Koľko peňazí považujete za nadpriemerný príjem?
Čo je v dnešnej dobe podľa vás považované za nadpriemerný príjem? V jednej dnešnej diskusií ma zarazilo, že niekto pomenoval 900€ v čistom za "skoro minimálku". To je cca 1160€ v hrubom, čo je plat ktorý kopa firiem ponúka napr. na administratívnych pozíciách bez špeciálnej kvalifikácie, rovnako ako na iných miestach. Priemerná mzda v 3. štvrťroku dosiahla 1580€, čo je 1190€ v čistom. To ozaj všetci zarábate nadpriemerne a vaši muži nosia domov 2000 a viac? Je možnosť anonymne diskutovať, tak by ma to skutočne zaujímalo. Lebo mám pocit že buď niekto zavádza, alebo sa tu zrovna zišli všetci vyššie zarábajúci.
@anonym_eb380c ake strae mate deti? Ked pracujete na 2 miestach ako vychovavate dieta/deti ?
@alexanderkovacs Uz velke, ale cim vacsie deti, tym viac vydavkov, jeden studuje v CR, druhy konci SS a tiez chce studovat v zahranici
Zbytocne tieto diskusie zacnu tu pisat zeny co ziju v zahranici a hodia tu take cifry, ze az...Az potom mozno vyplynie ze ziju mimo republiky.
Môj čistý príjem je 3200 eur, nemám deti. Považujem svoj príjem za priemer, nemám drahé veľké auto, bývam v bežnom byte na sídlisku, žiadny prepych. Hýbem sa v spoločnosti, kde sú príjmy vyššie a nezriedka sú to platy 10000 - 25 000 eur/m. Som z východu a bežný manažér v USS má plat od 10k, vyšší manažér 20k a GM od 30k viac. A že ich tu máme niekoľko.
My zijeme v prahe, muz zarobi v cistom 4000€ a ja 1000€ ale nezijeme si na vysokej nohe ako by sa mohlo zdat, len hypoteka je 1500€.
Takze ono mohlo by sa zdat ze wow to je uplne nadpriemer prijem ale ked niekto zarobi 2500€ a nema hypoteku je na tom rovnako ako moj muz ak chapete ako to myslim ….
Z toho,co tu pisete,to vychadza takze,ze 2000-2500 je tu standardny plat,len ziram😯 Toto ked cita nasa vlada,tak si len ruky madli,ze ako dobre sa tu zije. To vsetci robite len v korporatoch na veducich poziciach, v IT alebo kde sa este da takto "standardne" zarobit? Fakt ma to zaujima. Lebo ked otvorim Profesiu,tak napr.take administrativne pozicie,ktorych je fakt,ze dost maju priemer okolo 1100-1600 a to sa bavime o BA a na 1600 uz vyzaduju aspon 2 jazyky C1 a kopu dalsich zrucnosti.
Treba rozlišovať administratívneho pracovníka a odbornú pozíciu. Na to prvé stačí obchodná akadémia. Odborné pozície, treba vysokú školu, robíš odbornú prácu, nie pomocné práce.
@anonym_autor To by ma veľmi zaujímalo, čo tí vaši manželia vsetci robia, že zarobia skoro všetci cez 2000 v čistom čo tu čítam. Jasné, že vy ste potom spokojne aj s 1000€, veď manžel potiahne...
@anonym_autor Ešte študujem a po škole by som nerobil za menej ako 2000 v hrubom. Budem pýtať 2500, pretože na tej pozícii to majú uvedené ako minimum.
@anonym_autor To by ma veľmi zaujímalo, čo tí vaši manželia vsetci robia, že zarobia skoro všetci cez 2000 v čistom čo tu čítam. Jasné, že vy ste potom spokojne aj s 1000€, veď manžel potiahne...
@anonym_462124 staci ze je aj obycajny obkladac v Nemecku len to tu nenapisu
Radšej to dám ako anonym...ja mam 1450 v hrubom, muž podobne,ale aj s daňovým bonusom. Ja pracujem v banke ako osobný bankár, občas sú odmeny, ktoré zdvihnú aj priemer, muž pracuje ako pekár v hoteli. A teda,premna je super,mat aspoň 1500 v čistom,to by som bola happy
Mozno trebalo by pripojit k tym cifram aj pracovnu poziciu aby sme boli v lepsom obraze
Manzel zarobi v cistom 2500+, odborna specificka praca pre nadnarodny korporat, to ma zatial iba nastupny plat + sluzobne auto aj na sukromne ucely. Takze ziadna fabrika, VS vzdelanie a 10+ rokov praxe v odbore.
