Koľko miniete na stravu?
Koľko miniete na stravu? myslím rodiny . Manžel mi dáva 100 eur na jedno dieťa mám dve malé deti, ešte nosia plienky .Ja dostávam len rodicak 300 eur zdá sa mi to malo .
Inak tú hypo máte dosť vysokú. To máte na jednu nehnuteľnosť a v BA? My platíme porovnateľnú sumu (trošku vyššiu o pár eur) ale to platíme v BA okrese za dve nehnuteľnosti. Aj s týmto by som sa snažila čosi spraviť.
Otec vašich detí pracuje v DE legálne?? Ak áno tak na deti beie prídavky a to je pekne hnusné,že tebe hodí len odrobinky nakoľko prídavky v DE sú vysoké...
5 členna rodina 2 dospelý +3 deti cca 500€ len strava ked počitam že 2 deti sú v školke
@dadka_bb on za ubytovanie neplatí nič a benzín tak isto firma .je na nemeckú zmluvu
2500-900=1600. Z toho ti manzel posle 200 eur, takze mu zostava 1400. Takze ty a 2 deti mate vyzit z 500 eur, a on sam z 1400? No cele zle....
To je aký charakter.
Tak ty s deťmi obyčajne parky a pán manžel lososa??
Sa mi vážne krásne dýcha.
Sa ho opýtaj ci si myslí že máš čarovný prútik.
Ty si doma lebo sa staráš aj o jeho deti, zrejme mu to uniklo.
Uff no zle sa to cita. A pobera kindergeld? Lebo to je hned 2x 219€ ak sa nemylim🙈
My tiez tak okolo 400 az 450.
Dievcence... mne skoro oci vypadli.. pred chvilou som pocitala kolko sme prejedli...760E ... az mi zle ostalo.... fakt sme nemali kaviar ani jeden den...
No presne, nema on aj ten Kindergeld? To by ste zas tu museli stopnut rodinne pridavky...
Jeden nakup tak minimalne 60 raz za tyzden a to nakupujem veci v akcii ..., Takze asi tak. Jeden posraty sirup na kasel 10€ a to sme chory ze asi uz nonstop od nastupu do skolky. Takze na paradu vyzi z rodicaku ...
my sme traja, okolo tych 400 to uz bude - robim 2druhy nakupov - jeden akciovy na maso a trvanlive potraviny, nakupim viac kusov/kg z kazdeho, podla toho kde co je....a potom bezny nakup kde dokupujem cerstve potraviny... robim si plany a jedalnicky, podla toho viem, co budem potrebovat, co doma este mam a co je treba dokupit a jaky letak prelistovat 😀 v druhoch a kvalite potravin sa pritom neobmedzujem, chcu lososa -> maju lososa, chcu svieckovu -> maju svieckovu, chcu taky keksik, -> tak ho proste maju....
...moje/jeho prachy neriesime, mame kazdy svoj vlastny ucet, ale s tym, ze mame pristup jeden druhemu, cize ked treba platim z jeho uctu, ked jemu treba tak z mojho... tak sme raz rodina, nebudeme sa tu one ze moje-tvoje, ziaden rovny diel...je to proste nase a hotovo
Teraz sme doma len dve, ja a 14-ročná dcéra a jeden mesiac som minula cez 400 Eur, to mala aj oslavu narodenín a druhý mesiac 350 Eur. Plus ona má obedy v škole. 100 Eur na dieťa mi príde málo. Ak nechce dávať peniaze, nech kupuje potraviny on a uvidí aké sú teraz ceny.
Nerozumiem preco to tak deli, ked zijete spolu. Keby sme my takto doma fungovali tak neviem neviem ako by som to zvladla, kazdy mesiac je to ine, ceny sa menia, idu hore, neviem o tomto sa podla mna treba doma porozpravat.
@katkaseiner verim ti..my tak isto
Aha, teraz čítam, že je mimo SR. Minimálne rodinné prídavka v Nemecka by ti mal posielať. Ja toto nechápem, ako môže byť jeden otec takýto sebec.
