Koľko miniete na stravu?
Koľko miniete na stravu? myslím rodiny . Manžel mi dáva 100 eur na jedno dieťa mám dve malé deti, ešte nosia plienky .Ja dostávam len rodicak 300 eur zdá sa mi to malo .
@zorienka333 písala, že bývanie a benzín neplatí...
My sme traja (malá má 1 rok) minieme okolo 600 pretože malej kupujem po väčšine morčacie mäso, teľacie čiže aj také drahšie.. A varím každý deň pre malú osobitne a pre nás čiže tam sa to tiež nakopi 🙂a peniaze mame spoločné
Ach jaj, ďalší debilko... 500e pre 3 ľudí na všetko a 1400e on sám iba na stravu... Ženy kde na takých chodíte... Manžel zaplatí všetky poplatky-paušály, net, TV, energie,... A co mu ostane necháva pre rodinu... Samozrejme si kúpi kávu a nejaké blbosti, keď je v práci, ale to by ho hanba fackovala keby mi dal 100e na dieťa a on si nechá 1400e na stravu, nám by dal posledne(okrem sladkosti 😀, ale podeli sa s nami)
A ešte som vlastne neodpovedala na otázku, na stravu minieme 800-900e za mesiac
...urcit výživné na manželku a deti...na Slovensku plati BSM takže peniaze sú spoločne
Neviem, neratam ale bude to iste min 500€, bez drogerie
@zorienka333 ubytovanie ani na benzín nedáva
@zorienka333 ako milionári asi nie ....ja počítam každé jedno euro aj na stravu
@guiseppinka toto nie je uplne presne, neviem ako a ci to nemenili ale oni maju rozdelene to, ci si zamestnanec a zijes tam, ci si zamestnanec a rodina byva mimo Nemecka, ci si zamestnanec a si pendler - neviem kam sa prihlasil on ale oni su zjavne mimo DE a tak aj danami bude velmi vysoko, pretoze tym je rozdelene aj danove zatazenie. Teda uplne to ruzovo nevidim, ale urcite vie nakupy suchych veci a drogerie a najma detskych veci zabezpecit vo vyssej kvalite a lacnejsie ako tu, to je fakt ako uz niekto pisal @autorka teda minimalne toto stoji za rozhovor
Veta vydeluje mi je jednoducho tak strasne nepartnerska ze az....ale ja respektujem ze su rozne rodiny a maju to ludia rozne, teda to si predpokladam vedela - tusila uz pred svadbou, pretoze to nejde nevidie, asi ste chodili do kina a platil kazdy svoje a pod. Obcas ked som take dohadovacky videla ako svedok tak som mala dost za oboch, no stale je cas zahlasit ze ti to nevyhovuje a on ak neveri tak si to moze skusit, nastup do zamestnania ty a vydel mu 100 na deti pre predstavu ako to je - vikend by som mu napr. predlzneny vedela pripravit s tym, ze mu vydel z danej sumy na kazdy den tych par eur a nech si to vyskusa, niektori potrebuju nazorne ukazky.
Správny chlap otec manzel.. By svoju neprítomnosť voči rodine kompenzoval aspoň tým, že im dá prvé-posledné, za to ze je preč a všetko je na pleciach zeny.
Rodina tu doma by sa mala mat dobre.. Ty pociťuje s jeho neprítomnosť, že si na všetko sama a ešte chytrák ti aj vydeluje 100e na dieťa.. Choré.
Aby si tu o päť rokov nepísala ze sa rozvádzať a nemáš nič, lebo si sa venovala deťom bola doma a a pán velkomozny mohol pracovať odkladať a sporiť si. A ty si za celý čas neodlozis nič lebo nie je z čoho.
Aj takých tu bolo veľa.
Skončili s holým zadkom.
2 dospelí a dve deti 800-1000 eur, ale je v tom aj drogéria. Mohlo by to byť menej keby som kupovala rakúske mäso a nekupovala ovocie a zeleninu.
My sme traja, my s manzelom a 18 rocny syn. 600 eur aj s drogeriou.
@autorka teraz citam ze tam neplati nic a vsetko mu plati firma, tusis co tam robi? kde ma plat takto proklete nizko v DE? a ano viem, ze ak je v navyssej skupine na danove odvody tak plati dost, ale aj tak
asi to chce rozhovor taky viac hlbkovy, pretoze mam pocit, ze sa minimalne v tejto sfere nepoznate a sice to nie je romanticke a tak mnohym to pride akoby pod uroven vediet take veci o sebe ale asi by ste mali mat prehlad aj o financiach svojich, kazdy sam za seba, o sebe celkovo, nemci napr. rovnako ako rakusania teraz davali rozne dorovnavacie krizove peniaze - poukazky, kazdy asi bundes kraj podla seba, no davali, z toho si videla nieco? vies o tom? tusi on ako velmi islo vsetko tu hore?
co tak ho privitat s komplexnym tyzdennym rozpisom a vyziadat si na oplatku k rozhovoru ten jeho? mne osobne to pride absurdne mat to takto, drzim palce!
Ale musite mat fakt krasne byvanie za 900 eurovu hypoteku
Sice aj nas znamy ma nazyva hypotekou a potom maju na dome hypoteku +dve spotrebaky a zato platia 860 eur...
@zemiakovysalat
a neda sa to tomu znamemu refinancovat do inej banky a spojit tie spotrebaky s hypotekou?
ci neda sa mu viac navysit ta hypoteka?
viem, ze v minulosti to bolo standardne ....ale potom to ludia riesili takto a potom tie spotrebaky refincovali a pripojili k hypoteke s 0,5% urokom
@kukulienka999 majú len 900 uver co okrem toho ešte sú isto výdavky, kde je byt atď poplatky.
Veľa im veru neostane.
@zemiakovysalat joj nemusia.
Nastavili blbo splatky aby rýchlo splatili a potom ľudia živoria klasika.
@marci77 nie. Lebo mali pred kupou domu presne 0 eur. Najprv brali spotrebak na rezervaciu, potom na 20% z hodnoty domu ako spotrebak. Dom nema hodnotu taku aby im vyslo lepsie. Riesili to na jar, takze odvtedy aj uroky na hypo su vyssie.
Ale tu žiadna financna gramotnost nie je...
My máme 250€ na týždeň. Strava,tankovanie, potreby pre ročné dieťa. 2 dospelý+1 dieťa
Nie nemáme zato bývanie krásne ,nemáme nič . Ja som to napísala že hypo aby to bolo v skratke .On mal hypo teda ešte má ale mal ešte pred tým ako sme sa spoznali ,plus lízing na auto za 30 000 a dal to refinancovať takže takto to vychádza .Ja niesom finančné negramotna ,nikdy som takto nezobronila ..on je ale nedá si poradiť odomna už neviem ako mu to vysvetliť ...a to že viem aký bol pred svatbou .Nebol taký ...
Tak mu oznam ze si nútená ísť do práce keďže ti dáva po 100e na dieťa.. Ze musíš ísť zarobiť aj ty aby sa, vaše deti mali lepšie.
Nech sa uraci vrátiť, zapojiť do domácnosti a striedať sa pri deťoch.

@mamula20 Lenze potom su mesiace, kedy zarobi len 2000. Podla mna maju velmi drahu hypo na to, co zaraba a vzhladom na to, ze autorka nezaraba.