icon

Koľko ste dostali energopomoc?

23. jan 2026

ja som šekom dostala 8,71 za 2i byt, 1 osoba.

anonym_f9d84c
24. jan 2026
@merlinja

@anonym_f9d84c tak aby si nebola prekvapená, starý nájomný byt a platba vyššia ako známi za veľký dom.

@merlinja stary najomny byt nezatepleny? alebo maju obcania vysoku spotrebu?

miro25
24. jan 2026
@anonym_f9d84c

@miro25 takze ak byt je neobyvany a radiorator vypnuty, aj tak mi dojde? aby som vedela ci mam ist do schranky. ja som aktualne bez prace a otec na dochodku. tak sa mozem radovat ? ked pises ze teplo je pausalne.

@anonym_f9d84c Pokiaľ spĺňa kritéria bonity, ťa energošek by mal prísť. Aj napriek tomu, že sú radiátory celý rok vypnuté, platiť za teplo bude. V každom bytovom dome je schválený pomer medzi reálnou spotrebou a plochou bytu, ten nesmie byť podľa plochy menší ako 20/30%. A posledná vyhláška ministerstva pridala, že podiel najvyššej a najnižšej ročná platba za teplo nesmie byť väčší ako 2.7 násobok (teraz neviem presný koeficient). A aby sa tak nestalo, upraví sa pomer spotreby a plochy.

anonym_f9d84c
24. jan 2026
@miro25

@anonym_f9d84c Pokiaľ spĺňa kritéria bonity, ťa energošek by mal prísť. Aj napriek tomu, že sú radiátory celý rok vypnuté, platiť za teplo bude. V každom bytovom dome je schválený pomer medzi reálnou spotrebou a plochou bytu, ten nesmie byť podľa plochy menší ako 20/30%. A posledná vyhláška ministerstva pridala, že podiel najvyššej a najnižšej ročná platba za teplo nesmie byť väčší ako 2.7 násobok (teraz neviem presný koeficient). A aby sa tak nestalo, upraví sa pomer spotreby a plochy.

@miro25 takze to vypinanie radiatorov nema u nas vobec vyznam?

miro25
24. jan 2026
@anonym_f9d84c

@miro25 takze ak byt je neobyvany a radiorator vypnuty, aj tak mi dojde? aby som vedela ci mam ist do schranky. ja som aktualne bez prace a otec na dochodku. tak sa mozem radovat ? ked pises ze teplo je pausalne.

@anonym_f9d84c Ešte doplním, že je to aj preto, že medzi vnútorným stenami v bytovke je výrazne vyšší prestup tepla ako cez obvodové múry. Preto sa byty navzájom "vykurujú".

miro25
24. jan 2026
@anonym_f9d84c

@miro25 takze to vypinanie radiatorov nema u nas vobec vyznam?

@anonym_f9d84c Pri vypnutom vykurovaní sa dá niečo ušetriť, ale určite nie celá suma. V podstate takýto byt zaplatí za dodané teplo z okolitých bytov. Dopredu sa to vypočítať nedá, pretože to závisí od celkovej spotreby za celý bytový dom a tiež od pomerovej spotreby v jednotlivých bytoch, zistí sa to až pri vyúčtovaní v máji ďalšieho roku.

anonym_78bdc8
24. jan 2026

BRATISLAVA - V prípade elektriny a zemného plynu sa adresná energopomoc neposkytuje formou energopoukážky, ale cez kompenzovanú cenu priamo na faktúre od dodávateľa. Energopoukážka sa týka tepla dodávaného prostredníctvom centrálneho zásobovania tepla, upozornila Energetika Slovensko, ktorá združuje zákazníkov ZSE a VSE.

anonym_f9d84c
24. jan 2026
@miro25

@anonym_f9d84c Pri vypnutom vykurovaní sa dá niečo ušetriť, ale určite nie celá suma. V podstate takýto byt zaplatí za dodané teplo z okolitých bytov. Dopredu sa to vypočítať nedá, pretože to závisí od celkovej spotreby za celý bytový dom a tiež od pomerovej spotreby v jednotlivých bytoch, zistí sa to až pri vyúčtovaní v máji ďalšieho roku.

@miro25 aha ok. dakujem za odpovede. takze platime aj za inych, super.

miro25
24. jan 2026
@anonym_f9d84c

@miro25 aha ok. dakujem za odpovede. takze platime aj za inych, super.

