icon

Manžel mi dal 300 eur na stravu

simonka1789
14. dec 2016

Baby neviem co by ste urobili na mojjom mieste, som smutna, sklamana...proste je mi az zle, som vydata 5 rokov, mame spolu 2 male deti, som na materskej, manzel doteraz platil uplne vsetko...Hovori mi ze velmi vela minam a ze bez rozmyslania, bez setrenia...utracam. Ze neriesim peniaze, absolutne sa o to nezaujimam...(chodili sme raz za mesiac na poridany velky nakup do supermarketu a to tak bolo za 150 eur -potraviny...a este sem tam ved to poznate do potravin, aj nejake oblecko pre deti...)tak mi dnes dal ze mi bude davat na mesiac 300 eur a to na stravu pre nas (4 clennu rodinnu) + drogeria, oblecenie...(ucty, nafta bude platit on) ja neviem ale citim sa velmi zle...niezeby som bola zlatokopka alebo zeby som fakt ze rozhadzovala to nie ale on zaraba 4000 eur mesacne (je zivnostnik ano ma odvody a aj dan musi dost vela platit ale aj tak) ma konicky ktore si dotuje...ved ja nehovorim aby mi dal 1000 alebo co ale tak uplne neviem co teraz, revem cely den...neviem...
nejake rady alebo ma zdrbkate ze ma pravdu a ze ja som ta zla a mam byt rada? vazne? co si myslite?

natalym
14. dec 2016

@simonka1789 300 € nie je málo a možno naozaj kupuješ zbytočnosti, tak Ťa stopol. Len by ma zaujímalo kde on dáva ostatné peniaze. Vieš to?

carrot_apple
14. dec 2016

Tak si to sama zrataj.kolko minie on a kolko ty.odkladaj si blocky.na konci mesiaca mu blocky ukáž,nech vie.ja mám jedno dieta a s mužom máme na vsetko aj s benzinom mesacne 200e ja a on tiež.cize 400eur spolu.a sme spokojni.nic mi nevykrykuje lebo vsetko na blokoch vidí.

trisp
14. dec 2016

300€ - úplne v pohode, ešte si aj novú sukňu z toho kúpim...

natalym
14. dec 2016

@trisp Ak si na to sama, tak hej.....

trisp
14. dec 2016

@natalym Nie som sama, 4-členná rodina. Na potraviny a drogériu minieme mesačne 250€.

natalym
14. dec 2016

@trisp 250 €?????????? Koľko rokov majú deti? A čo jedávate?

trisp
14. dec 2016

@natalym Deti majú 4 a 2 roky. Varím denne alebo obdeň, manžel si nosí obedy do práce. Mäso 2-3krát týždenne, varím bežnú slovenskú kuchyňu, žiadne bio, žiadne gluten-free a podobné in-kuchyne.

katrin21
14. dec 2016

podla mna nie je podstatne, ci vacsina zien ma tiez 300E a vyjdu z nich,ale to, ze on ma 4000E prijem a tebe vydeli taku sumu ??
ako, nevieme jeho nazor, len sprostredkovany, ale pri takom prijme zit skromne z 300E mesacne + 200MD sa mi zda zbytocne... naco sa tak trapit, ked mate prijem slusny? podla mna by si nerozhadzovala, ale normalne slusne zila aj keby ti dal napr. aspon 500-600E, to uz je suma, z ktorej sa da aj nieco odlozit take ,aby si mala na vacsie veci, co obcas treba kupit, napr. obuv pre viac ludi , alebo na darcek pre neho a pod....a pritom stale mozete uplne odkladat mimo vacsinu vasho prijmu....
AK nevies hospodarit, tak by som to chapala, ale ak vies, tak je tento jeho pristup nanajvys sebecky a manipulativny..
My sme 4 velkí a jedno mimi a mne teda 300E na stravu , drogeriu a oblecko vooobec nestaci... nehrozi aby som z toho vysla... to by som fakt musela velmi velmi setrit a zit len na cestovinach, zemiakoch a polievkach, alebo co... a nakupovat v sekaci.

