Koľko stoja mesačné nákupy potravín pre dvoch?
Ahojte, budeme sa sťahovať. Chcela som sa len tak popýtať, koľko môže vyjsť nákup potravín na mesiac pre dvoch dospelých ľudí ? Jeme všetko normálne, mäso atď. Je to len cca odhadom, nemám vôbec prehľad o tom koľko by to mohlo stáť. Ďakujem.
@luccija ale ved som to hned na zacistku napisala a zopakovala som to x krat, ze ak sa stravuju v praci, malo by im na nakupy stscit 300€ mesacne dvom. 🙈 Boze zeny, ved citajte nielen A, ale aj B. Snazila som sa tym povedat, ze taka otazka je vseobecna a nevieme ju za nu zodpovedat. Ja vidim pre nich realne 300€, niekto 400-500€, lebo kazdy sa na to pozera podla seba. Mne by stacilo malo, inemu to nestaci ani zdaleka. Ved o tom cely cas pisem. No pravda je, ze ako ludstvo sa mame dobre a zbytocne sa prejedame. To sa neda popriet.
@nyusika ok
@kristiii áno, to som písala ja, že zjeme tri prsia ako soté na dva dni nikdy ma nenapadlo, že by to malo byť veľa neporovnávajme teenegerku a dospelú osobu a jej dieťa, ktoré jedno nechce jesť píše,že musí syna pomaly nútiť a ona mäso nechce, takže to asi je iba dcera..áno, viem sú ľudia, ktori do toho soté dajú veľa zeleniny, keď chcem mäso nebudem robiť zeleninove soté kde tu mäso....keď už chceme byť detailisti ja tie prsia odblanim tie male kúsky dávam preč no nech majú tie tri prsia 450?gramov, keď rátam, že v menuckach býva mäso sto gramove málokde 120, tak to sedí na 4 obedy.Jednoducho pre nás nie je reálne, aby som dcére dala 3 figy či jedno mango na olovrant, večeru, keď vyrástla 20 cm a takmer celé doobedie v skole neje.Ale téma sa zvrhla úplne niekam inam.Toto sú presne tie rozdiely kde má niekto obed za minimálnu sumu, malé deti a potom to vyzerá, že ostatní sú nenazranci a majú plné hrnce jedla
@lindusss2016 pollitrovy jogurt maju dve dei na trikrat ? cize jeden jogurt je u vas sest porcii ? a to nas ides presviedcat, ze jete zdravo ?
@lindusss2016 a teraz si napísala že k obedu, ktorý dostávaš dotovaný dostaneš ešte jogurt a jablko, ktoré máš ďalší deň na doobedie, plus polku hlavného jedla si nechávaš na večeru - čiže v podstate ťa vystravuje zamestnávateľ, čo ale každý nemá... môj muž sa síce "naje" v jedálni ale príde domov a ako keby nejedol, ja si varím večeru lebo varený obed nemám a muž aj syn sa ku mne pridajú, lebo sú od obeda proste už hladný, čiže varím plnohodnotnú večeru pre 3 a z granadíru ani z cestovín s vajíčkom sa nikto z nás nenaje
dnes som počítala len kávu a čaj - kilo a pol kávy mesačne, plus 2 balíky čaju len to je u nás veľká položka okolo 30 Eur čiže polovica tvojho mesačného rozpočtu (a nie bez kávy nemôžem byť 🙂 to je jediné čo si doprajem, nepijem ani nefajčím, ani sladké veľmi nejem)
@lucka_ke ale to nie je polovica mojho mesacneho rozpoctu. Napisala som, ze mozno by som to dala ja sama za tu sumu. Mna to uz nebavi sa tolkokrat opakovat. Keby ste to citali cele, uz by ste sa to snad niekde docitali... Tu proste sa reaguje hned hnevom na to, co vam zabrnka na citlivu strunu, ale to nie je to, co som napisala a je to vytrhnute z kontextu. Vdaka bohu za to, ze aspon par zien tu cita s porozumenim. Takze prepacte, dievcata, toto je pre mna uz velka strata energie a smojou podvyzivou to uz nedavam. Nemam uz co viac napisat, vsetky otazky tu boli zodpovedane.