Som obyčajná predavačka, mám 700e v čistom, manžel zarába 2500e v čistom.
@anonym_dfe02d 700 EUR pre predavačku je málo. Moje zarábajú nad tisicku, výška závisí od tržby, dostávajú výkonnostný odmenu. Sme špecializovaná firma, sezónny predaj. Mimo sezóny im mzdu dorovnam.
Nechápem zamestnávateľov, ktorí svojím ľudom riadne neplatia. Neuvedomujú si, že tí ľudia pracujú na nich?
Oficiálny priemer je okolo 1100 v čistom ale to si treba uvedomiť že na Slovensku z ľudí ktorí vykazujú minimálne mzdy, je drvivá väčšina takých čo podvádzajú. Jasné že sú aj ľudia ktorí toľko naozaj zarobia ale väčšinou sú s takýmto príjmom buď podnikatelia ktorí si vyplácajú minimalku a peniaze z firmy vyťahujú ináč, alebo bežní zamestnanci čo majú na zmluve minimum a zvyšok dostávajú na ruku. A netvárte sa že to tak nie je. Takže ten priemer je niekde úplne inde v realite, skôr okolo 1400 v čistom. Ak má niekto 2000 v čistom, je to už nadpriemer a ak nie je finančne negramotný, žije sa mu už celkom príjemne.
Presne toto by aj mna zaujimalo, v akej oblasti vy, alebo vasi manzelia dosahujete prijmy nad 2000-2500 eur v cistom. Ja mam porovnatelny prijem a to pracujem v rakusku na financnej pozicii a vacsinu platu mi aj tak zozeru vydavky..
@anonym_5413d0 tak ono logicky tu prídu písať väčšinou ľudia s vyššími príjmami, je to podobné ako pri témach o počte sexu za mesiac..takto funguje ľudský mozog
@anonym_autor Kamoškin muž, technický inžinier robí konštruktéra vo veľkej firme v malom meste, plat má niečo cez 1000 eur v čistom. Smutné
@anonym_autor 3200 eur v hrubom, špecialna pozícia, mám 2 VŠ, psychicky náročná práca, veľká zodpovedbosť. Pracujem v bezpečnostných zložkách. Práca je super, ale teda na nu treba prax a odborné znalosti.
Tie ktoré sa tu zavzdušňujú. Uvedomujete si, že aj zvárač na Slovensku má +2000€ mesačne? Môj muž je rokmi vypracovaný výrobný riaditeľ. Začínal pár rokov dozadu s 800-900€. Veď to neni o tom, že dostal junior pozíciu a 2k k tomu. 90% profesie sú nekvalifikované pozície alebo entry level. Takže nemôžete porovnávať profesiu a niekoho plat, uvedený na fóre, keď robí danú profesiu +5 rokov.
@anonym_462124 staci ze je aj obycajny obkladac v Nemecku len to tu nenapisu
@anonym_aa6efa aj to je práca, nie?
@anonym_aa6efa aj to je práca, nie?
@aurora33 ved ano vsak profesii treba vsade
@iwesska toto iste by aj mna zaujimalo. Som z krajskeho mesta, mam cca 2500 cisteho, robim v IT.
A citim sa tak troska ako kral, ked vidim ake prace robia ludia v okoli. Ake su moznosti. Co ma manzelka, ake pribehy spomina od ludi s kym robi/robila atd atd.
Aj to aj v tejto IT oblasti, som musel menit firmy, aby som mal vobec takto lepsie. V byvalych viem ze maju mnohi kolegovci menej.
Alebo otvorim tu profesiu, masa kadejakych ponuk...kde samozrejme ak je uvadzany plat 2500 a viac HRUBEHO, tak rarita (a pre nase krajske mesto asi ani nie...).
A potom otvorim tu MK ...a polka ludi vraj 2500 cisteho, ako nic. Cize cca 2nasobok !!! statistickeho priemeru.
Tiez by ma zaujimalo, co za TPP pozicie to su.
