icon

Manžel mi dal 300 eur na stravu

simonka1789
14. dec 2016

Baby neviem co by ste urobili na mojjom mieste, som smutna, sklamana...proste je mi az zle, som vydata 5 rokov, mame spolu 2 male deti, som na materskej, manzel doteraz platil uplne vsetko...Hovori mi ze velmi vela minam a ze bez rozmyslania, bez setrenia...utracam. Ze neriesim peniaze, absolutne sa o to nezaujimam...(chodili sme raz za mesiac na poridany velky nakup do supermarketu a to tak bolo za 150 eur -potraviny...a este sem tam ved to poznate do potravin, aj nejake oblecko pre deti...)tak mi dnes dal ze mi bude davat na mesiac 300 eur a to na stravu pre nas (4 clennu rodinnu) + drogeria, oblecenie...(ucty, nafta bude platit on) ja neviem ale citim sa velmi zle...niezeby som bola zlatokopka alebo zeby som fakt ze rozhadzovala to nie ale on zaraba 4000 eur mesacne (je zivnostnik ano ma odvody a aj dan musi dost vela platit ale aj tak) ma konicky ktore si dotuje...ved ja nehovorim aby mi dal 1000 alebo co ale tak uplne neviem co teraz, revem cely den...neviem...
nejake rady alebo ma zdrbkate ze ma pravdu a ze ja som ta zla a mam byt rada? vazne? co si myslite?

alaguema
14. dec 2016

@simonka1789 teraz odhliadnuc od toho, že takéto vydeľovanie nesvedčí o úplne rovnocennom prístupe k spoločným financiám, ale nie je mi celkom jasné...píšeš, že zarába 4000 a hneď na to, že áno - má aj odvody a dane. Takže tých 4000 je ešte nezdanených a bez odvodov a možno aj bez ostatných nákladov, či ako? Ak nemáš prehľad o tom, aké má reálne náklady, nie len dane a odvody, ale celkovo a aké má reálne príjmy, tak nevieš koľko je naozaj jeho čistý zisk. To len na margo...aby si zbytočne nejak nehecovala emócie. Sadnite si k tomu a nech ti povie presne čo a ako.

sibalka21
14. dec 2016

Tiez som si precitala tvoje predosle diskusie a mam pocit, ze to zacalo uz pri tom sexe.... Prestalo ho to bavit, lebo on bol ten co zacinal, nechcela si si HO davat do ust, co asi kazdy chlap chce .... Potom sa chcel odlucit, lebo prestaval vidiet zmysel vo vasom vztahu a teraz ti rozdeluje peniaze, lebo zevraj vela minas... Ocividne s tebou uz nechce byt a nebavi ho takyto vztah.... Jednoducho si asi uvedomil, ze zivot s tebou nema zmysel a preto ta nechce vydrziavat, aby si minala peniaze na nepotrebne veci.... Prepac ak som ta nejak urazila, ale z tych diskusii mam takyto pocit... A to vsetky diskusie boli vytvorene tento rok, cize asi niekde bude problem....

sono2
14. dec 2016

@simonka1789 raz za mesiac 150 euro pre štyroch? Ja nechám sto V kauflande alebo tescu raz týždenne. A to nemám V koši drogériu atď. Si od muža závislá, to už tak chodí V takýchto vsťahoch. Ja si to osobne neviem predstaviť, žeby by mi niekto niečo vydeľoval. Chodíme do obchodu spolu, máme spoločný účet atď. Čo si mu na to povedala.
Tak, nepoznám muzovu verziu, ja zase bezhlavo neminam, aj keď nemáme núdzu peňazí, ale neškrtíme. Kto vie ako to myslel, neviem.

adamar
14. dec 2016

ehxjsndndmcb,nx.cnffmcjf

sashabb
14. dec 2016

Nechcem sa ťa dotknúť, ale zrejme ti manžel niečo naznačuje. Ako si písala, chodí na týždňovky čiže tých 300€ budeš mať na stravu pre seba a dve malinké deti nie?
Sama vo svojom blogu píšeš, že si pažravec/závislá na jedle a potrebuješ schudnúť aspoň 20kg. Tak asi ti chce v tom manžel pomôcť 😉

monetmonet
14. dec 2016

@simonka1789 to je nejaká pani reklama! Je to celé divné,tie jej presne mierené otázky na konkrétny produkt...divné!!!!!to je odrb a riadny celá simonka 1789.

