Kupujete zľavnené potraviny i napriek tomu, že nie ste na to odkázaní?
Ahojte, len taky prieskum nazorov...
Kupujete zlavnene potraviny aj ked na to nie ste odkazani? Napadlo mi to vcera, stretla som znameho ktory to fakt nepotrebuje (setrit na potravinach) a prebral komplet boxy so zlavou, mal plny kosik zlavnenych (trv.pecivo, maso, syry...).
Ja tie zlavnene veci beriem ako fajn moznost pre tych, ktori potrebuju setrit, nikdy ich nekupujem, pride mi to take ze beriem sancu tym ktori to potrebuju viac. Je mi jasne ze si ich moze kupit ktokolvek, vcera mi bolo celkom divne ako to tam preberal a hadzal do kosika.
Áno a nemám s tým najmenší problém. Zarábame dosť na to, aby som si to mohla kúpiť v normálnej cene,ale prečo neusetrit na strave a potom to neinvestovat inde?
Veľakrát kúpiš zeleninu alebo zemiaky oveľa lacnejšie s rovnakou kvalitou,lebo tam je určitý dátum spotreby
@majka99999 Jasne. Ja len, ze autorka pise prave o tych zlavnenych. Ked je nieco v akcii, tak je toho vela, ale tych zlavnenych veci je menej a kto prvy pride, ten berie.
Ano urcite,kupujem dost aj zlavnene potraviny.Ja si svoje peniaze vazim,nepadaju mi z neba,dost na ne pracujeme a nevidim dovod platit viac za nieco za co nemusim.Vzdy viem tie peniaze minut na vylety,dovolenky,topanky,cokolvek.Navyse prd viete kto ma kolko penazi.Zaujimave ako sa tu posudzuje ze viete kto ma ake "nadstandardne" prijmy.Co vy viete kto ma ake vydavky,hypoteky,uvery,co financuje rodicom a detom.Hladte aby ste same zarobili viac tie co strkate nos kam nemate a nie druhym do kosika!
Nevidím na tom nič zvláštne. Možno práve AJ kvôli tomu, že rozmýšľa čo kúpiť a za akú cenu, si môže dovoliť dať potom za výlet viac. Nevidím dôvod kupovať drahšie keď sa dá počkať na akciu, alebo sa pozrieť na zľavnené produkty s končiacov spotrebou a nejaké to euro ušetriť. Plačeme ako draho všade, aká inflácia a čo už pýtajú za jeden jogurt a potom sa čudujeme keď niekto aj keď nemusí byt na to odkázaný nakupuje rozumnejšie 🙂
Ináč by si sa čudovala koľkí chodia do Raja do podnikovej predajne, kde jogurt kupis aj za 18 centov alebo veľké Acidko za 70 centov 🙂
Necitala som prispevky, ale to, ze sa hrabal v kosi, kde boli zlavnene syry, pecivo, maso... mi pride divne. Vysvetli mi to, lebo takto na kope som to este v ziadnom markete nevidela. Mozno budem chodit tam 😆
cestoviny a pod. kľudne, mlieko, mäso nie, pretože to v marketoch nekupujem vôbec
Sú to potraviny ktorým v ten deň končí záruka,nevidím na tom nič ,aby si to nemohol niekto kúpiť,nepíše na tom pre koho to je...divná si Ty ,že riešiť chobotiny nech si kupuje čo chce , ukazoval Ti zostatok na účte ,že vieš či to potrebuje alebo ne?
Zľavnené potraviny nenakupujem ani keby som ich mala spotrebovať v ten deň ked ich kúpim. Potraviny v akcii nakupujem, zvlast v dnešnej dobe sa na tie akcie dosť pozeram, pred týmto zdražovanim som moc ceny neriešila. Ak niečo potrebujem ,nie chcem ale potrebujem kupim aj neakciový tovar. Príjem máme priemerný, nie nadpriemerný. Ak by sme sa aj váľali v peniazoch, tak by som sa aj tak nejako extra nerozhadzovala.
Ano kupujeme ked vieme ze to spotrebujeme ;) nevidim dovod nekupit maso v 50% zlave ktore ma datum spotreby o den, ked viem ze ho urobim na veceru napriklad.
Zlavnene nekupujem (take tie syry a maso s konciacou spotrebou ). Akcie ano,ked nieco idem kupit a vidim to v akcii,alebo lacnejsiu variantu vezmem. Polsko nikdy.
@avanka pozri,kym to nemusim riesit,neriesim. Ja hlavne neverim tomu baleniu a prebalovaniu v obchodoch. Castokrat mas pokazene aj potraviny v zaruke,tak naco este zvysovat riziko? Ale ako vravim,kebyze som na tom financne horsie,urcite by to bola jedna z moznosti. Teraz vsak stala otazka inak,tak som na nu po pravde odpovedala.
@oli18 isli sme +/- spolu,ovocie, zelenina, potom od peciva k syrom, potom maso.
@gemerka17 ja neviem ci je toto fin gramotnost, on je fakt napriemerne zarabajuci, pred materskou som ich firme robila vyplaty, bavime sa o prijme vysoko na 5tis. v cistom.
