Ktorá banka je najvýhodnejšia pre vedenie bežného účtu ?

9. dec 2019

Poradíte s ktorou bankou ste spokojné a s ktorou naopak nie? Uvažujem nad zmenou banky pre vedenie bežného účtu. Ďakujem.

korunka1
9. dec 2019

Ta, v ktorej nemáš učet 😂😁

autor
9. dec 2019

@korunka1 😅 Asi tak....Ale vážne by som rada vedela. Lebo Slsp je čoraz horšia.

zalka
9. dec 2019

Podľa tvojich potrieb, niekomu vyhovuje UNICREDIT kto má stabilný príjem vo výške aspon 400e inému vyhovuje FIO ak ten príjem je premenlivý. Dalšiemu vyhovuje VUB ak tammá hypo a šporenie a splna podmienky, že účet ma zadara. Atď by som mohla pokračovať.

Stanov si prioriti, čo potrebuješ od účtu a podľa toho sa rozhoduj.

A zo slsp by som ušla už skôr. :D

deti95060810
9. dec 2019

po novom roku to bude v kadej banke horšie...ide sa zdražovať vraj všade - v každej banke
pozri finančnáhitparáda.sk
máme Unicredit bank...bankomat zadarmo, platenie kartou tak isto...

autor
9. dec 2019

@zalka Ano, to je tam katastrofa a preto ma to teraz napadlo, že tento týžden ma povolala pracovníčka zo Slsp na nejakú debatu🙂 Ale asi jej poviem čo si myslím a pravdepodobne skôr skončím, než pristúpim na nejaké akože výhody😀

autor
9. dec 2019

@deti95060810 Tiež som rozmýšľala nad Unicredit

zalka
9. dec 2019

skús popremýšlať čo potrebuješ od banky. Mám osobne tri účty, a neplatím ani cent. Je to o potrebe, ak by som chcela niečo viac od banky, tak mi to spoplatní.

ivkazba
9. dec 2019

Ja mám tatru a slsp, poplatky síce v oboch prípadoch vyššie ako uni či mbank, ale mne vyhovujú služby a apky, takže pre niekoho je výhodný účet podľa ceny, pre niekoho zase iné parametre.

autor
9. dec 2019

Mne stačí len ten základ práveže. A v Slsp mám každú platbu spoplatnenú.

ivkazba
9. dec 2019

A to máš aký účet v slsp, že máš každú platbu spoplatnenú? To počujem prvý krát.

ivkazba
9. dec 2019

Ja mám účet Exclusive, normálne 8.90 mesačný poplatok, väčšinou mám 100% zľavu z poplatku, neplatím žiadne transakcie či platby.

autor
9. dec 2019

@ivkazba či platím v obchode, či internetbank. za všetko 0,20€, nechodia mi notifikácie, ktoré chodili...celé zle. Idem zrušiť.

zalka
9. dec 2019

@ivkazba no také účty, že sú služby spoplatnené a nepatria do balíčka má viac bánk. A SLSP v tom hrala prím čo si pamätám. Ešte aj ked prišli peniaze na účet od niekoho tak slsp shrabla peniaze.

Zadávateľke, ak ti stačia 2 výbery mesačne z bankomatu, tak si daj FIO ... budeš mať zadara ak ti netreba SMS.

ivkazba
9. dec 2019

Tak ale potom máš zle nastavený účet resp. nemáš balík služieb. Lebo normálny balík služieb má transakcie v cene, neplatí sa za ne.

ivkazba
9. dec 2019

@zalka áno, slsp tým že je najstaršia banka na trhu, tak má najviac starých účtov, ktoré neboli výhodné. Ale je problém klienta, že si to nezmení. Balíky služieb kde sú transakcie v cene už existujú 15 rokov ak nie viac v každej banke a aj v slsp. Takže ozaj nie je dôvod mať nebalíkový účet nech už ide o hocijakú banku.

zalka
9. dec 2019

@ivkazba no ja som taký účet videla aj vo VUB, a pritom tí ludia čo majú také účty nemajú zvyčajne IB takže musia chodiť do banky, a tí pracovníci im neporadia nezmenia .. neusmernia.

autor
9. dec 2019

@ivkazba mne to nastavovali cca 4 roky dozadu, ale ja som nič nepotrebovala, tak mi to vyšlo takto.

