Koľko míňate na výlety s deťmi a tipy na šetrenie?
Zaujíma ma koľko míňate na výlety,ale taký čo zarábajú tisíc eur v čistom. Co zarábate oveľa viac nemusíte mi písať.
Ostala som sama s 2 deťmi.Tento týždeň sme chodili na výlety a nechala som 100 eur za vstupné a 50 eur na benzín. Boli sme na hradoch, v prírode, na akciách pre deti a v jednej zoo. Niečo sa platilo niečo bolo vstup zdarma.
Môžte dať aj návrhy ako spestriť deťom prázdniny z málo peňazí. Na kúpalisko nechodíme to nás vôbec neláka. Ostatné môžu byť barsjake nápady.
Jedlo a vodu snažím sa brať so sebou no keď zjeme/vypijeme musím kúpiť na mieste.
Skús si vyhľadať priamo skupinu Nitra a určite ti budú vedieť maminy poradiť.
Keď som študovala v Nitre, chodili sme si "prevetrať" hlavu na kalváriu, Zobor, hrad, ku kostolíku, prejsť sa do parku pod hradom. Nie až tak ďaleko je Oponický hrad, ale aj Topoľčianksky, Gýmeš, veľmi pekný je hrad Uhrovec. Blízko sú tiež Topoľčianky-žrebčín, obora so zubrami. Arborétum vo Vieske. V Nitre je toho oveľa viac na voľnočasové aktivity, ako v nejakom menšom meste.
@iwesska dnes sme tam práve chceli ísť, 2 dospeli a keď sme si zrátali vstupné, parkovné a benzín, tak by sme sa dostali na 100€. Plus jedlo, pitie. Tak sme si to rozmysleli a šli sme radšej do ZOO Zlín, kde nás vstupné stalo 20€, benzín 20 a bol to neporovnateľný zážitok oproti Bojniciam, kde sa toho za 20 rokov veľa nezmenilo.
Btw, v okolo Nitry je veľmi veľa pekných rozhľadni - novopostavena v Golianove hneď vedľa cyklotrasy. Naložiť bicykle do autá, alebo tam rovno prejsť z Nr (nie je to tak ďaleko), spojiť s piknikom a máš celodenný výlet zadarmo. Vo Vrábľoch na viniciach detto, pekná rozhľadňa a dá sa tam urobiť pekný okruh v prírode pešo, zadarmo.
My sme boli minule na kupalisku pár hodín a hneď stovka veru je to hrozne.. ale našťastie mame doma bazen, len sme chceli zmenu koli malej.
A inak na výlety chodíme raz dvakrát do mesiaca, teraz v lete sme väčšinou doma a večer ideme na bicykel, na zmrzlinu, na prechádzku.. a to nás veľa nestojí.
Chceme ísť ešte pozrieť do Piešťan do ekoparku a do rakúska do familiaparku. Mala miluje kolotoče.
A inak rada idem s dcérkou niekam ku priehrade, vezmem deku , nejaké hrozno a chrumky, loptu a sedíme, hráme sa..to je tiež skoro zadarmo.
Boli sme pozrieť pri konikoch , kde sa dá aj jazdiť..po okolí na farmicky, kde majú zvieratka.. malej sa to oveľa páči ako zoo
Mozno trochu od veci nápad...prihlas deti k skautom. Nasi skauti boli tento tyzden v tabore (moji zial nie leno sme lem teraz dosli z dovolenky). Jednak vyplnia detom tyzden cez prázdniny a zaroven sa vsetko robi v minimalnych cenach...ziadne 400e za tyzden...
@engel76 @zuzulkazu súhlasím . Neviem teda ,čo je kde drahšie .každopádne v Rakúsku napríklad taký všeobecne " drahý" Kaprun . My sme sa tam teda najedli za tie isté peniaze ako na Donovaloch ,akurát v krajšej reštike a s krajším výhľadom .
Zábavný park pre 2doso+2 deti na celý deň vyšiel o polovicu lacnejšie ako vstupné do Tatralandie .
Parkovné ? Sumy buď grátis ,alebo veľmi smiešne oproti našemu 15€ parkovnémy ,keď ideš navštíviť napríklad Demänovská jaskyňu na dve hodiny .
A áno sommer card je super vec .teda počas korony sme dostali kartu s iným názov m .na všetko sme mali 10-50% zľavy a jednu atrakciu denne grátis . Využili sme ju každý deň zdarma zoo pre celú rodinu, na druhý deň lanovky , na ďalší deň zas niečo iné . To sa volá podpora turizmu .
@katkaseiner u nás tiež tak ,alebo z farnosti chodia deti na výlety často .. naši teda nie ,ale raz ,keď ho veľmi volali kamaráti ,ho prihlásili ,a z dospelými rodičmi plus farár a šli do nezabudskej Lúčky 🙂,plus mali program a aj stravu zabezpečenú . Bola som prekvapená ,vraj tak chodia počas roka pár krát na výlety
@zuzulkazu alebo to parkovné .vrátili sme sa z 2 týždňovej ceste po Taliansku .od severu na juh . Parkovné pár metrov od námestia v Pise stalo 1,1€ na hodinu . To u nás v malom okresnom meste stojí viac .
