechodím vlasy si strihám a farbím sama. Sem tam do práce si kúpim biele ponožky a nohavice ale to tak 2x do roka. Často som obj z shein oblečenia aj doplnky. Teraz obj už len doplnky do bytu. Viac sa teraz zamieraviam na zdravie a chudnutie akurát dnes obj pár vecí z amazonu. A topánky tiež ne pravidelne obj aj do práce aj domov. Keď som na sk a je zrnková káva v zľave tak kúpim. Tento týždeň som kúpila 3 rôzne v akcii 🤣
@anonym_autor ešte by som rada dodala že rada nakupujem aj v sekaci, často kupujem tu lacnejšiu kozmetiku, myslím také ako balea produkty šampón za 5€. Ale niekedy mi to je ľúto na sebe šetriť keď vidím že niektoré ženy si proste doprajú viac luxusu. Nezávidím, prikrývam sa dekou na ktorú mám. Napríklad nekupujem si krém na tvár za 20€ ale za 5€ a podobne.
@anonym_autor ešte by som rada dodala že rada nakupujem aj v sekaci, často kupujem tu lacnejšiu kozmetiku, myslím také ako balea produkty šampón za 5€. Ale niekedy mi to je ľúto na sebe šetriť keď vidím že niektoré ženy si proste doprajú viac luxusu. Nezávidím, prikrývam sa dekou na ktorú mám. Napríklad nekupujem si krém na tvár za 20€ ale za 5€ a podobne.
@anonym_autor ja napr abs nekupujem drahé peelingy a krémy na tvár či drogériu. Teraz mám z dm značku mixa a baleu šampón, kondicionér, krémy na telo kupujem odjakživa
@anonym_autor tak v tomto si napríklad doprajem, keďže pleť a pokožku mam problematickú a citlivú, nie hocičo mi sadne, ale naozaj vždy spotrebujem do poslednej kvapky a nemám doma 5 otvorených 5€ krémov, ktoré nikdy nedopouzivam… nehovorím samozrejme, že to tak máš ty, ale často to vidím okolo seba… veci, v ktorých šetrím vychádzajú skôr z celkového minimalizmu a snahy o rozumnú spotrebu aj skrz ekologický dopad, než z financií
@anonym_autor nedá sa to presne chodím len na nechty cca 25€ vlasy mám svoje nefarbim sa. Ku kadernícke chodím raz do roka na strihanie aj to mi je sesternica a nechce nikdy nič zobrat.
Čo sa týka oblečenia ako kedy minulý mesiac som veľa minula potrebovala som nové botasky, dáke šaty jarné do prace a splnila som si sen a objednala dyson zehlicku🙈🤣. A niekedy mám mesiac aj dva že ozaj idem len na tie nechty.
Kks ja len klasika,farbim vlasy si sama,kozmetika klasická
Ajtak čím viac všeličoho kombinujes tak.horsie alebo nesadne
Oblečenia mam habadej aj zo sekaca, takže nič uz nekupujem,sem tam topánky si kúpim, keď uz nemám čo obuť,jedlo varím si,niekedy si doprajeme aj kupované
A asi neminam na nič extra😅 škoda peňazí, radšej si ušetrím na niečo hodnotnejšie
@anonym_autor mne to luto neni a nemam taku potrebu,neporovnavam sa s nikym.Bude sa ti lahsie zit,ked sa nebudes porovnavat.
Ja som si nebola schopna kupit pre seba ani ruksak do roboty.Proste pre mna nie som priorita ale deti,tak som ruksak zobrala dcere,lebo jej kupim skor ako mne.
