Koľko miniete na stravu?
Koľko miniete na stravu? myslím rodiny . Manžel mi dáva 100 eur na jedno dieťa mám dve malé deti, ešte nosia plienky .Ja dostávam len rodicak 300 eur zdá sa mi to malo .
Tak si vybavte prídavky z Nemecka ;) alebo Vám vybavím ja 🙂
@katkaseiner áno máš pravdu 😔 ...
Och toto som mala pred mesiacom mojmu mužovi preplo a povedal ze mi nebude davat peniaze ze neni mozne aby som 400 euro minula na stravu plienky oblecko pre decka … hrabalo mu asi dva tyzdne.. poslala som ho na nakup potravín a do drogerky na plienky vlhčené zubné pasty atd atd …prisiel so sklonenou hlavou domov a nic nepovedal od vtedy sa to u nas nerieši … nemal sajnu co vsetko stoji vzdy prisiel domov a mal plnu chladnicku ,mal si s cim umyt hlavu zuby atd atd.. a teraz ked chodim aj na male nakupy ukazem mu bloček ze aha moj mily 25 eciek tam 15 eciek tam , topanky pre jedneho 56 pre druheho 60 … a teraz sa pekne opýta ze kolko mi ma dat 😉
Od januara 2023 su rodinne pridavky na jedno dieta 250e
@katkaseiner ja som si tiež začala odkladať bločky a mesiac vyšiel cca 600e,sme 2+2,strava, drogéria, nebol v tom ani benzín.No som zvedavá v Novom roku, keď už teraz je to paľba.🤷🤷🤷
Keby to bolo len na stravu, tak pre vas troch 300e musi byt podla mna dost, kedze to nie su pubertiaci, ale male deti, co az tak vela nezjedia.
Ale ked to ma byt na dieta celkovo...ze aj plienky, oblecko a obuv, tak to je malo pri tej sume co zaraba, ved len na zimu stoja topanky min.30e a detom treba tak 2ks.
Nečítala som celú diskusiu,ale môj muž robí tiež v De vodiča mkd, robí 2t turnus,2t doma a zarobí 2000€ plus kindergeld na 3deti, minieme len na stravu okolo 140€/týždenne, podľa mňa ti dáva fakt málo. Kupujem tiež plienky, umelé mlieko, drogériu a oblečko,ale na to máme vyčlenené mesačne 400€
Nerosumuem "manzel mi dava"... ste rozvedeni? Ved dohodnite jedalny listok - co sa bude varit a posli ho do obchodu, ak nevie, ake su ceny a ste 1 domacnost
130 tyzdenne aj s drogériou, sme traja
No, to je ťažké presvedčiť ho, že ti dáva málo. Keď žije a pracuje v nemecku a teda zarobí dosť, kupuje si sám mal by mať prehľad o tom koľko minie na potraviny on sám a tebe nechá smiešnych 200€ na dieťa. Musíš s ním hovoriť po dobrom, lebo potom Ti zostáva už len súd, alebo budeš živoriť.
@nene_mamina teda 200 € na obe deti.
400€ len potraviny. Muž ja a 2 deti
Toto rozdělování aka tu máš na děti, tu na jídlo, tu na kosmetiku... to je jinak strašně ponižující pro každou jednu matku/ženu v domácnosti, která to tak má a vždy se sama sebe ptám, proč vůbec s takovým člověkem je? Co z toho má? Žádná sebeúcta, žádný zdravý vztah, žádný správný obraz o fungování rodiny dětem... Z toho je mi dost smutno. A že takových žen je, co tak sleduji. Bych takovýmto dala souhrnnou fakturu za služby, které dělám jako žena/matka/manželka pro domácnost a rodinu a ideálně si s ním vyměnila na pár týdnů pozice - ten by koukal! :D
Ale k Tvé otázce, my jsme 2+2, školoupovinné děti, a na nákup stravy v obchodech jde určitě 500E měsíčně. Každý den doma vařím - obědy, věčeře a muž má tedy domácí stravu i v práci. Zajdeme si rádi i do restaurace sem tam, ale to jsou už naše výdaje "na kulturu", takže ty do stravy nepočítám.
Držím palce, aby se u Vás doma situace zlepšila a cítila ses lépe 🙂
Po pravde ja nechápem, ako takéto vzťahy môžu fungovať.. Že to jemu proste dá, rozdeľovať si na deti takto peniaze, pri čom sám na seba minie niekoľkonásobne viacej. Hlavná otázka je, či s ním chceš byť, lebo podľa mňa bez neho by ti bolo aj lepšie a aj by si mala viacej peňazí
My sme už pár mesiacov traja ale keď sme boli dvaja tak 140-150 eur na týždeň a keď kozmetika práci prások alebo keď treba spravit zásoby tak 170 eur a potom ostatne týždne 140 🙂
No my sme 2 a minieme aj s drogériu cca550€. A to hľadím na ceny pri nákupoch. Ak je akcia na niečo v drogérii kúpim viac. Tiež potraviny nekupujeme bio alebo drahé. Ale je pravda že varím skoro každý deň.

Autorka, nehnevaj sa, ale chlap čo kúpi auto za 30 tis €, vrazí Don 20tis € a tebe posiela 200€ na stravu? Už dávno by som bola spakovana a odstahovana...len teda toto si treba všimnúť ešte predtým ako prídu deti...