icon

Koľko miniete na nákup?

17. jún 2022

Baby koľko miniete v prepočte po tomto zdražovaní na nákup ? Ja za obyčajny , ničim výnimočný nákup t.j nejaké ovocie , zeleninu, cereálie, mäso miniem na jeden nákup ktorú vydrží týždeň 160-170e...mňa ide z toho rozhodiť , a to ešte máme z čoho , sú ľudia ktorí nemajú ani za čo nakúpit..
Ešte prídu nedoplatky čo sa všetko zvyšovalo 🙈🙈🙈..ja neviem neskutočne šlo všetko hore ..

venika00
17. jún 2022

No čo robíme len na stravu 😆👍

valeria_h
17. jún 2022

@tianna To je tak, keď sa niekto cíti byť viac ako ostatní. Lebo oni sa snažili a majú sa dobre. Ale sú ľudia, ktorí sa tiež môžu snažiť koľko chcú, ale skrátka nemajú na to byť doktorom, právnikom, manažérom...na to treba aj nejaké vlohy. Aj nekvalifikované práce niekto musí robiť, predstav si, že by nikto nechcel byť smetiarom, nikto by nechcel robiť vo fabrikách. Ale do auta vyrobeného tými nevzdelancami si sadnú 🤦

mandzula
17. jún 2022

@valeria_h Ja som toho nazoru, ze na to, aby svet fungoval, su dolezite vsetky profesie, a teda aj pre tych, ktori vykonavaju tie najmenej kvalifikovane, by mali byt vytvorene take podmienky, aby tito ludia zili dostojne a nie na/pod hranicou chudoby.

lejusinka
17. jún 2022

@valeria_h nech sa ale potom kazdy prikryva takou perinou na aku ma. Ja osobne si myslim ze talent a vlohy su take 2% uspechu zvysok je drina ale to je moj nazor. Ked nic nevie niekto a ani sa nesnazi, hlada vyhovorky nemoze cakat ze bude dostavat miliony. A uz vobec nie otrcat ruku, ze stat sa musi postarat. Ja si vazim kazdu pracu. Ved moj muz je robotnik. Sice ma firmu ktoru riadi ked zamestnanci idu domov ale kazdy den robi v monterkach. Preco by mal niekto kto 6 rokov studoval medicinu, ma zodpovednost za druhych ludi byt ohodnoteny rovnako ako niekto kto nespravil nic a robi za pasom?

tianna
17. jún 2022

@valeria_h absolútne si to vystihla.. 👌

valeria_h
17. jún 2022

@lejusinka Tak to sa veľmi mýliš. Vlohy sú veľmi dôležité a sú podstatnou časťou úspechu. Nespravil nič a robí za pásom? No hlavne že si vážiš každú profesiu a potom sa takto pohŕdavo vyjadríš.

valeria_h
17. jún 2022

@lejusinka Nik nečaká, že robotník zarobí ako doktor, to si riadne prekrútila.

laurita285
17. jún 2022

@valeria_h nemusela si sa lepšie učiť, stačí mi povedať na čo konkrétne máš teda talent a vlohy ty, keď na učenie to nebolo... kadečím sa dá zarobiť.

tianna
17. jún 2022

@mandzula presne tak.. samozrejme že pracovník vo výrobe nemá cieľ mať vilu a chodiť na dovolenky do Dubaja.. no aby napríklad rozmýšľal či si môže dovoliť kúpiť mäso pre celú rodinu častejšie ako raz do týždňa alebo či môže vziať deti povedzme do ZOO to už ozaj nie je správne..

lejusinka
17. jún 2022

@valeria_h nemyslela som to tak ze nic nerobi za pasom…ale za pasom nepotrbujes ziadne vzdelanie, skills ani nic.

valeria_h
17. jún 2022

@lejusinka Tak aj tam musí niekto robiť. A čo ak je to jednoduchší človek? Nemá právo na dôstojnu mzdu z ktorej nebude živoriť?

valeria_h
17. jún 2022

@lejusinka Keby sa každý tak snažil ako píšeš, kto potom bude robiť tie nekvalifikované práce? Samé sa urobia? Alebo ako si to predstavuješ?

tianna
17. jún 2022

@lejusinka nie je to celkom pravda.. muž má xy kolegov najmä teraz odídencov z UA čo ozaj nemajú žiadne schopnosti a muž ešte s 2 kolegami robia aj za nich.. lebo oni nielenže nemajú schopnosti ale ani žiadnu snahu.. a takých tam už bolo aj našincov samozrejme.. máš tam rôzne pozície a nie každý sa je schopný ich naučiť.. väčšina robí 1-2.. muž ich robí oveľa viac no na plate to aj tak vidno nie je.. vidno to akurát na tom že kolegovia čo robia tie najľahšie prídu domov a ešte idú do fitka, muž chodí v stave že nezvládne ani deti vziať von a v noci nespí lebo mu tŕpnu ruky, chytá kŕče do nôh.. veľmi nespravodlivé je to v takýchto firmách a možno práve aj vďaka ľuďom ktorí si ako ty myslia že tam robia len ľudia bez vzdelania ktorí nemusia nič vedieť a nemajú žiadne schopnosti.. 😒

x_mery_x
17. jún 2022

100€ na tyzden sme traja :(

guiseppinka
17. jún 2022

@dadis progresivna dan je najsprostejsia vec... Extremne vela krajin nam zavidi nasu rovnu dan. Kazdy odvadza rovnako (rovnaky pomer). V rakusku sa zacinaju ozyvat po roznych dabovych ulavach, aby sa progresivna dat znizila/zrusila... Aktualne je to tak, ze ked zarobis 10000e v hrubom, pipne ti na ucet 5000.