@anonym_autor kozmetiku objednávam zo stylevana. Je to tam oveľa lacnejšie ako u nás. Ja používam len kórejskú a som spokojná tie kremiky sera ma vydržia aj 4 mesiace. A to som tam nechala max 80€
@anonym_autor pre mna su to nepodstatne veci a strata casu. Nechodim na nechty, mam proste kratke, je to prakticke. Nechodim na mihalnice, na co. Zbytocne minute peniaze. Do restiky raz za dva tyzdne idem s priatelom, ale to je pre nas rande. Aj ked po tolkych rokoch. Oblecenie uz tolko nenakupujem, nepotrebujem furt nieco nove. Su pre mna ine veci podstatnejsie
no posledne mesiace pod 400e nejdem, menim si satnik pomaly, viac sa zaujimam o zdravu plet a vlasy (ci uz od pro alebo aj kvalitne produkty mat doma..), a tiez neodmietnem dobremu posedeniu vonku s partiou, tak raz za tyzden-dva 🙂
neratam to, ale predpokladam, ze okolo 200 e
@anonym_autor ja nejak neminam nechtyam svoje pevne dlhe rychlo rastu..obcas si dam doma gel lak skor v lete. 2 krat do roka melir podsyrihnutie..medzitym ma este pkdstrihne chlap doma...nemaluk sa max spirala. Nejake telove mlieko si kupim vonavka lesk..po kavickach nechodim raz za cas dam si doma na zahrade...nakulujem prevazne v sekaci a to zas celkom dost to je moja zavislost asi. Raz za tyzden idem do jedneho dtuheho a kupim si skoro stale daco niekedy po jednej veci niekedy aj 5 veci
Ked to tak citam, tak tu nie su tie napichane, zmalovane pipky s umelymi vlasmi a nechtami. Az sa cudujem 😆 udrzba toho vsetkeho musi vyjst peknych par stoviek mesacne.
Tak ja sa pripajam. Bezna kozmetika(viac asi miniem na cistiace prostriedky ako na kremy na tvar), kavicku doma na balkone, to som investovala do kavovaru. Sem-tam uletim a kupim si rucne robenu salku na tu kavu. A milujem sekace a pohodlne topanky. Tak to mozno aj kazdymesuac cca 30 eur na to dam.
@anonym_autor Serepeticky nekupujem. Uz som z toho vyrastla a neznasam odpad,zijem minimalisticky. Raz mesacne si doprajem manikuru,raz za 2 mesiace pedikuru a kozmeticku. Obcas si kupim knihu. Oblecenie velmi malo. Na jedlo tiez neutracam. Ale kazdorocne miniem vela na vonkajsie kvety,trvalky,letnicky. Tam sa ozaj vyblaznim pre potesenie.
Cca 300eur
Chodím na vlasy, nie kazdy mesiac, manikúra, pedikúra, lash lift - tiez nie kazdy mesiac, obočie, permanentka do fitka, cukrovy nastrek, pilates, a ak teda mam rátať aj kávu tak to kazdy den 🫠
0
Cca 300eur
Chodím na vlasy, nie kazdy mesiac, manikúra, pedikúra, lash lift - tiez nie kazdy mesiac, obočie, permanentka do fitka, cukrovy nastrek, pilates, a ak teda mam rátať aj kávu tak to kazdy den 🫠
@anonym_eef10b ja by som rada ešte na 3 d mihy ale to už by bolo moc a cukrový nástrek ale to že vôbec. Preto radšej skúšam samoopalovaky aj keď je to otrava.
@anonym_autor ja neviem ale teda ja kávu, jedlo ani veci do domácnosti vôbec neberiem ako "minanie na seba" 😄 tam by som rátala fakt len tu manikuru, kadernicku a pod....ja chodím len na nechty každý mesiac plus si platím multisportku aby som mohla chodiť cvičiť, oblečenie si kúpim buď keď potrebujem alebo sa mi niečo veľmi páči ale nikdy mi to nenapadlo nejako zratavat...
@anonym_eef10b ja by som rada ešte na 3 d mihy ale to už by bolo moc a cukrový nástrek ale to že vôbec. Preto radšej skúšam samoopalovaky aj keď je to otrava.
