icon

Má v dnešnej dobe zmysel životné poistenie?

diridonda
15. aug 2011

ahojte, rada by som poznala vase nazory na zivotne poistenie... ma to zmysel v dnesnej dobe byt poisteny? ja si myslim, ze ano, a hlavne clovek, ktory ma rodinu by ho mal mat! budem rada ak sa pripojite 🙂 🙂 🙂

molly28
26. júl 2013

@strapatymajo s tým posledným s tebou uuuuplne suhalsim 😉

strapatymajo
29. júl 2013

@molly28 Ďakujem 🙂

strapatymajo
29. júl 2013

@happyfrog80 spýtam sa na rovinu ... akú máš zmluvu, aké máš pripoistenia, koľko platíš do sporenia, do poistenia, skrátka skús to nejako rozpísať ... ak nechceš verejne napíš mi súkromnú správu .

biba04
30. júl 2013

Ahojte, pracujem s poistkami a presne vam viem poradit aka poistka je pre ake dieta ci cloveka najlepsia, ak mate zaujem, mozete mi napisat a ja vam zadarmo! poradim, pripadne poistku rovno vypracujem, samozrejme osobne s vami, prve informacie mi stacia na zaklade meilu

zuzca55
2. aug 2013

Ahojte,citala som tuto diskusiu uz dlhsie,lebo sme s manzelom tiez uvazovali o zivotnych poistkach,hlavne kvoli hypoteke,ktoru sme tyzden dozadu vybavovali a tiez nieco pre nasho maleho chlapca. Nevedela som co vsetko by malo byt v takej poistke a kolko to asi stoji a preto som citala vela diskusii o tom a rozpravala sa s kamaratmi az mi nakoniec jeden odporucil tuto stranku http://www.financiebezstarosti.sk/ . Mal s nimi velmi dobru skusenost .Tiez potreboval riesit nejake poistenie. Hovoril,ze sa zaoberaju komplexnym poradenstvom a preto mu so vsetkym pomohli a vyriesili co potreboval. Tak som to skusila aj ja a napisala som im mail a hned na druhy den sme si s manzelom dohodli stretnutie a vsetko sme vybavili asi za 3 dni 🙂. Obaja sme si dali zivotnu poistku,kedze zarabame asi narovnako a na vsetko sa skladame a taktiez sme malemu zacali sporit 20€ mesacne. Takze sme spokojni a vrelo odporucam 🙂

evka_85
3. aug 2013

@zuzca55 Ahoj, pozerala som si tú stránku. Môj pocit je taký, že neviem vlastne kto to je sú tam len čísla a email. Na mňa to príliš seriózne nepôsobí, ale tak ak ste vy spokojní, tak je dobre.

Napokon sú z Bratislavy, čo je osobne pre mňa ďaleko.

Moja skúsenosť je s touto spoločnosťou - www.v-consulting.sk, je pravda, že zatiaľ sme riešili len ponuku, ale bola som zatiaľ spokojná. Dúfam, že aj osobne stretnutie bude príjemné.

zuzca55
3. aug 2013

@evka_85 ano mas pravdu,tiez som si nebola ista,ale dala som na odporucanie a sme spokojni. Ked tak im skus napisat mail co by si potrebovala a mozno sa na niecom dohodnete,nic za to nedas,drzim palce 🙂

evka_85
4. aug 2013

@zuzca55 Ahoj, jasné skúsim, viac ponúk lepší prehľad.

elbard
4. aug 2013

@liz_lemon to nie je zarábanie na úrazoch dieťaťa! Je to niečo ako bolestné pre dieťa a samozrejme to kryje obdobie, kedy rodič nemôže pracovať lebo chodí s dieťaťom po lekároch.

pasteleria
4. aug 2013

este som nepocula, zeby niekto na poistnom zarobil. ja lutujem dodnes, ze som dala malu poistit, treba to stale platit, no ale taka otravna poistna tu chodievala, tak som dala. ked si to predstavim, kolko to vyjde za tie roky, co budem platit, a co treba chodit a dokladovat, keby sa nedajboze nieco stalo. a poistovne sa stale chcu vyhnut vyplacaniu, vsimli ste si? preco im tak velmi zalezi, aby ste sa dali poistit, no ale potom uz o vas nechcu viac pocut.
takze moja odpoved je, ze sa to vobec neoplati.
inac, ako by ste zrusili poistku pre dieta, aby sa aspon daco vratilo? vie mi niekto poradit, prosim?

zuzca55
4. aug 2013

@pasteleria nam to bolo tak vysvetlene,ze pokial mate v rodine dostatocne velku rezervu penazi a v pripade,ze sa nieco stane,tak si zoberiete odtial peniaze. tym padom nemusis byt na vsetko mozne poistena a zbytocne platit vela penazi za nieco co sa ani nemusi stat. Ale tiez nam povedali,ze poistenie je dolezite hlavne,ked ide o velke sumy penazi ako napriklad pri smrti zivitela rodiny alebo invalidity,kde potrebuje rodina okamzite vacsi objem penazi. Myslim,ze tiez je to dobre,ked cloveku zistia napr rakovinu alebo nieco ine. Len ci ma rodina tolko penazi,my urcite nie 😒

A s tym vyplacanim som ja zatial nemala problem,raz som mala zlomenu ruku a dostala som nejake peniaze a nebolo ich malo,ale to uz bolo davno.
Zrusit sa to urcite da,ale zial ti neviem povedat ako. My s manzelom co sme sa poistovali, tak sme sa dohodli s tou slecnou,ktora nam s tym pomohla,ze keby sme cokolvek potrebovali,tak sa jej mame ozvat a sa na to pozrieme.

pasteleria
4. aug 2013

@zuzca55 okay, dik za odpoved 😉

molly28
4. aug 2013

@pasteleria každá poistka sa dá zrušiť...len si to treba dobre premyslieť...stačí sa ozvať tomu kto vám to uzatváral...toto j tiež v jeho náplní práce...:DD

jaron
4. aug 2013

ja už som niekedy slepý, čítal som, že...