My mame na stravu, cisto potraviny mesacne 300 pre 2+2 a vychadza nam to. Fungujem ale na presnom systeme, na nakup sa chodi 1-2x za 2 tyzdne. Presny rozpis, nakup a vari sa podla jedalnicka, tiez pozirem pred nakupom pripadne zlavy, ziadne nepremyslene "hladne" a impulzivne nakupy ze "ved to sa zide" 🙂 Chodime zvacsa do lidla, kupujem zeleninu, varime jednoduche jedla. Objednavam aj bio maso (1x za 2 mesiace dcca mame zasobu v mraznicke) a vojdeme sa do toho, no sladke a dobkacky skoro vobec nekupujeme. Nam sa to riadne dari, vdaka tomu obcasnemu nakupu s presnym planom. Okrem financii mame aj vela spolocneho casu, kedze sa nechodi denne do obchodu. Je to fakt parada, odporucam 🙂
Dve deti pubertalne a predpubertalne manzel a ja a cca 700 minimalne urcite, nebudem I'm predsa davat ten naklacnejsi odpad, su vo vyvine raste
My medzi 300-350e 3 dospeli a 3 deti, ale mame nase vajicka, kozie mlieko a vacsinou aj nase domace maso.
Na mesiac cca 520€
Je v y aj nejaká drogéria 2+2 muž sa nestravuje v práci takže mu varím a balim
Bože ženy, ako môžete takto fungovať? Ja napíšem zoznam, čo rodina potrebuje, manžel ide, zabezpeči, ja len doma vyložím, natankuje nam obe autá, ak treba UM, plienky, poviem mu a pošle mi peniazej, ja objednám. Účty sa tiež platia z manželovej výplaty. Mne chodí rodičak vyšší 380 eur, ale to je almuzna, z ktorej sa nedá žiť. Teraz sme kupovali autosedačku pre dcéru, len tá stála viac ako môj rodičak. Neviem si predstaviť, že otec môjho dieťaťa má takýto prístup k financiám, že mne a dieťaťu vydeluje 100 eur. Takýto chlapi sú fakt hov*da. Česť všetkým slobodným mamičkám.
2500 na nemecko nie je zas tak vela. Spytaj sa ho ci by si nevedel nejaku brigadku vybavit nech je schopny uzivit vlastne deti a zenu.
Tiez nechapem pri slovach “manzel mi dava” doprdele ved je chlap co sa stara o rodinu. Okamzite nech sa dviha na urady riesit rodinne pridavky z nemecka a nech vam aj stadial nosi kvalitne potraviny na ktorych on zije a najma drogeriu ktora je o polovicu lacnejsia a 200% kvalitnejsia.
Pretoze baby tu si od prace v Nemecku za “dobry plat” slubuju hory doly, casto uplne nerealisticke.
Ja na druhej strane verim tomu, ze autorkin manzel jej proste viac ako 230€ nevie dat.
2500 plat
-900 hypoteka
-500 (dajme tomu) ubytovanie v Nemecku
-200 pausal a mobily
-230 posiela zene
770€ mu zostane na mesiac na jedlo a ine vydavky
Baby tu vsetky ziju v tom, ze muz pojde robit do Nemecka, zena bez prijmu na rodicaku, a bidu si zit ako milionari.
Mne zas príde 500€ dosť na to , aby si uživila seba a 2 malé deti + plienky a nejaká drogeria . Tak možno muž aj niečo odkladá . Zas zarobiť 2000€ pri vašej vysokej hypo nie je žiadne terno , kde je ešte elektrika, plyn atd ….

@guiseppinka narok na pridavky ma v pripade ak tam je na zmluvu . Nevieme ci tam je cez agenturu alebo ako.
Na nemecko dost malo zarobi 2000 eur.ak zaratame ze tam plati najom stravu, plus benzin.
Este hypo 900 .a zrejme aj telefony.
No necakaj zazraky.
Ved ak zarobi 2000 a da 900 na hypo ostane 1100,ak tam ma najom 400 eur stravu 300, a este teba 200 tak mu ostany holy *****.. nieco tam mate zle nastavene