icon

Koľko zarábajú vaši muži?

catmartina
27. aug 2022

Ahojte,inspirovala som sa nedavnou diskusiou kde sa kopec zien pustilo do autorky temy,ze jej muz malo zaraba. Ma tak zaujima,kolko zarabaju vasi muzi a co vykonavaju za pracu,,a prosim realne a pravdivo.dakujem

buberova
28. aug 2022

@vevesh už vidím len zmazané komentáre a upozornenie že ma Augustina označila. Čo sa to tu dialo? 🙂

misulka22
28. aug 2022

Vsetci chlapi tu zarabaju 3000+ ,zeny maju plat este vyssi a potom sa tu riesi ,ze olej zdrazel o 2€ 🤔

catmartina
autor
28. aug 2022

@misulka22 presne..ono ked je priemerna mzda 1300v HRUBOM tak gro ludi zaraba tolko a menej..iba cca tretina ludi zaraba viac,,podla diskusie to vyzera,ze na MK 90%zaraba nadpriemer...

gigie24
28. aug 2022

@drake122 Koza 😂😂😂

nadazdi
28. aug 2022

Moj muž momentálne vŕta studne s kamarátom, pod 30m studňu ani neberú a to ich majú teda mnoho.. 80€ ľudia platia za meter.. vychádza mu zo cca 10€ od metra, podľa toho koľko navrtaju, nie je to stala suma čo zarobí ale medzi 50-250metrov týždenne.. každopádne daňové a odvody do socialky sú top 😂 najhoršia časť jeho života keď sa toto platí.. čo už, aj tak je to na Slovensku nadštandard, ale nadrie sa ako blázon

vevesh
28. aug 2022

@buberova v skratke urazala rad radom, nech si zeny nevymyslaju, ze tolko zarabaju, lebo neexistuje, aby ludia mali viac ako 2500 a ti, ktori to napisali, si to bud vymysleli alebo sa im prisnilo....😳😳😳

zmrzlinka2021
28. aug 2022

@catmartina Ja nechapem, pises - realne a pravdivo, a ked ti tu zeny napisu sumu, tak uz sa ti to nepaci.

@misulka22 To ze sa ludia stazuju neznamena, ze sa maju zle. Stazovanie sa je slovenskym narodnym sportom. Kto sa nestazuje - "ani nepatri do partie" 😉

gabinka127
28. aug 2022

@rohypnol1 DOKONALE VYSTIHNUTÝ KOMENTÁR.. 🙂 Však my Slováci sme teda na tom lepšie ako Švajčiari a ktokoľvek.. :D Škoda však, že nie reálne, ale len v takýchto "DISKUSIÁCH"... 🙂))))) A to môj manžel nerobí žiadneho roboša, ale v blokovej dozorni jadrovej elektrárne... A také tisíce, ako tu píšu, nemá.. 🙂

catmartina
autor
28. aug 2022

@zmrzlinka2021 ked napisu aj co realne robia ich muzi tak nepoviem..az jedna napisala ze programator-tomu verim ze tolko zaraba...zivnostnici to tiez nemaju tak rovnako kazdy mesiac...
A mne je popravde jedno,kolko zarabaju,nech maju aj tisice tisic..ale navazat sa do muza co zaraba 800,ze sa ma viac snazit atd od zien co su hadam cely karierny zivot na RD alebo maju ich muzi obdobne, len aby sa citili nadradene,sa mi zda na zamyslenie...
Ale naco to vobec pisem, slovaci, hlavne zeny,tie budu aj tak radsej rypat a honit si ego, kto na nich viac robi..