@anonym_f9d84c "platíme za iných" je nesprávna interpretácia, platíte svoj podiel na teple, ktoré využívate. Aby sa to lepšie chápalo, dám extrémny príklad. Predstav si, že v bytovke nebude kúriť žiaden byt, čo sa bude diať? Keď to spraví jeden, môžu mať kľudne aj 20 stupňov teplotu v byte. Keď to ale spravia všetci, postupne teplota klesne vo všetkých bytoch na 7-10 stupňov, ak by bola taká zima ako teraz, tak aj nižšie. Preto ak nekurim ja, beriem ("kradnem") teplo druhým, preto sa to musí platiť.

natalka13
24. jan 2026
@anonym_0d86d9

Mame narok,ale kolko este neprislo.Asi to pride vo fakture ako tu niekto pisal.Mame rod.dom,a mame iba elektrinu,kde zase mame fotovoltiku,takze spalime mozno rocne za 500,600eur a k tomu tam posielam o 20eur kazdy mesiac viac ako mame predpisane.

@anonym_0d86d9 naco im posielas o 20 e viac?

anonym_f9d84c
24. jan 2026
@miro25

@anonym_f9d84c "platíme za iných" je nesprávna interpretácia, platíte svoj podiel na teple, ktoré využívate. Aby sa to lepšie chápalo, dám extrémny príklad. Predstav si, že v bytovke nebude kúriť žiaden byt, čo sa bude diať? Keď to spraví jeden, môžu mať kľudne aj 20 stupňov teplotu v byte. Keď to ale spravia všetci, postupne teplota klesne vo všetkých bytoch na 7-10 stupňov, ak by bola taká zima ako teraz, tak aj nižšie. Preto ak nekurim ja, beriem ("kradnem") teplo druhým, preto sa to musí platiť.

@miro25 ktovie co by to porobilo s tym rozpadajucim sa panelom. potom sa to verim rata aspon podla dakeho koeficientu.

anonym_0d86d9
24. jan 2026
@natalka13

@anonym_0d86d9 naco im posielas o 20 e viac?

@natalka13 v pripade nedoplatku,oni to aj tak vracaju.Ale ak by vznikol poslu menej.

anonym_bdc4dd
24. jan 2026

3 izbovy byt 64m2 10€, byvam v meste

natalka13
24. jan 2026
@anonym_0d86d9

@natalka13 v pripade nedoplatku,oni to aj tak vracaju.Ale ak by vznikol poslu menej.

@anonym_0d86d9 radsej ich uverujes zadara. Zaplatit nedoplatok musis vzdy.
Oni pracuju rok s tvojimi peniazmi.

anonym_7824e8
25. jan 2026

My sme.nedostali pretože nie sme bedač a chudina aby sme dostavali nejaké omrvinky

anonym_475e74
25. jan 2026
@anonym_7824e8

My sme.nedostali pretože nie sme bedač a chudina aby sme dostavali nejaké omrvinky

@anonym_7824e8 pobavilo 🤣🤣🤣 dakujem, som chudina lebo zijem sama s dietatom a nezarabam mesacne 2000€.

rozculena
26. jan 2026

včera som dostala email od správcu s novými zvýšenými zálohami,teplo na kúrenie a ohrev vody zvýšené o 50% !!! z dôvodu,že dodávateľ zdvihol ceny.
Nárok na energopomoc podľa kalkulačky ministerstva nemám,lebo vraj dodávateľ nezdvihol ceny.Podľa iných kalkulačiek nárok mám....
Sme 2 dôchodci s príjmom 1000eur

anonym_f9d84c
26. jan 2026
@rozculena

včera som dostala email od správcu s novými zvýšenými zálohami,teplo na kúrenie a ohrev vody zvýšené o 50% !!! z dôvodu,že dodávateľ zdvihol ceny.
Nárok na energopomoc podľa kalkulačky ministerstva nemám,lebo vraj dodávateľ nezdvihol ceny.Podľa iných kalkulačiek nárok mám....
Sme 2 dôchodci s príjmom 1000eur

@rozculena zavisi od kraja, zavisi od m2.

rozculena
26. jan 2026
@anonym_f9d84c

@rozculena zavisi od kraja, zavisi od m2.

