icon

Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?

8. nov 2025

Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.

autor
9. nov 2025
@matkahelka

@anonym_autor diskusia na pobavenie, resp. niektore odpovede na pobavenie. ty ako slobodna, bezdetna, s vlastnym byvanim mas usetrit mesacne 1000€. na ta3 bola minuly tyzden diskusia s odbornikmi, so statistikami. bezna 4 clenna slovenska rodina dokaze teraz usetrit cca 150- 400€ mesacne, v zavislosti od vysky hypo. od januara to bude vyrazne menej. kopa zien len tu na mk zije s alkoholikmi, tyranmi, debilmi len preto, ze ziju v chlapovom byte a nemaju ani fuka na to, aby dokazali od chlapa odist. ale ty, zijuca vo vlastnom, bez deti, ak usetris 500€ mesacne, je to malo. naozaj velmi vtipne.

@matkahelka a ked si odlozim 1000 eur mesacne tak co sa stane? Budem mat bezstarostnu a stastnu buducnost? Budem zdrava a stastna s peniazmi na ucte? Zaruci mi to nesmrtelnost a to, ze ma zajtra nezramuje auto na ceste? Mam setrit pre to, aby moje peniaze a majetok zdedil po mne niekto iny? Alebo si mam uzivat zivot podla svojich moznosti a prikryvat sa takou perinou na aku mam?

matkahelka
9. nov 2025
@anonym_autor

@matkahelka a ked si odlozim 1000 eur mesacne tak co sa stane? Budem mat bezstarostnu a stastnu buducnost? Budem zdrava a stastna s peniazmi na ucte? Zaruci mi to nesmrtelnost a to, ze ma zajtra nezramuje auto na ceste? Mam setrit pre to, aby moje peniaze a majetok zdedil po mne niekto iny? Alebo si mam uzivat zivot podla svojich moznosti a prikryvat sa takou perinou na aku mam?

@anonym_autor uplne s tebou suhlasim. tych 500€ je na bezne slovenske pomery az az. mna by zaujimalo, co tie, co radia, ze mas sama usetrit tisicku, ci tie, ked ziju v 4 clennej domacnosti usetria aspon tych 2000€ mesacne. vsak to je smiesne citat tie komentare. mas setrit na DSS, zaujimalo by ma, kolko maju na DSS nasetrene oni. ja teda minam na seba fakt vela, viac ako ty a urcite neplanujem setrit na DSS. za posledne 3 roky sme s muzom boli na x pohreboch nasim rovesnikom. jasne, ze clovek nema zit z ruky do huby, ale teda pri vlastnom byvani bez hypo, aby si clovek este odtrhal od huby, lebo usetrenych 500€ mesacne je malo- to je fakt na klopkanie si na hlavu.

autor
9. nov 2025
@matkahelka

@anonym_autor uplne s tebou suhlasim. tych 500€ je na bezne slovenske pomery az az. mna by zaujimalo, co tie, co radia, ze mas sama usetrit tisicku, ci tie, ked ziju v 4 clennej domacnosti usetria aspon tych 2000€ mesacne. vsak to je smiesne citat tie komentare. mas setrit na DSS, zaujimalo by ma, kolko maju na DSS nasetrene oni. ja teda minam na seba fakt vela, viac ako ty a urcite neplanujem setrit na DSS. za posledne 3 roky sme s muzom boli na x pohreboch nasim rovesnikom. jasne, ze clovek nema zit z ruky do huby, ale teda pri vlastnom byvani bez hypo, aby si clovek este odtrhal od huby, lebo usetrenych 500€ mesacne je malo- to je fakt na klopkanie si na hlavu.

