icon

Máme málo peňazí do 15. júla

1. júl 2021

Lidičky, pomoc. Čo máme robiť ja a muž máme 20 € na účte a do 15teho ešte dva týždne. To bude hrôza.

simca06022011
1. júl 2021

napr. usmev ako dar tiez pomaha maminam v nudzi...

A ako hospodarit? teraz uz nijak... pre toto sa buduje rezerva VOPRED. Teraz to proste len nejak "pozlatat", naplatnuj varenie, jedenie z toho co mate a minima penazi. A do buducna treba robit rezervu postupne. A tiez ti je zbytocne radit, ako hospodraim ja, kedze mame iny rozpocet. Ty si porataj aky mate prijem, a musim prisposobit vydavky. Nic ine sa neda.

111blanka
1. júl 2021

napis mi

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
natalala
1. júl 2021

@miselar mne je zase zle z teba, ze pises ako by si kazdej jednej dopriala aby to zazila, to sa ti uz nezda hnusne? :D 🤦🏼‍♀️ A ze nie kazdy ma dobru pracu a vzdelanie?! A koho to je vina? Pokial viem mame studium zadarmo a brigadovala som uz popri vyske aby som mala nejake skusenosti a potom lepsiu pracu. A aj ludia co pracuju manualne ako rozni remeselnici si vedia velmi dobre zarobit, ak su sikovni a nie su lenivi.

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
eskop
1. júl 2021

@slavomira1980 ak si si nevsimla ta pani neziada od nas peniaze.. ale rady ako vyzit.. vsak o tom to je, ze zeny si tu radime..ale ako vzdy sa najde hrdinka ako ty, ze sem pride len ine zeny pourazat a mastit si ego.

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
zuzubb007
1. júl 2021

@slavomira1980 fuha ty mas kolko deti? Normalna matka co ma dvojmesacne dieta by veru do roboty nesla, a co myslis kto ju zamestna? Az take jednoduche to nieje, jedine daku brigadu ako dve hodinky prist dakomu upratat tam to asi konci

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
1. júl 2021

@slavomira1980 vďaka že si ma všímaš, ja netuším kto si... mne rady nedávaj, pýtala si ich autorka... a posledná vec - KTO ju akože zamestná??? ty od 8 do 11?

keralas
1. júl 2021

Na Slovensku je fakt priserne ako sa tu v kuse vsetci kritizuju a porovnavaju. Kto co spravil, nespravil, ma a nema.
Roky v zahranici ma naucili ze je bezne ze tam clovek tak isto nema a to dokonca vo vyspelych krajinach a dospele deti boli nutene byvat u rodicov. Proste pomahat si tam nie je nic tragicke. Mam priatelov s detmi co zacali stavat dom a tak sa to predrazilo ze nemali ani ma chleba. Vazne. Tak sa pekne pobrali za rodicmi a poprosili o pozicanie. A pomoc dostali. Dnes po 4 rokoch su na tom financne vyborne. Ale s uctou vracaju to co im bolo napomahane. Nie je hanba poprosit o pomoc.
Trochu rad odo mna:
1. nakupit viac potravin ked je nieco v akcii a odlozit do spajze
2. vzdy odlozit minimalne 10% z prijmu. Aj keby to bolo len 10 euro mesacne
3. poziadat o financnu pomoc blizku rodinu, osobu s presnym terminom splatok
4. predat veci co zivotne nepotrebujete
5. vela veci sa da kupit v second handoch

A pri dcerke ostan. Potrebuje ta. Zatial je to naozaj velmi skoro. Zvladnete to.
O par rokov ked niekto bude potrebovat pomoc, budes ho chapat. A ak si budeme vediet navzajom pomoct, bude sa tu jedneho dna lepsie zit. Nie vsetci su bezchybny geniovia a stastlivci. Staci trocha ludskosti.

mladena
1. júl 2021

No my už sme v kritickej situácii požičiavali od rodičov, raz od kamarátov, nepríjemné mi to bolo veľmi. Občas sme riešili napr. možnosťou ísť do debetu v banke.

zuziiiii
1. júl 2021

@mamamasama A riadna puča

ziarifka
1. júl 2021

Mne sa podarilo pekne popredať knižky cez rôzne skupiny na Facebooku. Porobila som balíčky kníh, tak za 20-40e, prípadne som zistila, že niektoré moje staré knihy majú hodnotu aj 10e za kus. Cez FB sa predáva celkom rýchlo, veľakrát som mala peniaze už na druhý deň na účte.

macekovam
1. júl 2021

a deti mate?

macekovam
1. júl 2021

MAS 20 EUR.. to je 1,30 na den... to mas 8 rozkov a pastetu napriklad.. druhy den 1sackovy gulas a kupim vrecko zemiakov.. navarim za velky hrniec...treti... mas zemiaky tak kupim 6 vajec +1 cibulu a uvarim zemiakove placky...4.den..mas vajcia .. muku..2 zemiaky... uvaris halusky vajcove a tak...

nikyball
1. júl 2021

@miselar prečo hnusne? Za to, že su zodpovedne a peniaze si vedia rozdeliť? Prečo by práve takéto ženy mali byť označované za hnusne?! Nie nie sú hnusne, len sa pozerajú na život reálnymi očami. Väčšina z nich si musela odopierať a nadriet sa, aby sa mali tak, ako sa majú.

