icon

Koľko ste dostali energopomoc?

Včera o 15:32

Kolko ste dostali energopomoc?

lakebabe
Včera o 19:30
@anonym_f041d5

@lakebabe tak to si počkáme skoro celý rok🙈😂

@anonym_f041d5 vyúčtovanie spp je u nás teraz v marci a elektrina pride teraz v januári tak ked to otvorím budem múdrejšia ako to tam rozpisu

anonym_8a90c7
Včera o 19:43

Mne dnes prišiel tiež z spp mail, že bola na mojom odbornom mieste uznaná energopomoc, a že nemusim nič robiť, že to bude zohľadnené v najbližšom ročnom vyúčtovaní. Čiže budem vedieť možno vtedy.

olimuc
Včera o 19:47

Zatial 3 emaily 2 SPP - ze nemusim nic robit a 1 ZSE - mam sa informovat, ked chcem nieco vediet (2 rozne nehnutelnosti) … pockam uvidim.

pr85
Včera o 21:09

@anonym_autor 49 eur

stastnamamulka
Včera o 21:19

16,20e 😂🙈 (4e/mesiac),vraj ďalší šek príde v apríli

cherrystone
Včera o 21:52

@anonym_autor nerozumiem aka energopomoc? ved na mk vsetci predsa zarabaju nadpriemerne, ci? 😀

zeldia
Včera o 21:58
@cherrystone

@anonym_autor nerozumiem aka energopomoc? ved na mk vsetci predsa zarabaju nadpriemerne, ci? 😀

@cherrystone tiež ma to napadlo vsetky 10k mesačne a zrazu socky sa chvália šekmi či čo vam to chodí.

diablikovci
Včera o 22:06

Mne 45€ prišlo …

anonym_dc6a78
Včera o 22:10
@cyberk

32 😂

@3009
momentálne me odcestovaní. Ak mi prišiel šek do schránky, dokedy je tam termín na vytiahnutie peňazí?
@msnesquik
@anonym_d94a2f
@cyberk

anonym_dc6a78
Včera o 22:12
@olimuc

Zatial 3 emaily 2 SPP - ze nemusim nic robit a 1 ZSE - mam sa informovat, ked chcem nieco vediet (2 rozne nehnutelnosti) … pockam uvidim.

@olimuc aj si sa niekde registrovala na energopomoc?

anonym_c97307
Včera o 22:29

Mne schvalili na byt ktory prenajimam a nikdy som v nom nemala trvaly pobyt. Dalsi dokaz ze tam maju chaos a ta pomoc je uplne odveci.

demodun
Včera o 22:44
@anonym_dc6a78

@3009
momentálne me odcestovaní. Ak mi prišiel šek do schránky, dokedy je tam termín na vytiahnutie peňazí?
@msnesquik
@anonym_d94a2f
@cyberk

@anonym_dc6a78 v správach tvrdili, že 45 dní na vyplatenie

lalenka33
Včera o 23:20

Bolo by OK napísať aj sumu o akú sa zvýšila cena za kúrenie, nie len výšku energošeku.
Nám zvýšili cenu za kúrenie mesačne o 69€ a energošek sme dostali na sumu 171€ za 1/4 rok čiže reálne sa nám náklady na kúrenie zvýšili len o 12€. To už pre matku samoživiteľku alebo dôchodcu s min.dôchodkom výsmech nieje. A fakt im to pomôže. Výška šeku sa odvíjala od plochy bytu a aj sumy o ktorú sa zvýšili náklady na kúrenie., od vyúčtovania nákladov na kurenie za predošle obdobie. Susedia dostali cca rovnako, ďalši z bytovky vedľa napr 120€ . Plyn odrátajú vo vyúčtovacej fakture, to mame my na jeseň, elektriku odrataju zo zalohovych platieb. Dnes prišiel meil, že mám urobiť odpočet na vyúčtovanie za rok 2025.

slavkadi
Dnes o 06:28
@chrobak7

@anonym_b7ae2e
@cyberk
@lucyluska
@elenka74
@anonym_d94a2f To je za aké obdobie? Mesačne?

@chrobak7 za 3 mesiace

amarilka26
Dnes o 06:38
@anonym_67585a

Ja som niekde čítala, že výška závisí od vykurovanej plochy bytu a rozdielu v nákladoch od roku 2022 a 2025. Ale či to je pravda, netuším. Podľa mňa by sa mal zohľadňovať príjem v rodine podľa počtu členov a tak prispôsobiť výšku. Ale tak to nie je. Výsmech ľuďom toto celé. Neprehľadné to je, hanba.

@anonym_67585a samozrejme ze to je neprehladne, a to je ciel. Lebo sa zasa nekontrolovatelne prizivia ti hore.

anonym_d7cb9f
Dnes o 07:31

@anonym_autor teraz prislo 2 218 eur, celkom potesilo

olimuc
Dnes o 07:39
@anonym_dc6a78

@olimuc aj si sa niekde registrovala na energopomoc?