janinah
14. dec 2016

@sashabb takto neschudne,ked bude na chlebe a zemiakoch a nie na ovocí,kvalitnom mäse a músli /což je drahšie ako tie zemiaky...

sasa1310
14. dec 2016

@sashabb akých 300 eur? A čo ona nedostáva nič? Veď má ešte svoj rodičák. A on všetko ostatné platí. Ktorá z vás niečo cez 550 eur len tak na stravu pre troch, keďže on chodí na týždňovky. Iba na mínanie na stravu? Keďže účty z toho neplatí?

@simonka1789 ja ho kvitujem. To, že zarába 4000 a je živnostník to nie je také isté, že tých 4000 eur má čistých každý mesiac. Sama píšeš, že z toho ešte ide na odvody. Sama viem, že čím vyšší príjem, tak tým sú vyššie výdavky.
A ak on vidí, že míňate na blbosti, tak jednoducho sa mu nedivím, že ti dal 300 eur. To máš kráľovsky, keď si k tomu ešte zarátaš tvoj rodičák + rodinné. A nevrav, že nevyžiješ. A keby si aj minula, tak čo, by ti nedal stovku navyše?
Dievča, asi nemáš žiadne problémy, tak si ich treba vyrobiť.
Kamoška bola tiež takáto. Stále sa jej málilo, a tiež už bola v inom leveli. Iné výdavky mala a tiež si to nevážila. A vieš ako to dopadlo? Našiel si takú, ktorá stála nohami na zemi a opustil ju aj s deckom. Tiež mal plat vo výške vrchnej roviny.
A mimochodom pri živostníkovi 4000 eur jeden mesiac môžu byť a na ďalší mesiac nemusia. Takže sa mu vôbec nedivím. Nemá ich isté ani o rok, ani o polroka, že ich domov donesie stále. Už väčší frajeri padli na samé dno.

123choco123
14. dec 2016

@simonka1789 tak mu povedz ze nech si to skusi mesiac on 🙂 robit nakupy atd...kolko ho to bude stat... necitala osm komenty predtym mozno to uz niekto napisal 🙂 300e je dost ale je to tvoj manzel a ja som zastanca toho ze financie su v rodine spolocne...ci zaraba muz ci zena.

sasa1310
14. dec 2016

@123choco123 píše, že všetko platí on a veľké nákupy robí s ňou, takže asi vie, koľko čo stojí.

123choco123
14. dec 2016

@sasa1310 no to je pravda....nejasko som to len tak zbrklo precitala...ale ja bys om asi neplakala keby mam 300e len tak, ale na druhej strane stale som zastanca toho ze v rodine su financie spolocne..aspon u nas to tak je

sasa1310
14. dec 2016

@123choco123 aj u nás. Ale keby mi manžel veľa míňal, tak tiež si asi niečo schovám ako rezervu na horšie časy

123choco123
14. dec 2016

@sasa1310 tak to je jasne ...zalezi vela od oboch ako sa k tomu stavaju... 🙂 tu je tazko nieco poradit ked nevieme co zakladatelka temy robi s peniazkami...

maciatkolulu
14. dec 2016

@simonka1789 8.7.2016, ese bol mesiac na ubytovni v zahranici pracovat a teraz je dobre zarabajuci podnikatel😉😉😉 s 4000eur prijmom, no dobre, tak si myslim, ze ked je to teda tak, tak nech donesie domov vsetky peniazky co ostali po zaplateni vsetkych odvodov a poplatkov spojenych s podnikani a potom sa bude robit rozpocet s tymi zvysnymi, ale teda ak niekto zacal podnikat hmm, dajme tomu v auguste a uz v decembri takto super zaraba, tak je to hold super" biiiznismen"😅

sono2
14. dec 2016

@sibalka21 tie diskusie teda sú sila. Najlepšie je to s tými podväzkami.

nika_17
14. dec 2016

@simonka1789 v krajnom pripade by sa dalo na to ist sudnou cestou,kde by ti aj napriek tomu,ze ste manzelia mohli uznat vyzivne na teba aj na deti.alebo bez sudu,cez mediaciu..

jeennyv
14. dec 2016

Baby myslim si, ze v tomto pripade nejde o to kto z coho vyzije atd..jasne niekto zije z vacsieho iny z mensieho, ale ze vlastny muz, otec deti jej doslova videli len tolko a dovi..pre mna je to chrapunske..

