icon

Kúpa nehnuteľnosti na priateľovo meno za vaše peniaze

7. aug 2022

Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho.

Otázka znie, či by ste išli do toho vy so svojím súčasným partnerom?

acrobaleno
8. aug 2022

@maciatkolulu Toto sa až zle číta. Ja by som nemohla nikomu takto "ukradnúť" nehnuteľnosť alebo peniaze, ale nie som až taká padnutá na hlavu, že si myslím, že ten druhý by to nespravil.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
8. aug 2022

Nehnevaj sa a to prečo keď to platíš ty ma byt písané na priateľa . Však na seba to píš ty brdo 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

karhu
8. aug 2022

tocis dookola o dovere, a tu ti opakujeme, ze to nie je o dovere, ale o zodpovednosti,
vnimam to ako vydieranie - ak doverujes, das peniaze😅

zmrzlinka2021
8. aug 2022

@karhu a hlavne bezdovodne 😉

leskovael
8. aug 2022

Strata času s tebou. A tu ani pri najmenšom nejde o dôveru, ide o normálne zdravé uvažovanie a rozmýšľanie, nebavíme sa o 1 000eurach ktoré mám dať /požičať, ale o peniazoch za ktoré sa kupuje nehnuteľnosť. Stačí trochu sedliackeho rozumu a človek vie, že peniaze narobia zlo aj v rodine ktorá sa pozná OD MALIČKA! Je to smutné, ale je to tak...

A za ďalšie a asi to najpodstatnejšie, môj partner by hlavne nechcel, neprijal a nedopustil to, aby som vyhodila všetky svoje úspory za niečo, čo by bolo písané na neho. A teraz budeš prekvapená, platí to aj naopak. Tiež by som neprijala to, že on svoje úspory dá za byt, ktorý bude písaný na mňa. Ty si teda veselo kecaj svoje dokola.. Nechápem načo sa potom staráš do iných, keď si tak urobila a si spokojná.

karhu
8. aug 2022

@zmrzlinka2021 ved predsa z laaasky, lebo mu veriiii😂 vsetci sa mylia a nedoveruju, nemiluju, len ja som lietadlo🐙

zmrzlinka2021
8. aug 2022

@karhu Podla mna autorka tejto temy pracuje pre nejaký primitívny zenský časopis a zbiera inspiráciu pre zeny s iq houpacieho koníka a hlavne si veci interpretuje ako jej to vyhovuje a čo z toho chce mať.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
8. aug 2022

@autorka
Niekolkokrat sa ta tu pytali zeny, co je dovodom takeho konania - vobec si nereagovala.
Otazka bez kontextu je proste naznak podvodu a bodka

brembo
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
suzitok
8. aug 2022

Ja som svoje komentáre vymazala, nikto ma nebude zaraďovať do dajakej svojej primitívnej statistiky, v ktorej potom všetky zúčastnené oznaci dobreze nie za nedovercive ženské, ktorym ide iba o peniaze a ani jedna nedoveruje partnerovi......
Na povodnu otazku moja odpoved znie: Nikdy by som nedala ani cent niekomu cudziemu, aby si on kupil nehnuteľnosť výlučne do svojho vlastníctva
Po doplnení a zmeneni tvojej otazky odpovedam nasledovne: Áno,manzelovi by som dala akúkoľvek sumu penazi z vlastnych zdrojov na kúpu spolocnej nehnuteľnosti

ivana.natasha
8. aug 2022

Otázky boli takéto! to že ti meníš otázky a okolnosti v priebehu, ukazuje veľa o tebe a nie o nás. Každý sa zariadi v rámci svojho svedomia, vedomia,vzdelania a skúseností.

ahhola
8. aug 2022

Však napíš, koľko máš a koľko mu ideš poskytnúť.
Toto môže byť posledná bodka za vašim vztahom.
Hneď ako som toto čítala, vybavil sa film 3dielny...zivot bez konca?
Svokor dal zatovi všetky rodinné love na kúpu píly((fabriky) a ten s nimi zduchol do Ameriky s mladou židovkou. Ten záber na hrcu peňazí v ruke... Som taký hayzlik, ze to spravím? Bol, starý infarkt - mlada(hrala krausova) zo zastaveným rozumom, ujala sa jej nejaká tetka z rodiny a ubytoval ju v maštali.
Ale ty daj všetky prachy priateľovi, tebe sa nič nestane😭😭😭

oblecenie99
8. aug 2022

Prepáč mi autorka, samozrejme tu nedávam svoju vizitku, aj som písala, že "irony off", ale tak čo už, mám čudný zmysel pre humor, ja viem, nemusíš urážať.

