Ľudia nemajú peniaze
Ahojte, neviem či mám len ja taký pocit, ale príde mi že ľudia nemajú peniaze.
Pracujem pre jeden veľký autobazár, kedysi sme mali v ponuke aj 50 áut, dnes je to do 20 a sme radi keď sa predá 1 auto do mesiaca. Napr. ja predávam kolesá čo mi ostali z auta už 3 mesiace a nikto sa mi neozval, dal som nižšiu cenu a stále nič. Kamarátka predáva Macbook a nikto sa jej neozýva. Keď som bol mladší predával som oblečenie online ako hobby, teraz som asi pol roka už nič nepredal.
Čo myslíte? Ako to vidíte vy? Mám taký pociť, že sa svet otočil o 180 stupňov, neviem čo sa deje....
Trh je extrémne presýtený všetkým možným aj nemožným, takže už nie je tak ľahké byť na vrchole ako dajme tomu pred 10 rokmi, kedy digitálny svet bol v rozkvete, ľudia majú peniaze a vždy budú mať ale jednoducho je na výber z veľmi širokej konkurencie 🙂
@hana474 Odkiaľ na to potom berú peniaze?
Za posledný rok sme predávali 3 autá (ako súkromné osoby). Každé bol pozrieť presne jeden záujemca a hneď ho aj bral.. keď nastaviš cenu tak, aby sa auto predalo, ide to rýchlo …
Skôr mam pocit, že ľudia tie peniaze majú. Predávaš používané veci, ľudia si kúpia radšej nove. Pozri sa koľko ľudí je v kaviarni, reštauráciách, v kine, vo fitku, majú drahé koníčky, bratislavske letisko sa točí aj cez zimné obdobie, na bubo zajazde je každý týždeň skupina od 40 do 100 ľudí a to dovolenka stojí 3 500 eur za 2 týždne na osobu. Tatry aj v zime aj v lete sú plné turistov, v aquparkoch hlava na hlave. Všetko stojí peniaze, tak asi ľudia majú.
Veru auta sa momentalne maaalo kupuju, od viacerych predajcov muz teraz pocul.
Nie ťažko sa niečo predáva ja oblečenie po deťoch darujem a zase iný ľudia darujú teraz je taký trend že radšej darovať ako predať a ľudia si radšej šetria na iné veci ako je auto to teraz často vydrží aj roky a kúpia si radšej nové ako ojazdené
To nie je o peniazoch ale keď za istú sumu kúpiš nové a za rovnakú obnosene/použité veci tak logicky radšej kúpiš nové.
Ľudia peniaze majú. Len ty predávaš to o co nemajú záujem. Keď si niečo chcú kúpiť, kúpia inde
To nie je o tom, zeby ludia nemali peniaze.. skor je to o tom, ze predajcovia si myslia, ze predaju pouzivanu vec pomaly za cenu novej.
Peniaze su, ale je aj vacsi vyber, vsetkeho vsade vela… co take uzasne je na tych kolesach, co nemaju ine a mal by sa niekto trhat prave o tie tvoje? 🤷♀️ handry ani nehovorim - vies kolko toho konci na skladkach? A nie je to o tom, ze si to ludia nemozu dovolit, ale nechcu to, nemaju to kam dat, uz ani darovat pomaly nie je komu.
Ceny aut sli strasne hore, keby sme chceli "nove" jazdene, tak za tu cenu co sme kupili 5r pred 9r kupime len rovnako stare...5r by stalo 2x viac.
Ale ked tak pozeram na potraviny, tiez si hovorim, ze ludia maju asi stale dost penazi, lebo v Lidli je u nas stale plno ludi, niet casto kde parkovat ako pred vikendom, a voziky plne nakupu...a to sme krajny vychod...
Absolútne nemám ten pocit. Stále kdesi čítam, ako hľadajú ludia tipy na dovolenku k moru, nákupné centrá natrieskane, v potravinách košíky kopcom.
Nie je dávno, co sme boli v Ikei, nemali sme kde zaparkovať, vnútri brutálne veľa ľudí, rady pri pokladni.
To je malo indicii na komplexnejsi obrazok, dosasny 50% pokles predajov a tvoje pneu😂ja zase poznam mlady par, ktory si v euforii po Trump inauguracii objednali Teslu... (50 000€)
Skor ma desi ubytok pracovnych miest, banky, posty, skoly, predavacky, hlinikaren, odevnictvo - Banovce, Presov... 🛩️
Skor presyteny trh. Mame vsetkeho az prilis.
Veľa ľudí nemá dôvod si kupovať nosené oblečenie cez net keď sa dá kúpiť lacno nové a veľkosti ako potrebuješ nie len 1. A čo sa týka áut tak to neviem.. ale mám pocit že veľa vecí bolo v minulosti nedostupných alebo ťažko dostupných a teraz to už tak nie je
to co spominas je uz velmi tazko predajne...auta sa zle predavaju - sami nevieme uz treti rok predat auto, hoci mame za sebou uz predaj viacerych ktore odisli coby dup...je to o zmene kupnej sily.
