icon

Koľko platíte za odvoz odpadu vo vašom meste?

20. dec 2024

Prosím Vás koľko platíte na osobu ročne vo Vašom meste? Uveďte prosím sumu a mesto. U nás to v roku 2025 bude 44eur na osobu, v r.2026 49eur. Jedná sa o malé mesto do 10 000 obyvateľov.
Ďakujem veľmi pekne

Strana
z2
ekira1
20. dec 2024

@hiro nenosíme odpad do lesa a v peci sa páli akurát tak papier pri podkúrení. Popravde, najviac v komunale zaberie podstieľka pre mačku, to si do kompostu teda nedám. Inak by nám stačil vývoz raz mesačne. Zvyšky jedla, vňate, šupky idú zvieratám, čo nejde im, ide do kompostu. Zadarmo máme odvoz plastov 1x mesačne. V dedine sú kontajnery na papier, plast, kov. Máme zberný dvor na veľké veci čo nejdú do komunálu a dva krát ročne veľkokapacitné kontajnery. Tak mi povedz, čo máme voziť do lesa, alebo prečo by sme mali páliť plasty keď nám dajú prázdne vrecia a plné odnesú, prípadne ich zanesieme do určeného kontajnera. Na dedinách platia menej, pretože čím viac recykluju, tým menej platia. V meste máte "neobmedzený" komunal a platíte rovnako či recyklujete alebo nie. Takže hádžete do komunalu všetko a častejšie vývozy stoja viac.

tetapetra
20. dec 2024

@lienka.7 Okolie Ba nemá Vallo a dvihli nam neskutočne

andrejka1974
20. dec 2024

Za byt v ba platím 40 EUR a v tôni za dom vyvážajú 2x do mesiaca platím 30 EUR za rok

ekira1
20. dec 2024

@rozculena rodinný dom a platíme za nádobu, určujeme si ako často sa bude vyvážať a podľa toho sa platí. Ak jeden človek bude mať vývoz každý týždeň, zaplatil cca 140€, ak štyria majú vývoz každé dva týždne, platia cca 70€. Teraz neviem o koľko zdvihnú, doteraz to bolo každý rok + cca 10€.

hiro
20. dec 2024

@ekira1 Ked vyhodíš do lesa stačí vývoz aj raz za 2 mesiace. Nevidel som že by bol vysypaný odpad niekde u nás v parku v meste ale v okolí dedín po lese som videl.
Tak či tak je jasné prečo rodinným domom dali 50 a nám 250.

ekira1
20. dec 2024

@hiro nie je dedina ako dedina. Tu u nás nemáme dôvod, je to viac roboty trepať sa do lesa, ako tu do kontajnera, alebo zberný dvor. Skôr tu z okolia vozia stavebný odpad cudzí. Určite nedali rodinným domom 50, aby odpad nosili do lesa. To už preháňaš.

hiro
20. dec 2024

@ekira1 "Určite nedali rodinným domom 50, aby odpad nosili do lesa" nie nosili - ale aby nenosili. Keby im dali 250 ako nám tak by nosili.

lienka.7
20. dec 2024

@tetapetra tak sa treba pýtať prečo... my v BA to vieme 👎

ekira1
20. dec 2024

@hiro takže noste odpad do parku a dajú 50 I vám, aby ste ho tam nenosili.. prepáč, ale.. keby ste nemali toľko plné komunálne, nemuseli by ich toľko vyvážať a platili by ste menej. Kolegyňa sa smeje, že bio odpad nosí iba ona, v kontajnery je len to, čo tam ona dá. Ostatní to sypú do komunalu, to sa na dedine stať nemôže, napríklad..

tetapetra
20. dec 2024

@lienka.7 no daj prečo

3petka
20. dec 2024

@butterflyeffect veď práve. U nás v meste je to o pár eur drahšie. A ľudia nemajú problém kde dať odpad. Ja každý mesiac tlacim do tých nádob a prepočítavam kedy už vynesú lebo už koše prekysaju.
Však aj nech viac platím ale nech sa nemusím s tým serinkat každú chvíľku.

lienka.7
20. dec 2024

@tetapetra nájdi si na internete rozpočet vašej obce a zistíš.