loginexistuje
28. aug 2022

@catmartina a ty nevies citat viacere sme ti napisali a pravdivo a aj oblast Ale navo sa to pytas ked neveris ??? Nepoviem chces sa poucit mozno rekvalifikovat a hladas smer ale naco ti to inak ke ? Co si ty danovy urad aby si s pytala (ten to uz davno vie) a ano oblast IT je siroka nie kazda pozicia a nie hned dosiahne taketo prijmy ale teda samozrejme vzdy je to nieco za nieco a urcite to nejde dokopy s cerpanim celej Rd pripadne retazovych PN ocr a pod je za tym vela odriekania samostudia a rokov prace ale co sa ako teraz mame hanbit ak sa clovek vypracoval a teraz zaraba nadstandardne (a aj na ukor zdravia v mojom pripade) ja robim poziciu v IT kde si medzi seba nepustaju zeny (a nie nie je to programovanie) a musela som dlho a tvrdo bojovat tak preco by som sa teraz mala uspokojit s platom predavacky v lidl v bratislave ? (Nic proti nim mate to dievcata narocne)

gabinka127
28. aug 2022

@catmartina Privtieram sa do tejto diskusie, môj manžel 5 rokov robil programátora, má vyštudovanú aplikovanú informatiku.. 🙂 Zďaleka nezarábal také tisíce, ako sa tu popísali a to teda už ako 10 ročný vyhral celoslovenskú súťaž v programovaní niekde v BA.. 🙂 Robí satelity, kamerové systémy.. Nie je vec, ktorú by nevedel naprogramovať, opraviť.. A predsa nakoniec skončil v slovenských elektrárňach, dorobil si postgraduálne štúdium na STU v BA - jadrové zariadenia a sedí v dozorni reaktora ( rok a pol trvalo len kým sa na tú pozíciu vyškolil, aby tam mohol sedieť.. ) A teda zďaleka nemá ani na tejto pozícii také tisíce.. 🙂 To len aby tu žienky boli v obraze, že fakt nie je všetko tak, ako to tu ľudia popíšu, realita je inde, ale tú už nik nepovie... 🙂 Netreba veriť všetkému.. Nemôže každý zarábať tisíce a reálne sú mnohí ľudia, ktorí zarobia tých 800 e čistého šťastnejší.. 🙂 My s mužom obaja zarábame viac, ale nikomu vo svojom okolí to na nos nevešiame.. No zďaleka to nie sú také enormné tisíce..

babovka2321
28. aug 2022

@gabinka127 tiez pracujem v IT (len aktualne na RD)a aj moj muz a poviem ti tolko, ze zalezi, v akej firme robis. A tie platy spominane tu pre IT su uplne normalne, ak nerobis radoveho programatora bez vacsich zodpovednosti v nejakom korporate, ktory zamestnava kvantum ludi, ktori pol dna prekavickuju a jednoducho si ich nemozu dovolit zaplatit lepsie.

sense
28. aug 2022

Manžela nemám, ale zarobím dost na to aby som dcéru a mňa uživila.

gabinka127
28. aug 2022

@babovka2321 Ja nehovorím, že samozrejme nie sú aj oveľa lepšie platené pozície a samozrejme áno, verím, že aj žena sa môže na ne dostať, ale nerobí ich každý druhý chlap.. Muž nerobil radového programátora a áno, mohol by mať tie tisíce možno niekde, sme si toho vedomí.. Občas si hovoríme, že možno prepásol skvelú kariéru, aj keď aj toto čo robí, je veľmi zodpovedná pozícia, títo ľudia majú "za ušami", ak by sa niečo v elektrárni stalo, je to na ich zodpovednosti.. A samozrejme platovo bude stúpať rokmi.. No nebude to 10 000 mesačne, ale toľko ani nepotrebujeme.. 🙂 My sme ľudia, čo by dopriali najradšej každému, no nedá sa tak, aby všetci mali všetko, bohužiaľ.. :( IT je samozrejme budúcnosť, ale je málo ľudí, ktorí túto školu zvládnu a musia byť hlavičky.. Viem, čím som si pri mužovi prešla, ako sme spolu každú skúšku prežívali, bolo to zložité štúdium a kopec ľudí ho zanechalo a nedokončilo.. Ja Vás programátorov všetkých obdivujem.. 🙂 Pre mňa to je španielska dedina, keď som videla čo muž všetko robil.. :D