@matkahelka presne tak, ja stale hovorim, ze clovek ma vyskakovat do vysky svojho platu. Ako som pisala v jednom komentari, mala som hypo, leasing, najom, zavazky a po zaplateni som zila z 250 eur na mesiac a dokazala som to. Normalne bez ujmy na zdravi. Situacia sa zmenila, dnes som sice financne relativne safe, uz nemusim splacat nic. A nemienim skreckovat, aby som usetrila 12 000 rocne len na to, aby ked tu nebudem to zdedil niekto po mne. Na co? Nikto z nas nevie, ako dlho tu bude a mozno len par dni, par mesiacov, par rokov. Zivot treba zit do sirky, lebo jeho dlzka je dana.

anonym_7cb22b
9. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor kadernicka 150, nechty 50, pedikura 50€, ak si slobodna a budes chodit kazdy den na kavu a mineralku tak 200€, cvicenie - minimalne 50€, restika- to neviem ako casto by si chcela chodit... plus kino... tak okrem vydavkov ako najom, plyn elektrika, neviem co potrebujes podla narocnosti 1000-2000€.

@krasneleto akože to fakt? Ale no

princezna_bosorka
9. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor kadernicka 150, nechty 50, pedikura 50€, ak si slobodna a budes chodit kazdy den na kavu a mineralku tak 200€, cvicenie - minimalne 50€, restika- to neviem ako casto by si chcela chodit... plus kino... tak okrem vydavkov ako najom, plyn elektrika, neviem co potrebujes podla narocnosti 1000-2000€.

@krasneleto jaaaaj. skus to takto: nechty ti predsa rastu, takze tie kupovat nemusis, lak na nechty ti urcite k zivotu netreba, makeup len zakladny, ziadne spiraly, ruze, mega drahe kremy a kadernikovi 2x do roka a hned usetris. A ak sa nevies vzdat tychto zbytocnosti, tak tu nevyplakavaj, ze neusetris...

anonym_82d2b1
9. nov 2025

Ja neviem, či som iba ja blbá, ale mne tie komentáre autorky nedávajú súvis.
1. Je na dôchodku, nezvláda ani prácu na čiastočný úväzok a mesačne dokáže odložiť 500€, ale mohla by viac. Hm, musí to byť výborná práca, kde popri ID dôchodku zarobí nadštandard.
2. Má 35 rokov, ale nad 40 rokov ....
3. Trpí vážnymi zdravotnými problémami, ale nikde som nepostrehla, že by investovala do zdravia, iba kozmetičky, kaderníčky, botox ...

casavina
Autor odpoveď zmazal
zara3
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co je na tom zle, keby po tebe dedili tvoje netere/synovci? U nas v rodine su netere a synovci tiez moje deti, ja na tom nevidim nic zle. Ked je mezi tvojim surodencom a tebou nejaky problem, deti za to nemozu. Treba ja by som bola velmi rada, keby som zanechala svoje peniaze mojej rodine, najbližším a najmä deťom, kebyže nemam svoje a nedajbože keby boli chudší ako ja.
Kazdy sme nejaky, ale tak ma píchlo, ked si napisala, ze nemas uz take vydavky, ako ked si zila s partnerom a jeho dcerou. Ja viem, každý človek ľúbi peniaze, ale z tvojej strany mi pripada, ze u teba su na 1. mieste, než tvoji blízky. Teba nenapadlo, že keď ti bude horšie, tak budes možno aj rada, ked sa o teba bude starat tvoj blízky, či popripade,ta príde navštíviť?? Vsak blizkeho mať vedla seba, ked je nam zle je o vela lepšie, než mat kolo seba cudzich ľudí, ktori len vykonavaju svoju pracu, a zabudnu na nas, jak len otvoria dvere von.
Ja som sa starala o chorich ludi, takze viem, co pisem.
Privela ich bolo, co by si velmi prialo len vidiet svojich blizkych, ale nikto nikdy neprisiel. A jen len velmi malo ludi, co robia taku pracu ako ja so srdcom, a myslia na tych chorich aj po praci.
Premyslaj moja, život neni treba len žiť, ale aj obohacovať druhych a davat im, to by mna naplnovalo, robiť každého šťastným vôkol seba, pokial na to mam.

nyusika
10. nov 2025

Opäť "stará" téma, len v modrom...nejak často sa to tu opakuje.

nyusika
10. nov 2025
@princezna_bosorka

@krasneleto jaaaaj. skus to takto: nechty ti predsa rastu, takze tie kupovat nemusis, lak na nechty ti urcite k zivotu netreba, makeup len zakladny, ziadne spiraly, ruze, mega drahe kremy a kadernikovi 2x do roka a hned usetris. A ak sa nevies vzdat tychto zbytocnosti, tak tu nevyplakavaj, ze neusetris...