Má v dnešnej dobe zmysel životné prostredie?

myslel som, že niečo o ekológii alebo o zdraví 🙂

strapatymajo
5. aug 2013

@pasteleria toto je názor, ktorý jasne deklaruje, že nemáš šajnu na čo slúži poistenie.

"Ach, stále platiť" ... máte auto? Asi hej, prečo stále platíte PZP :D ? Alebo havarijné poistenie sa prečo platí ... prípadne prečo platiť akékoľvek komerčné poistenie 😀

Mamina PASTELERIA poisťovne manévrujú len v takom priestore v akom im dovolíš, ak máš dojednané riziká, ktoré riešia v zmysle VPP( tie malé písmená vzadu) problém , tak nevidím dôvod prečo by niekto niečo nevyplatil ...

Avšak ak niekto nečíta, alebo nerozmýšľa, tak potom na to dopláca ... vo VPP máš jasne stanovené všetky pravidla "hry" a nakoľko je to právny dokument, tak je záväzný aj pre poisťovateľa !

zuzicka09
1. sep 2013

Mamičky ako riesite poistenie pre svoje ratolesti? Uvažovali ste o tom, ci sa tomu branite?

nercia
20. sep 2013

životné poistenie jednoznačne má zmysel... ja mám od 18 rokov a vždy som to brala ako zodpovednosť voči svojmu zdraviu a teraz zodpovednosť voči rodine... My máme : manžel 3 x, ja a dve deti... takže manžel sa o nás postaral keby niečo ... Kedže som absolvovala desiatky hodin školenia na túto tému tak poznám zákulisie a jednoznačne radím do toho ísť... ale treba mať poradcu, ktorý vám ušije poistku konkretne na vás, lebo stretla som sa s tým že makleri zbuchaju za 15 minut poistky a klient nemá šajnu... tak toto je zlý prístup... Keby mal môj otec životné poistenie tak by sa moja mamka nemusela trápiť s troma deťmi (zomrel v 50-tke)... takže aj to je dôvod prečo tomu verím

martinkaprk
Odpoveď bola odstránená
ela2710
23. sep 2013

@martinkaprk nerozumiem ti celkom, pretoze poistit sa po 18-tke sa kludne da aj tak 😉 pri nas vobec neskumali, ci sme uz niekedy poisteny boli alebo nie, v dnesnej dobe si mozes poistit hocico a hocikedy 🙂 s poistkami pre deti aj pre nas som spokojna....neboli problemy ani pri urazoch, a ani ine...

martinkaprk
Odpoveď bola odstránená
ela2710
24. sep 2013

@martinkaprk a ty pracujes rovno pre tu jednu, ze ano? 🙂 prajem ti vela uspechov, ale ja sa budem len opakovat, poistenie mojim detom robila osoba nasej rodine blizka a doverujem jej,o zmenu nemam zaujem 😉

nefertiti7
24. sep 2013

ja mám tiež poistenie, plus partner, syn, dokonca aj sporenie, som spokojná a to len vďaka poradkyni, ktorá je veľmi milá, ochotná, chodí na stretnutia, pýta sa, mení čo potrebujem a ja jej dôverujem, poistenie som ešte našťastie nemusela nikdy riešiť cez poistnú udalosť a tiež len platím a platím, ale som spokojná, že sme krytí.
Ja si myslím, že poistenie má zmysel.

katti77
24. sep 2013

@martinkaprk a to mi chces povedat, ze ta cena sa za 100 rokov menit nebude????? 😀 😨 😲 😀 😀 😀
poznam odpoved nie nebude ale mozes si ju kazdy rok valorizovat ci ako sa to vola a z poistky za 10 € budes mat o 20 rokov 100,- € ale poistne plnenie ako poznam poistovne sa menit nebude, pripadne znizovat a este aj tak ti nic nevyplatia lebo oni si vzdy nieco najdu preco nie... a najsmutnejsie na tom je, ze vsetci poistovaci ked vtacka lapaju pekne mu klamuuuu, ale ty urcite nie si ten pripad.. 😕 .
ja chcem dat poistit celu rodinu ale po skusenostiach s poistovnami mi je zle len na to pomysliet

martinkaprk
Odpoveď bola odstránená
martinkaprk
Odpoveď bola odstránená
katti77
24. sep 2013

@martinkaprk ja som ta nechcela urazit, len som povedala ako to na 99 % funguje...ked sa opytas co tam je poistene tak vsetko a ked sa nieco stane tak poistovna ma milion vyhovoriek...myslim si, ze by uz poistovak mal upozornit na to ake to ma vyhody ale aj kde su slabe miesta... lebo skoro nikto necita tie male pismenka ani vyluky spolieha sa, ze poistovak vie co klient potrebuje a co je pre neho najlepsie a oboznami ho zo vsetkymi skutocnostami, ale bohuzial realita je niekde inde...

martinkaprk
Odpoveď bola odstránená
jarka721
27. sep 2013

@ela2710
@liz_lemon tiež sme poistený ,no uvažujem,že to celé zruším 😒 dcéra si ešte v júni zlomila nohu a dodnes nemám ešte ani vyjadrenie,toľko moja skúsenosť 😒 ☹

ela2710
27. sep 2013

@jarka721 a to kde tak dlho trva? my sme mali snad do tyzdna rozhodnute a do par dni aj zaplatene....

jarka721
27. sep 2013

@ela2710 smiem sa spytat aka udalost bola a kolko vam vyplatili?