Máme málo peňazí do 15. júla
Lidičky, pomoc. Čo máme robiť ja a muž máme 20 € na účte a do 15teho ešte dva týždne. To bude hrôza.
@slavomira1980 nejde do studenočumákovú výchovu ale aj o seba... možno ty si bola fit ale ja som bola 3 mesiace rozbitá ako čínska hračka než som sa naučila fungovať. nevedela som kam mám do programu zaradiť spánok nie to ešte nejakú robotu 😀
a druhá vec, už vidím ako sa pobijú o mamu s 2mesačným bábom aby jej dali "normálnu" robotu 😉 najmä ak nemá známosti (a ak má, tak tie jej vedia požičať a nie ju šupnúť do kanclu). čiže tieto rady sú síce dobre mienené ale reálne nepoužiteľné... môže ísť akurát tak vykladať tovar - čo je dobrá robota ale opakujem - nie po 2 mesiacoch po pôrode kedy si môže akurát tak zarobiť na svoju PNku 🙈
Napisat zene,kt.ma 2 mesacne dieta a muza invalida po operacii,nech ide do roboty je mimo🤦kto sa jej o to dieta akoze postara?invalidny muz po operacii???vsak trochu rozmyslajte predtym nez nieco napisete. Otras toto tu. 🤮
@slavomira1980 neviem odkial mate, ze vela spi.. moja absolutne nespala cez den max 2x 30min spanky.. milujem zeny co si urobia deti ale nemaju na nich cas a ani sa im nechcu venovat..radsej byt bez penazi ale s dietatom. Take male este potrebuje mamicku.
Nechapem tiez co sa pustate do autorky, vy ste nikdy nemali tazke obdobie? Ja som mala aj cas ked som jedla kazdy den vifonku a aj cas ked som chodila denne 2krat do restauracii jest. Nesudte kym ste nezazili.
Autorka ak chces napis adresu mam 2balenia plienok babylove 2, nam nesadli. Mozem poslat.
Damy, ak neviete pomoct tak aspon neublizujte a nezhadzujte ineho cloveka! 😉
A este autorka pisala, ze manzel je po TAZKEJ operacii. Ako ho ma nechat sameho doma s 2 mes.dcerou,ked on sam potrebuje opateru. Niektore ste tu take mudre ze az. Rovno z porodnice nech ide robit najlepsie. Este ste zabudli napisat ze si nemala robit dieta ked si nenasetrila 🤣
Viem presne o com píšeš, ja som mala raz 7€ a týždeň do výplaty, áno aj take sa stáva aj keď to niekto nedokáže pochopiť! Stačí ze treba lieky, niečo sa pokazí v domácnosti, treba ísť k zubárovi a podobne a už je rozpočet rozhádzany a môžeš gazdovat akokoľvek dobre, proste to nevyjde! Je super ze malinku kojis, to je pre vás veľké plus 👍 treba mať vždy niečo v špajzke, mraziaku, cestoviny, strukoviny, zemiaky a múka je veľké plus, upiecť hoci bábovku, ved tam idú suroviny co ma každý väčšinou doma! Variť sýte polievky, navariť na viac dní ak sa dá! Každopádne držím palce a veľa šťastia 😉
My sme tiež s priateľom zacinali rozdelila som všetko do 5 obálok po vyplatení účtov a z toho sa každý týždeň míňalo a čo sa minulo išlo do rezervy tak som zabezpečila aby sme si nepoziciavali bolo to ťažké ale jediná možnosť ako hospodáriť s tým čo ostane. A mať doma potraviny plánovať čo sa ide variť a tak nakupit
A okrem toho pre ostatné mamičky a dámy! Píšete nechať doma malú s mužom a ísť do roboty! Čo ak manzel sám potrebuje opateru? Nechať mu na krku 2mesacne babo?? By som v tej robote zosalela, aj keby som si nejakú nasla! Okrem toho väčšina zamestnávateľov víta mamičky s deťmi s otvorenou náručou 🤦♀️ nech sú akokoľvek staré! Odkiaľ je autorka?? Nie vždy a všade sa dá robiť HO! Akože normálne cumim, keď to čítam! Veď sa trochu vžite do autorky! A k tomu spánku! Ja keď som bola v pôrodnici, tak sa tam narodilo dievčatko, sestrička sama vravela, že také babo ešte nemali! Ako ho vytiahli, že stále plače, ale ze v kuse! Plakalo pri mame, plakalo pri sestrách, všetky bábätká spinkali, len ono revalo a revalo! Keby som si také babo doviezla domov, tak sa do týždňa obesim! Takže nie každé babo prespi 3/4 dňa