@nyusika kristova noho, ano, maju... Dam im do toho kakao, osladim a nasypem vlocky. Ved si pozri, aku vyzivovu hodnotu tie vlocky maju. Deti su syte. Viac im nedavam preto, lebo viac nevladzu, nie preto, ze im odtrham od ust. Tak ja som uz na konpvi citala, ze niekto zje pol litrovy jogurt sam na ranajky, bola to zena. Ja si take mnozstvo neviem predstavit.
@nyusika deti vozim do rannej druziny, takze rano o 6:15 naozaj viac nezjedia, v skole este pred zacatim vyucovania maju 2.ranajky, ktore im nabalim. V zivote som detom nepovedala, ze im nedam viac, ked chceli. Zarabam vysoko nadpriemerne, nemam potrebu skrtit rozpocet, ale nerada vyhadzujem jedlo a predstav si, ze aj pri tych 300€ mesacne ho obcas naozaj vyhodim, lebo to nestihneme zjest. Ja ked kupujem tak, ze mam velke oci, nakupim si napr.3 druhy syra naraz a potom sa stane, ze jeden cely a polku z nacateho nestihnem zjest a vyhodim po zaruke. Syr jeme ja a dcera napr. Tak neviem, ci im mam dat pol litra jogurtu na ranajky na polku a vyhodit potom? To je podla teba riesenie?
@lindusss2016 nereagujem s hnevom, len mi proste tvoje čísla ani vysvetlenia logicky nesedia, nech sa snažím ako snažím, počítam svoje výdavky a aj keby sme sa uskromnili tak za 100 mesačne/osobu to nedokážem
Ja odpadnem ked toto citam. S dvoma malymi detmi 1kura na 5-6 obedov. My sme rodina s 2ma stredoskolakmi a robime 2 kurata v nedelu na obed, mame to v nedelu obed a vecera a v pondelok tak 2porcie na veceru. Tak porovnajte vydavky na stravu, ved to sa neda porovnat.
Btw ked vlada navrhuje bonusy tak furt pre velke deti 50eur/po novom nic a pre male deti 140eur/100eur pri ovela mensich vydavkoch.
@lucka_ke 🤷 neviem ti to inak uz vyratat. Ale platim v obchode kartou vzdy a totk mi ukazuje appka
@lucka_ke podľa mňa
@lindusss2016 je proste extrémne málo aj s deťmi, tým pádom nie je vzorka "normálneho" bežného jedinca, preto nám ostatným pazravym to proste nesedí 🤣
@lindusss2016 1 mango na veceru a podobne zlozenie tvojho jedalnicka nieje zdrave.
ako pise liv pidvyziva neznamena by kost a koza.
sa tu prezentujes ako poradkyna zdraveho zivotneho stylu🙈 radsej tu uz nic o vyzive nepis.
Začinam byť hladna jak čenkove decko ako to čítam 😄
@janickacrazy hej raz sme boli s jednou známou na dovolenke a ona ku koncu už normálne chytala hysáky, že nemáme kupovať jedlo do chladničky, lebo z toho čo tam je sa naje celá africká dedina - bola tam konzerva kukurice, pol melónu, veľký jogurt, jej cestoviny z minulého dňa a zmrzlina... tiež to bol podobný typ, ona sama so synom boli schopní jesť cestoviny s kukuricou a kečupom dva dni na obed aj na večeru, k tomu dva hotdogy a celodenná strava vyriešená - no žiaľ moji dvaja chlapi by sa po cestoviných obzerali že čo ideme jesť, takže ozaj sa nedá takto zovšeobecňovať že niekto je "veľa" a niekto "málo" lebo pre každého je norma iná
@natalka13 ja tu nikomu neradim ale 🤷
@natalka13 prosim ta, este mi vysvetli, ako sa prwjavuje podvyziva. Toto jedno ma zaujima.
Krvne vysledky mam ok, energie mam viac ako ty aj s liv dohromady podla mna. Citim sa dobre. Cim teda sa prejavuje podvyziva? Ako ste vy dve prisli na to, ze ju mam prave ja?