babovka2321
Autor odpoveď zmazal
zobaka
28. aug 2022

no nic idem radsej spat, alebo sa lutovat, lebo tu sa to hemzi milionarmi 😀

gabinka127
28. aug 2022

@babovka2321 No pre nás to v tej dobe bolo veľmi náročné obdobie.. Mali sme s mužom 20, čakali dcérku, muž sa zamestnal bez vysokej, prešiel na externé štúdium, pretože samozrejme museli sme z niečoho žiť.. Každú skúšku riešil deň pred, lebo proste času nebolo, niečo ako medicína by sa popri práci a dieťaťu a stavaniu domčeka jednoducho študovať nedalo.. Po jeho doštudovaní som začala externe študovať ja, ale to už bolo oproti jeho škole nič.. 🙂 Obaja sme museli popri štúdiu makať.. Samozrejme by sme mali život oveľa jednoduchší, keby sme si každý vyštudoval školu denne a možno by sme sa dali aj na tú medicínu, ale popri tom, čo sme mali povinností, veru nie.. :D Som rada, že sme vôbec vysoké školy urobili.. Mnohí by sa na to možno vykašľali.. Iné je študovať, keď už človek zarába a iné, keď je na dennom, doma pekne pri rodičoch, ktorí navaria, operú, nemusí pracovať, nemá deti.. My sme všetky seminárky, zápočty, bakalárku, diplomovku museli písať na úkor malej.. Bežne do 4tej rána a ráno 6:30 vstať a malú zaniesť do školy.. Navariť, zvládnuť domáce práce, stíhať roboty... Brrrrrr, aká som rada, že tie ťažké časy už sú za nami.. :D Jasne, ako píšeš, ja verím a viem, že aj také platy ľudia majú... Len je to o tom, že to nemôže robiť každý..

catmartina
autor
28. aug 2022

@loginexistuje neviem naco sa ozyvas ked sa ta netyka to, co som napisala..asi ta velmi musi skriet nieco (asi to, ze si praci obetovala zdravie?)hold kazda mame svoje priority...ja sa nepotrebujem rekvalifikovat,zijem stastny zivot a mam vytvorene aj financne rezervy. Skor mi slo o to otvorit zenam oci, kolko realne ludia zarabaju...
A hnat sa za tisicami na ukor travenia casu s rodinou,manzelkou, prist o zdravie, neskor aj o zazemie, sa mi nezda ta spravna cesta. Ale ako som pisala, tie priority...

babovka2321
28. aug 2022

@gabinka127 ale ako pises, to bolo narocne obdobie z xy inych dovodov, nie kvoli samotnej narocnosti skoly, ale ste toho mali vela na pleciach 🙂 k tomu treba mat vztah, ludia, co nedokoncia skolu, idu zvycajne studovat IT bud preto, ze maju mylnu predstavu o tom, ako take studium vyzera, alebo kvoli vidine dobreho zarobku.

diwotworna
28. aug 2022

@catmartina ale pekne sa tu dnes klame a zveličuje... No stavajte si tu svoje vzdušné zámky, nebudem rušiť 🤭

zmrzlinka2021
28. aug 2022

@gabinka127 Prepac, ale ak tvoj manzel je sikovny, tak MOZE. Proste odide z prace, ktoru robi teraz, lebo niekde inde ho lepsie ohodnotia. A ver tomu, ze dnes sa o sikovnych ludi firmy biju a vedia im krasne zaplatit.