@anonym_f9d84c prečítaj si to ešte raz

anonym_171ba3
26. jan 2026
@rozculena

@rozculena To pani na dochodku sa tu takto stale rozculuje v tolkych temach? Ja ze take dochodkyne studuju v ramci dochodku zadarmo studium pre dochodcov este aj tablet dostanu, varia, pecu, staraju sa o vnucata. Alebo ze nabrali druhy dych a cestuju, a nie ze sa rozculuju na MK 😄.

michalka4193
26. jan 2026

Ako pisali lazdy inak a zalezi o kolko isli teplo hore danej lokalite mestu…Nasmu slavnemu islo zeplo extremne hore dostali sme na 3 mesiace 260€ a navysene najlady na tie tei mesiace mame 300€ cize este budeme doplacat

slavomira236
26. jan 2026
@anonym_171ba3

@rozculena To pani na dochodku sa tu takto stale rozculuje v tolkych temach? Ja ze take dochodkyne studuju v ramci dochodku zadarmo studium pre dochodcov este aj tablet dostanu, varia, pecu, staraju sa o vnucata. Alebo ze nabrali druhy dych a cestuju, a nie ze sa rozculuju na MK 😄.

@anonym_171ba3 tiez sa čudujem ze dochodkyna podla pisania tu som myslela ze mlada pani to je . Teda v mojej predstave..

slavomira236
26. jan 2026
@rozculena

@rozculena nic v zlom. Ja ze si mlada baba🙂

anonym_f9d84c
26. jan 2026
@michalka4193

Ako pisali lazdy inak a zalezi o kolko isli teplo hore danej lokalite mestu…Nasmu slavnemu islo zeplo extremne hore dostali sme na 3 mesiace 260€ a navysene najlady na tie tei mesiace mame 300€ cize este budeme doplacat

@michalka4193 mna mrzi, ze to stale niektori ludia nechapu. Takisto pani Rozculena, nepochopila, ze to zavisi AJ od mesta aj od m2.

anonym_f9d84c
26. jan 2026
@slavomira236

@slavomira236 ja som ju podla prispekov tipovala na 50tnicku, no to ze ma nad 60, nie. ale mozno je ID dochodkyna.

anonym_f9d84c
26. jan 2026
@michalka4193

@michalka4193 ved toho sa obavam, ze ked pride viac, ze nam aj viacej nauctuju. ale teda vam riadne dvihli. to ste kde, zevraj Krompachy mali velke dotacie, cca 300 na byt.

rozculena
26. jan 2026
@anonym_171ba3

@anonym_171ba3 ja som ID a starám sa o čiastočne imobilného otca a cestovať nemôžem.
Rozčúlená som preto,lebo som sa nevedela zaregistrovať na koňa,nie preto,že sa rozčulujem

rozculena
26. jan 2026
@anonym_f9d84c

@michalka4193 mna mrzi, ze to stale niektori ludia nechapu. Takisto pani Rozculena, nepochopila, ze to zavisi AJ od mesta aj od m2.

@anonym_f9d84c nerozumieš písanému textu? Tak ešte raz a pomaly:
stránka energopomoci tvrdí,že môj dodávateľ tepla NEZVÝŠIL cenu,zálohy nám zvýšili,lebo dodávateľ cenu ZVÝŠIL

anonym_f9d84c
26. jan 2026
@rozculena

@anonym_f9d84c nerozumieš písanému textu? Tak ešte raz a pomaly:
stránka energopomoci tvrdí,že môj dodávateľ tepla NEZVÝŠIL cenu,zálohy nám zvýšili,lebo dodávateľ cenu ZVÝŠIL

@rozculena tak ale toto nasmeruj dakde inde. Nie na MK. Ale aspon som ta dobre odhadla, ze este nemas 60 a ze si ID, asi nejaka ta intuicia este u mna funguje. To som rada. Tebe drzim paste, nech sa obratis na spravne organy.

rozculena
26. jan 2026
@slavomira236

@slavomira236 mozog sa tak cíti,ale telo nie😀

rozculena
26. jan 2026
@anonym_f9d84c

@rozculena tak ale toto nasmeruj dakde inde. Nie na MK. Ale aspon som ta dobre odhadla, ze este nemas 60 a ze si ID, asi nejaka ta intuicia este u mna funguje. To som rada. Tebe drzim paste, nech sa obratis na spravne organy.

@anonym_f9d84c volala som na tú infolinku a nikto to nedvíha.
mám 61,netajím sa tým😀