@anonym_dc6a78 nie, nic som nerobila. Keby sa muselo nieco robit pridem s krizkom po funuse.

anonym_e50b9d
Dnes o 07:55
@anonym_d7cb9f

@anonym_d7cb9f nejak vela nie?

anonym_e50b9d
Dnes o 07:58
@lalenka33

Bolo by OK napísať aj sumu o akú sa zvýšila cena za kúrenie, nie len výšku energošeku.
Nám zvýšili cenu za kúrenie mesačne o 69€ a energošek sme dostali na sumu 171€ za 1/4 rok čiže reálne sa nám náklady na kúrenie zvýšili len o 12€. To už pre matku samoživiteľku alebo dôchodcu s min.dôchodkom výsmech nieje. A fakt im to pomôže. Výška šeku sa odvíjala od plochy bytu a aj sumy o ktorú sa zvýšili náklady na kúrenie., od vyúčtovania nákladov na kurenie za predošle obdobie. Susedia dostali cca rovnako, ďalši z bytovky vedľa napr 120€ . Plyn odrátajú vo vyúčtovacej fakture, to mame my na jeseň, elektriku odrataju zo zalohovych platieb. Dnes prišiel meil, že mám urobiť odpočet na vyúčtovanie za rok 2025.

@lalenka33 ono to treba chapat komplexne, cela tato maskarada vysla dalsie peniaze , dalsie peniaze za porjekt za tlacenie sekov atd atd a v case ked konsoliduju a beru, idu rozdavat, je to proste zvlastne myslenie. tak mali drzat ceny a neriesit energoseky. a jasne ze 12 eur pomoze mesacne. len to proste cele nedava zmysel. niekto sa nam to riadne zas nabazil. a my len suchame nohami a klopime zrak. niekto tu dostal 2000 euro, no to by som ozaj chcela vidiet potom podla coho to vyratali.

anonym_e50b9d
Dnes o 07:59
@anonym_c97307

Mne schvalili na byt ktory prenajimam a nikdy som v nom nemala trvaly pobyt. Dalsi dokaz ze tam maju chaos a ta pomoc je uplne odveci.

@anonym_c97307 tak to je jedno, si na fakture, si , peniaze idu tebe.,

anonym_e50b9d
Dnes o 08:00
@stastnamamulka

16,20e 😂🙈 (4e/mesiac),vraj ďalší šek príde v apríli

@stastnamamulka a o kolko vam mesacne dvihli, asi nie o dost ci?

rozculena
Dnes o 09:15
@lalenka33

@lalenka33 ja nechápem tú pomoc ohľadne kúrenia,ja bývam v byte a nárok nemám

rozculena
Dnes o 09:16
@anonym_d7cb9f

@anonym_d7cb9f 😨 na kúrenie? To je na celý rok?

lalenka33
Dnes o 11:49
@anonym_e50b9d

@lalenka33 ono to treba chapat komplexne, cela tato maskarada vysla dalsie peniaze , dalsie peniaze za porjekt za tlacenie sekov atd atd a v case ked konsoliduju a beru, idu rozdavat, je to proste zvlastne myslenie. tak mali drzat ceny a neriesit energoseky. a jasne ze 12 eur pomoze mesacne. len to proste cele nedava zmysel. niekto sa nam to riadne zas nabazil. a my len suchame nohami a klopime zrak. niekto tu dostal 2000 euro, no to by som ozaj chcela vidiet potom podla coho to vyratali.

@anonym_e50b9d áno, s tým súhlasím, že to mohli spraviť tak, ako minulé roky a teda dotovať rovno spolocnosti dodávajúce teplo. Tie obalky, šeky, papier stáli dosť.
Tým 2000€ neverím. Kde by išlo kúrenie hore mesačne o 700€ .

lalenka33
Dnes o 11:50
@rozculena

@lalenka33 ja nechápem tú pomoc ohľadne kúrenia,ja bývam v byte a nárok nemám

@rozculena nemáte vlastnú kotolnu? Elektriku a plyn nárok máš?

anonym_b77703
Dnes o 12:09

2218 e ? neverím

mamina7070
Dnes o 12:11

my nemame narok tj 0€

anonym_c958b0
Dnes o 12:21

Narok mame podla overenia na stranke energopomoc, ale este nam nic neprislo. Mam to riesit, ci este maju cas a posielaju priebezne ?

elenatomasova
Dnes o 12:21
@elenka74

@chrobak7 Asi za štvrťrok

@elenka74 dvakrát do roka majú dávať

anonym_5de291
Dnes o 12:22

My sme ešte nedostali. Koncom decembra sme totiž zistili, že ja a deti bývame u suseda a manžel býva v byte sám 🤦🏻‍♀️ takže sme museli riešiť papiere, trvalý pobyt v našom byte a nie o poschodie vyššie, spísať žiadosť. Samozrejme, že úrady majú čas. Odpoveď dostaneme do dvoch mesiacov. Takže sme pre úradnícku chybu spred 8 rokov zatiaľ bez pomoci.

anonym_c958b0 na vašom mieste sa informujem. Aj my máme mať a vidíš ako sme dopadli. Keby sme čakali, tak sa nedočkáme a ani by sme nevedeli prečo.