icon

Mám nedoplatok na elektrine a potrebujem pôžičku

ivetaa72
14. feb 2014

Ahojte, už som zúfala a dolieha to už aj na moje deti ☹ Minulého roku nám prišiel nedoplatok na elektrine 1200 EUR tým pádom nám zvyšli mesačne zálohove platby na 150 EUR. 1200 EUR som nevedela uradiť v hotovosti tak sme išli vybaviť splatkovy kalendár . Aby nám schváli splatkovy kalendár tak som musela zaplatiť prvú splátku na mieste . Stým mi pomohla staršia dcéra ktorá už snami nebýva lebo ja som nemala na koľko som slobodná mamička na MD. Menšia splátka sa nedala nastaviť .Do predu som vedela že to nebudem zvládať lebo náš mesačný prijem je 430 EUR stoho mam 100 EUR splátku na pôžičku .Pôžičku som vybrala ešte keď som bola zamestnaná aby som vyplatila dlh na najme . 70 EUR ma stoji internát 16 ročnej dcéry na koľko bývame vo Veľkých Slemenciach tak inú variantu sme nemali . Keby dcéra dochádzala do Michaloviec ušetrili by sme 10 EUR ale cesta by ju vyšla cca 4 hod denne spolu tam a naspäť lebo je to s prestupom vo Veľkých Kapušanoch . Do Kapušian neišla preto lebo sa tam rozprava prevažne maďarsky. 150 EUR som platila zálohove platby za elektrinu.20 EUR ma stoji cestovne 13 ročnej dcéry.12 eur ma stoji internet ktorý som vzala pre dcéry aby im to uľahčilo štúdium.Spolu moje náklady boli 352 EUR a pri&jem 430 EUR a 78 EUR mi ostalo na stravu pre 5 členu rodinu . Žije sa ťažko !! Najhoršie na to je že nemám nikoho kto by mi pomohol . V dedine v potravinách nám dajú na dlh a to je obrovská pomoc inak neviem ako by to bolo . Bez elektriky sme už 4 mesiace je to strašne !!! Ja plačem deti mi plaču ☹ . Potrebujem pomoc radu . Potrebujem si požičal 1000 EUR na vyplatenie elektriny !!! Bola by som schopná splácať po 50 až 70 EUR mesačne . Zbytok do 150 EUR to je cca 80 by som dávala na zálohove platby a šetrila by som elektrikou maximálne len na ten základ . Lebo keď nezaplatím do polroka zoberú nám hodinu a za pripojenie elektriky budeme platiť plus cca 700 EUR a to už neviem jak by som splatila keď už teraz som zúfala ☹ . Banka mi pôžičku nedá ne-bankovky tam je nehorázny úrok . Potrebovala by som najskôr pomoc od súkromnej osoby ktorá je na tom lepšie a keby mi dal taký úrok aspoň ako v banke že by sme spísali zmluvu . Neviete o niekom ???

sisaha
15. feb 2014

@natalienka12 ale ved ja viem, ze na tomto fore su aj ludia, ktorí sa snazili zarobiť si uplne najjednoduchsie...,ale pokial s danou osobou nezdielas jednu domacnost, tak neodsudzuj a nehodnot..

ja ti poviem, ze vcera som sa rozpravala s jednou pani, ktorej som tipovala 65 rokov. S nou bolo 4 rocne dievcatko, ktore sa hralo v detskom kutiku. Dala som sa s nou do reci a poviem ti, ze nechcela by som zit zivot tej pani.. Dievcatko (svoju vnucku ma zverenu do vychovy). Jej jediny syn je na drogach, nevesta rovnako. Obaja rodicia maju sudom nariadene platit po 80 eur na svoje dieta. Ani jeden neplati.. Ta pani zije zo 183 euroveho invalidneho a manzelovej mzdy. Ma zdravotne problemy, ktore si nemôže riešiť, lebo dieťa jej nevzali do škôlky a ta pani ma 52 rokov... Jedna strhaná žena... Takže pokiaľ nepoznáme čím si ten ktorý prešiel, tak nesúďme.
kto vie poradiť, nech poradí..

womenne
15. feb 2014

@ivetaa72 Kto je tvoj dodávateľ? V tejto chvíli máš SPL? ak ano pozor na platenie preddávkových platieb, ak sa omeškáš čo i len s jednou, SPL ti bude deaktivovaný.