@princezna_bosorka kde si našla v komentári @krasneleto vyplakávanie ?

Iba vymenovala možné výdavky.
Sumy sú reálne, aj drahšie to môže byť.

mooonika1975
10. nov 2025

Len zhodnotím, z tohoto tu mi vychadza, že som chlap, nie žena. 1000€ na výdavky? Ako učiteľ zarobím menej ako moje výdavky 😆 som chlap 👌👌👏

autor
10. nov 2025
@zara3

@anonym_autor a co je na tom zle, keby po tebe dedili tvoje netere/synovci? U nas v rodine su netere a synovci tiez moje deti, ja na tom nevidim nic zle. Ked je mezi tvojim surodencom a tebou nejaky problem, deti za to nemozu. Treba ja by som bola velmi rada, keby som zanechala svoje peniaze mojej rodine, najbližším a najmä deťom, kebyže nemam svoje a nedajbože keby boli chudší ako ja.
Kazdy sme nejaky, ale tak ma píchlo, ked si napisala, ze nemas uz take vydavky, ako ked si zila s partnerom a jeho dcerou. Ja viem, každý človek ľúbi peniaze, ale z tvojej strany mi pripada, ze u teba su na 1. mieste, než tvoji blízky. Teba nenapadlo, že keď ti bude horšie, tak budes možno aj rada, ked sa o teba bude starat tvoj blízky, či popripade,ta príde navštíviť?? Vsak blizkeho mať vedla seba, ked je nam zle je o vela lepšie, než mat kolo seba cudzich ľudí, ktori len vykonavaju svoju pracu, a zabudnu na nas, jak len otvoria dvere von.
Ja som sa starala o chorich ludi, takze viem, co pisem.
Privela ich bolo, co by si velmi prialo len vidiet svojich blizkych, ale nikto nikdy neprisiel. A jen len velmi malo ludi, co robia taku pracu ako ja so srdcom, a myslia na tych chorich aj po praci.
Premyslaj moja, život neni treba len žiť, ale aj obohacovať druhych a davat im, to by mna naplnovalo, robiť každého šťastným vôkol seba, pokial na to mam.

@zara3 bolo to zhodnotenie, že áno, výdavky bolo vtedy vyššie ako mám dnes. Ja nehovorím, že je to lepšie alebo horšie, to vôbec nie. Iba hovorím, že som ich mala vyššie. Ale nie každý chlap unesie keď žena ochorie a nie každý chlap to dokáže spracovať, že zrazu je situácia iná a žena nemôže niekedy všetko to, čo predtým, lebo má obmedzenia. To mu nevyčítam, tak sa rozhodol. Mám okolo seba priateľov, ktorí pri mne stoja v dobrom aj zlom.

som_realistka
10. nov 2025
@anonym_autor

@beata_k na domov dochodcov? mam kratko po 40tke, tak snad dovtedy este mam priestor. A ano nasetrene na pripadny domov mam, neboj. Ved ked pride na to, predam byt, auto, tam mi to nebude treba. Mam velky 4i byt, prerobeny, myslim, ze to mi bude stacit na domov dochodcov.