Mna to proste ani nenapadne ist do tych zlavnenych kosov, v akcii to ano nakupim, ale trebars v tych kosoch vidim ludi ktori to asi potrebuju. Mozno sa mylim, keby som ho nepoznala tak tiez neviem aky ma prijem. Bezny chlap.
A preco by nadproemerne zarabajuci clovek nemohol pomoct planete a ekonomike (a mozno aj predavackam) tym, ze kupi potraviny, ktore by inac skoncili v odpade? A ak chce usetrit, tiez je to v pohode. To, ze zaraba nadpriemerne neznamena, ze sa nemusi spravat uvazlivo a neminat peniaze tam, kde nemusi.
Autorka ty nechodíš do tých zlavnenych košov, nikto ťa nenúti. Ja tam občas niečo pozriem a kulim, akcie kupujem bežné. Tam niečo ušetrím a potom môžem ist trebárs do kina. Mne príde práveže rozumné a skromné,keď aj človek,ktorý na to nie je odkázaný, rozmýšľa nad cenami a nerozhadzuje hala bála lebo ja som niekto,ja nemusím pozerať na peniaze. Možno práve preto má toľko peňazí,lebo hospodári s rozumom nielen na strave ale aj v iných veciach
@autor vies, ono castokrat najviac setria ti ludia, ktori aj najviac maju a vobec by setrit “nemuseli”. Ale ja to beriem v niektorych pripadoch ako styl zivota, nastavenie, vdaka ktoremu su mozno tam, kde su. U nas to zial vyvolava predsudky, alebo panuje este taka zastarala predstava, ze ked mam peniaze, musi to byt vidiet na prvy pohlad.
Niekedy je mi to trapne, ale beriem ich, a to nielen z finančných dovodov, ale aj ekologických. Lebo ked im skončí záruka, oni to vyhadzuju. Keď to kupim, aspoň sa to spotrebuje.
@summer23456 V tomto štáte sa málokedy zavďačíš. Máš peniaze a dopraješ si - pretŕčaš sa, vychvaluješ, nevieš šetriť, len rozhadzovať. Máš peniaze a kupis zľavnený tovar - si na smiech a je o tebe založená nechápavá diskusia. Takto to tu chodí 🙂 Tu už aby si človek aj deku prehadzoval cez potraviny a rýchlo potom to hádzal do auta 😀
95% potravin kupim v akcii. Ci uz v bohatsich casoch pracujucich, cibuz na VS/RD. Mne by to proste nedalo, kupit daco za dvojnasobok 🙈
Ak ale myslis zlavnene - co im konci spotreba, tak ten pult nikdy neobidem, ale vezmem len to, co sa mi hodi, a co zjeme do druheho dna
@lelelienka ja som sa nedavno zoznámila s chlapom (kamarat kamaratov), ktorého sme stretli v podniku. Nechal sa mnou odviesť domov miesto toho, aby si vzal taxik. Jeho dom obrovska vila, drahe auta. Z rozhovoru vyplynulo veľa zaujímavých veci, že si vybavuje cez známosti, aby sa jeho dieťa dostalo do statnej skolky, čiže aj na ukor bežných ludi, ktori nemajú prijem na sukromne skolky, že ako si vybavoval zlavu na dovolenkový pobyt na sk, lebo on si plnú sumu platit nebude a pod. A to hovorím o človeku, ktorého firma má niekoľko miliónové tržby, ale tvari sa, ako keby žil z vyplaty lidl pokladníka.
A myslíš, že nie sme na to odkázaní??? Dvakrát si rozmyslis ci si kúpiš napr. Hovädzie mäso za 9 eur ale za 3 eurá, alebo tak som kupila údené lahôdkové karé namiesto 8 eur za kilo, zľava 2,90 za kilo...
V živote mi nenapadlo považovať človeka, ktorý kupuje výrobky v zľave za málo zarábajúceho, či odkázaného na zľavy a akcie.
Vôbec nechápem, prečo zbytočne zaplatiť za napr jogurt 2,50, keď ho môžem kúpiť v zľave za 1,25.
Často tak kupujem napr bezlaktozove mlieko v DM drogérii a dávam ho našej mačke.
To skutočne niekto sleduje a následne posudzuje ľudí v obchode? Sila.
A riešiť, čo si kto môže dovoliť za svoje peniaze kúpiť a na čo ich míňa, to je už choré.
Veď neukradol ani tie peniaze, ani ten tovar.
tak ja osobne take maso a masove vyrobky nekupujem take tie v tom kosi pohadzane
ale su veci co sa da napr zaviny a pod tak to ano
a je rozdiel kupovat s rozumom a drzgrosit
@mamina7070 vo freshi sú pekné uložené ja nakupujem tam...

Áno, kupujem. Ak viem, že ich spotrebujeme, tak rada kúpim za lepšiu cenu, aj keď "nepotrebujem" šetriť. Ja rada nakupujem aj v akciách, atď. Myslím, že viac ako od finančnej situácie to závisí od nastavenia v hlave.