@anonym_autor ved chod na dovolenku a riadne sa opal a nemusis kupovat samoopalovacie kremy.
Do domu nic nekupujem,ale skor staviame.Tento tyzden strk pride,ide sa betonovat.
Kavomat mame na kavu doma,to tiez nepovazujem investovanie do mna ale do rodiny.
@anonym_autor ja na pedi raz za 5 týždňov 25 eur
Nemám umelé nechty na rukách, ani mihalnice , ani kozmetičke nechodím a kadernícke tiež, nefarbim sa
Tak to mám akoby zadarmo mesačne 🤔😁
Ale mám kolegyne ,čo každe 4 týždne mihy,pedi,mani,kozmetická,kaderníčka ,nákupy na e-shope 2 x do týždňa príde balík do práce a tak 😁 plus chodia na úpravy typu botox proti poteniu, maderoterapie ,masér , rôzne estetické pichačky.no myslím,že panna suma to bude za kvartál
A to pozor,ja nezávidím a aj na to mám.len to nevyužívam ,som taká prirodnejšia v tomto 😉
@anonym_autor pravidelne to bolo cca 100€, z toho 80€ za cvicenie, 20€ nic speci ale nejake blbinky co by nemuseli byt sa asi nalepia. Teraz od noveho roka este +80€ mesacne za injekcie na chudnutie. Takze spolu 180€.
Inak nekupujem nic ine, ani kozmetika, ani nechty, ani kaviarne, kadernicka raz za 2 mesiace - za 15€ ma striha kamoska.
@anonym_autor pravidelne to bolo cca 100€, z toho 80€ za cvicenie, 20€ nic speci ale nejake blbinky co by nemuseli byt sa asi nalepia. Teraz od noveho roka este +80€ mesacne za injekcie na chudnutie. Takze spolu 180€.
Inak nekupujem nic ine, ani kozmetika, ani nechty, ani kaviarne, kadernicka raz za 2 mesiace - za 15€ ma striha kamoska.
@anonym_c7520c osempic?
serepeticky nekupujem, ale napr kupujem si kozemtiku, kupujem si cokoladu, nejake vyzivove doplnky a ak treba ale to posledneou dobou flakam riadne kadernicka/kozemticka.. ale ze fakt dlho... ked sa chcem vysantit oplieskam par eur aj za onlien hry :DDD to sa snazim krotit.. podla mna tych 100EUR uplne v pohode miniem a nie, nemam vycitky.. ked si vezmem co sa komu domov kupuje kazdy mesiac, tak ja nie som od macochy... akurat sa chystam na vacsie vydavky, planujem zacat si zase platit fyzio, a to uz bude investicia :D a nie nie je mi to luto..
jedlo neratam, to ci si nieco objednam nie je investicia do mna, nebudem predsa hladna :DD
Co sa tyka kozmetiky, radsje si kupim korejsku za napr 100EUR na pol roka /aj viac, lebo vlastne kupujem aj viac ks balenia atd/ ako lacne kadeco, co jednak nefunguje a tiez sa toho viac pouziva, cize to raz dva miniem
@anonym_autor nechty 28,masáž tváre 40 eur.vlasy si farbim sama.Kolagen drink cca 35 eur.To je minimum každý mesiac
@anonym_autor 20-50€ a niekedy aj menej. Kávu mám v práci, jedlo na donášku neobjednavam sem tam si niečo kúpim ale väčšinou z V....d

Mani, pedi, kozmetiku si robím sama, keďže som z fachu, vlasy chodim každé 2 mesiace necham tam cca 40 eur. Sem tam si nieco kupim cez vín... minulý mesiac saty v takku za 20 eur. Presne to ale neviem spočítať.. priemerne 50 eur mesačne? Snazim sa teraz setrit. Kozmetiku míňam co mam doma. Nepotrebujem extra drahu.na kavu idem mozno raz do mesiaca..cize káva kolac cca 5 eur? Varim doma, mozno raz za mesiac nejaká restika....