icon

Koľko miniete na nákup?

17. jún 2022

Baby koľko miniete v prepočte po tomto zdražovaní na nákup ? Ja za obyčajny , ničim výnimočný nákup t.j nejaké ovocie , zeleninu, cereálie, mäso miniem na jeden nákup ktorú vydrží týždeň 160-170e...mňa ide z toho rozhodiť , a to ešte máme z čoho , sú ľudia ktorí nemajú ani za čo nakúpit..
Ešte prídu nedoplatky čo sa všetko zvyšovalo 🙈🙈🙈..ja neviem neskutočne šlo všetko hore ..

luccija
17. jún 2022

@emm_i ja som uz pocula aj take, ze ved ucitelia sestricky su skoro doma a mozu mat brigadu co sa stazuju🙂ved minule som pocula debatu s Visolajskym, ze chyba xy sestriciek a lekarov a rusia sa niektore oddelenia a do 3_5 r kolko bude chybat ucitelov, zdravotnikov ved vacsina je v dochodkovom veku.Mladi vystuduju a idu do zahranicia.

autor
17. jún 2022

Baby ja som v zdravotná sestra a v skutočnosti robím nekvalifikovanu prácu a viete čo ? Zarobím za 2 týždne toľko ,čo mesiac v zdravotníctve...tak asi tak

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
17. jún 2022

@laurita285 Ja nepíšem, že ja nemám vlohy na učenie. Píšem o rôznych ľuďoch, ktorí sú takí.

valeria_h
17. jún 2022

Inak tu je to normálne prekrúcať? Buď niektoré prekrúcate zámerne alebo nečítate.

lenka1993
17. jún 2022

Cca 20€ denne čiže tých 120-159€ tyzdenne

slovenka753
17. jún 2022

Neviem kolky ste ale 160 je veľa. My sme dvaja dospelý takže s rodinami sa to nedá veľmi porovnávať a minieme 50e až 60e na týždeň. A to kupujem naozaj aj drahšie veci. Ale plánujem presne co budeme jesť celý týždeň a nakúpim naozaj len to co treba. Nič navyše. Keď som to nerobila tak sme minuly raz toľko ale po zdražovani sme nákupy bez rozmyslu stopli. A ešte raz za mesiac tak 40e drogéria. To je všetko.

sabinka022
17. jún 2022

Ja som lekarka a manzel analytik,zarabame velmi velmi nadstandardne, ceny v obchodoch absolutne nesledujeme,ale je mi luto ludi,ktori nemozu zit dostojne a musia sledovat kazde euro. Neviem si predstavit prepocitavat v obchode,ze co kupit,aby som vysla s peniazmi a nakrmila doma hladne krky...akurat si neodpustim poznamku, ja nechapem,preco sa "menej zarabajuci" stale pustaju do "bohatsich". Ved ja som si tu skolu odmakala,obetovala som tomu velmi vela, praca je extremne stresujuca,ale prinasa to svoje ovocie aj vo forme vyplaty...a ze zbohatlik sa vozi na aute,ktore mu pozvaral robotnik? WTF,co je toto zazmyslanie,nechapem...

xqwertyx
17. jún 2022

My sme 2 + 1dieta (1rok) a na týždeň mam 100 €, niekedy viac niekedy menej, ale to je aj strava, Drogéria, všetko dokopy. To som si ja tak stanovila 100 na týždeň, lebo ano dá sa minút aj viac, ale keby chcem aj menej🤣. Niekedy miniem 150, ale kúpim niečo do zásoby a potom sa to vyrovná tie ostatne týždne.

dadis
17. jún 2022

@sabinka022 Sabinka, som rada, ze sa mate s muzom dobre a aj si to samozrejme zasluzite. Ale su profesie, pre ktore musis rovnako studovat, napriklad ucitel alebo zdravotna sestra, rovnako maju v praci velku zodpovednost a v tom obchode bohuzial castokrat na niektore potraviny len pozeraju a nemozu ich kupit. Ty ako lekar vies, ze zdrava strava je zaklad zdravia, takze by slusne pracujuci vzdelani ludia nemali mat problem si v obchode kupit hovadzie maso, dobru rybku, kralika, kvalitnu zeleninku, avokado ci orechy. Co je na Sk stale pre tychto ludi utopia. Taka je pravda, nehovorim teraz o pracovnikoch bez vzdelania alebo robotnikoch pri pase, ale o uciteloch a zdravotnych sestrach.

