icon

Máme kúpiť menší byt alebo prenajať izbu?

25. dec 2024

V situácii ak sa partneri ktorí spolu vlastnia vacsi byt s hypotekou rozidu, je podľa vás lepšie byt predať a kúpiť si menší alebo jeden z paru si ponechá byt a prenájme 1 izbu aby ho vedel splacat (za predpokladu ze s tým ten druhy súhlasí a ten prvý mu vyplatí jeho splatky)?

Strana
z2
biba_18
26. dec 2024

@sissy27 ja osobne by som nechcela bývať u niekoho - ale u seba…

h2
26. dec 2024

@biba_18 Každý by najradšej býval u seba. Ale nie každý na to má.

biba_18
26. dec 2024

@h2 takže ak si nájdem muža čo už svoje má - ja sa mám uspokojiť že už sa ďalej spolu snažiť nebudeme?

sissy27
26. dec 2024

@biba_18 no tak si to “u seba” musis zabezpecit … lebo spolocne tiez nie je “u seba” 🤷‍♀️
Kazdopadne domov je o ludoch, nie o liste vlastnictva. U nas nastastie nerozhodovalo ego, takze tu sme doma a ani jeden s tym nema problem.

biba_18
26. dec 2024

@sissy27 keď je to spoločné tak u koho to je? a ako som písala, je to v pohode, je všetko v pohode, ak tá pohoda skončí príde problém. a že u vás nevyhralo ego? naopak - každý máte zadné dvierka ☺️

sissy27
26. dec 2024

@biba_18 predsa u vas. Nie je to len tvoje, nemozes si s tym bytom / domom robit co chces 🤷‍♀️ nemozes ho predat / prenajat / darovat bez suhlasu a vysporiadania toho druheho. A teda neprajem to samozrejme nikomu, ale v pripade problemov pochopis, ze to naozaj nie je tvoje.

biba_18
26. dec 2024

@sissy27 a kde ja som písala o tom že chcem niečo s tým bytom alebo domom robiť sama? aby bol iba môj? stále píšem o spoločnom. spolu. dvaja. to ty chceš mať a rozhodovať sama bez partnera…

lopka1313
26. dec 2024

Zas komentare uplne od veci... Ja by som sa asi snazila vyplatit toho druheho a nechat si vacsi byt. A bud by som prenajala izbu (ak by nebola ina moznost), alebo sa to snazila nejak vykryt. Alebo to prenajala cele a sla do mensieho najmu za menej, ako dostanem z prenajmu svojho. Ale cesty zivota su nevyspytatelne. Ktovie, ci si o pol roka nenajdes niekoho ineho a ten sa nastahuje k Tebe. Alebo Ty k nemu a svoje potom prenajmes. Ja som od svojho ex chcela najom vo vyske, ako sa v danom meste platilo za jednu izbu (ked byval v mojom byte). Teraz zas byvam u partnera, najom mu neplatim, ale on neplati ziadne potraviny ani drogeriu do domacnosti (max ked ide sam niekam na obed alebo obcas ked on mna niekam pozve).

h2
26. dec 2024

@biba_18 To netvrdím. Ale keď jeden má svoje bývanie, plne vyhovujúce pre oboch a druhý nemá nič, tak ako to majú riešiť? Čo má urobiť ten, čo má bývanie, aby sa ten druhý necítil blbo?

biba_18
26. dec 2024

@h2 to nie že blbo. len proste by sa ten jeden nemal uspokojiť lebo má kde bývať…

sissy27
26. dec 2024

@biba_18 ved pises, ze kazdy chce byvat vo svojom - ale ak ten byt mam s niekym ci uz v podielovom alebo bezpodielovom vlastnictve, tak to nie uz nie je len moje, co je na tom tazke pochopit?
A teda hlboko sa ti ospravedlnujem, ze my sme si obaja zvladli zabezpecit kazdy svoje este predtym, ako sme sa spoznali a nemame ani jeden potrebu “vymenit” dve nehnutelnosti za jednu 🤷‍♀️ NÁM to takto vyhovuje, tak ma prosim prestan zase presviedcat o tom, ze tvoj nazor je lepsi. Vy ste chceli spolocny byt, a je to ok, my mame kazdy svoje a nechceme treti byt / dom a tiez na tom nie je nic zle. Ubezpecujem ta, ze nikoho ego netrpi, nikto sa neciti ublizeny, menejcenny, na navsteve ani nic podobne.

biba_18
26. dec 2024

@sissy27 ty máš v hlave že IBA tvoje - a to som ja nepísala… takže o čom ťa ja akože presviedčam, keď mi vkladáš do riadkov čo som nepísala… 🤦‍♀️

Strana
z2