icon

Ktoré detské sporenie je najvýhodnejšie?

lucia309
31. máj 2012

Dobry den,
ake je najlepsie sporenie pre deti? Mam 5 rocneho syna, ktoremu chcem zacat sporit len neviem v ktorej banke. Poradite?
Dakujem

lucjanka
15. mar 2014

moj manzel je v tomto obore doma....rad poradi....tak napiste ak by ktosi chcel

frapper
16. mar 2014

@bsgliptov viete mi vy bližšie povedať,čo klient podpíše v ŽP-AEGONE?Mala som takú ponuku,ale nakoniec som sa nerozhodla,urobila som správne?

karamel
16. mar 2014

Ja robím v Kooperative a u nas je detske sporenie Dukatik, je tam urok 1,9 %, dieta si mozte pripoistit na urazy, operacie, pobyty v nemocnici a takisto sa v tejto zmluve mozi pripoistit rodicia na urazy. Zmluva konci v 18.roku dietata, je to taky start do zivota🙂 Poistnu sumu si urcuje rodic sam🙂

bsgliptov
16. mar 2014

@frapper Osobne si myslím, že to bolo správne rozhodnutie. Čo sa týka investovania - môže byť, ale čo sa týka životného poistenia a ostatných pripoistení, o čom v podstate celá životka je, tak majú zvláštne výluky z poistenia, pod ktorých formulky šikovní právnici spoločností schovajú všeličo. Npr. : Nárok na poistné plnenie nevzniká ak bola poistná udalosť zapríčinená protiprávnym alebo NEDBANLIVÝM KONANÍM alebo NEKONANÍM poisteného a to sa vzťahuje aj na pripoistenia.

frapper
16. mar 2014

@bsgliptov neviem,či to správne rozumiem,ale v podstate,keď sa stane úraz,ktorý v podstate poistený nepredvída,v tomto prípade by poisťovňa mohla otočiť proti poistenému,že sa to stalo nedbanlivým konaním?

bsgliptov
16. mar 2014

Poisťovňa zníži poistné plnenie pri Hlavnom poistení a pri pripoisteniach, ak bola poistná udalosť zapríčinená protiprávnym, úmyselným, hrubo nedbanlivým konaním alebo nekonaním účastníkov poistenia.

Nie som právnik, tak vám neviem dať postačujúcu odpoveď, len sa snažím takýmto zmluvám z diaľky vyhýbať, pretože keď takéto výluky sú písané v zmluvách, tak poisťovňa si vždy nájde spôsob ako znížiť poistné plnenie o polovicu, prípadne ho celé odmietnuť. Všetko je na toooooľkých stranách a tými najmenšími písmenkami, ktoré nikto nečíta. Výluky nepoznajú ani tí, ktorí dávajú podpisovať takéto niečo klientom - vo väčšine prípadoch.

bsgliptov
16. mar 2014

@frapper AEGON ich má dosť veľa - napr. ešte: porušenie dopravných predpisov, riadenie motorového vozidla bez vodičského oprávnenia alebo ďalšia úžasná výluka z mnohých - neplní ani z dôvodu porušenia bezpečnostných predpisov. Napr. má mať prilbu na hlave, niekde na stavbe a nemal, tak má rodina smolu, no na koľkých stavbách dnes vidíme robotníkom prilby......

frapper
17. mar 2014

@bsgliptov Tak to potom česť poisťovni ALLIANZ,čo som prečítala VPP,tak takéto obmedzenia pre klienta nie sú tam vôbec.Nejaké sú ale myslím si,že nie až také obmedzujúce klienta.Tiež si myslím,že sú zrozumitelné aj pre obyčajného človeka.

bsgliptov
17. mar 2014

@frapper Tiež je tam pár nevýhod, napríklad pri smrti je výluka požitie alkoholu a úraz musí byť min. 14 dní aby klient mal nárok na nejaké plnenie, v starších zmluvách aj 21 dní. Ak oprávnená osoba spôsobila smrť poistenému úmyselným trestným činom. Poisťovateľ je oprávnený znížiť poistné plnenie až na polovicu v prípade, ak poistná udalosť nastala v súvislosti s konaním, ktorým poistený inému spôsobil ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť. ALEBO KTORÝM INAK PORUŠIL DÔLEŽITÝ ZÁUJEM SPOLOČNOSTI!