Kto ti povedal, že po 6 mesiacoch odpojenia budeš platiť 700€?? riadna blbosť.

womenne
15. feb 2014

@ivetaa72 ak sa ti zdá tvoj nedoplatok vysoký tak si zisti
- akú máš spotrebu za toto a minulé obdobie - pokiaľ sa ti rapídne zvýšila, zavolaj na svojho dodávateľa so žiadosťou o kontrolu OM - pozor je iba 1x ročne zdarma
- bolo by pre teba vhodne vyskúšať prístroj na zmeranie spotreby jednotlivých spotrebičov
- U svojho dodávateľa si over výšku svojích preddávkových plateb, pokiaľ ešte splniš podmienky, zálohy si o niečo zníž - ale nie moc tak aby ti pokryly cenu za OM.
- zistí si akú máš zvolenú sadzbu, písala si o bojléry máš VT a NT? pokiaľ nie je to chyba, pokiaľ ano prepínal ti správne?

anuss
15. feb 2014

ahoj, skús podať reklamáciu, ved je to nerealna suma 😠

sissmiss
15. feb 2014

@ivetaa72 pises ze stary dom...nahodou ste nekurili elektrinou? Mate kachle? Mate moznost mat drevo? Kachle by vam pomohli. S tym ostatnym neviem...mrzi ma to.

svetluska4
15. feb 2014

@ivetaa72 pobera tvoj ex na deti danovy bonus? Ak ano, nech ti tie peniaze dava, je to na deti, ak nechce dat tak treba poriesit cez sud o zvysenie vyzivneho. ak danovy bonus nema, mozes zaziadat na socialke o priplatok k pridavku na dieta, je to nieco cez 11€ na dieta a mozes o to poziadat o 6 mesiacov pozadu. Nie je to velka suma ale ked si to naratas tak aj 45€ mesacne pomoze, a ked mozes ist aj pol roka dozadu tak 270€ spatne za tych 6 mesiacov. Ale to len v pripade ze ex nema ten bonus, treba si to vyzistit.

womenne
15. feb 2014

@ivetaa72 tak snaď naposledy blbne mi net :-/

Ak ti zdemontuju elektromer po 6 mesiacoch - čož realne može nastať tak sa postupuje ako nový odber. Potrebuješ, žiadosť, katastralne mapy, mapu širších vzťahov projektovu dokumentaciu - nie staršia ako 5 rokov, reviznu správu. LV a zaplatíš poplatok v závyslosti od HI. Ten poplatok určite nie je 700€ to sa nemusíš báť. Predraží sa ti to ak nemáš aktualny projekt. V prípade dotazov mi klidne napíš.

Kontrolovala si si stav elektromera na faktúre a realny na elektromeri? Bolo to s pripočítaním pár Kwh realne? niekedy sa stane, že nastane chyba. Zadávala si na fa reklamaciu?

S požičkou ti určite neporadím. skor sa obráť na rodinu, alebo mesto, obec.

betunka39
15. feb 2014

Damy fidka a natalienka.ako mozte takto odsudzovat clovrka ktory prosi o radu a pomic.Pre Vas je vsetko hracka.ved ste to nrprezili.inak by ste sa potom spravali.Vypytovat sa nato s kym madeti a naco ma mobil a internet a podobne blbosti.Ked sa clovrk niekedy dostane do problrmov to uz ani mibil a tablet nema mat.Ved zijeme v dobe kde sa bez internetu neda.Deti v skole uz sj na vychode pracuju s inernetom v skole apotrebuju ho aj dona.Ja som bola v pod.situacii pred rokmi.ked nanzel robil.ale nedostsl pol roka vyplatu.lebo druzstvo nenalo peniaze.Neplatili nam pozicku poistky nic.poziciavsli smesi od rodicov na zakladne veci.aby sme z toho potom vysli.bol yo bludny kryh .ktory trval dva roky.kym sme vsetko vratili.pretoze manzel fostaval vyplatu sporadicky.Neprajem to nikomu.Aj nam vtedy mudra pani zo socilky radila predat auto.ale to.ze nam nechodia autobusy a ja nebudrm mat ako s detmi k lekarovi to ich nezaujimalo.Preto radim nesudte.pokil sa mate ako tak dobre.A verte je vela rodin ktore ziju zo 100aj menej eur na stravu na mesiac.Viem o com hovorim.da sa to.ak je clovek skromny.