@anonym_autor takze, byt je tvoj, dlhy nemas, mas nieco zainvestovanw a mas financnu rezervu, ktorej sa nedotykas + setris 500 na nepredvidane vydavky? Ak som teda pochopila dobre doterajsie prispevky, tak nehovor mame kolko minas a je vybavene. Peniaze si do hrobu nevezmes a nie si v situacii ze ny si musela setrit kazde euro. Minaj s rozumom vsak ak si sa vedela doteraz zabezpecit tak ako hovoris, tak budes sama vediet kedy obmedzit vydavky.

autor
10. nov 2025
@som_realistka

@anonym_autor takze, byt je tvoj, dlhy nemas, mas nieco zainvestovanw a mas financnu rezervu, ktorej sa nedotykas + setris 500 na nepredvidane vydavky? Ak som teda pochopila dobre doterajsie prispevky, tak nehovor mame kolko minas a je vybavene. Peniaze si do hrobu nevezmes a nie si v situacii ze ny si musela setrit kazde euro. Minaj s rozumom vsak ak si sa vedela doteraz zabezpecit tak ako hovoris, tak budes sama vediet kedy obmedzit vydavky.

@som_realistka samozrejme, ze minam s rozumom a vyskakujem iba do vysky svojho platu. Mame to nehovorim. Len to komentuje, mas novu bundu? Mas nove cizmy, kabelku? Zase si bola u kadernika ( chodim 4x rocne), vyhadzujes peniaze zbytocne na somariny. Somariny? Ucim sa anglictinu 2x tyzdenne, chodim aj na masaze a fyzio, cvicim. Ano idem von obcas na kavu, na obed, na veceru, posediet si - nepijem - opat hovorim, ak by som si to nemohla dovolit, tak to nerobim.

autor
10. nov 2025
@anonym_82d2b1

Ja neviem, či som iba ja blbá, ale mne tie komentáre autorky nedávajú súvis.
1. Je na dôchodku, nezvláda ani prácu na čiastočný úväzok a mesačne dokáže odložiť 500€, ale mohla by viac. Hm, musí to byť výborná práca, kde popri ID dôchodku zarobí nadštandard.
2. Má 35 rokov, ale nad 40 rokov ....
3. Trpí vážnymi zdravotnými problémami, ale nikde som nepostrehla, že by investovala do zdravia, iba kozmetičky, kaderníčky, botox ...

@anonym_82d2b1 admin napisal nazov, ja pracujem na plny uvazok a som na ID, kde pisem, ze nezvladam teraz pracu ani na polovicny?

emjee
10. nov 2025

Mne z celej diskusie vychadza, ze si sporis menej ako mas ID. Tzn. celu vyplatu rozhajdakas. Len tak dalej, minanim podporujes ekonomiku statu. Good luck.

autor
10. nov 2025
@emjee

Mne z celej diskusie vychadza, ze si sporis menej ako mas ID. Tzn. celu vyplatu rozhajdakas. Len tak dalej, minanim podporujes ekonomiku statu. Good luck.

@emjee ano sporim si menej ako mam ID, to je nejake pravidlo kolko mam sporit? Mne pride suma 500 eur primerana. Z ID si setrim 500 eur a 250 eur pomaham mamine kazdy mesiac financne, plus drobne nakupy do domacnosti ( toaletny papier, olej, muka, prasok na pranie, avivaz apd). 500 eur ide na moje povinne platby, ktore mam. A zo zvysku zijem - ale pod pojmom zit - su aj lieky, doplnky stravy, cvicenie, masaz, fyzioterapie apd. Jedna fyzio 40 eur, chodim kazdy tyzden. Jedna masaz 45 eur, chodim 2x do mesiaca, okrem toho cvicim SM pod dohladom a mam trenerku vo fitku, kde cvicime iba vlastnou vahou a trening mam prisposobeny mojim odbmedzeniam. Je nejaky manual niekde zaveseny na webe, kolko si ma presne zena v mojom postaveni a v mojom stave setrit?

mircalla
10. nov 2025
@anonym_autor

@mircalla aky som troll? Co znamena troll v tvojom ponimani? Mnoho ludi mi hovori, ze minam vela. Na jednu slobodnu dospelu zenu, ze 500 eur ma stacit. Tak sa pytam, kolko mina dospela slobodna zena na seba, mimo povinnych platieb. Je to naozaj 500 eur? V tejto dobe? Dnes som bola v auparku, 200 eur je prec. Nekupovala som ziadne megaznackove veci.. Jedna bunda, jedne cizmy.