Detto to iste sa tyka elektroniky a handier.
tiež si nemyslím, že ľudia nemajú peniaze. Skús sem dať tému: Kam idete tento rok na dovolenku? a budeš len oči otvárať...Maldivy, Srí Lanka, plavba loďou...A to nie že jedna za rok.
Nemám ten pocit, ale je pravda, že ľudia sú zahatani vecami oblečenie vidím, že darujú, spotrebiče, nábytok u nás v dedinskej skupine kočíky, lehátka hlavne detské veci značkové a drahé darujú.Ja predávam pár veci nových s visačkou, nové značkové tenisky kade tade a je to oveľa ťažšie ako voľakedy.A ľudia majú predsudky voči bazaru pri autach
Maju.....
@ivangeline presne tak, uz,ani mevieme.z.coho vybrat.
Ľudia majú peniaze, ale trh je presýtený a veľa.ludi kúpi radšej nové rovnako ako aj ty zrejme ako použité. Oblečenie darujem. Elektroniku využívam "do konca". Teraz som menila auto a nebol problém s odkúpením "starého" za pre mňa výhodnú cenu.
Presne tak, trh je presýtený. Ak má niekto na to, aby si kúpil používaný MacBook, pravdepodobne bude mať dosť aj na nový - kúpi teda radšej ten. Oblečenie sa podľa mňa v dnešnej dobe už ani neoplatí predávať, pretože je kopa možnosti ako si kúpiť nové a nižšiu cenu počas výpredajov. A pokiaľ predávaš dizajnérske značky, tam znova zaujmeš najmä ľudí, čo si to môžu dovoliť aj priamo z obchodu.
Aj kvôli tomu zvažujem každú kúpu, či to čo kupujem vydrží aspoň pár rokov a dostanem z toho čo najviac. Po pár rokoch to posuniem po rodine zadarmo.
Osobne som používanú elektroniku zatiaľ nekupovala, oblečenia z druhej ruky mám len pár kusov.
Povedala by som teda že ľudia peniaze majú, ale viac striehnu na výhodné ponuky, aby vedeli kúpiť nové veci.
To čo hovoríš ty je znak presýtenia trhu a vysokej ceny. /keby ste to predávali za adekvátnu cenu, predalo by sa to/. Nemá to nič s nedostatkom peňazí u slovenského ľudu, aj keď zaručene slovenský ľud zrovna nepatrí medzi bohaté.
Vidím to tak, že ľudia radšej idú kúpiť už nové auto ako z bazáru. A oblečenie? Radšej idú do pepca ako kúpiť obnovenú vec
Teraz oblečenie nekupujú preto, lebo módne trendy sa rýchlo menia a staršie auta niekto aj kúpi, ale jeden náš známy si najprv obišiel viacero autobazárov a nakoniec zistil, že na strednom Slovensku ho to vyjde lacnejšie ako u nás na západnom a tam kúpil.
Tak autá sa dajú vysvetliť výhodnými operatívnymi leasingami aj pre FO, nielen pre podnikateľov. Prípadne prefinancujú úverom. Každý radšej vezme nové, než jazdenku s otáznou minulosťou. A oblečenie?? Prosím ťa, v dobe fast módy typu Pepco, Kik, H&M, Gate, Sinsay...kde kúpiš nové fancy handry za pár korún neočakávaj, že ľudia budú vyhľadávať obnosené oblečenie z druhej ruky. A čo sa týka techniky, tak to naozaj neviem, kto si kúpi MacBook z bazaru, ja by som si ani sluchátka tak nekúpila... Za mňa úplný nezmysel.
Moj nazor je skor taky, ze uz si mnoho ludi uvedomilo, ze ak ma kupit jazdenku za 15 tisic. a davat peniaze na opravu, tak radsej si doplatia za nove a daju o 5tis. viac. Mozno nie v takej výbave ale je tam nejaka istota noveho auta. Co sa tyka inych bazarovych veci, tak tam plati to iste. Cena medzi novym a starym je niekedy par eur. Tak jasne, ze si kupim nove. Za mna su tie bazárové ceny niekedy smiesne, ze predava sa vec za 80€ a obchod za 100€, plus mam zaruku. To nie je rozdiel v cene, kedy je to napriklad pre mna zaujimave. Aj predajca na bazare musi sledovat ake su ceny na nete.

Ja teda absolutne nemam pocit ze by ludia nemali peniaze, a to som z vychodu ze z vychodu :D Obchofy plnee-kosiky plne, po cestach same nove auta, prekvapuje ma aj dost tych tesiel a inych elektromobilov a je to same suvcko… prides do bistra niekde hoc doobedu- plno.. na obed do restik kde denne menu nestoji 6.50a plno… reality? Ceny kozmicke, a je o to este bitka…. uz ci na to ludia maju ci ziju na dlh neviem ( ale ved aj splacat musi byt z coho )…. takze na to ako kazdy ze ako sa mame zle… to tak zdaleka nevyzera……🫡💁🏼♀️