lovemybaby
17. mar 2014

Maminky, dovolím si taký trošku iný pohľad na vec. Som zopár rokov klientka Allianzu a teraz pre ňu aj pracujem. A za tú dobu vidím veci trošičku aj z druhej strany a snažím sa to vysvetliť aj ľuďom. Samozrejme, principiálne má poistenie slúžiť na svoj primárny účel. To nikomu neberiem, ale nevidím možnosť sporenia ako nevýhodnú. Áno, ideálne je financie si rozložiť. Mám napr. Farbičku pre malú a takisto aj stavebné sporenie. Aj keby som išla z posledného, proste tú Farbičku zaplatiť musím, takže malá už má odložených vyše 1000 Euriek vo svojich 4 rokoch. Do sporenia, kde ma vkladať peniažky nič netlačí, tam mám zatiaľ cca 100 E, hoci má svoje výhody. Je to aj taký psychologický aspekt musím-chcem /chcem-nemusím. Ďalej - prečo je vlastne sporenie s poistením nevýhodné? Niektorí by dokonca vraždili kvôli tomu, keby som im oponovala, sa mi zdá. Pozrite, kočky. Pri niektorých pripoisteniach sa poisťovňa zaväzuje k plneniu vysokých fin. plnení. Napr. poistenie kritických chorôb dieťaťa- 10.000 E. Vypláca sa jednorázovo pri diagnostikovaní napr. rakoviny... všetkým našim detičkám prajem pevné zdravíčko, ale život to so sebou prináša, hoci ako mamy si to ani nechceme pripustiť. Sledovali ste napr. Modré z neba? Ja som zakaždým revala, pozerala a hovorila si, že čo si sťažujem, mám krásne, zdravé dieťa, všetko je OK. Ale niektoré tie deťúrence to šťastie nemajú. V takom prípade nastúpi poisťovňa a hoci rodičia do poisťovne vložili zatiaľ napr. len 250 E, poisťovňa musí plniť v tisícoch E. Lebo naše zdravotníctvo a štát sú v takom zadku, že až. Toto je tá druhá miska váh, na ktorú sa zabúda, že poisťovňa preberá na seba riziká. A to nielen v tomto konkrétnom pripoistení. Treba si spraviť dvojaký pohľad na vec. Ideálne by bolo, keby zhodnotenie sporiacej zložky bolo XY% v pluse a ešte by nám aj poisťovňa preplácala všetky tie nepríjemné udalosti v živote. Ale to už by bolo mimo takú pomyselnú rovnováhu. Jasné, že poisťovňa chce otáčať peniažky, aj musí, ale myslím si, že v rozumnom pomere poskytuje a berie. Banky oproti slabému zhodnoteniu nič neponúkajú napr. Toť môj pohľad a vôbec neľutujem, že Farbičku mám, aj keď som v ASP nepracovala, nikdy som to neľutovala. A inflácia? Samozrejme, to nikto nepopiera. Ale kým sa u Vás doma v šporkaske prejaví v plnej miere, keďže ste bez úročenia, tak pri fin. produktoch sa aspoň trošku eliminuje. A výber? Má to byť pre dieťa. Na vstup do samostatného života. To je môj cieľ. Nie vyberať, keď jej budem teraz chcieť kúpiť bicyklík... Držte sa všetky a nech máte zdravé rodinky. Lenka

frapper
17. mar 2014

@lovemybaby No konečne správny názor.Práve toto je zmysel ŽPa je to tak pri detičkách ako aj u dospelých.CHoroby a nepredvídané skutočnosti žiaľ chodia po ľuďoch a poistenie by malo zmierniť vysoké výdavky,práve pri takýchto skutočnostiach.

frapper
17. mar 2014

@bsgliptov Už nie je 21 dní,je už v ALLIANZ jeden limit 14 dní u dospelých a 10 dní u detí,aby mali nárok na plnenie pri úraze.Pri úmyselnom konaní poškodzovania si zdravia,je jasné že je to výluka,kde by poisťovne zašli keby aj takéto niečo likvidovali.Pri požití alkoholu ,podľa množstva promile,je krátenie ale v niektorých prípadoch poisťovňa vypláca.Tá veta KTORÝM INAK PORUŠIL DOLEŽITÝ ZÁUJEM SPOLOČNOSTI ,som vo VPP,nikde nenašla.

