Koľko ste dostali energopomoc?
Kolko ste dostali energopomoc?
@anonym_autor nerozumiem aka energopomoc? ved na mk vsetci predsa zarabaju nadpriemerne, ci? 😀
@cherrystone 🤣🤣🤣 vsetci ako poctivo cakaju nejake eurase, ale nadavat na Fica budu stale.
Máte niektorá vyrátané o koľko pôjdu energie hore? Je to naozaj toľko peňazí,že musia si týmto blbym činom kupovať ľudí?
@anonym_9aca09
Si porovnaj ceny minuleho roka s aktualnymi a dokazes porovnat, vyratat aj sama 😉
148€
@cherrystone 🤣🤣🤣 vsetci ako poctivo cakaju nejake eurase, ale nadavat na Fica budu stale.
@anonym_a56b6a "Všetci..."
Ja som napríklad nič nečakala. Ani som nezisťovala ako fungujuje táto kvázi energopomoc. Mňa práve prekvapilo, že mi prišla nejaká poukážka. A potom som googlila...
(Som "jednorodič" a vlastním polovicu bytu, kde bývam s dieťaťom a príjem mám cca 1.350 € v čistom vrátane DB.)
@anonym_a56b6a prave kvoli Ficovi sme tam, kde sme… dostali sme sek na 148€, co pozeram ze je este z tych vyssich sum. Ale o kolko viac mam nizsi danovy bonus, vyssie odvody, transakcnu dan, drahsie potraviny?? Detske topanky, ktore kupujem 3x rocne vychadzali na 50€, teraz 70€, aby obchod, kde ich kupujem, vobec prezil stupajuce naklady na mzdy, odvody, energie, dane… Cize nie, nebudem sa Ficovi klanat kvoli seku 148€, lebo ak ich nezaplatim spravcovi za teplo, necham ich v lekarni pri najblizsej chripke celej rodiny…
@anonym_a56b6a prave kvoli Ficovi sme tam, kde sme… dostali sme sek na 148€, co pozeram ze je este z tych vyssich sum. Ale o kolko viac mam nizsi danovy bonus, vyssie odvody, transakcnu dan, drahsie potraviny?? Detske topanky, ktore kupujem 3x rocne vychadzali na 50€, teraz 70€, aby obchod, kde ich kupujem, vobec prezil stupajuce naklady na mzdy, odvody, energie, dane… Cize nie, nebudem sa Ficovi klanat kvoli seku 148€, lebo ak ich nezaplatim spravcovi za teplo, necham ich v lekarni pri najblizsej chripke celej rodiny…
@anonym_8510df a ty si myslíš žeby bolo niečo inak keby bolo PS pri moci????? Tie peniaze sa niekde nazbierať musia. Peniaze čo šli na Ukrajinu, kto myslíš že spláca, štát? Sklamem ťa, my všetci…..
@anonym_8510df a ty si myslíš žeby bolo niečo inak keby bolo PS pri moci????? Tie peniaze sa niekde nazbierať musia. Peniaze čo šli na Ukrajinu, kto myslíš že spláca, štát? Sklamem ťa, my všetci…..
@januelik nevolila som PS! Ale mne prípadá ten Šimečka ako slovenský Ježiš = tridsaťročný chalan, ktorý nema vôbec ale vôbec žiadne právomoci, vôbec nikdy nič nepodpísal a neschválil (pre slaboduchých z dôvodu, že nevládol), ale môže za úplne všetko, chudobní duchom do toho zapletú ešte aj jeho matku. Mali by sme ho odsúdiť a ukrižovať.
ja stále nechápem,aké šeky komu chodia.To bývate v rodinných domoch?
ja stále nechápem,aké šeky komu chodia.To bývate v rodinných domoch?
@rozculena
Energetická domácnosť, ktorá odoberá teplo prostredníctvom centrálneho zásobovania teplom (CZT) v bytovej budove, ktorá spĺňa podmienky adresnej energopomoci. Energopoukážka je určená primárne na úhradu zvýšených nákladov za dodávané teplo.
Či budete alebo nebudete kompenzovaní za teplo závisí od toho, ktorý zásobovateľ vám dodáva centrálne teplo a teplú vodu a akú cenu za dodávku tepla a teplej vody má schválenú URSOM na rok 2026.
@anonym_autor 38€ 😀
@anonym_6b66ac vies co, ja by som to nedavala do suvisu s ficom a nebodaj "jeho pomocou". To su financie, ktore sme my naliali do statneho rozpocu. A vela z ludi v sr, naozaj pada na hubu co sa tyka prijmov /vydavkov . Tak obcania, ako aj firmy. Stredna vrstva sa ma zle, neprimerane ceny su tu za vsetko (a nie nie je to vzdy len kvoli vlade, my tu totiz mame dost nenazranych obchodnikov a poskytovatelov sluzieb a to je fakt).. tak samozrejme vsetci co mozu, cakaju... a tesia sa. Nie je to spravne, ale socialna demokracia je o davkach, jednu stranu zodrat a druhej dat... len uz mizne hranica medzi stranami, lebo ludia su to rovnaki.
Nemam ani sajnu, bude to prekvapko :DDD predpokladam, ze tak ako minuly rok mi prisiel nedoplatok 500EUR a bola som prekvapena, tak to bude aj tento rok, necakam ze to bude nejaka zavratna suma pomoci. Asi prvykrat lutujem trochu ze som nesla do fotovoltaliky, asi to este prehodnotim :D
@rozculena
Energetická domácnosť, ktorá odoberá teplo prostredníctvom centrálneho zásobovania teplom (CZT) v bytovej budove, ktorá spĺňa podmienky adresnej energopomoci. Energopoukážka je určená primárne na úhradu zvýšených nákladov za dodávané teplo.
Či budete alebo nebudete kompenzovaní za teplo závisí od toho, ktorý zásobovateľ vám dodáva centrálne teplo a teplú vodu a akú cenu za dodávku tepla a teplej vody má schválenú URSOM na rok 2026.
@anonym_c958b0
Na vami zadanej adrese nepríde ku zvýšeniu ceny tepla........
teraz som si to overovala
@januelik peniaze na UA isli teraz v poslednych rokoch, casto z eurofondov, co je nic oproti tomu, co sa tu rozkradlo za vlad Fica… ja neviem ludia, to sa mate tak dobre, ze nevidite, v akom stave je skolstvo, zdravotnictvo, socialne veci? obcania SR by mali ist na “staz” do krajin, kde veci funguju, aby zistili, ako mohlo Slovensko vyzerat, keby ludom nesli omrvinky a vsetko ostatne bokom “nasim ludom”
@januelik peniaze na UA isli teraz v poslednych rokoch, casto z eurofondov, co je nic oproti tomu, co sa tu rozkradlo za vlad Fica… ja neviem ludia, to sa mate tak dobre, ze nevidite, v akom stave je skolstvo, zdravotnictvo, socialne veci? obcania SR by mali ist na “staz” do krajin, kde veci funguju, aby zistili, ako mohlo Slovensko vyzerat, keby ludom nesli omrvinky a vsetko ostatne bokom “nasim ludom”
@anonym_8510df no veci nefungujú takmer nikde na svete. Ale jednoduchým je dobre, im viac netreba tak naco sa trápiť neakym hodnotením situácie pripadne voľbami. Dane vyberá stat na základe toho ako Zvolena zberba rozhodne a dane ovplyvňujú ekonomiku.

@elenka74 dvakrát do roka majú dávať
@elenatomasova 4 krat do roka budu posielat seky. My uz mame doma pvy sek a je to tam napisane, ze kazde 3 mesiace poslu.