Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?
Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)
Na akú dlhú dobu Ti necháva peniaze?možno nemá prehľad o cenách, nevie čo Ti treba do pôrodnice.
Ten dom bez hypo asi platí z veľkej väčšiny on...máš rodicak plus 2 prídavky plus čo Ti dá on..tak mu to rozrataj na papieri koľko na čo si minula, lebo možno vidí, že stále nemáš, ale nevie načo minas....mne muž posiela určitú sumu na môj účet teda nie sme manželia, ale sme spolu roky, ale vždy sme takto fungovali aj na RD plus som mala svoje ušetrené.
@sisaka suhlasim s tebou.Vacsina tu nakladaju chlapovi ze je drzgros (scasti mozno je), ale mlada pani ma rodicak plus 150€ ako vreckove.Byva pohodlne u rodicov, on pracuje a stavia dom tak predpokladam ze tam ide vacsina penazi.Pise ze hypoteku nemaju.Inac je odvaha v tejto dobe stavat dom z jednej vyplaty a popritom rodit deti.
ako fakt toto je pre mna nepochopitelne niekto si narobi tri deti byva u rodicov ktori mu financuju byvanie (neni vam hanba tebe aj jemu ze je to tak )
a svoju zenu necha s detmi doma so 150 eurami na tri tyzdne sak ked ti deti ochoreju to nechas v lekarni (asi ti je blbe priznat ze este aj mama s otcom ti musia ci jedlo ci ine dat) hanba na tri svety
a dufam ze ten dom co staviate bude aj na teba pisany a aj pozemok ze je na teba
nasli ste sa rovnaki dvaja len tych deti a tvojich rodicov je cloveku luto
a ste aspon manzelia? lebo ak postavite dom a nebudes ani spoluvlastnik domu, tak si v peknych sr..ch.
Máme spoločné účty. Ja mám prístup k jeho účtu, on k môjmu. Všetky peniaze sú naše. On dáva mne 100% a ja jemu 100%. Ak potrebujú niečo deti, tak im to kupime aj na úkor nás dvoch. Boli časi keď som vyše mesiaca jedla 3x denne len zemiaky aby deti mali všetko. A môj muž jedol tie zemiaky so mnou. Keď som bola na rodičáku a nemali sme dosť peňazí, tak robil nadčasy. Ja som chodila do školy, takže prácu som zo začiatku nestihala. Potom som robila už aj ja brigádne, keď deti boli väčšie.
Naozaj nechápem túto mentalitu muž mi vyčlení peniaze. Však keď sa raz vezmeme tak všetko čo máme a nemáme je aj toho druhého.
@loginexistuje máš to vidieť,že dom bude aj na ňu. 😁 Ale taká hlúpa hádam nie je,že to dopustí.
No ženy, ja neviem, čo ste sa rozohnili. Ale bývajú u rodičov, s terajším rodicakom, ak má ten vyšší, ma takmer 600€ (plus neviem, kto ma prídavky). Ak nič iné neplatia, iba stravu, drogeriu a potrebné veci, mne by to stačilo. Keďže stavajú dom, musia posetrit a nerozhadzovat sa. Chýbajú info, či platia niečo rodičom. Moji rodičia stavali dom v čase, keď neboli hypotéky tak dostupné, čiže čo sa našetrilo, to sa vrazilo do domu. Takže ja tomu aj rozumiem, prečo si muž necháva zvyšok peňazí. Dnes je trend vziať si vysokú hypotéku a žiť si na vysokej nohe.
Autorka: skús spísať všetky výdaje za jeden mesiac a porozprávať sa s ním, aby ti dal o niečo viac ak nevieš vyjsť. Ak je rozumný, pochopí to.
@elizabet173 beriem to a preto sa nestaviam na stranu autorky, lebo chudáka muža tu vykreslila ako držgroša a ak to nie je vymyslené,
víťazoslávne dá tie rozhorčene odpovede prečítať mužovi a pritom tu neuviedla úplne info.