tetapetra
20. dec 2024

@lienka.7 ak sa nemýlim je to novým zákonom a to povinná úprava odpadu pred uložením na skládku. A keďže nám neberie odpad olo, tak si zacvakame

hrabovo
20. dec 2024

90, 6 Eur na osobu, malá obec pri Senci
Je to mega veľa a bude viac
Podotýkam bytovka
Vývoz 1x za týždeň

deti95060810
20. dec 2024

dievčatá ,ale teraz u nás smetné nádoby čipovali a bude sa odpad vážiť. .a podľa toho sa bude platiť...

klarissa25
20. dec 2024

Od noveho roka bude u mas system ze kolko odpadu mas tolko zaplatis, my mame tak 1ks 60l sacok raz za dva tyzdne, triedime odpad, doteraz sa platilo 27e osoba. Malicka obec nedaleko Ziliny

weleda123
20. dec 2024

Malé mesto na západe SK, od nového roka 72 eur na dom, vývoz raz za mesiac, 120L nádoba.
U nás sa to berie aj na nádoby, aj na počet vývozov. Sľubovali, že ti, ktorí budú mať menej vývozov budú aj menej platiť, no aj tak oproti tomuto roku navýšili o 12 eur. Som zvedavá, či nám príde nejaké vyúčtovanie alebo niečo. Lebo teda my sme smetiak 12x nevyložili, keďže odpad sa snažíme čo najviac separovať.

rozculena
20. dec 2024

@ekira1 tak to sa veľmi mýliš,u nás sa bio triedi,nehádžeme to všetci všetko do komunálu.Je to vidieť aj na tom,ako sa plnia nádoby na komunál.isteže sa netriedi na 100%,to je nedosiahnuteľné.Dokonca máme nádobu aj na použitý olej.
U nás sú aj rodinné domy a keď majú zle natriedené vo vreciach,tak im to neodvezú

tetapetra
21. dec 2024

@weleda123 u nás za mesačny odvoz vôbec neplatis menej, vlastne áno o chlp,čiže sa ti to nevyplatí.Nemám pri sebe papier, ale jednoducho povedané to,že vyštartuje auto každý druhý týždeň zarátali aj tým,ktorým berú odpad 1x mesačne. Ľudia sa už vyjadrili,že trieda odpad a za to dostanú toto? Dosiahli akurát, to,že ľudia sa im vykašli na to

slniecko5
21. dec 2024

Mala dedinka pri Ke a 25eur/osoba. Komunal berú raz za dva týždne, plast raz za mesiac. Poctivo triedime, komunal ani nenaplnime, zato plast naplníme vždy nádobu a ďalšie vrece k tomu. Ale je nás veľa.

andaluzia12
21. dec 2024

Už som sa stretla s tým (nie raz) že ľudia z okolitých obci kde majú iný systém výberu poplatku to robia tak, že nosia smeti do mesta. Zaplatia si odvoz 1x mesačne a keď majú viac odpadu, zoberú ho so sebou do auta a hodia do komunálu v meste … vlani sme platili 35€, toho roku 45€, čakám čo bude v roku 2025. Pre porovnanie, v roku 2022 som bývala v obci, kde sme platili 17€ na osobu!!

animus
21. dec 2024

Okolie Trnavy, dedina, na osobu 70eur

weleda123
21. dec 2024

@tetapetra u nás pri dvojtýždňovom odvoze sa platí raz toľko. Akurát som pozerala tabuľku a na ďalší rok to bude 140 eur na RD.
Akurát som sa dneska aj s rodičmi bavila o tomto, oni žijú v paneláku a teda tento rok platili 35 a budúci rok budú platiť 40 eur. Takže aj tam to navýšili.

martinadomianova
21. dec 2024

Nitra tento rok 50 eur a budúci 53.

tetapetra
21. dec 2024

@weleda123 u nás je to 180€ raz za dva týždne, nie každý týždeň

andy_sixx24
24. dec 2024

Že 44€ kks šťastná by som bola. Naše zaprdene mini mesto od januára 70€ na hlavu...

lucia11kob
28. dec 2024

22 euro na osobu, dedina okres Rožňava

Strana
z2