dadis
17. jún 2022

@lejusinka Ale ved ti, co maju mensie mzdy, neznamena, ze sa menej snazia.

dadis
17. jún 2022

@guiseppinka Progesivita spociva aj v navyseni nezdanitelneho zakladu. Je chore, ze niekto z 1000euroveho platu zaplati rovnake % dane ako velka spolocnost, pritom ku koncu mesiaca nema na maso, maslo alebo ovocie. Nehovorim, jasne, vsetko ma byt v rovnovahe. Ak prilis zdanis podniky, jednoducho to budu obchadzat alebo odchadzat.

dombia
Autor odpoveď zmazal
livia2909
17. jún 2022

@valeria_h tak potom preco chce murar v BA odomna 15€ na hod bez papiera t.j denne 150€...???

emm_i
17. jún 2022

Najviac milujem, že sestričky, učitelia, predavačky a pod. profesie zarábajú menej a ľudia, ktorí zarábajú viac rôzni IT, manažéri a pod. im povedia - mal si sa lepšie učiť. Pýtam sa, sestrička a učiteľ mali podľa vás LAHKE STUDIUM?
Pýtam sa, predavačka podľa vás robí ĽAHKÚ PRACU?
Prečo by učiteľ, predavač, smetiar, upratovačka nemohli mať vyššie platy a žiť dôstojne?
Stále sa ohanate vetou, že nič sme pre život neurobili. Ale to, že vychovávame vaše deti a učíme ich, to vás podnikateľov už nezaujíma.
Som zvedavá, kto o chvíľku bude liečiť, učiť, čistiť priestory, keď každému poviete - uč sa lepšie a buď manažér, IT, politik a podobne zamerania.
Možno potom sa konečne táto spoločnosť spamätá 🙂
A ďalšia vec, predavačky sú pre niektorých pomaly odpad. Čo malo zarába. Ale keď si máte ten hlúpy nákup nablokovaf sami, už frflete, že kto vás obslúži. Áno, veľa takých komentátorov som cítala na margo napríklad samoobslužných pokladní, ktoré vraj "vytláčajú" predavačky/pokladničky.
Žiadna úcta a rešpekt k iným profesiám.
Už teraz je nedostatok učiteľov. Viem, lebo som učiteľka.
Nuž ale čo ;) viem jazyky, možno o chvíľu odídem aj ja pracovať do firmy, niečo vybudujeme, odíde tak pár ďalších mladých a motivovaných učiteľov a potom budete len nariekať, že opäť nie sú učitelia, a ak sú, tak sú nekvalitní. Ale áno, máme zmeniť profesiu, učiť sa lepšie, zarobiť lepšie, aby sme saa mali lepšie. - snáď chapaye, kam tým narážam.

guiseppinka
17. jún 2022

@dadis ono tam vplyva viacej veci na to... Ak sa mega zvysia dane, tak kazdy to zacne odrbavat, lebo povedzme si rovno, ze vzdy sa najde nejaka diera... Lepsie by bolo, keby sa tie dane nastavili tak, aby sa ich jednoducho oplatilo platit... Ano, je smutne, ze ludia s nizkym prijmom ziju na hranici, resp. pod hranicou chudoby... Ale problem nie su len dane a odvody. Ale velmi zalezi aj od ludi vo vlade. Kym sa nepochopi, ze na urcite veduce postavenie treba dat odbornikov, tak to nebude dobre...

marca12
17. jún 2022

@lucia851 noze ho posli na nakup,nech vidi,ake su ceny

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
breznica
17. jún 2022

@tianna neboj, môj začínal pri cca 800eur,pracuje tam už 8 rokov

tianna
17. jún 2022

@breznica môj tam robí už 10. rok a posunul sa cca o 500€ (ako ktorý mesiac) no začínal na 650..

stanulienkat
17. jún 2022

@valeria_h takze vzdelany, dobre zarabajuci a na sebavzdelavani makajuci IT ckar je fuj-zbohatlik, ale bohaty, nevzdelany, 150e za den zarabajuci murar je pan murar?? Ten socializmus v opacnom garde je uz uplne nieco ine,ze?🙂🙃
Uz sme tu raz "spravodluvy" socializmus mali. Profitovali len lenivi ludia, co navyse nepohli prstom. A ti sikovni, usilovni museli distat plat ako ostatni, aby to bolo "spravodlive". Nezabudajte, ze chudobni vzdy boli ,su aj budu. V AKOMKOLVEK zriadeni.

valeria_h
17. jún 2022

@stanulienkat To si si vymyslela z vlastnej hlavy, že? Nikto nepíše o Iteckaroch ako o fuj zbohatlíkoch. Píšeme o tom, že aj nekvalifikované práce by mali byť zaplatené tak, aby ľudia neživorili. Trošku čítaj s porozumením. A murár nie je nevzdelaný. Aj on musí vedieť veľa vecí.

stanulienkat
17. jún 2022

@valeria_h IT bolo nahodne vypichnute. Predpokladala som, ze pochopis. Apropo najviac zarabaju VS a tzv ucnovkari, co maju remeslo. Tzv chudoba. Mnohi zarabaju viac ako VS. Dnes, komu sa chce pracovat, od hladu nezomrie.

luccija
17. jún 2022

@dadis presne tiez mame spolu vyssi prijem a pozeram co kupit.
@majkalenpalinkova to sa mi nechce verit my kupujeme vela masa varim denne, obden, ale to, co pisrs sa mi zda dost.

marzuz89
17. jún 2022

@dominci fuha. Takze iba za obedy pre seba na tyzden plus ranajky a vecere pre rodinu platis za nakup 170€ tyzdenne? Prepac, ale to je doslova nerealne, to by som sa naozaj velmi zamyslela 🤔