Mám depky zo zdražovania
Dneska som bola v obchode kupit základne potraviny nič drahe klasika mlieko smotana šunka chlieb, bum 18€. Skoro ma vyvalilo. Keď vidim v telke ako od 1.1 maju ist hore energie je mi do plaču. Ďalsia vec cena nehnuteľnosti to je cista katastrofa. O rok koncim vysoku školu a ja normalne rozmyslam nad tym ako sa ideme osamostatniť s priatelom ako si kupit nieco vlastne ked to je nereálne splatiť dokonca zivota…
Prepačte za taky výlev ale normalne nad tym rozmyslam ak je tu daky mlady par že či maju tiez taketo myšlienky a pochybnosti…🥴🥴
@mooonika1975 smiem sa opytat ako dlho ucíte?
Moja manzelka ma 41( uci 20 -ty rok, diaľkovo studovala a ucila uz pocas stúdia na prvom stupni hudobnu, vytvarnu, telesnu, neskor si dorobila anglictinu) , zarobi ako ucitelka 2 stupňa u nas na dedine v cistom tesne nad 1000 eur
Ja som končila školu pred 3 rokmi. Tento rok som si kúpila vlastný byt s partnerom, vzali sme si hypo a budeme ju splácať 20 rokov. No doteraz sme žili v podnájme, takže skús aj ty na začiatok podnájom, kým niečo neusetris. Prípadne ak ti vedia rodičia pomôcť a požičať peniaze, tak budeš mať jednoduchší štart. Hlavne nevesaj hlavu. Lacnejšie už nebude
@lenkakravcova ja som kúpila rovno trojizbak, lebo oproti dvojizbaky bol rozdiel asi 10 tisíc. Akoze aby som kúpila dvoj a za 2 roky kupovať väčší? Pekná hlúposť, hlavne, keď teraz idú hypo hore a pri predaji do 5 rokov sa platí daň z predaja
@maranta_leuconeura tak si pozri nehnuteľnosti v banskobystrickom kraji asi ti nedoplo ze tie isli najviac hore🤦🏽♀️ plus byt treba aj prerobit asi ho neprerobil za 10 tisic komplet ( tomu sa hovori logika). 3 -izbak u nas stoji priemere od 155 tisic a hore a to su stare komunistické paneláky😉
@nelka93 keď bol rozdiel 10tis tak to úplne chápem.
Ale pri rozdiele 60 tisíc si to človek zváži. 🙂 sťahovanie nie je tragédia.
@ninusa221 https://reality.bazos.sk/inzerat/141852591/zvol...
Co mu chyba? Chces povedat, ze treba tisice na rekonstrukciu aby bol obyvatelny? Vymalujes a byvas. Byt v centre ZV.
@samkolea no tak zas nie vsetci sme bohaci aby sme nasetrili popripade dali cielovu sumu a ja pisem o depozite, ked vies co to je, ostatne si bude z platu splacat ako to robi vacsina tych co nepodedili majetky...co je na tom? lepsie byvat v podnajma cely zivot a nariekat ako je vsetko drahe? wow to je umenie, mozno tak na nete
@hederamonstera ako tak citam skor ma kazdy vyhovorky, nesetrit, nerobit a plakat
@maranta_leuconeura nechaj tak. Arogantnosť a rozmaznanosť v priamom prenose.
Dnes asi ťažko, keď je všetko zatvorené 😁
@hellwant iba 10 rokov a som učiteľ mš
@ropucha6
sa tešim, ako sa budem starať o 2,5 ročné deti v mš v 70 tich rokoch. 😂 budeme si plienky požičiavať 😂
@mooonika1975 🙂) mozno nas klepne skorej.
@ninusa221 na Vasom mieste zbalim kufre a idem do zahranicia aspon na 2-3 roky. Ja som tiez tak bola. Aj pocas VS aj po VS. S tym, ze som sa chcela vratit domov, len zarobit co najviac. Este par rokov doma sme dreli a v 30-tke kupili s manzelom byt cash. Byvanie tiez nepojde donekonecna tak velmi hore, ako sa to teraz deje. Cakam, ze splasne tato realitna bublina. Nebude mat kto kupovat. Som zvedava ako pojdu najmy hore od januara, ked sa dvihnu energie…
@mooonika1975 dík za odpoveď, teraz uz chápem.
@anjelicek26 ehm..moji rodičia zobrali úver a za dva roky ho splatili...pritom otec pracoval na kamióne a mama bola s nami doma...postavili obrovský dom. Ale vtedy sa dávali novomanželské-nenávratné pôžičky od štátu, to si zabudla povedať. Práce bolo dosť, nie ako dnes.

Vies co... tak najprv som si myslela, ze si typicka mlada baba, co studuje, nic nema, chce sa usadt v cudzom meste, lebo je z dediny na koci sveta (nic proti), kde nie je ziadna praca a prilezitosti. Take to maju tazke a chapem aj tuzbu mat deti do 30ky-ja som tiez chcela, ale nevyslo to, pretoze ich neprivediem byvat pod most 😉
Ale ty pises, ze rodina ti uz nasetrila peniaze na depozit a ty si chces brat hypo na dalsich 200tis na byty vo Zvolene co su o 100tis lacnejsie? 🤣 No nehnevaj sa, ale ano, zbytocne len vyplakavas, ovela horsie uz ludia zacinali a su tu 🤷