@anonym_autortroll znamena vynyslena tema. Nevrerim, ze toto da zena v tvojom veku na MK. Ani si si nepamatala kolko rokov mas v uvodnom pripevku

anonym_f06bfa
10. nov 2025
@anonym_autor

@emjee ano sporim si menej ako mam ID, to je nejake pravidlo kolko mam sporit? Mne pride suma 500 eur primerana. Z ID si setrim 500 eur a 250 eur pomaham mamine kazdy mesiac financne, plus drobne nakupy do domacnosti ( toaletny papier, olej, muka, prasok na pranie, avivaz apd). 500 eur ide na moje povinne platby, ktore mam. A zo zvysku zijem - ale pod pojmom zit - su aj lieky, doplnky stravy, cvicenie, masaz, fyzioterapie apd. Jedna fyzio 40 eur, chodim kazdy tyzden. Jedna masaz 45 eur, chodim 2x do mesiaca, okrem toho cvicim SM pod dohladom a mam trenerku vo fitku, kde cvicime iba vlastnou vahou a trening mam prisposobeny mojim odbmedzeniam. Je nejaky manual niekde zaveseny na webe, kolko si ma presne zena v mojom postaveni a v mojom stave setrit?

@anonym_autor toto bude fake téma, veľa vecí nesedí

autor
10. nov 2025
@anonym_f06bfa

@anonym_autor toto bude fake téma, veľa vecí nesedí

@anonym_f06bfa no daj koľko vecí nesedí? To, že mám 40r som vysvetlila neskôr v komentári. Ktoré veci nesedia? Som zvedavá. Potom by nesedel môj život :D

anonym_f06bfa
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f06bfa no daj koľko vecí nesedí? To, že mám 40r som vysvetlila neskôr v komentári. Ktoré veci nesedia? Som zvedavá. Potom by nesedel môj život :D

@anonym_autor s tebou škoda naďalej debatiť, vymyslená téma. Veď si prečítaj na začiatku tvoje odpovede a teraz na konci, úplne celé mimo

krasneleto
10. nov 2025
@anonym_7cb22b

@krasneleto akože to fakt? Ale no

@anonym_7cb22b no akoze fakt... vychadzala som z kriterii autorky, nie mojich. ja som matka, ja som skutocne rada, ze si viem zajst s dcerou raz do tyzdna na matchu :D

autor
10. nov 2025
@anonym_f06bfa

@anonym_autor s tebou škoda naďalej debatiť, vymyslená téma. Veď si prečítaj na začiatku tvoje odpovede a teraz na konci, úplne celé mimo

@anonym_f06bfa no daj co je mimo? Co pisem inak ako som pisala na zaciatku? Ved stale pisem, ze odkladam rovnaku sumu penazi a ano svoj zivot si zijem teraz a tu a nie o 10r, lebo ziadne o 10r byt nemusi. Cize porovnaj mi moje odpovede, kde sa lisia vo faktoch? Lebo ked chces niekoho obvinovat z toho, ze si vymysla, musis datd dokazy.

krasneleto
10. nov 2025
@princezna_bosorka

@princezna_bosorka hej halo.. citanie s porozumenim? ved ja nepisem o sebe, ale autorka dala navrhy, co si v ramci slobodneho zivota chce dopriat. ja som iba vycislila... ja ozaj nevyplavakam , a isto si si vsimla, ze toto nie je moja tema...

krasneleto
10. nov 2025
@nyusika

@princezna_bosorka kde si našla v komentári @krasneleto vyplakávanie ?

Iba vymenovala možné výdavky.
Sumy sú reálne, aj drahšie to môže byť.

@nyusika to je tak, ked niekto chybal na ZS ked sa citalo s porozumenim...

mircalla
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f06bfa no daj co je mimo? Co pisem inak ako som pisala na zaciatku? Ved stale pisem, ze odkladam rovnaku sumu penazi a ano svoj zivot si zijem teraz a tu a nie o 10r, lebo ziadne o 10r byt nemusi. Cize porovnaj mi moje odpovede, kde sa lisia vo faktoch? Lebo ked chces niekoho obvinovat z toho, ze si vymysla, musis datd dokazy.