quaxi
15. feb 2014

@ivetaa72 nakolko mate nizky prijem, tvoja dcera by mohla dostavat stipendium, pozri si blizsie info tu https://www.iedu.sk/zivotne_situacie/stipendia_...
mladsia ak musi cestovat do ZS do susednej obce, ma narok na preplatenie cestovneho
https://www.iedu.sk/zivotne_situacie/stipendia_...
tam mas rozpisane aj dalsie dotacie, ktore by sa vas mozno tykali (lacnejsie obedy, prispevok na skolske pomocky). Budes na to ale potrebovat potvrdenie o vyske prijmu.

betunka39
15. feb 2014

SNezavidim ti situaciu v akej si.Pozicat nevirm ci ti niekto cudzi pozicia.ale skus sa opytat na vasom obec.urade alebo aj na faru by sim sla.Co sa tyka elektriny.ak mas stary bojler urciete ho zapinaj max.na hod.dene crychlo sa poumyvajte a teplu vodu si radsej khrej.Vravim ti z vl.skusenosti.Nam prisirl kazdy tok nedoplatok 300eur .kym sme prisli na to ze chyba je v bojleri.Kym sme nasetrili na nivy.vodu som radesej ohrievala len na kuoanie hod.denbe .Na ostatne veci som vodu khrievala v hrncoch.Ked snestary bojker vymenili vratili nam hned prvy rok400eur.Tym chcem povedat.ako tu niektoe zasnu.kde si minula tolko elektriny.Ono byvat v byte a byvat v tos.done je inr.Aj my vrka miname na elektriku.ale uz je to lepsir.ked sme vymenili rozvody.bijler a hlave si kup uspkrne ziarivky.Prepac pisem z mobilu.A este k tym radam.ze nech si deti najdu brigadu.uz som sa raz v inej veci k tomu vyjadrila.Tie co su take mudre nech si pridu skusit zivot tu na vychode.Aj moje deti by dli na brigadu.keby bola.Ak nema znamist mozes hladat.Tu je rad dospely .ze ma pracu nieto dieta brigadu.Milujem take mudrlntky.ktorym muz ptinesie vypkatu domiv a dibru.Aj ja dom musrla ist od polrocnej do prace.kebo by sme nevyzili z muzovej vyplaty.Skes si pohladat pracu.mozes dat deti do skolky apoberat do troch rokov rodicovsky.myslim.ze by ti to pimohlo.A dceru pre 10eur zo skoly neber ak su tam lepsie pkdmienky.10eur ta z toho nedostanr.

betunka39
15. feb 2014

Pardon za chyby ale pisem z mobilu a ten
nestiha opravit moje preklepy

betunka39
15. feb 2014

@womenne neviem ako u vas.ale u nas sa plati vela za znovu pripojenie.Susedu vysli tie vsetky papierovacky a poplatok na nejakych 800eur.

augustovkaa
15. feb 2014

Aj ja zasnem nad niektorými príspevkami. Čo koho do toho koľko má detí a s kým. Keď tu píšu mamičky, že chcú ísť na potrat, lebo nemajú peniažky na dieťa, všetky im vypisuju aby si dieťatko nechali. Pani si nechala a urážky typu načo máš toľko deti sa jej dostali. Aspoň sa o ne stará a má ich rada. Každý sa môže dostať do hmotnej núdze. Človek nevie. Doba je neistá, čo sa týka práce, zdravia. My si žijeme celkom dobre, ale keby som potrebovala peniaze, tiež mi rodina nepomôže. Rodičia žijú z jedného dôchodku a pýtajú ešte od nás.

