icon

Komunálna poisťovňa - skúsenosti

kochanka
4. nov 2017

Ahojte. Chcela by som sa spytat na skusenosti s komunalnou poistovnou ale najlepsie z pohladu poskodeneho niekym kto ma prave pzp v tejto poistovne. Manzel mal havarku a vinik ma komunalnu pzp. Nehoda sa stale v polovici septembra po 2 tyzdnoch poslali list ze je to neekonomicka oprava auto bolo nepojazdne a odvtedy nic. Uz to je mesiac od kedy prialo vyjadrenie a len cakame. Zostali sme bez penazi, bez auta hlavne ze ma poistovna cas

Strana
z2
kochanka
autor
4. nov 2017

@debra dakujem za ochotu idem to kuknut a napisem vam spravu

tomsta003
4. nov 2017

@jaroe celý čas písem co má urobit vinnik ohladom svojej poistovne kedze si uhradil PZP

frapper
5. nov 2017

@jaroe ale ani dnes nemajú všetky poisťovne bez amortizácie.To sa treba informovať pri poisťovaní PZP.

sasa1310
5. nov 2017

@lula313 pravdepodobne máte málo skúseností s poistnými udalosťami, alebo dobrú poisťovňu
A mimochodom, kamión s ferrari, keď sa kvôli vám vykydne, tak to zaplatí poisťovňa, u ktorej majú poistený každý tovar pre presne takýto prípad. Vtedy je to poisťovni jedno, kto to spôsobil Pôjde to z poistenia prepravc, ktorý si poisťuje všetok svoj tovar. Poškodenie tovaru v aute sa predsa nevzťahuje na PZP vinníka, ale iba na dané motorové vozidlo, ktoré bolo účasťou nehody.
Ale to by ste mali vedieť 🙂

tomsta003
5. nov 2017

@sasa1310 presne tak 🙂 ,ale nemusia vediet stači že vedia kvakať ,uvedu priklad ktoremu nerozumeju 😉

gora8
5. nov 2017

To, ze niektore poistovne preplacaju celu skodu, je len ich dobra vola a marketing. Z kazdej zodpovednosti, aj z PZP, vinnik, teda ten, kto sposbil skodu, zodpoveda len do vysky skutocnej skody (skoda po odratani amortizacie a pouzitelnych zvyskov). takze nechapem, preco sa tu niekto a dokonca odbornik z praxe pohorsuje nad tym, ze poistovna nehorazne okrada ludi, ked preplati "len" skutocnu skodu. Ked niekto chce mat istotu, nech si da aj havarijne. A to nehovorim o tom, ze lacna poistka prinasa riziko nekvalitnych sluzieb.

jaroe
6. nov 2017

@gora8 ano pohorsujem sa. Poskodeny ma predsa narok na uvedenie poskodenej veci do stavu pred nehodou, bez toho, aby ho to nieco stalo a to je pri amortizacii viac menej nemozne, teda ak si nebude niekde zhanat stare diely. Nepride mi to spravodlive. A havarijne poistenie sa kazdemu neoplati.

gora8
6. nov 2017

@jaroe no ved prave, do povodneho stavu, sama si to napisala.... Cize ma narok na skutocnu skodu.

diabliq6666
6. feb 2018

@debra ahojky,mozem sa spytat aku lehotu ma komunalka pri zruseni pzp?..v juli 2017 sme predali auto,pzp sa samozrejme zrusilo hned sa poistilo nove auto a zrazu mi zacali chodit seky za stare auto a po maily do komunalky mi tvrdili,ze oni maju tu pzp stale aktivnu(cim boli na to auto dve pzp,jedna nami zrusena na moje meno+novy majitel si auto hned poistil).po oznameni z oktobra minuleho roka,ked sprostretkovatel opat pisal v mojom mene do poistovne,ze ta pzp je od jula zrusena,nic platit nebudeme a vyhrazat sa mozu niekomu inemu sa v januari ozvali sprostretkovatelovi,ze mi sumu poslu na ucet a doteraz neprisla..vdaka

frapper
6. feb 2018

@diabliq6666 poistenie si musíte zrušiť vy,keď predáte auto.Robí sa to písomne,buď na poisťovni,alebo s ich reprezentantom.Ak ste to rušili,tak poisťovňa to prehliadla,ak ďalej chodili šeky.

diabliq6666
6. feb 2018

@frapper to ano,len od oktobra cakam na v4atenie poistneho a nic sa nedeje

debra
6. feb 2018

@diabliq6666 ahoj lehota na vratenie poistneho pri zruseni je cca mesiac a pol.Je to dost dlha doba viem😕ale s tym mi zamestnanci nic nenarobime.Je to rozhodnutie vedenia.Skus si overit na infolinke ci je pzp zrusena ked ti stale chodia seky.Ak ano bude treba poslat TP so zmenou na noveho drzitela.P.p.ak bol poslany TP treba to urgovat.Pomohla by som aj viac ibaze momentalne som na MD

diabliq6666
6. feb 2018

@debra ahojky...cele sa to nanovo riesilo este vlani tusim v oktobri po pozdrave,ze sumu idu vymahat,lebo o zrusenej poistke oni nic nevedia...odvtedy je ticho a uz ani seky neprisli...cca 3 tyzdne dozadu sprostredkovatelka pytala cislo uctu s tym,ze mi vratia peniazky,tak este stale cakam...a inak..je tam poriadny bordel...6.7 2017 sme robili pzp na nove auto a prvy sek prisiel az minuly mesiac...vlani sme si samy vypisovali seky,nech to mame vyplatene...

frapper
8. feb 2018

@diabliq6666 no to nejako dlho trvá vrátenie peňazí.V Allianz vrátenie nespotrebovaného poistného ,ak je všetko doložené k zrušeniu trvá 7-14dní.

diabliq6666
8. feb 2018

@frapper a poviem ti novinku...od 6.7.2017 do 29.1.2018 nemal kto ukoncenie pz riesit...taka mi prisla od nich odpoved...ze 29.1.2018 spracovali na pobocke storno pz..ma skoro prekotilo...trikrat som im pisala a asi 10x volala a nikto to neriesil...a ze mi z pobocky poslu aj papier o storne s vyskou nespotrebovaneho poistneho,co sa dva tyzdne opat nemal kto poslat zjavne

matkakovacova
1. dec 2023
Používateľ matkakovacova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matkakovacova.

ja rozhodne neodporúčam Komunálnu poisťovňu ... likvidátor si v našom prípade miesto škodovej udalosti poriadne neobhliadol a zamietli nám prerazenie AdBlue nádrže ... našťastie oprava "len" 1400 eur, každopádne prešli sme hneď po tejto udalosti do Allianzu ... radšej budeme platiť o 20 eur mesačne viac

Strana
z2