@anonym_autor Preco vobec zakladas tuto temu na fore pre prevazne mamicky? Aby si ty ukazala, ze minies na seba mrte penazi a tie, co maju deti si toto vacsinou nemozu dovolit? Resp. si to aspon myslis, ze si to nemozu dovolit. Nuz sklamem ta, niektore ano.
Aka je pointa? Nevies si zratat 2+2? Nie, chces provokovat fejkovou temou. V zakladnom prispevku mas 35, potom uz 40. Nevies, kolko mas rokov? Asi mas zasadne problemy so zakladnou matematikou.
Vsak si minat na svoj ubohy, prazdny zivot kolko chces....

emjee
10. nov 2025

@anonym_autor ano, pravidlo uspesnych je, ze neminaju kazdy mesiac kompletnu vyplatu.

autor
10. nov 2025
@mircalla

@anonym_autor Preco vobec zakladas tuto temu na fore pre prevazne mamicky? Aby si ty ukazala, ze minies na seba mrte penazi a tie, co maju deti si toto vacsinou nemozu dovolit? Resp. si to aspon myslis, ze si to nemozu dovolit. Nuz sklamem ta, niektore ano.
Aka je pointa? Nevies si zratat 2+2? Nie, chces provokovat fejkovou temou. V zakladnom prispevku mas 35, potom uz 40. Nevies, kolko mas rokov? Asi mas zasadne problemy so zakladnou matematikou.
Vsak si minat na svoj ubohy, prazdny zivot kolko chces....

@mircalla toto je tvoj jediny problem. Som tu pomerne aktivna na MK, poznaju ma ludia, isla som najprv tym, ze si dam vek o 5r nizsie. Ale kedze som zverejnila informaciu, ze aky je moj dochodkovy vek, uvedomila som si, ze sikovny clovek si zrata dve a dve a teda udala som korektny vek 40r. Je tu mnoho tem, ktore vobec nesuvisia s materstvom, tehotenstvom a vychovou deti, nevidim, co je na tom zle. Ak sa ti tema nepaci, preskoc ju a necitaj. Zbytocne nevenuj pozornost temam, ktore ta irituju a vyrusuju.

buffinko
10. nov 2025

mas svoju situaciu nastavenu velmi slusne na rozdiel od mnohych inych ludi. mas financnu rezervu, svoju nehnutelnost - najlepsie investovane peniaze, ziadne dlhy a ziadne zavazky. ako pises, ak pojdes do dss, na financovanie mozes pouzit financie z predaja bytu. celkom nerozumiem tym negativnym komentarom - naco mas zhrnat dalsie tisice ? pre koho? zabezpecena si a to zda sa aj na starobu. pokracovala by som v nastavenom trende. odkladat si ale nezabudat aj zit. ak to mame vadi - holt, ved ta nezivi. co ju trapi? ved biedu ocividne netries, si zabezpecena a aj po nej nieco zdedis predsa.

zara3
10. nov 2025
@anonym_autor

@zara3 bolo to zhodnotenie, že áno, výdavky bolo vtedy vyššie ako mám dnes. Ja nehovorím, že je to lepšie alebo horšie, to vôbec nie. Iba hovorím, že som ich mala vyššie. Ale nie každý chlap unesie keď žena ochorie a nie každý chlap to dokáže spracovať, že zrazu je situácia iná a žena nemôže niekedy všetko to, čo predtým, lebo má obmedzenia. To mu nevyčítam, tak sa rozhodol. Mám okolo seba priateľov, ktorí pri mne stoja v dobrom aj zlom.

@anonym_autor no to je pravda, že nie každý chlap dokáže zostať so ženou aj v chorobe a starat sa. Je to smutne , ale je to tak. Od ženy sa očakáva, že sa bude srarat a ja neviem čo, aj svoj život zanechá, keď chlap ochorie. Čest výnimkám.
Je mi to ľúto, že sa ti dačo take stalo.