valeria_h
17. jún 2022

@sabinka022 Tak ja Ti vysvetlím. Niektorí ľudia majú potrebu zhadzovať druhých podľa ich práce. Ja som sa snažila vysvetliť, že nemôžeme byť všetci lekári, právnici, ale sú tu aj nekvalifikované práce ktoré sú tiež potrebné pre spoločnosť. A myslím si, že je veľmi hlúpe týchto ľudí urážať ako nevzdelaných či hlúpych. Aj ten lekár sa predsa vozí na aute, ktoré niekto vo fabrike (ten nevzdelaný) vyrobil. O zbohatlíkoch tu písal niekto iný, úplne prekrútil moje slová. Myslím, že kto chcel tak pochopil.

stanulienkat
17. jún 2022

@dadis ja som zdravotnik, zarabam podpriemer ale to neznamena, ze hladujeme. Mam kamosky ucitelky a maju o dost lepsi plat odo mna. Na dost slusne zitie. Nehovorim, ze vsetci tak maju. ALE!!!! ludia sa stale potrebuju stazovat, aj ked im zdaleka nie je zle. Ano, je dost chudobnych ludi, ale prosim neverte vsetkym, co sa stazuju. Su sestry, co maju 600€ v cistom, ale tych je uz malo. Ucitelky v Ba, co ja poznam maju cca 1000e netto, co je pekny plat. Ľudia sa radi robia väčší chudáci ako v skutočnosti sú tu na MK je niekoľko mamičiek, čo tu pravidelne vyplakáva nad nesociálnym štátom a potom hodina na plac 5 fotiek,kde má najnovšiu sadu tanierov Villeroy Boch za 1000e. Skutočná dražoba nás ešte len čaká, potom budete môcť vyplakávať.

dadis
17. jún 2022

@stanulienkat Ja som dobrovolnicila na plucnom a vekovy priemer sestriciek bol nad 60r. Nemali zle platy, ale len vdaka odpracovanym rokom, dorobenym vysokym skolam a priplatkom (a plus subezne poberali dochodky, co uz bolo zaujimave). Vraveli, ze v hrubom s priplatkami cca 1700/1800 eur vedia zarobit. Ok, nie zle, ale robit skoro 50rokov na zmeny - mali moj obdiv

dadis
17. jún 2022

@stanulienkat 1000eur netto plat mozno nie je na sk pomery zly, ale ako samozivitelka by som z neho zivorila.

stanulienkat
17. jún 2022

@dadis tak to je brutal dobry plat. Ano na smeny zaberak.
1000e bez hypo tiez nie je zle. Ludia sa nevedia uskromnit. Kazdy chce vsetko a hned. Paradoxne spominaju na socializmus, kde nic nebolo a aj ked bolo, nemohli si to dovolit.

dadis
17. jún 2022

@stanulienkat Boli takmer vsetky vo veku mojich rodicov..

stanulienkat
17. jún 2022

@dadis chapem. Vek nepusti. Mna to mozno caka tiez....Mozu robit na ambulancii za menej, avsak tiez nie zly plat.

nadazdi
17. jún 2022

Vy ste sa už zas do akej témy dostali od otázky 😅 záleží aj dosť čo ľudia jedia, my napríklad mäso nelubime, dáme si cez víkend keď príde muž z týždňovky, ale on jedáva v menučkach mäso cely týždeň, tak je až taký rad, že tu sme vegetariáni AKO MEDVEDE 😂 v lidli nikdy neminiem viac ako 50€ týždenne, proste cestovinky robím s omačkami kadejakými, zeleninovymi, syrovymi a polievky.. my sme takí slabí stravníci 😁

zuzanka.zuzu
17. jún 2022

waw zase sa tu sutazi kto minie za tyzden menej s pohrdavym podatkom "pche ty az 120? to ja len 100 a je nas o jedneho viac" 🙄 kks tak ja potom neviem, ti co maju plne kosiky DENNE v potravinach asi na konika nechodia 🙊 to uz aj mne niekedy idu oci vypadnut ze 400e iba fukot 😀 my denne minieme cca 30e na cerstve pecivo, ovocie, zeleninu, sunku, syry a pod. plus obcasne restauracia, menucko, narazovy nakup okolo 250e mrazenych/zavaranych zasob...