cucoriedka337
14. dec 2016

neznamená ze ked si muz mysli ze zena mina vela tak to bude aj pravda......tak isto je to u nas tiez mi stale vykrikuje ze kolko vela minam ale hlavne ze vsetky potraviny, plienky atd kupujeme spolu lebo na nakupy vzdy chodime spolu.....a mimochodom ku kadernicke, kozmeticke a na ine vylepsovaky nechodim dokonca ani makeup a PODOBNE VECI NEKUPUJEM.....tak newem fakt kde tolko minam......takze je to len uhol phladu podla mna......a tiez si myslim ze ked maju vyssi prijem ako bezne obyvatelstvo tak musia minat len 300.....preco nie napr. 500?? moj nazor 🙂

natalym
14. dec 2016

@trisp Ja viem, že ženy sú kúzelníčky, ale toto sa mi zdá pritiahnuté za vlasy. Veď je to na deň na osobu 2,5 €?
Neverím......... alebo obdivujem........... Neviem

Ale táto diskusia nie je o tom.

Ďakujem za odpoveď.

natalym
14. dec 2016

@katrin21 Mne by to tiež nestačilo. A to sme skoro 4 ria dospelý. Mladšia m,á 13 násť.

trisp
14. dec 2016

@natalym Každý míňa toľko, koľko má. To ja si práveže myslím o našej rodine, že si žijeme celkom dobre. Som v skupine "Ako ušetriť" - tam baby koľkokrát píšu, že žijú aj zo 150 alebo 200€ na mesiac...

trisp
14. dec 2016

@natalym Ako potraviny myslím, nie že celkovo živobytie 150.

natalym
14. dec 2016

@trisp Ja chápem. Ešte by ma zaujímalo kam dávate ostatné peniaze? Prepáč, ale ma to zaujíma.

Ale zase keď rozmýšľam, tak ani my na stravu neminie veľa. Skôr také, že cestovné, nejaké vreckové pre decká, hodne oblečenie, sú to baby a pod.

katrin21
14. dec 2016

@trisp ale to nie je zivot, to jej zivorenie, lebo im to inak nevychadza a maju taky prijem, lenze tu sa jedna o krasny prijem do rodiny, akurat nie k rukam manzelky. A to je dost rozdiel. Jasne, ze ked clovek nema, tak zije z toho co ma a keed ma viac, nemusi minut vsetko.. ale zo 4000E je 300E ani nie 10% prijmu... to je uz co? to je chore trochu....

natalym
14. dec 2016

@katrin21 No veď to by aj mňa zaujímalo, že kde on dáva ostatné peniaze......

dvojickychalani
14. dec 2016

Prikryvam sa s takou perinou na aku mam.

mima4
14. dec 2016

@simonka1789
mne osobne by sa taky pristup manzela nepacil, hlavne ked ide aj o moje peniaze a je to ponizujuce pre zenu, ked sa k nej chlap sprava ako chudere, mna by to urcite velmi urazilo a zarmutilo, pretoze vlastne chlap tymto ti dava hranice, ako keby si mala 5 rokov a nebere ta ako sebahodnotnu parnterku.

ak mal pocit, ze zle narabas s peniazmi, mal to s tebou komunikovat, mali ste sa o tom bavit a spolocne stanovit urcite hranice...dajme tomu, na oblecko dame za mesiac max 150 EUR... restika iba raz za 2 tyzdne do 30 EUR pre celu rodinu...atd....
Treba sa o tom rozpravat! A hlavne stanovit si priority, rozpocet... ako dvaja DOSPELI LUDIA zijuci v manzelstve..
A prijem 4 litre je dost vysoky... tiez mas pravo na kozmetiku, fitko...relax vecer s kamoskami v restike...

Problem nie je suma 300 EUR, ludia ziju aj z menej, problem vidim skor v prístupe tvojho manzela - nesprava sa k tebe ako k rovnocenej bytosti a zjavne u vas zlyhava vzajomna komunikacia, nie len z jeho strany ale aj z tvojej.