@catmartina Preco mas pocit, ze ty si ta,ktora ma tu zenam otvarat oci? Ako uz spominala @loginexistuje - je to o vytrvalosti, o praci na sebe, o case,... ty tu pises, ze pre teba praca na sebe a obeta nie je prioritou. Nemozes chciet mat tisice a zaroven chciet zit podla toho, co ti teraz vyhovuje. To tak nefunguje! Namiesto otazky o platoch sa skor pytaj - co robit preto, aby som sa vysvihla hore. Peniaze nie su zadarmo.

gabinka127
28. aug 2022

@zmrzlinka2021 Myslíš, že nie je šikovný? Koľko je ľudí v blokových dozorniach elektrárne, ktorí dozerajú na reaktor? Vieš? Na celom SR len desiatky.. Nie stovky, ani tisícky... Ver tomu, že schéma elektrárne je oveľa náročnejšia ako programovanie... Rok a pol trvalo, kým sa vyškolil, aby tú pozíciu mohol robiť.. Skúšky, školenia... Ja nehovorím, že má nízky plat... Len som chcela poukázať, že nie každý chlap môže zarábať tisíce a je to v poriadku...

zmrzlinka2021
28. aug 2022

@gabinka127 Ja ani netvrdim, ze tvoj manzel nie je sikovny. Ale v tejto teme je predmetom diskusie najma ten plat. Cize ak pre neho je jednou z priorit aj ten plat a nevedia ho tam zaplatit, tak jedine odist.
A pisem to na tvoj text v prispevku "ze nie kazdy chlap moze zarabat tisice...", pretoze realne moze, ak sa bavime o mudrom, vzdelanom a sikovnom muzovi ci zene, len musi si tak hladat job.

gabinka127
28. aug 2022

@zmrzlinka2021 Tak áno, s týmto súhlasím.. Môže.. Ale treba to vzdelanie a aj múdrosť.. Alebo potom bohatého tatika a konexie.. :D Vtedy múdrosť netreba.. :D Len nie každý zvládne aj vyštudovať školu, nie každému sa chce, každý človek je iný.. Ale na druhej strane, máme priateľov, ktorí pracujú manuálne a vedia krásne zarobiť.. Vždy je to trochu aj o tom, ako je človek ambiciózny a či si stanoví nejaký cieľ, ktorý chce dosiahnuť a ide za tým.. Všetko sa dá keď sa chce, naozaj je to tak, len treba sa trochu zaprieť.. Aj my s manželom sme mohli ostať bez škôl, napriek tomu sme sa zapreli a obaja externe doštudovali.. Boli sme prváci na Vš, keď sa "zadarila" dcérka.. 😀

catmartina
autor
28. aug 2022

@zmrzlinka2021 cize kazdy ma svoj zivot polozit len preto, aby bol na vyssej a vyssej pozicii a zarabal ako hornych 10tisic? Co tak zobrat to, ze priemerne platy su ake su a ze ludia nemusia svoj zivot zasvatit praci? Akoby kazdy chcel byt od rana do vecera v robote ...co tak brat to, ze musime mat aj predavacky,aj upratovacky aj pracovnikov vo vyrobe? A tu koncim, lebo tu je to o rozdielnom Pohlade na vec..

zmrzlinka2021
28. aug 2022

@gabinka127 Problem u vacsiny ludi je vsak to, ze oni chcu vysoke platy, ale to zapretie, pracu na sebe uz nechcu

@catmartina A co tak slobodne respektovat ludi, ktori chcu na sebe makat a chcu nieco dosiahnut aj po kariernej stranke? A kde je napisane, ze su v praci vzdy viacej ako ludia vo vyrobe, ci v sluzbach? Lebo to je velky omyl! Ludia, ktori sa uz niekam vypracuju a su experti, nerobia od nevidim do nevidim, len ich pridana hodnota je znacna a preto su tak dobre plateni

terina25
28. aug 2022

Este by bolo dobre,keby ste tu napisali v ktorom okrese tie tisicove platy vy a vasi muzi maju. Lebo ak mimo Sr,tak potom je tato diskusia bezpredmetna. Predpokladam,ze aj BA.

perdita11
28. aug 2022

@terina25 Liptovsky Mikulas

queen_mary
28. aug 2022

Boze zeny, vazne sa tu hadate, ktorej muz viac zarobi a ci je to dobre alebo zle? 😀 come on 😀

vevapeto
28. aug 2022

@catmartina zarobí toľko že by uživil aj milenku ale bohužiaľ ich dáva všetky mne ✌️