Máme kúpiť menší byt alebo prenajať izbu?
V situácii ak sa partneri ktorí spolu vlastnia vacsi byt s hypotekou rozidu, je podľa vás lepšie byt predať a kúpiť si menší alebo jeden z paru si ponechá byt a prenájme 1 izbu aby ho vedel splacat (za predpokladu ze s tým ten druhy súhlasí a ten prvý mu vyplatí jeho splatky)?
Zas komentare uplne od veci... Ja by som sa asi snazila vyplatit toho druheho a nechat si vacsi byt. A bud by som prenajala izbu (ak by nebola ina moznost), alebo sa to snazila nejak vykryt. Alebo to prenajala cele a sla do mensieho najmu za menej, ako dostanem z prenajmu svojho. Ale cesty zivota su nevyspytatelne. Ktovie, ci si o pol roka nenajdes niekoho ineho a ten sa nastahuje k Tebe. Alebo Ty k nemu a svoje potom prenajmes. Ja som od svojho ex chcela najom vo vyske, ako sa v danom meste platilo za jednu izbu (ked byval v mojom byte). Teraz zas byvam u partnera, najom mu neplatim, ale on neplati ziadne potraviny ani drogeriu do domacnosti (max ked ide sam niekam na obed alebo obcas ked on mna niekam pozve).
@biba_18 ved pises, ze kazdy chce byvat vo svojom - ale ak ten byt mam s niekym ci uz v podielovom alebo bezpodielovom vlastnictve, tak to nie uz nie je len moje, co je na tom tazke pochopit?
A teda hlboko sa ti ospravedlnujem, ze my sme si obaja zvladli zabezpecit kazdy svoje este predtym, ako sme sa spoznali a nemame ani jeden potrebu “vymenit” dve nehnutelnosti za jednu 🤷♀️ NÁM to takto vyhovuje, tak ma prosim prestan zase presviedcat o tom, ze tvoj nazor je lepsi. Vy ste chceli spolocny byt, a je to ok, my mame kazdy svoje a nechceme treti byt / dom a tiez na tom nie je nic zle. Ubezpecujem ta, ze nikoho ego netrpi, nikto sa neciti ublizeny, menejcenny, na navsteve ani nic podobne.

@sissy27 ja osobne by som nechcela bývať u niekoho - ale u seba…