Koľko stojí fond opráv pre 3-izbový byt?
Ahojte kolko platite fond oprav v 3 izbovych bytoch? Mame panelak a uz teraz platime 80 eur a este chcu zvysovat.
60 eur, bytovka je prerobena a je v pluse 80000 eur.
Ahojte,mi sme platili doteraz 70€ fond opráv a teraz sa ide zvyšovať na 200€ iba čisto fond opráv mame trojizbak takze iba inkaso budem platiť 400€ sme mala trojpodlazna bytovka a ide sa komplet prerábať takze 200€ budem platiť najbližších 25rokov 🤦♀️ nie je to moc? 🙈
@gribka1 súhlasili lebo že keď sa už ide robiť tak všetko a nie iba par veci a o par rokov bude treba zas ďalšie .. dokonca sa dohodli na tom že každý dá po 9000€ naraz zo svojho aby sa bralo menej z banky, lenže ja si to nemôžem dovoliť len tak dať nemám totiž toľko takze smola, som prekvapená lebo zo 6 bytov sú tu 4 byty kde bývajú dôchodkyne ktoré sú už bez mužov tak ale majú dospelé odsťahovane deti ktoré im zjavne pomôžu a vyjadrili sa že to čo majú nasporené na pohreb môžu dať tých 9000€ 🫣
@gribka1 hovorili sme im na schôdzi že čo ak jeden z nás ochorie stratí prácu a nebude si môcť dovoliť to platit tak sused sa vyjadril že predáte byt 🤦♀️a nie, je to na dedine na východe .. chceli sme druhé dieťa no neviem si predstaviť aby to muž sám ťahal ak budem na rodicaku po tom čo takto dvihnú
@gribka1 veď práve že už teraz jedna suseda má problém predať byt a to už spustila aj z ceny nieto ešte ked sa dvihne fond no berie sa z 1% úrokom 80% (statny fond rozvoja bývania) zo sumy 219 000€ toľko vychadza ta prerabka a tých zvyšných 20% sa musí brat z banky a tam vychádza vysoký úrok preto navrhli že každý dá po 9000€ z vlastného 🤦♀️
@alex93 no tak to ludia sa ozaj zblaznili to akoze za rok chcete splatit pozicku ze vam takto dvihnu?
25 rokov píše. Ale je to fakt neúmerné, neviem či im tá investícia pomôže znížiť iné náklady na bývanie, aby sa im to vôbec oplatilo.
@alex93 sfrb v tomto roku nepozaduje 20%, zateplenie dava 100%, systemove chyby, stupacky, ina modernizacia 90%. Vam by sa mozno oplatilo dat par panelov fotovoltiky. Sice naklad navyse, ale moze byt 100% zo sfrb + keby ste ziskali energeticku usporu, mohla by vam byt cast uveru odpustena.
0.90 za m2, splacame, zateplenie,strexhu,okna na celom dome aj bytoch a vytah
Nie na 25 rokov

Vyše 80€ 🙄