icon

Koľko peňazí je vhodné minúť mesačne na stravu?

31. máj 2025
Strana
z3
drahomirrra
6. jún 2025
@lienka.7

Ja sa vždy čudujem, že sa tieto debaty zvrhnu na hejtovanie tých, ktoré tu napisu, ze im stačí 400, či 500€. Ze je to NEMOŽNE, lebo tej a tej nestačí ani 800€ a teda aký odpad pomaly musia doma jest. Haló, vsak sa už tu niektoré naozaj prebudte. Ano, potraviny sú drahé, ale co do prdele jete každý deň hovädzie stejky a zeleninu každý deň? Tiež jahody ci co tu bolo spomínané ze stoji 6€ pol kila? To tiež musíte mať každý deň? Vsak si kúpim pre chuť a dám si. Ci na posedenie zje každý člen kilo každý deň?
Nehovoriac o tom, ako sa celkovo potravinami plytva (už sa tu teším na odpovede typu to MY NEEEE).
Tiež tie, co tu vypisuje ze varíte každý den teplé jedlo na večeru. Tak potom co mate na obed? Lebo ja keď si dám komplet obed v praci, doma absolútne nenusim mat zase teplé jedlo. A najmä mäso. Ci špagety, granatir alebo palacinky ci neviem co je snáď nejeditelny odpad?
@drahomirrra je to vždy iba o tom, koľko peňazí mas k dispozícii. O nicom inom. Moja švagriná je schopná rozflakat aj 2000€. Lebo po prvé "na to ma" a po druhé, je presvedčená, že kúpiť mäso v akcií za 7,99€ kilo je odpad, musí dať v Yeme za to isté 30€ za kilo. A o tom, čo je čerstvé, lokálne a zdravé je tiež diskutabilné.

@lienka.7 Ale ja rozumiem, co chces povedat. Avsak, pani pise 3 clenovia, 350€, denne varenie, ryby(!) domace maso, kvalitne mliecne, zelenina, ovocie. Za mna je to zazrak, takze ja sa rada priucim, skutocne a to nie je hejt.

lienka.7
6. jún 2025
@drahomirrra

@lienka.7 Ale ja rozumiem, co chces povedat. Avsak, pani pise 3 clenovia, 350€, denne varenie, ryby(!) domace maso, kvalitne mliecne, zelenina, ovocie. Za mna je to zazrak, takze ja sa rada priucim, skutocne a to nie je hejt.

@drahomirrra ďakujem 😊 píšem samozrejme všeobecne, viem ze ty si tu jedna z mala co nechytá za slovíčka a aj sa s nou dá podebatit 😘
Ono by sme tu teraz mohli ísť polemizovať ci je 3000€ za dovolenku pre 4 ľudí veľa ci malo... cize asi o tomto je táto debata.
Ktorá ma, dá na stravu 1000€, ktora ma len 600, dá 600€. To ale v žiadnom pripade neznamená, že musia jest iba "blafy". Proste vie lepšie hospodáriť, kúpiť v akcii, plánovať a pod. Kopec jedál sa da varít tak, že plánuješ. Napr. nebudem varit tvarohové rezance keď je tvaroh za "plnú cenu". Počkám si, keď bude v lidli v akcii a vtedy kúpim.
A inak, z denno denného varenia by ma naozaj piclo. To len tak na okraj témy. To oveľa radšej idem s deťmi von. A na večeru mame potom fuj fuj nezdravé toasty.🤣

no1990
6. jún 2025
@balerina2025

@no1990 pritom sunka je najhorsi hnus.

@balerina2025 po tomto nevyžiadanom hate ju urcite prestanem kupovať… a to ešte som nenapísala, že detom sem-tam kupim párky a urobím hotdogy s horčicou a kečupom. Socialku na mňa treba poslať ;)

bobo2433
6. jún 2025

2+2 do 800e .

balerina2025
6. jún 2025
@no1990

@balerina2025 po tomto nevyžiadanom hate ju urcite prestanem kupovať… a to ešte som nenapísala, že detom sem-tam kupim párky a urobím hotdogy s horčicou a kečupom. Socialku na mňa treba poslať ;)

@no1990 ale ved aj ja co myslis. ale nie casto a cez leto vobec sunka nehrozi, na druhy den ju mam na prt. a parky? aj tie si davame. len ma ta sunka prekvapila, ze je nezdravsia nez trvanlive salamy ( ktore su urcite zas mastnejsie no...)

no1990
6. jún 2025
@balerina2025

@no1990 ale ved aj ja co myslis. ale nie casto a cez leto vobec sunka nehrozi, na druhy den ju mam na prt. a parky? aj tie si davame. len ma ta sunka prekvapila, ze je nezdravsia nez trvanlive salamy ( ktore su urcite zas mastnejsie no...)

@balerina2025 dobrá šunka sa nepokazí a teda kaloricky je to oveľa lepšie ako nejaká saláma.

cafelatte
6. jún 2025

Sprav si rozpočet na týždeň a vynasob x 4. V nedeľu si dávam do peňaženky 200 e na týždennu stravu, sme 3 dospelí, 2 deti, mäsojedi. Zvyčajne sa zmestim do tejto sumy aj s drogériou, pekarnou a teraz aj zmrzkou.

missviolet
6. jún 2025
@balerina2025

@missviolet a kolko sa ti podarilo zhodit,

@balerina2025 45kg dole

balerina2025
6. jún 2025
@missviolet

@balerina2025 45kg dole

@missviolet na paradu !!!!!!! podario sa ti za ake obodbie

espeo
8. jún 2025
@lenka_vi1

@natalka13 ak nebudeš míňať na somariny tak áno. A to mame vždy aj večeru varenú. Žiadna suchá strava. Bravčové a hovädzie mäso nejeme len biele a ryby hlavne losos sem tam pstruh a hoki.

@lenka_vi1 prepáč, ale kvalitné ryby aj hydina je veľmi drahá... Aj keď nekupujes somariny, je nereálne minút 350 eur pre 2 a pol človeka mesačne na kvalitnú stravu. To je 12 eur denne. To je 4 eura priemerné na osobu. To je jedno euro na porciu!

lenka_vi1
8. jún 2025
@espeo

@lenka_vi1 prepáč, ale kvalitné ryby aj hydina je veľmi drahá... Aj keď nekupujes somariny, je nereálne minút 350 eur pre 2 a pol človeka mesačne na kvalitnú stravu. To je 12 eur denne. To je 4 eura priemerné na osobu. To je jedno euro na porciu!

@espeo zase som nepísala že kupujem ryby a mäso z lokálneho chovu. Myslela som tým že radšej kúpim lososa ako bravcovinu. Prepočet eur na porciu nehovori o ničom pri týždennom nákupe. Záleží na akej strave fungujete vy, keď jete mäso ráno (salámy, šunky) , na obed a večer tak jasne že sa nezmestite do 350 eur. Nám stačí mäso 1-2x do týždňa na obed a potom radšej ryba. Preferujeme cestovinu na rôzne spôsoby, rizota, veľa zeleniny a husté polievky, strukoviny atď. Malý má mäso na obed 4x v týždni v škole tak na večeru už zase mäso nechce.

Strana
z3