@romino otázka je čo v IT robíš? Si len vydávač klávesnic v korporáte alebo reálne programátor? Ak programátor, tak v akom odvetví? - asi vieš veľmi dobre aké široké je spektrum špecializácii v tomto odbore. Môj brat nastupoval ako čerstvý bc na juniorskú pozíciu v ČR za o niečo menší plat ako uvadzas pred desiatimi rokmi. Podieľal sa na vývoji kľúčového softvéru pre high-end analytické prístroje a to bol štart. Potom zmenil firmu v tom istom odvetví kde si vypracoval senioritu a potom išiel priamo za šéfom americkej HQ - nešiel za HR. Nešiel cez agentúru.
Išiel priamo za rozhodovateľom. A ponúkol mu seba ako freelancera. To bol power move, ktorý ho platovo zdvihol z 4k v čistom na 20k v čistom mesačne. Môžeš sa nechať inšpirovať.
Modry konik treba brat s rezervou. Tu sú ženy, čo popri VŠ zarobili brigadami na byt.
Modry konik treba brat s rezervou. Tu sú ženy, čo popri VŠ zarobili brigadami na byt.
@anonym_de565c ja tu poznam osobne niektore zeny a tu hadzali v minulosti take cifry ze zarobia tri konkretne ani neviem ci tu este chodia a realita bola taka ze jedna robila predavacku v cinaku, druha robila vo fabrike za takmer minimalku a tretia eskort.
Sama uvadzas, ze priemerna mzda je 1580 eur. Vsetko nad toto cislo je teda nadpriemer. Ci sa z toho da zit na urovni, uz je druha vec.
Manžel VS vzdelaný, x rokov pracuje viac ako 280 hodín mesačne, plat v hrubom okolo 7k, záleží od mesiaca. Ja som na RD, príjem mám rôzny podľa toho koľko odpracujem, ale obvykle celkovo mám okolo 1,5-2k mesačne (rátam aj s rodičovským príspevkom), pracujem ale máličko, len tak na zabavenie. Mimo RD som mala plat 3K v hrubom, pracujem v rovnakom odvetvi ako manžel, iba o niečo málo hodín menej ako on. Verím, že po návrate do prace sami to už zas zvýši. Považujeme sa za strednú triedu. Máme hypotéku na bývanie, dve autá (starsie, nie funglovky), dovolenky chodíme, aj výlety. Aj samozrejme šetríme, aj si užívame, no rozhodne musíme chodiť do práce, nie sme ako sa hovorí “za vodou”.
Manžel VS vzdelaný, x rokov pracuje viac ako 280 hodín mesačne, plat v hrubom okolo 7k, záleží od mesiaca. Ja som na RD, príjem mám rôzny podľa toho koľko odpracujem, ale obvykle celkovo mám okolo 1,5-2k mesačne (rátam aj s rodičovským príspevkom), pracujem ale máličko, len tak na zabavenie. Mimo RD som mala plat 3K v hrubom, pracujem v rovnakom odvetvi ako manžel, iba o niečo málo hodín menej ako on. Verím, že po návrate do prace sami to už zas zvýši. Považujeme sa za strednú triedu. Máme hypotéku na bývanie, dve autá (starsie, nie funglovky), dovolenky chodíme, aj výlety. Aj samozrejme šetríme, aj si užívame, no rozhodne musíme chodiť do práce, nie sme ako sa hovorí “za vodou”.
@anonym_606664 to v akom odvetví pracujete, ak sa smiem spýtať?
@anonym_autor ak sa nemylim, tak oficialnu hodnotu priemernej mzdy zverejnuje pravidelne statisticky urad, nie modry konik. A co je pod alebo nad oficialnym priemerom, to si uz snad vies rozdelit aj sama. Porovnavanie sa so zuzou alebo ancou je uplne ina disciplina.
@anonym_autor
Záleží aj kde je miesto výkonu práce. Iné je zarobiť 2000 v BA a iné v Trebišove. Bratislavu by som posudzovala celkovo zvlášť...
@anonym_autor
Záleží aj kde je miesto výkonu práce. Iné je zarobiť 2000 v BA a iné v Trebišove. Bratislavu by som posudzovala celkovo zvlášť...
@kajakamura26 my sme hned po Bratislave,ale ako vravim ked raz fabrika skonci,budeme cely kraj ako Kosice.

nadpriem je 3000 +
mm má okolo 1800 v čistom, robí v automob. robotníka.
ja opatrovat.