sabinka022
17. jún 2022

@dadis Neviem ci napr dejepisar ma stres v praci ako ja dnes, ked som zasivala prasknutu maternicu :D ale budiz o to nejde...Skor mi islo o to, ze tu ked sa clovek nestazuje alebo nedajboze sa ma dobre, hned sa nanho vsetci vrhnu.

cecilia29
17. jún 2022

+-50 eur za týždňový nákup - potraviny - 2 dospelý z 2 deti. Cez týždeň aj dokupujem maličkosti. Ale pochybujem že sa to vyšplhá na nejakých 30 eur. Ale mám domáce mlieko, syry, už pomaly začína zelenina , zemiaky mame tiež domáce. Peniaze mám pocit že vôbec neutekaju na potravinách ale v našom prípade je to benzín, potreby do domácnosti a záhrady , lieky pre deti, výlety a pod.

17alexis
17. jún 2022

@tianna na dobry plat VS nepotrebujes, ale potrebujes napr. vediet nieco, co nevie kazdy. Moj svagor robi na obycajnej linke v automobilke. Sice ano, na smeny, ale ma v priemere 1 400€. V priemere preto lebo dostavaju kvartalne odmeny. Jeho kolegovia, co vedia podla jeho slov ledva pisat, sa stazuju, ze zarobia malo a on si klope po cele, ci su normalni. Ja tiez nemam VS, ale ovladam cudzi jazyk, ktory ma zivi a viem sa tiez dostat cez 1 200€ v cistom. Sme zatial dvaja, na stravu minieme tyzdenne cca 80€, ale ja zvyknem chodit aj do restik na obedy, za jeden obed dam 7€-10€. Muz robi vacsinou z domu. Buduci tyzden nastupujem na MD. Usetrim na restikach a aj sa mi zvysi prijem, nakolko budem robit na ciastocny uvazok, ale za plny plat.

misana84
17. jún 2022

@sabinka022 no aj ucitel je jednou nohou v base....tiež nie každy zvladne 25 žiakov v triede...niekedy drze decka a niekedy este horsich rodicov....aj zodpovednost za 25 deti na skolskom vylete je dost narocne

sabinka022
17. jún 2022

@misana84 O tom nepochybuje, nikdy by som to robit nechcela...Nie je nad to, ked je pacient uspaty a je ticho :D (vtip..)

luccija
17. jún 2022

@evamarek77 to sa mi zda prehnane.Mozno si kupila do zasoby ci vela tam bolo pre zvierata.Ine je kupit na tyzden a ine vacsi nakup z kazdeho viac...ja, ked mam v Lidli za 100 eur nakup mam plny kosik a to su veci, ktore tam nikdy nekuoujem len ovocie, zelenina, pecivo, maso, syry...trvanlive potraviny cukor, cestoviny, ryzu kupujem inde

modraslamka
17. jún 2022

@zuzubb007 1000 eur?

zuzubb007
18. jún 2022

@modraslamka ano dobre citas ale je v tom aj kozmetika okolo 100 vky, uz len ked si vezmem obed v robote ja a muz to je 7 eur x 2x 22 dni to je hned 300 eur + 100 eur deti obed a to je len obed cez pracovny den, a my mame normalnu teplu veceru doma ziadne ze chleba, je to strasne, ako islo vsetko hore, a prejest celu vyplatu ☹

breznica
18. jún 2022

@tianna tak nech zmení zamestnanie. Môj vo fabrike nerobí a ani by nešiel

tianna
18. jún 2022

@breznica všetko čo pozerá ponuky nástupný plat max. 900 v čistom.. to by sme skrátka nedali..

loginexistuje
18. jún 2022

u nas sa hovorilo ze ten kto najviac vyplakava sa ma dobre a viac krat sa mi to v zivote potvrdilo