bsgliptov
17. mar 2014

@frapper Dosť záleží aj na tom, aj aká stará je tá zmluva a áno dnes je úraz 14 dní a vo farbičke 10 ale v starších je ešte 21 😀

biancarv
17. mar 2014

@lovemybaby aj ja mám A6 pre obe deti za zvýhodnený limit. Ako dlho robíš v ASP? Sme kolegyne :D

frapper
18. mar 2014

@bsgliptov V Allianz je už len 14 dní pre dospelých,ktoré zmluvy boli 21 dní,už majú všetky 14,limit pri úraze platí aj pre staré zmluvy.

bsgliptov
18. mar 2014

14 dní sa mi zdá aj dosť, keď dnes klientovi stačí 7 dní, dokonca aj 4.

lovemybaby
18. mar 2014

@bsgliptov ja Vám rozumiem, ale výrazne vie ovplyvniť príjem dlhodobejšia nepríjemnosť. Min. 14 dní na doliečenie úrazu dospeláka je podľa mňa úplne OK - či už to doliečujem nejakými mastičkami, liekmi, ale do práce, či do školy chodím. Za nastavením poistenia je toooooľko vecí, toľko súvzťažností a ťažkej matematiky, ani ja sama do celého pozadia nastavovania poistení nevidím a nikdy vidieť nebudem, ale som si istá, že toto všetko sa bude ďalej vyvíjať a slúžiť ľuďom. Ako klientka s tým ale nemám problém - so súčasným stavom.

@biancarv Pozdravujem Ťa, rada Ťa spoznávam aspoň takto nadiaľku =o))). Ja som v ASP ešte len 1/2 roka. Mám sa veľa čo učiť, ale robím to s tým najlepším presvedčením. Ty si v ASP určite dlhšie, však?

@frapper Teší ma, že sme si porozumeli v tomto. Nič nie je čierne ani biele. Have a good day!!!

biancarv
18. mar 2014

@lovemybaby tiež polroka. 🙂 začala som tam robiť keď mal malý 9 mesiacov. Páči sa mi flexibilný pracovný čas, ktorý mi pri 2 deťoch maximálne vyhovuje. Páči sa mi tvoje pracovné nasadenie. Pekný deň

lovemybaby
18. mar 2014

@biancarv Jeeee, ďakujem Ti, si zlatá, tak si budeme držať päste, jo? Áno, táto práca ma svoje veľké výhody, aj nevýhody. Mne robí zatiaľ najväčší problém veľmi negatívny postoj ľudí, čo si beriem stále veľmi osobne, keďže nechcem nikomu ublížiť ani ho obrať o peniaze... Veď uvidíme, aj Tebe krásny dník! lenka

frapper
18. mar 2014

@bsgliptov Možno má niektorá poisťovňa 7dní,ale možno musí klient mať vypísanú PN,ale ALLIANZ nevyžaduje PN pri úraze,kdežto iné čo viem áno inak ti neplnia za úraz.V Allianz stačí,keď je to úrazového typu,prvé lekárske ošetrenie,kontroly u odborného lekára,a popri tom môže klient chodiť do práce,keď mu to ten úraz dovolí,lebo sú zamestnania kde môžeš pracovať aj s úrazom.Peniaze poisťovňa vyplatí aj spätne za tých 14dní + výkendy sa tam rátajú tiež.Takže aj toto môže byť zaujímavé pre klienta,keď ten úraz nie je až taký vážny,nemusí prísť pri PN ku poklesu zárobku a za úraz má tiež vyplatené.

biancarv
18. mar 2014

@lovemybaby no ved toto, že väčšina ľudí má negatívny postoj a vôbec nechápu zmysel poistenia. :/

lovemybaby
18. mar 2014

@biancarv Bianka (krásne meno máš), ja sa im niekedy ani nečudujem, na jednej strane to chápem, na druhej strane je ťažké stráviť to, že nás už všetkých hádžu ľudia do jedného koša s ostatnými, nepoctivými. Po pravde Ti poviem, že aj u nás v práci sú ľudia, s ktorými by som si ani kávu nedala a robia túto prácu a idú aj cez mŕtvoly. Alebo mi z nich vôbec nejde žiadna dobrá charizma, proste tam niečo dobré, ľudské chýba a takým sa napr. darí... Je mi to záhada, ale tak stále verím, že s poctivosťou človek ďalej zájde. =o))) Keep smiling!

biancarv
18. mar 2014

@lovemybaby jaaaj ta to úplne presne ako u nás. Ako keby som o svojich kolegoch čítala :D :D môj manažér by bol najradšej keby som aj ja bola taká, ale mne sa to protiví.