Vy ste tu tak empaticke kravy..sorry,ale uz ma to tu niekedy štve.Nepyta predsa peniaze ani HMOTNU pomoc,ma 2mesacne babatko a preboha ma ist od neho a od muza po operácii do prace?Kto jej to radi šak nech si ide ak vobec taku zenu niekde prijmu.Chvilku po 6tonedeli.Super rady.No a ty si z toho nic nerob,dobre ze kojis,bud v pohode a udrz si to.Tie som bola na tom kolkokrat tak sama s dvomi detmi.V akutnej situacii iba zakladne potraviny,chlieb si upec,co mozes uvar a vyrob doma,2 tyzdne sa daju ako tak zvladnut.A v horucavach nemusis varit tazke dvojchodove menu.Chodte sa prejst do nejakeho sadu,naoberaj si ovocie,vyrob si jogurt napriklad-pozri na nete.Hlavne si zabezpec plienky,v horku mozes prezit par dni aj na latkovych,nekupuj vlhcene,zadocek sprchuj,vlasy umyvaj pocas sprchovania.Ak mas co, popredaj,novorodenecke vecicky, nieco z domácnosti co nevyuzijes atd.Ak mate auto,dva tyzdne nejazdi a ak muz potrebuje k lekárovi popros znamych o odvoz alebo obecny taxik pre chorych.Aj nakup ti moze niekto doviezt ak si mimo a nemozes pešo aby si neprejazdila volakde z dediny 10€ na bus tyzdenne
Inak my ked sme pred vyplatou a to mame celkom slusny budget ale u nas sa stale nieco pokazi atd.. tak varim rychle a lacne jedla ako kapustove fliacky, leco, paprikasove zemiaky s klobasou, morcadela, rizoto, privarok zemiakovy,sosovicovy, sekanu opeciem a s pyre, bryndzove halusky, kolienka s vajcom,tvarohove rezance. a polieky na dva dni take huste sosovicova, fazulova na kyslo,paradajkova.. a tieto obycajne jedla mame najradsej 😀😀😀
Odkiaľ si?
Ahoj oslov kľudne charitu v okolí, pomôžu potravinami. V Košiciach je Charity shop, prevádzkuje ho OZ S nami druhým a overeným rodinám naozaj dokážu pomôcť. Idem pohľadať kontakt
Ak vies, ze dalsi mesiac bude lepsie a ze teraz to nevyslo a potrebujes radu ako prezit tie 2 tyzdne, tak napis co vsetko mas doma, ake zasoby, poradime ti cely jedalnicek z toho, aby si dokupila len minimum.
Ako bolo spomenute nekupit teraz ziadnu drogeriu ani nic take, vacsinou ludia maju doma tolko, ze sa proste spotrebuje co je.
Napis viac info, mozes aj do IP a poradime.
Odkiaľ si? Napíš ss, niečo by sa u nás naslo
Ženy, nevieme, čo robila, ale má vzdelanie atď. Ale zase, ak je muž doma a oni bez €, tak áno, musi najst spôsob ako zarobiť. Možno chlap nie je ležiaci a 3hod denné zvládne postrazit dieta. Keby len za ten čas čísla zemiaky v restike, alebo upratala kancelárie.... ak by len 150 zarobila, pomôžu si. Nik ju neposiela na 8 hod do nočnej. Letáky rozviesť môže aj s kocikom..... ja som pri druhom v podstate homeoffice riešila cez tlf aj v pôrodnici.
predtym ako sudite, zamyslite sa nad tym, ci sa aj vy niekedy nemozete ocitnut v podobnej situacii... nam takto pred rokom vybielili hackeri ucet a ostali sme bez eura.. v banke sme museli cakat 2 tyzdne na vyjadrenie, ci nam peniaze vratia.. nevratili.. mali sme tam vsetky nase uspory...
@mamamasama 😮
Autorka napíš, viem pomôcť so suchými potravinami ak treba: fazuľa, hrach, cestoviny, sackove polievky..... mliečne sa bojím v tomto teple posielať
@slavomira1980 oooo aká to česť že si zavítala medzi nás "nechapave a jedboduche, hormonmi ovladane zenske" a obšťastnila nás svojimi radami... ty si puča 😀
@slavomira1980 ja som s tým úplne v pohode 😉 ja totiž nie som za matku roka čo tu posiela preč maminu od 2 mesačného bábätka do roboty a ešte napíše, že byť doma je výsada a nie povinnosť 😨
@slavomira1980 a prosím ťa buď taká láskavá a po zverejnení odpovede ju neupravuj (nemaž v nej a nedopĺňaj) lebo potom moje odpovede vyzerajú, ako keby som reagovala od veci... však stoj si za svojím názorom keď už si taká hrdinka 🙄
@zuzanka.zuzu súhlasím s tebou... je to puča
prezradíš aspoň, odkiaľ si? 🙂

Ahoj...
Nakup lacne strukoviny, ryzu,cestoviny. Iba uvar, osol a jedz. Ovsene vlocky zaloate horucou vodou a trochou cukru, dobre na tvorbu mlieka. Na konci dna maju v Tescu vypredaj na pecivo. Na suchu ryzu urob velmi jednoduchu omacku - 1 cibulka, 1 rajcina, trosku cesnaku... Osmazit, osolit... Zaliat vodou, povarit... Nekupuj ziadne sladkosti, sladene vody, maso... Iba zaklady.