zeriempizzu
15. feb 2014

@natalienka12 ty si ale hnusnaaaa. 😠 aby si raz nebola v podobnej situacii!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
emily_666
15. feb 2014

@mariuska1503 neviem, čo máš stále s tými klikačkami, ale všetky sú o h....e 😀

chiccco
16. feb 2014

@ivetaa72 ja by som v prvom rade riešila tu elektrinu,určite tam nieco bude,nie je možné aby si pri bežnom používaní minula 150 e mesačne,s tým bojlerom je to pravda tiez vlastná skúsenosť je to najväčší zrut elektriny čím starší tým viac spali,určite sa opýtaj v elektrární prečo máš takú spotrebu,lebo ked to nebudeš riešiť teraz rak na budúci rok mozes mať zase nedoplatok,ale hovorím je to strašne veľa ja som mala zrovna v piatok vyúčtovanie a pozerala som že za rok sme minuli za600 e a mesačne platím 55e tak som bola akurát v norme este sme mali 20e preplatok a to sme tiez 5clenna rodina práčka denne bojler ohrieva vodu mikrovlnka telky,no proste stale elektrina v obehu a dom mam tiez starý po babke.

mariuska1503
16. feb 2014

@emily_666 ja s nimi nemám nič. ja mám svoju robotu a žiadne klikačky nerobím a ani neviem ako to beží. Ja som jej len navrhla to, čo v iných témach navrhujú iné ženy. Ona má finančné problémy a hovorí, že nemôže teraz pracovať tak som jej len navrhla, nech to pozrie. To je asi tak všetko.

mariuska1503
16. feb 2014

@fidka79 presne, ja som tiež išla do roboty, keď mal môj syn 6 mesiacov. A sme tu obaja, živý a zdravý a tiež mi nemal kto pomôcť. Bol u opatrovateľky a tej som za jej služby platila. Tiež som nenariekala, že nemám na život ani nikoho o to neprosila. Ale to je asi o samotnom jedincovi ako sa k veci postaví. Fidka, vidím, že tu nemôže človek vyjadriť svoj názor a dokonca už ani pomôcť, lebo ako ja som zakladateľke témy navrhla nejaké klikačky o ktorých viem hovno, tak už mi to bolo vytknuté. A to som sa jej len snažila pomôcť. Je to tu čím ďalej tým viac na nič.

emily_666
16. feb 2014

@mariuska1503 z mojich skúseností, žiadne, ALE ŽIADNE klikačky nefungujú, strata času 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sissmiss
16. feb 2014

@mariuska1503 poznam baby ktore tie klikacky robili rok a nedostali ani euro. Ked sa uz blizila suma ktoru mali dostat tak im prestali davat tie ulohy aby tu sumu proste nedosiahli. Mozno niekde niekto existuje kto za to aj nieco dostal, ale ja viem len o tych co nedostali.

@mariuska1503
@fidka79 baby, ale pisete ze mate manzela, partnera, ked su dvaja tak to ide ovela lahsie, ak sa obaja snazia. Pri manzelovi doma sa da ist napr na nocne a o deti sa postara ocino, ale bez neho pada vela moznosti. Tiez styri deti je uz celkom fuska, neviem ci mate dve mensie a dve velke deti, jedno z toho skoro dospele, ved to je penazi a penazi co potrebuju tie decka stale cosi. Hovorit jej o tom ze co ste vy zvladli alebo teraz sebe navzajom, ale ak ste neboli v srackach tak radsej si to neprivolavajte. Je ine nieco malo mat a odist aby ste sa mali lepsie, alebo prist zo zahranicia uz s niecim. Ako sa hovori zapovedaneho chlebika najvacsi kusok.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sissmiss
16. feb 2014