Cca 200€ určite... Ono sa to nenápadne nazbiera za ten mesiac, keď ste dvaja mladí spolu začínajúci... Sem tam donáška, sem tam reštaurácia... A hlavne pri dnešných cenách v potravinách 🙈... My sme radšej prestali rátať, lebo naša školáčka zje pomaly toľko, čo ja, rastie ako z vody... A to žiadne chipsy ani sladkosti, ani sladené vody u nás doma nemáme...🤷🏼♀️
@ivana11155
a pollitrovy jogurt na sest porcii - len aby sa nezabudlo
zaujimalo by ma, kolko
@lindusss2016 vydrzi polkilove balenie ovsenych vlociek - normalne je to 5-10 porcii, cize pre dve detu na 3-5 dni - cize nejakych 15 eur mesacne -7.50 na dieta (pre dospelu osobu uz nevyjde).
Super, ostava este 52 eur na dalsie potraviny mesacne
@nyusika ja neviem naozaj, ci ty mas nejaku poruchu alebo co. 🙈 Uz sa na mna nehnevaj, ale stokrat som napisala, ze miname okolo 300€ mesacne. Nikdy som nekontrolovala, ako dlho mi vydrzia vlocky, odhadom jedno balenie tyzdenne kupujem, ak ta to tak velmi zaujima. Prosim ta len jedno, prestan ma uz oznacovat, lebo ten naboj tvojich slov je naozaj priserny. Komentuj si tu o mne bezo mna pokojne nadalej, snad sa medzitym aspon zlepsis v citani. Pekny den ti prajem.
@ivana11155 ja klesnem zo 140 e bonusu na 0 eur a kilo kuraciny u nas ide len tak svihne, stredoskolak
@lindusss2016 no jo , ja napriklas zjem elky jogurt sama, denne:D mlieko každý den do kavy pre dvoch cca 0.5 l , takze preto mi to nevychadza🙂
@jovka tak ale mas postavicku ako lusk 👌 ja by som sa ale pri takych mnozstvach uz gulala 🙈 a to je to, ze kazdy ma ine spalovanie, inu spotrebu, atd...
@luccija no ale ja som hned v uvode napisala o sebr, ze keby som ja = moja osoba konkretne prejedla 200€ mesacne, tak by som sa musela napchavat. Ja som nikde nenapisala, ze ti, co tak robia, su nenazranci. Len tolko, ze ako ludstvo (vo vyspelych krajinach) sa mame az moc dobre a zvykli sme si az prilis na hojnost. Nemusi to tu nikto vztahovat na seba. Ved snad kazdy vie, ako to ma. A mnohi si mozu dovolit jest ovela viac ako ja a maju super postavu, kila sa na nich nelepia, tak asi potom len ich metabolizmus naozaj rychlejsie spaluje.
Mňa ako jednu 250€ môj chlap zje aj za 400 €
@lindusss2016 ono to zalezi od deti a obdobia. Mam dve male, starsie je o rok starsie od Tvojho. Aktivny sportovec. Minule som robila soté z 500g kuracieho masa a naivne si myslela, ze to mam na 2 dni. Decka zjedli a ja som si pomaly ani nedala, aby sa im uslo. Nie takto nejedavaju vzdy, ale su obdobia ked proste ano.
@lindusss2016 ďakujem, ale ja si tiež dávam pozor co zjem , zial nie je to tak ze mozem všetko, ale maly jogurt by mi nestačil:D
@egonsk záleží kde nakupujes.. ak nevadí tvojmu tráveniu absolútne bežná strava z bežného supermarketu tak áno, dá sa to. Odkedy si musíme dávať veľký pozor na zloženie výrobkov ja a 2 deti z 3 je to s financovaním jedla riadny rozdiel.. žiaľ stačí jeden sajrajt konzervacny v potravine a organizmus sa hneď aktívne buri, teda už len také raňajky a večere sú pre nás oveľa nákladnejšie..

@lindusss2016 dovolim si pouzit mnozne cislo - my vas nepovazujeme za podvyzivenych, my si myslime, ze ty nevies pocitat.
jedno kura, pol kila mleteho masa a kusok paneny na mesiac pre tri osoby ?
ked varis len cez vikend - to mate na veceru cely mesiac chlieb s maslo > alebo co jete na veceru ?
na ranajky co ? mas dbe skoloppovinne deti -to im staci jedlo zo skolskej jedalne ?