Mne muž nedával nič platil faktúry a robil väčšie nákupy, počas rodicaku som mala rodicak + svoj pasívny príjem takže som nepotrebovala žiadne "vreckové", syna som dala v dvoch rokoch do škôlky a ja som sa vrátila do práce. Nikdy som nebola na nikom finančne závislá a nebude sa to meniť ani po svadbe 😊
@elizabet173 pisala ze rodicom neprispievaju na byvanie a rodicia platia ohladom byvania vsetko a podla mna aj nakupuju atd
ako je to cele take no 🤔
Toto raz nepochopim...nic mi nenechava, sme manzelia...vsetky peniaze su spolocne, vezmem si kolko chcem... Niekedy 500, inokedy 1000... Kolko chcem a potrebujem
@tomika ale stravujete sa v skole skolke a v praci lebo 160 na 21 dni pre 4 osoby je 1,9 na osobu na den a to uz je teda definovane ako totalna chudoba
Takže aby som to tu všetko uviedla na pravú mieru , deti milujem neťahajte tu že prečo s ním mám vôbec tretie dieťa. Sme spolu 11 rokov , je milujúci manžel a deti miluje tiež ..
mne ide len o príjem ktorý mám rodicak a to čo mi nechá doma 150€. Nemáme hypotéku staviame dom chceme sa tohto roku sťahovať , a áno keď je doma ideme do lidlu na jeden nákup inokedy nakúpime čo treba nákup nerobíme za 150€ postupne , čo nám treba niekedy zaplatím plienky ja inokedy on .. niekedy zaplatím si ešte sama aj telefón paušál ktorý mi ma platiť on aby sa nepovedala že som pohodlná , kupujem mlieko malému , a to čo je v robote s tých peňazí žijem to čo mi nechá , tankujem si do autá sama , deťom kupujem stravu , a aj to čo doma zachyba tiež kupujem ja. Bývam u rodičov takže áno platím občas elektriku čo on nevie , tiež sa chcem nejak odvďačiť pre deti si varím sama a kupujem , sem tam zaplatím internet keďže tu žijeme. Tiež to nevie ale často mu to spomínam .. takže takto nie nie je to vymyslený obsah , opýtala som sa slušne . Myslím si že 350€ je malo na dve deti od štátu a tretie na ceste áno a lubene a milované už teraz budem to mať ťažké a aj mám som na deti sama od rana do večera . Nenahradia mi peniaze tu lásku od nich , len som chcela vedieť obraz a pohľad iných tieň a mamičiek . Budem sa snažiť to s ním konfortovat ;) ak by ste mali ešte nejaké otázky , kludne odpoviem len neda sa mi reagovať na každú jednu správu zvlášť , takže takto to je budem si ostať 300€ 400€ mesačne nech mi posiela + môj rodicak . To už by bolo lepšie 🙂 a na seba neminam, všetko deťom a pre och radosť v očiach 🙂 ja som vždy taká bola nekonfliktný , skromná , a ústupčivosť možno ke to moja vina 🙂
@loginexistuje Ano-pravda,ja,a 2 deti máme spolu 74€ obedy na mesiac (v praci/škole)..partner obeduje doma.
Aj keď bývaš s rodičmi, tak minas minimálne energie.
"Bývam u rodičov takže áno platím občas elektriku čo on nevie" ako to, že tvoj manžel nevie o tom, že platíš niečo rodičom??? Hanba by ma fackovala, keby z dvomu deckami bývam u rodičov komplet zadarmo.
Kolko rokov si odpracovala a odviedla do statu? Do toho ktory ti ma zivit 3 deti
Takze je milujúci manžel a otec a ako píšeš ,,necháva ti len toľko peňazí” cele to máte nejako zvláštne nastavené. Ešte že máš teda rodičov a žiješ u nich zadarmo teda pardon sem tam aj im zaplatíš internet.
A prečo ťaháš do vašich financií stat? Aj si niečo odpracovala či len rodíš?