Si normalne sadnite za jeden stol a zacnite veci riesit, komunikovat o nich.

timea7
14. dec 2016

@dvojickychalani pozor, oni dvaja majú dosť veľkú perinu - príjem 4000 eur, aj keď spomenula že z toho ešte niečo platí, ale stále je to dosť. Ak by míňala autorka témy mesačne 1800, tak ho chápem, podľa jej slov nie, takže potom alebo sa pod perinu tlačí ešte niekto ďalší, alebo bude inde pes zakopaný. Minimálne si však manžel ťahá sebecky perinu na svoju stranu 😠

natalym
14. dec 2016

No otázka je či on naozaj toľko zarába? Čo ak len robil hrdinu, alebo to bolo len istý čas a je to celkom inak.....
Podstatné je či ona vie o jeho príjmoch a výdajoch celú pravdu.

trisp
14. dec 2016

@natalym Kam dávame ostatné peniaze? Muž zarobí cca 700€, ja rodičák a prídavky 250€. To je 950€, rozdelené zhruba takto mesačne:
250 potraviny a drogéria
160 hypotéka
140 zálohy za byt
50 benzín
50 oblečenie
50 iné
170 sporenie a poistky (ja+muž životné, deti sporenie, predčasné splatenie hypo sporenie a rezerva)
25 telefóny
10 internet
26 elektrina
10 komunálny odpad
4 poistka domácnosti
6 plyn
Je to suma sumárum 950€.

natalym
14. dec 2016

@trisp Tak to chápem, nemáte veľký príjem. V pohode, nemusela si to takto, mňa to strašne zaujíma.

timea7
14. dec 2016

@trisp máte to zadelené super, chvíľu vydržíte, keď nastúpiš do zamestnania. bude ľahšie, i keď výdavky troch stúpnu.

snazilka1983
14. dec 2016

Za 300 eur mesačne len na stravu by som sa od radosti do zadku kopala. My mame na stravu ledva 160 eur a zato musím kúpiť nielen čisto potraviny ale aj plienky a co mala potrebuje .keď po chyba manžel ti isto môže dať. Sú ľudia ktorý proste musia vyžiť a nemajú odkiaľ si pýtať.

mima4
14. dec 2016

@snazilka1983
ale jej problem nie je v 300 eurách...ale vo vydelovani penazi... to si mozes dovolit k 15 rocnemu decku, ale nie k vlastnemu manzelovi/manzelke

janinah
14. dec 2016

je to úbohé,aj tá suma aj to vydeľovanie...sekretárke toľko,robotníkom toľko,manželke toľko...milenke? ....smutné
otázka je čo s tým
v prvom rade nech presne vie ,že ti to vadí,čiže s kludným hlasom mu povedz,že ti vadí spôsob,že ti to nariadil,on sa tak rozhodol a tebe ostalo len posluchnuť....
a že si oddnes zapisuješ uplne každý cent čo minieš a aj to rob a bločky k tomu,je to prácne,ale len toto je spôsob ako mu vyhodiť potom na oči,že deti nemajú dosť ovocia,dobre topánky a ty si nemôžeš kúpiť ani jednu knihu za pol roka...
ak s tým nevygazduješ,tak šetri ne jedle,ale nie pre deti..im urobtrebars kurča dve stehna a sebe aj jemu na večeru zemiaky s kyslym mliekom...a kludne,bez poznamok,s úsmevom....
a napiš si plan nakupu ,darčeky a jedlo na vianoce aj s predpokladanou sumou a na nakup chodte spolu alebo pošli jeho...
300 je žalostne málo,ak on zaraba 4000,stačili by muselo bystačiť,ak byzarabal 800....
nechod hlavou proti muru,použi žensku diplomaciu....
a ak bysa nedajbože jemu niečo stalo,tak ty s deťmi sa pojdete pásť? pre taky prípad mám ja prístup ku všetkym našim účtom,máme osobitne každy na svoje meno,ale prakticky spoločne

obsadenemeno
14. dec 2016

@simonka1789 teraz budem hnusna, ale kukla som si tvoje predchadzajuce diskusie.... mozno by si mu mala zacat uctovat za oral tych 50-100eur, tak by sa aj vlk nazral, aj ovca zostala cela...... 😈

sorry, zeny, dlhy den v praci dnes......

natalym
14. dec 2016

@obsadenemeno Ja myslím, že hej.

obsadenemeno
14. dec 2016

@natalym uz len 2 minutky a koncim 😀

katrin21
14. dec 2016

@obsadenemeno mas pravdu, teraz som kukla len jej fotoblog a tie otazky co dava.. ach jo....