icon

Korona, depresia, rozpočet

pamag1805
20. dec 2021

Ženy, vopred prosím neodsudzujte...prosim o vás názor, sme bežná rodinka 36 ročných s 1 dieťaťom... Mame Dvojgeneračný dom, svokrovci bývajú dole,my mame svoje 5 izieb, kuchyňu svoju... Hypo nemáme, mame nasetrenych 12000 euro.. Snažím sa. Odložiť 300e mesačne.. Mame 2 staré auta, ja som na polovičnom invalidnom (depresie) (pri vyrábam si upratovanim) manžel je zamestnaný dokopy mame cca príjem 1300 euro...nenosime značkové veci, stravujem sa primerane.. Žiadny vegani, bio, kozmetiku žiadnu drahu... Myslíte, že celkom v pohode si môžme skromne existovať??

Strana
z2
kitycat
20. dec 2021

@pamag1805 elekrina a plyn su teda 400÷2 a 170 ÷2 co to. Kazdy davate 400 a 170 za energie? 🤔

A co s tak velkym. Domom ked rodicov nebude a dieta vyrastie?

pamag1805
autor
20. dec 2021

@panelacikova dom a 7 izieb, 2kupelne,2 chodby, 2 kuchyne... 1 vstupný vchod... Ďakujem žienky... Troski sa mi uľavilo a áno bude. Kľudnejsie spat. Preto hovorím, nroddudzujte s ďakujem za vyjadrenie...

janickacrazy
20. dec 2021

@tom_i Tak napr. ja mám 3 synov a ti zjedia ozaj veľa plus manžel takisto, čiže u nás každý týždeň sa robí ozaj veľký nákup a za pár dní prazdna chladnička aj komora. Kapustnicu robím v 10 litrovom hrnci a za 2-3 dní bude prázdny.

luccija
20. dec 2021

@pamag1805 depresia sú aj neopodstatnené obavy, ale buď kľudná aj, keď vymalujete a spravíte parkety bude to v poriadku.Menilo by s tebou veľa ľudí, ktorí sa boja či ich nevyhodia z práce, lebo majú hypo

jaroe
Autor odpoveď zmazal
jaroe
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
21. dec 2021

@jaroe To nemozme vediet, ale isto by si niekto nenavalil plny vozik keby nemal peniaze. Ludia, ktori obracaju kazde euro, nerobia v potravinach 200 eurove nakupy, skor nakupuju len nevyhnutne, ked sa zje, zase nakupia, pocitaju, co budu varit, aby im to vyslo…poznam par takych ludi. Spravanie zakaznika, ktory ma peniaze je v obchode uplne ine, taky hadze do kosika cokolvek, co vidi.

natalienka12
21. dec 2021

@jaroe Ja ked si predstavim detsku vanicku, preboha, ved to je tak mojim odhadom 150 porcii salatu 😂😂 to nemoze byt ani pre 15 ludi x 2.

panelacikova
21. dec 2021

@pamag1805 to je šialene obrovský dom... veď ty musíš z roboty do roboty.... 😲

jaroe
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
21. dec 2021

@jaroe schválne som mrkla na nete tie detské vaničky, akože majú 100 cm na dĺžku, hĺbku netuším, ale ak je toto ideálna voľba, tak ja neviem :joy

jaroe
Autor odpoveď zmazal
negymama
21. dec 2021

@jaroe my tak presne fungujeme, sme velka rodina zijuca v malej obci, kde je len maly predrazeny obdhodik, takze v meste robime bezne tie spominane 200 eru nakupy- 4 teenegeri zjedia nieze ako dospeli ale VIAC, hlavne 13 rocny syn je ako bager v tomto rastovom obdobi.
Kupime vacsie zasoby, dame do mrazaku, nemam pocit ze by sme kupovali zbytocnosti ci vyhadzovali jedlo. Nekupujeme skoro ziadne sladkosti, ziadne sirupy, dzusy, ochutene vody, tiez nekupujeme polotovary a hotove jedla, vela varime a vela zjeme , tak i vela nakupujeme. 800-1000 eur na mesiac dame na stravu siesti.

natalienka12
21. dec 2021

@negymama Ty mas 4 deti teenegerov? Mna by porazilo 😂😂😂

miskakyska
21. dec 2021

@natalienka12 veď nech varia aj do dvoch vaní...Ťa to trápi,vane omrkávaš,ako keby varili z tvojho....druhá vec,veľa ľudí v karanténe,nakupujú jeden druhému...sestra chodila mesiac na nákupy..kupovala nám,naším,sebe....ľudia si neodpustia sprosté pohľady a pripomienky hoci nevedia čo je za tým....majú čumieť pod nohy a nie druhým do košov...
človek už nemôže spokojne ani nakúpiť,či ho kdesi nejaká trubka necvakne a nezavesí na net,ako nenažraného

Strana
z2