nikyball
1. júl 2021

Koľko potrebujete aby ste dovtedy prežili?

somtunovaa
1. júl 2021

Rada pomôžem. Odkiaľ ste?

miselar
1. júl 2021

@natalala
@nikyball To nieže prajem doslova ale žiaľ veľa ľudí mali celý život pod nosom všetko na čo pozreli. Každý má svoj život a co sa týka vzdelania ani ja nemám vš dokonca ani strednú školu. Prečo? Pretože otca som nemala matka bola alkoholicka v 15 ma vyhodila na ulicu doslova ako handru keď som odmietala zobrať peniaze po ľuďoch. Od 15rojoch dievčatá zlaté som sa sama predierala životom. Sama som s musela uživiť a nájsť si bývanie. Sama som musela sa naučiť variť a žiť. A na školu neostal čas. Musela som doslova makať aby som mala a aby som dala svojim mladším súrodencom najesť. A nemudrujte kde bola socialka a kade jaké reči. Nie v živote to tak neexistuje že socialka všetko vyriesi. A som hrdá na to ako som to zvládla aj bez SŠ aj VŠ mam pozíciu vedúcej aj keď som na rd. Nebuďte premudrene nie každý má v živote možnosti a rodinu ktorá pomôže. Preto sa pozerám na svet očami nesudit kým si nezažil. Toľko len k tomu.

tanya32
1. júl 2021

Tiež rada pomôžem. Ozvite sa.

dominikac321
1. júl 2021

ale ved najsat brigadu jej nevyriesi situaciu nateraz kedze sa brigady vyplacaju vacsinou po mesiaci...

nikyball
1. júl 2021

@miselar vôbec nemá každý všetko pod nosom ako myslíš. Zasa máme mať výčitky za to, že naši rodičia neboli alkoholici? To vôbec o tom nie je. Dnes ľudia aj vo fabrikách dokážu zarobiť fajn a nepotrebujú k tomu skolu. Ale musia robiť. Na zmeny, cez víkendy a podobne. Ja som sa tiež sama naučila variť, keďže naši pracovali. Nemusela som zobrať, ale cez leto boli brigády samozrejmosť. Jeden čas som mala brigádu kam som vstávala o 3 ráno a 8 až 12 hodín som stála za pásom. Ľutoval ma niekto? Nemusela som tam pracovať , ale chcela som. Sociálne prípady z našej dediny, tam nevydržali. Lebo no nechcelo sa im.
Ty sama píšeš čo si dokázala a z akej si bola rodiny, kedy si to mala naozaj ťažké, čiže keď sa chce dá sa to. Ale nevyčítaj ženám že sa majú dobre. Ľútosť tejto pani nepomôže, z toho sa nenaje. Ale ozajstné rady jej pomôcť môžu.
Ludia, ktorí sa majú dobre teraz , si museli odoprieť v minulosti. A vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Ona tak neurobila kým nemali dieťa, tak musí teraz. Ľudia ktorí majú peniaze, (bežné rodiny) nejedia každý deň stejky, Len preto , že prišla vyplata a peniaze sú, ale uskromnia sa, aby si vedeli aj odložiť na horšie časy.
Čo majú hovoriť ti, ktorí sa nadreli a všetko im zobralo tornádo? Nie vždy sa dá predvídať, ale vo väčšine prípadoch áno.

nikyball
1. júl 2021

Možno vám budeme vedieť poradiť ak napíšete príjmy a konkrétne výdavky. Takto sú to len hádanky kde by sa možno dalo ušetriť

kris12
1. júl 2021

Ak mozem poprosit aj ja adresu, nieco sa najde pre malu.

kayyaa
1. júl 2021

Boze ake ste niektore protivne a zle...ani stioka empatie, ludskosti...je mi smutno z takych ludi...

@slavomira1980 ty si v poriadku ? Manzel po tazkej operacii zrejme potrebuje sam opateru, ako by sa asi staral o 2m babatko ? Uff, niektore ste uplne mimo, najvacsie frajerky, ktore maju recept na vsetko, vsetko vedia najlepsie..

kayyaa
1. júl 2021

Autorka, radi vam aspon trosku pomozeme, napis mi pls do spravy cislo uctu....😊

miselar
1. júl 2021

@nikyball ja som to nenapísala aby ste niekoho ľutovali ale aby taky ľudia pisali normálne a nie ze budete jesť cestoviny a ryžu dobrú chuť. Proste arogancia ako vysita. Nezávidím nikomu nech sa ma každý ako chce ale mat pokoru voči ľuďom ktorý sú na tom zle. Áno aby sme sa pochopili.

nikyball
1. júl 2021

@miselar je to arogantne ale za tie peniaze bohužiaľ pre nich realita. Preto otočme diskusiu a snažme sa im poradiť. A nie len na teraz. Ale do budúcna, aby takto žiť nemuseli.

samanta44
1. júl 2021

Tak ti poviem najmúdrejšie sú tu tie čo sedia doma na pi.. a živý ich chlap a samé možno ešte nezarobili ani korunu.plus rodičia čo tlačia deťom peniaze .kto vie čo to je nemať ťa vie pochopiť a vie presne o čom píšeš