Vstupné rodinné do zoo safari ,ktoré je asi najväčšie v eú ,vychádza na celý rodinu (2+3) 90€ , avšak je to obrovské a vozis sa medzi zvieratmi .
Kúpalisko vstup 2€ , deti do 6r grátis . U nás v meste je to tri krát toľko ,za staršie a skaredsie .
A pritom majú taliani vyššiu priemernú mzdu. A takáto spoznavacka na 2 týždne nás vyšla toľko ,čo týždeň s podobnými službami v Tatrách 🤔
@zafir01 u muza v rodnej dedine robi farnost tiez tabor...za mna perfektny napad. U nas zial farar na omsi len kritizuje deti ze nechodia do kostola...mozno keby obetoval tyzden svojho casu, nejake minimalne eura a trochu dobrej nalady a este priestor za farou (fakt obrovsky) tak by aj ovecky do kostola chodili
Ja zarabam viac ako 1000 ale nad 50€ nejdem. Vela hradov je "free"
@libusak ktoré hradu sú zadarmo? My sme boli na zvolenskom zámku ja a dcéra a 10 eur vstupné za nás dve. Akoze v pohode, len som bola sklamaná trošku,ja dom myslela že je to ako na Oravskom zámku tie miestnosti,nábytok,výklad... Tu to bolo len obrazy a sochy ... Viem že prvú stredu v mesiaci bývajú zadarmo ak do dobre pamätám...
@summer23456 tie, z ktorych uz vela neostalo. Moja dcera napr rada pozrie aj ruiny. Taky Divin sa jej velmi pacil
Vieš čo,ja keď som bola sama s dievčatami,tak pre nás boli top zážitky a príjemný čas,niekde vonku s kamarátmi,robili sme si čo chceli,boli vonku aj do 23.00, proste tak. Prvé stredy v mesiaci máš zadarmo múzea.
Hrad zadarmoTematín, so sebou nejaké jedlo pitie, krásna prechádzka, výhľady. V krčme v dedine malinovka, neďaleko Zelená voda, kde je veľa prístupných miest mimo platenú pláž. Opečiete slaninu, či mäso, večer domov. 😉
Kedysi som bola v rovnakej situácii, a tiež som si prísne viedla výdaje. Neboj, to prejde, a deti vyrastú. Možno ako dospelí budú chodiť na exkluzívne dovolenky, ale na čierne líca pri ohníku nezabudnú😘 Držím palce.
My sme mali ešte stanovačku, opekačku , kúpanie v jazere, kúpanie na kupku , Bojnice (ale tam je vsetko drahé), výlety na ihriska v meste , ideme na prázdniny k babke a dedkovi ....
Ešte dodám
Neviem akú si typ . Ale napríklad stanovacka ? .
Minulý rok sme šli do stanu s troma deťmi . Chalani mali svoj stan ( takú malú pre dvoch ) a my s mužom a 1 ročnou svoj,tiež pre dvoch . Stan vždy vie niekto pozuviat ,prípadne sú za dobré ceny tieto menšie . A šli sme do fridku mistku k jazeru . Večer bolo premietanie rozprávky , hrala živá hudba . Veľké detské ihrisko . Pozicglu sme si vodný slapaci bicykel. Za 2 noci a 3 dni sme minulý s cestou a stravou 200€ . Ale teda úplne iné zážitky mali deti , a jedli sme aj v reštaurácii + sme opekali a varili na malom kempovom variči .
Tento rok chceme skúsiť ísť do Duchonky , vraj tdm hodne rodín s deťmi chodí a chvália si .
Hoci sme boli na dlhšej poznávacej dovolenke ,deti sa pýtajú ,kedy ideme pod stan , je to pre nich zážitok
Povedz aspoň odkiaľ si. Ja som okolie ZA a minulý týždeň som bola s deťmi v Terchovej na Jánošíkovi a vozili sme sa vlacikom, v utorok sme v rozprávkovom lese v nezbudskej lucke, v stredu sme sa valali celý deň doma, vo štvrtok na Kysuciach v prírodovedeckom múzeu a v piatok v slavnici(pri Ilave) múzeum lietadiel, všetko to boli také krátke výlety a jedlo som brala z domu a dokopy aj s naftou aj vstupmi som neminula ani 100e,musis googlit, čo máš v okolí, aby si veľa nepreviezla a neplatila drahé vstupné, deťom netreba vela
My na kupko do ciech za par korun alebo do kempu s kupaliskom. Veru vylety su draha zalezitost, detom staci aj malo.

Choď a nimi do lesa, alebo k jazeru. To je zadarmo