icon

Koľko miniete mesačne na stravu a benzín?

3. okt 2021
Strana
z2
katkamatka7
3. okt 2021

Priemerujem a jeho auto má spotrebu 15 až 16 litrov na 100km pri jazde v meste. V techničáku môže mať kľudne údaj 8l/100km. Je to reálne.
Strava za 350€ na dospelého chlapa mesačne v reštike, kde sa naje za sumu na stravnom lístku, a je v tom aj niečo na zahryznutie na doma, mi príde ako strava pre chlapa, ktorý viac sedí a môže mať viac psychicky náročnú prácu, ako by robil fyzicky náročnejšiu prácu.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
number19
3. okt 2021

@bambulienka25 Chapem. Das nejaky priklad na tyzdenny jedalnicek?

spadnutaslivka
3. okt 2021

Tieto otázky tu začínajú byť akosi často.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
tncka
3. okt 2021

Neratam to ale vela. Benzin tak 300e a strava tak 500-600. Pomohlo ti to v niecom?

diusqa761
3. okt 2021

Ahoj tak rozpíšem ti to troška.
Benzín neviem či ti pomôže lebo môj teraz už mesiac pracuje v Rakúsku 350km od nás a chodí pravidelne piatok do obeda domov a v nedeľu späť takže iba do roboty prejazdí okolo 2800km mesačne čo je cirka nafta na jeho auto za 150€ plus mínus, naviac aj po Rakúsku jazdí kvôli práci aj keď je na víkendy doma , chodíme po výletoch...Čo sme si to tak počítali tak najazdí mesačne plus mínus okolo 4000km teraz , to je okolo 250€ plus mínus benzín. Ale hovorím, neviem či ti pomôže on veľa jazdí.

Ďalej strava. My sme 4. Deti 1rok a 9 mesiacov a druhá má 3,5 roka. Chlap sa stravuje od pondelka do piatku v AT on tam minie cirka 100€ čisto iba na stravu týždenne, nepočítam iné veci. Takže chlap keď je v robote okolo 400€ mesačne minie na jedlo a ja a deti keď sme samé 3 doma tak tiež tých 300€/400€ mesačne počítam Max s tým že nekupujeme hlúposti a majú každý deň aspoň 2 chodový čerství obed, veľa ovocia, zeleniny, kvalitné mäso atď. Takže od pondelka do piatka celý mesiac tak 700/800€ celkovo nás stojí všetkých dokopy strava plus víkendy ideme občas spolu do reštaurácií a keď je chlap doma robíme " slávnostnejšie" obedy tak tam sa ešte minimálne 300/400€ pridá ... 🤔 Takže keď to plus mínus spočítam tak okolo 1100€ /1200€ strava nás vyjde. Ale zasa musím povedať že môjmu chlapovi preplácajú stravu v AT 2 krát mesačne vždy na výplatu 25€ za odrobený deň takže mesačne mu "vrátia" za stravu 500€.

sense
3. okt 2021

@zuvelyn ja mam VW Polo.

1fifinka1
3. okt 2021

My sme 5 clenna rodina. Ja, muz dcera 22, syn 16 a dcera 5. Strava a drogeria mesacne 450e, to viem presne lebo mam odlozene blocky a ratam si to. Benzin 230e cca, s tym, ze mame 2 auta, ale jazdime vela, kvoli robote. Na tyzden bohate staci 100e na stravu a vzdy mame navarene, plus ovocie, zelenina, jogurty. Treba si planovat co treba kupit a bude sa varit. To jedine funguje na 100%.

monika101192
3. okt 2021

Čo sa tyka benzínu ,resp. nafty tak dosť vela keďže máme dve autá, manzel denne do práce a už aj ja. Síce dostávam príplatok za cestovanie ,ale len určitú čiastku.
Čo sa tyka stravy tak dosť veľa. Od septembra platíme už aj stravu do škôlky, manzel aj ja dostávame stravenky. Tie väčšinou miniem na potraviny . Ale ak dobre počítam tak cca 400 aj viac na stravu plus drogéria bežne za mesiac ( k tomu dodam mame záhradku ,sezónne si dopestujeme nejaku zeleninu, ovocie a domáce vajíčka, mäso máme tiež. )
Celkovo výdavky na domácnosť sú veľké a ceny stále stúpajú, len platy nie:(

stanno
3. okt 2021

benzin a nafta je jedna vec, kopec penazi ale stoji bezna udrzba aut, poistky atd. Mame dve starsie auta, mimo pohonnych hmot (cca 200€) tie auta zhltnu priemerne mesacne dalsiich 250€ mesacne.

savanna
3. okt 2021

@bambulienka25 zaujal ma tvoj rozpocet, lebo by som si mesacne chcela co najviac odlozit, ale...musim povedat, ze toastovy chlieb ci sosovicova polievka na obed by mi veru vobec nestacili. A to som skor stihlejsia zena, nie zase nejaky drevorubac, co zje tony jedla 😁. Ale ja som taka, ze ked sa nenajem plnohodnotne na obed, tak som potom po zvysok dna hladna a vydobkavam stale pomimo. Naozaj vam staci taky obed? Nemyslim to v zlom, len ma to zaujima. Zase poznam aj zeny, ktorym staci na obed aj dobre ze nie stvrt porcie, len to by som ja zomierala od hladu.

ddd333
3. okt 2021

Sme 2 dosp , 1 auto 130€/mes , druhé auto 150€/mes + 80€/týždeň strava , 600€ plus mínus

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
marpel
4. okt 2021

@bambulienka25 môžem sa opýtať kedy potom jete ovocie, zeleninu, jogurty a pod? Na jednej strane ma fascinuje ako sa stravujete, na druhej mi ale príde, že jete veľmi jednotvarne.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
marpel
4. okt 2021

@bambulienka25 ďakujem za odpoved 🙃

Strana
z2