ivkazba
9. dec 2019

@zalka no to je druhá vec, úroveň poradenstva, robila som v bankovníctve 17 rokov, v slsp som robila oblastnú riaditeľku, u mňa na pobočkách nemali šancu ľudia čo neboli proklientski orientovaní, ale žiaľ úroveň veľkého percenta manažérov je slabá, tak potom tak vyzerá aj to poradenstvo pracovníkov.

ivkazba
9. dec 2019

Pre autorku príspevku: tak to ma mrzí, nastavili ti to zle, pretože v základom balíku sú sms notifikácie aj všetky transakcie zdarma. Žiaľ ako píše aj zalka, mala si smolu, že si natrafila na niekoho, kto mal na háku, či ti dobre poradí.

lauritkatesty
9. dec 2019

ahoj ja mam slsp. a mam to uplne zdarma. vyber z ich sLSP automatov, je ich fakt asi najviac . platby u obchodnikov, na internete v obchodoch. baliček služieb stoji 6 eur. ale stale mam 100% zlavu.. stači mat nastavene 3 trvale prikazy - to v dnešnej dobe ma snad každy mesačne platby , 1 odchod aspon 10 eur na sporenie mesačne, potom si to hned mozes poslat spat - maš sporo pod-učet. a ešte platby kartou za 200 eur. čo mesačne urcite len na potravinách zaplatiš. okrem toho jednoducha appka George. Push up notifikacie po každej platbe zdarma ,sms tym padom ani netreba, mozes si este aj upozornenia na email dat posielat. to maš tiež zdarma. každa banka ma určite podmienky na učet zdarma, ide len o teba ako s to nastaviš. za mna SLSP uplna pohodička.
a pačilo sa mi, že si možem dat vlastny design karty😀 tiež zdarma.

lauritkatesty
9. dec 2019

IB samozrejme tiež zdarma. a to ti poviem, že moja mamka ako dochodkyna, plati paradoxne viac🙂 ma dochodckvsky učet. tušim mesačne za 1,50- ale poplatky za vybery a platby kartou tiez asi 0,20. keby chcela IB- plati sa 1 euro. čo ale nepouživa a peniazky si vybera len raz mesačne. takže pracujuci ludia v produktívnom veku su viac zvyhodnení ako dochodcovia ;.-)

autor
9. dec 2019

@lauritkatesty Práveže ja nemám žiadne trvalé príkazy.

zalka
9. dec 2019

@lauritkatesty pošli mamku do fia, a nebude platiť nič.

lauritkatesty
9. dec 2019

neplatiš elektriku, nejaku poistku , internet , mobil ? alebo si daj posielat povedzme 1 euro na charitu... ved v dnešnej dobe musíš mat mesačne povinne platby či ? 😲

autor
9. dec 2019

@lauritkatesty Budeš sa diviť ale nie😀 Všetko ide z mužovho účtu. Platím nájomné a to buď na pošte alebo IB.

lauritkatesty
9. dec 2019

@zalka ah to uz asi nepojde, v SLSP je dlhe roky a uz menit nechce. ale jej ten jeden vyber mesačne stači- ona ma radšej peniazky pokope v obalke 😀 tak si vie viac rozplanovat a IB jej tym padom nechyba.

lauritkatesty
9. dec 2019

aha 🙂 tak my mame každy svoj učet. a každy si napríklad svoj mobil plati sam. ja mam este poistku a prispievam aj na kastračný program a nadacia červený nos. hoci len par eur. ale mesačne to ani nezbadam a trvaly prikaz splneny😉

zalka
9. dec 2019

@lauritkatesty ved i z fia by vybrala 1x za mesiac do obálky a ušetrila by 1,50e za vedenie účtu. Lebo fio má vedenie zdarma, a 2 výbery z akéhokoľvek bankomatu zdarma. Svoje zvyky by meniť nemusela, stačilo by len banku. A ako sa povie babka k babce budú kapce. A 18 eur do roka ako dôchodkiňa by ušetrila.

lauritkatesty
9. dec 2019

@zalka jj tiez pravda. aj ked s dochodcami tažka reč 😀 pamatam ked sme zakladali Mbank... tak to uz aj zrušila hihih.

stanzi
9. dec 2019

Ja mam SLSP a som spokojna. Neplatim za nic. Vsetky klasicke banky su na tom viac-menej podobne podla mna. Potom jedine mbank alebo Fio, ked sa ti slsp nepozdava.