bsgliptov
18. mar 2014

@frapper Tiež nemusia byť na PN,úraz - Amslico od 4 dni, Generali 8 dní, plnia spätne od prvého dňa. V allianz som robila 2 roky, tak ten poznám 😉 A dnes som kontaktovala Allianz ohľadom úrazu starých zmlúv a bolo mi povedané, že zmluva platí za podpísaných podmienok, keď je tam 21 dní, tak budú platiť až keď úraz bude trvať minimálne 21 dní, vraj preto sa aj takéto staré zmluvy klientom prerábajú, tak ja už neviem....

bsgliptov
18. mar 2014

Všetkým, ktoré sa venujete tejto profesii prajem veeeľa úspechov a pevných nervov. Ťažká ale krásna práca. 😉

frapper
18. mar 2014

@bsgliptov myslím si,že to bola mylná informácia.Toto info bolo cez infolinku?

bsgliptov
18. mar 2014

@frapper môže byť, fakt netuším, písala som aj mail, no este neprišla odpoveď, tak som volala na infolinku

maha1331
Odpoveď bola odstránená
radios01
5. jún 2014

Ahojte, chcel by som len varovat vazeni debatujuci, pred " akoze poistnymi poradcami" uz mi naozaj totalne lezu na nervy.
Uz su taki vynaliezavi, aby Vas oklamali no ved citajte. Cez kamosa som sa spoznal s jednym panom, ktory mi minule ponukal vyhodnu investiciu mojich penazi. Ten moj kamos mu prezradil ze hladam prilezitosti na biznis na investovanie. No ten pan rafinovane sa ku mne dostal cez kamosa a ponukol mi vyhodnu investiciu cca okolo 10% rocne cez zivotnu poistku. No hned mi zapol alarm, ze neverim ale nechal som si vypocut jeho verziu - neviem od ktorej poistovne bol ten produkt ale ponukal 2.5% garantovany vynos + 5% vynos v roku 1 az 2 pri vklade 50 000 EUR rocne do poistky (za prve 2 roky) a potom ze 20 EUR mesacne. Do 6 rokov ze mam vsetky peniaze spet. Produkt som mal uzavriet na 20 rokov. Ze po prvych 2 rokoch zacnem svoje peniaze vyberat postupne a do 6 ich mam naspet a potom uz len vyberam uroky. Poistovak mi ponukol ako bonus 1000 EUR za uzavretie zmluvy. No ja som ostal ako obareny az som si zacal studovat zakon o sprostredkovani a o poistovnictve. Mam znamu co pracuje v poistovni a ta mi potvrdila, ze:

1. ak Vam poistovak ponukne podozrive peniaze naspet ( vo forme bonusu, odplaty alebo cohokolvek ineho) ide jednoznacne o podvod - poistovna od vas tieto peniaze vymoze neskor...pridete o ne

2. pri zivotnych poistkach ak zrusite do prvych 2 rokov tak nedostanete ziadnu odplatu lebo a to spadnete na rit - prve 2 roky platite peniaze iba za sprostredkovanie teda 120-200% tvori provizia pre sprostredkovatela, ak by ste v tej dobe zrusili poistku nemate nijake peniaze nasporene.

3. Uz len ked sa pozriem na inflaciu co mame na slovensku do garantovanej poistky 2.5% by som nesiel. ved iba inflacia za posledne roky je omnoho vyssia 4.25%. Takze moje peniaze by stratili hodnotu a to ze sporenie.
Nech idu do zadku taki ojebavaci poistovaci a tie ich zivotne poistky. len tolko som chcel som Vas varovat pred spekulantmi.
R.

lubomirspetko
11. jún 2014

Dobrý deň, sporenie pre deti odporúčam buď cez stavebnú sporiteľňu, v ČSOB SS je teraz 50% z poplatku. Teda vstupní poplatok bude len 17,5€ na akúkoľvek cieľovú sumu alebo cez sporiace programy.
Zo sporiacích programov odporúčam Ritmusík od Pioneeru alebo náš vlastný riadený sporiací program ktoré investuje do fondov Pioneer, Cquadrat a ČP invest.
Pri oboch programoch vám viem dať zľavu na vstupné poplatky.

Určite sa nedajte nahovoriť na sporenie cez poisťovne. 🙂

Ak by ste chceli individuálnu ponuku priamo odomňa kontaktujte ma cez správu.