@fidka79 asi si nerozumieme... ty pises o situaciach ktore ste spolu s manzelom zvladli. Bola si niekedy v situacii ktoru si nezvladla? Ze si bola odkazana na pomoc? Lebo porovnavat situaciu z minulosti z ktorej si sa ty s manzelom vyhrabala s jej situaciou kde ona nevidi vychodisko je... neporovnatelne. A hovorit jej o tom co doteraz spravila zle, tie deti...krutim hlavou, ona sa nepyta ze kde som urobila vo svojom zivote chybu a pustte sa do mna. Vyratuvat jej chyby a zaroven napisat co ja som vsetko zvladla je ...zbytocne. Hovorit jej o detoch ze to bola chyba je popieranie toho co uz spravila, tiez vyratuvanie ze nemoze vyzit z tych penazi co napisala ze vyzije je tiez uplne popretie jej snahy aj nej samotnej.
Ja som sa kedysi tiez nezamyslala nad tym ako sa da toto a toto a hento a ako ziju ini, mala som len jedno dieta ked som sa nie vlastnou vinou dostala do total sraciek, exmanzel ma zadlzil, a najviac mi "pomohli" take sproste rady ako som to mohla dopustit, ked dokopali, uznali ze keby to spravil im, tiez sa ocitnu v rovnakej situacii. Kazdej jednej sa moze stat nieco podobne

womenne
16. feb 2014

@betunka39 a nebol tam NEO - neopravneny odber?? Pretože tieto prípady sa pohybuju v tejto sume. v prípade že nemá projektovú dokumentaciu tak sa to samozrejme predraží ale nie na 700€.

sissmiss
16. feb 2014

@womenne znamych nedopatrenim odpojili na dome kde zomrela ich pribuzna, majitelka domu. Oznamili umrtie, aj mailom, takze mali odpoved, ze dostanu fa na tu pribuznu lebo to chceli dalej platit. Po case prisli DOPORUCENE na meno nebohej asi faktury, ale tie im posta samozrejme nedala. Za par dni bol dom bez el. Snazili sa dohadat s nimi, lebo mali dokazy kde ziadali o faktury aby to mohli platit ale el sa z toho elegantne vykrutili, same paragrafy a ze oni nespravili ziadnu chybu, ze posta zlyhala. Znovuzapojenie bolo okolo 150e (teraz si nie som ista ci nie az okolo 200e, bolo to pred pol rokom, nepamatam si presne).

womenne
16. feb 2014

@sissmiss pokiaľ to chceli platiť ďalej tak oznámi´t to mohli až pri priebehu dedičského konania. tam sa zmluva dáva na dobu určitu na meno budúceho vlastníka. Ak dostane dodávateľ upozornenenie o ukončení odberu a do 2 -5 dní najviac mesiac sa nikdo neprihlási elektromer sa odpája a i demontuje. Pokiaľ nedoložila LV tak na fa ju nemůžu napísať.

ale zase hovorím, všetko záleži akého dodávateľa máš. Je ich naozaj veľa a každý ma svoje podmienky.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
womenne
16. feb 2014

@sissmiss a oni chceli platiť zálohove platby na meno mrtveho človeka? to nejde v žiadnom prípade nastaviť. pokiaľ o tom vie DOD. tak sipo automatický ruší.

uglybetty1234
16. feb 2014

@natalienka12 toľko zloby a zášti z tvojich príspevkov som už dlho nečítala.
žena sa môže dostať do krízovej situácie či má deti 2 či 10. Nikdy nevieš čo ti život prinesie. A že čo otec detí?? som sa pobavila. Mnoho chlapov kašle na svoje deti a je im úplne jedno či niečo potrebujú.
Tiež som prežila neľahké obdobie a bez pomoci rodiny by som to nezvládla. Bolo to veľké šťastie. Mnohí ho nemajú.
Je veľmi ľahké odsúdiť. Je to to najľahšie. A odsúdiť niekoho za to že má dieťaťko? Život sa môže otočiť z hodiny na hodinu.
Dieťa je dar.
@ivetaa72 si silná žena. Nenechaj sa odradiť a zlomiť! Ignoruj podrýpavačné správy a komenty. Držím ti palce.