Nemyslím si, že mám problém s pochopením písaného textu, zvyčajne nie, ty sama si tu dala skutkový stav, citujem "Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho." - áno, medzitým si to vysvetlila v komentári (na ktorý som potom reagovala) síce z pôvodného príspevku sa nedá ani len trochu vydedukovať, že to bolo v minulosti a už ste aj manželia. Nabudúce skús položiť otázku jednoznačne.

Nakoľko ale tvoje ďalšie doplňujúce a "dovysvetľujúce" otázky, ktoré prihadzuješ priebežne podľa odpovedí, ktoré sa ti nepáčia, nemám chuť hľadať v 5 stranovej diskusii, tak ti iba zopakujem moju odpoveď na tú jednu: nie, nedôverujem, a nikdy by som taká naivná nebola.

simonaveselovska
8. aug 2022

Nie určite nikdy v živote

katarinka315
8. aug 2022

V žiadnom prípade, ešte taká otázka 🙈🙈🙉🙉🤨🤨 nechápem 🤨🤨🤨🤨🤔🤔🤔

liv1
8. aug 2022

Mala so podnajomnicku, ktora cca v roku 2002 dala takto priatelovi svoj milion korun, on kupil byt. Mali mat svadbu. No nakoniec ani svadba, ani byt, ani peniaze. Prisla o vsetko. Nikdy v zivote nevies co sa moze stat u tvojej rodiny, tvojich najblizsich, nieto este nejakeho frajera, ktory sa moze kedykolvek odlubit. Nemyl si doveru so sprostostou. To ti tu radia uz zeny so zivotnymi skusenostami, vedia preco. A radila by som to iste muzovi. Financne veci treba mat naporiadku. A za dalsie. Ak by sa tebe nebodaj nieco stalo, tvoja rodina z tych penazi neuvidi ani cent.

ahhola
8. aug 2022

@liv1 chúďatko, nezblaznila sa a ako dnes žije?

jajanka31
8. aug 2022

@ibajaanikiny a co? Otazka vobec nrznela pravne. Znela ci doverujem svojmu partnerovi na tolko ze mu zverim svoje peniaze.. Ano doverujem. A po 2.ty ani nik iny nevie aku zmluvu mam ja spisanu. A to tiez nie je predmetom otazky tak to tu nebudem rozoberat. A po 3 aj keby mi tie € nikdy nevratil viem si zarobil dalsie. Mam kde byvat a co jest. Mojim zmyslom zivota nie su peniaze a ani mojim zmyslom vztahu nie su peniaze.

zuzinka888
8. aug 2022

Tak ano s terajsim manzelom ano. A len preto ze je to manzel a nie priatel. Takze keby nieco nedajboze sa stalo nehnutelnost ostava v rodine dedime deti a ja. A nie priatelovi rodicia a surodenci akoby to boli v tvojom pripade kedze je to len priatel.

pallacinka29
8. aug 2022

nie Ty si poslala tomu “vojakovi” viac ako 100 tis.? 😂😂😂

liv1
8. aug 2022

A k tym extremom. Stalo sa to v rodine, mali sa brat. Jeho zabili 4 mesiace pred svadbou. Mali svoju motorku, kde na nu ona dala 200 tisic, ale bola pisana na neho. To uz potom ale nikoho nezaujimalo, nevidela z toho nic. Si naivna a zaroven velmi hlupa. To je asi taka ista blbost, ze ved nepriputam sa v aute, lebo pravdepodobnost nehody je velmi nizka. Ale predpokladam, ze ty sa v tom aute ani neputas.

liv1
8. aug 2022

@ahhola ja vobec neviem. Boli sme kontakte len velmi kratko ked u nas byvala, uz vela rokov dozadu

autor
Autor odpoveď zmazal
dankagirl
8. aug 2022

Dôveruj,preveruj
Aj z najväčšej lásky a dôvery
Skončila z holým zadkom

veronicka88
8. aug 2022

Dôverujem....manželovi....priateľovi nie natoľko aby som sa nebála skončiť s holým zadkom....si s azblaznila?

autor
Autor odpoveď zmazal