icon

Ktorá banka má najlepší úrok?

24. máj 2023

Ahojte žijem v zahraničí no plánujeme v priebehu mesiaca kúpiť byt v BA. Prosím taký prehľad že ktorá banka dáva najlepší úrok? Stále vedie Prima banka? Alebo zvoliť inú?

viky173
•
24. máj 2023

ahoj, skus si pozriet tu: https://www.financnykompas.sk/hypoteka

jana0215
•
24. máj 2023

Záleží aj akú sumu chceš. Prima by mala mať stále najnižší úrok, ale nedávajú najvyššie úvery. Napr my keď sme kupovali byt, tak iná banka nám dala 90%, ale v prime by to nebolo ani 70%, lebo majú zastropovanú výšku podľa mesta v ktorom nehnuteľnosť je - aspoň tak nám to finančný poradca vysvetľoval 2 roky dozadu. Určite si nejakého zožeň. Nič ťa to nestojí a veľmi pomôže. 🙂

vulka
•
24. máj 2023

Máš účet v SR? Máš záznam v úverovom registri? Koľko máš našetrené? Výber banky nieje o tom, že si pozrieš ktorá banka má aký veľký úrok za požičanie peňazí? Úrok Ti vie prispôsobiť podľa toh, či si pre ňu dobrý klient. A zaujímať by ťa malo RPMN a nie len úrok.

hankab
•
24. máj 2023

Riesili sme hypo 2 mesiace dozadu, najlepsi urok mala prima. Ale maju velmi vela podmienok, ktore musis splnit aby si u nich dostala hypo. Druha naj bola unicredit, ale aj u nich sa to potom zhorsilo. My sme brali z vub, aj ked za vyssi urok, ale podmienky mali najdostupnejsie. U nas bol ale aj “problem” v tom, ze priatel dostava vyplatu v czk a ani jedna z bank okrem vub uz neuznava inu menu ako €.

sheila121
•
Autor odpoveď zmazal
•
ankare
•
24. máj 2023

Podľa mňa prima

alantroj
•
24. máj 2023

Precitaj si podmienky primy. Maju pravo pri zvysenej inflacii zvysit urok aj ked mas fixaciu. Pre mna najvacsi podvodnici na trhu. Som byvaly bankar a viem o com hovorim

alenamihal
•
24. máj 2023

@alantroj svata pravda ...4roky sme od nich radsej odisli ohladom hypo a este planujem zrusit tam ucet...

alantroj
•
24. máj 2023

@alenamihal ja som robila na centrale v byvalej dexii kt po kupe penta premenovala na prima banku. Treba si pozriet kolko sa tahali sudne spory s klientami ktorym bezdovodne zmenili zazmluvnene uroky. Centralna banka bola ticho a odporucala poskodenych na obciansky sudny spor. Nedala by som tam peniaze ani za 30% urok.

babulkomale
•
25. máj 2023

Kde mas najlepsi rating, kde ti urobia kavu ked prides na stretnutie, mas privatneho bankara a ked odchadzas dostanes vino 😃 tam vybavis vsetko

viera27
•
25. máj 2023

Ja to vzdy beriem tak,ze hypoteka nie je ako kupit si v obchode 10 rozkov. Ano,urok je dolezity,RPMN viac,potom su tu este podmienky mimoriadnych splatok atd. Ale co pre mna osobne je najdolezitejsie je spolahlivost. Tu robis zmluvu s niekym na XY rokov. Za ten cas sa moze zvrtnut tolko veci,ze potrebujem ist do co najmensieho rizika,ziadne sudne spory,plynuly odklad splatok v pripade nepredvidatelnych udalosti,stabilita banky proti otrasom. Toboz v tejto dobe su to pre mna velmi dolezite veci.

dada0902
•
26. máj 2023

@alantroj čiže keď máme úrok 3% na 3r tak nám môžu úrok len tak zvýšiť?

jana0215
•
26. máj 2023

@dada0902 samozrejme. Úrok ti platí len po dobu fixácie. My máme cca 1%, a pôjdeme asi na 4%, keď nám fixácia skončí..

alantroj
•
26. máj 2023

@dada0902 ano. Standard banka az po fixacii ale prima ma v pidmienkach ( aspon mala) ze aj pocas za urcitych podmienok...

karin1436
•
Odpoveď bola odstránená
•
janulikt84
•
31. máj 2023

Pekny den prima banka neakcetuje zahranicny prijem ak ho mate - cize pozor nato...ine banky akceptuju - ale taktiez nie vsetky 100%.
Ak mate otazky kludne napiste - pozriem aktualne podmienky v bankach a aj vysku uroku a samozrejem zalezi ake LTV budete mat

autor
•
31. máj 2023

@janulikt84 ďakujeme, už to máme poriesene. Nám stačilo na dofinancovanie len 30 tisíc takže sme to behom týždňa vybavili.