@simonka1789 takych ako tvojho bolo..aj ja poznam...daj mu papierik nech nakupy na mesiac nech vyzivi rodinu ranajky obedy vecere a uvidis s cim pride z obchodu...nech si to skusi sam

nikomutonepoviem
14. dec 2016

Och buď rada 🙂 ja mám jedno dieťa, otehotnela som na vš čiže som do vzťahu šla bez peňazí, priateľ mi dáva 50ečka plus stravné lístky čiže dokopy 90-100eur mes, plus môj rodičovský tak mám cca 320uer mes a kupujem za to jedlo pre nás troch a on sa teda naje...drogerku, oblečenie, lieky, všetko čo potrebujeme do domácnosti, menší nábytok...a vyžijem, ťažko ale dá sa. Predávam a kupujem na bazári a to mi pomáha. Zbierala som si bločky a vyšlo mi, že na týždeň potrebujem na stravu a drogerku 50ečka. Zbieraj si bločky a ukáž mu čo ťa koľko stojí.

hivanik
14. dec 2016

No neviem kde je pravda- este v novembri pytala radu co k vyrociu svadby a ze peniazkou je maaalo.

alaguema
14. dec 2016

@maciatkolulu on môže mať 4000EUR príjem, ale po odrátaní všetkých nákladov mu v čistom ostane možno 1200 a pani si to trocha mýli...ako som si pozrela profil a tie závažné otázky, tak by som sa ani nedivila, keby vôbec netušila, ako to reálne nie len v podnikaní, ale aj v živote chodí.

laurael
14. dec 2016

Myslím, že táto diskusia by skôr mala prebiehať u vás v kuchyni. Ako píšeš, s čistým príjmom to nie je jasné. Takisto nie je jasné, prečo ti skresal rozpočet. Spýtaj sa ho... my to nevieme. A ak mu povieš, že si to na modrom koníkovi diskutovala s ostatnými, určite si "šplhneš"

stardust
14. dec 2016

my do problematiky nevidime. Nevieme, ci nezacal minat viac na frajerky alebo si je vedomy, ze treba setrit. Ked jeden partner vyhadzuje peniaze do luftu za hovadiny, tak je namieste, aby ho ten druhy v tomto krotil.

kredog
14. dec 2016

@obsadenemeno no ta cena mozno u milenky, u manzelky isto aj via, ved to robi s laskou.😉

ukulela
14. dec 2016

@simonka1789 300 na stravu je OK. v pohode sa s tym da existova - a pomerne dobre. ale ak minate viac, tak asi ste zvyknuti aj na drahsie potraviny ... vsak vezmi to ako vyzvu a ved si
jeden mesiac presnu evidenciu blokov. neuberaj na strave detom, ale ak je manzel vecer zvyknuty na fajny syr, prosuto a vino - tak v polovici mesiaca jednoducho stop, lebo ti nevyda na jogurty detom do konca mesiaca. detto zbytocne veci - pepsiny a podobne, detto cokolady, losos, ci drahsie maso ... ak chce nadstandard,tak musi dat nadstandardnu sumu.
... k ostatnemu sa vyjadrovat nejdem, lebo to ozaj zavana inym problemom ...

charaka
14. dec 2016

@trisp nechcem rypat, ale "gluten free" nie je in kuchyna... ten, kto trpi celiakiou si bohuzial nevyberie a ta strava ide dost do penazi...

naoi
Odpoveď bola odstránená
katrin21
14. dec 2016

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nechcem-odlucenie-lubim-ho/

myslim, ze na zaklade tejto tvojej temy je evidentne, ze manzel uz planuje asi nieco ine, ako byt s tebou a preto ti aj obmedzil financie.. akosi si ale neuvedomil, ze tym obmedzil aj financie svojim detom..... skus sa s nim na rovinu porozpravat, ake ma plany a kym ste manzelia, mas stale narok na polovicu vsetkeho , co zarobi... kazdopadne.. lebo toto vyzera, akoby si odkladal uz viac menej pre seba....
a ked robi na tyzdnovkach, aby nahodou uz tam nemal nieco " rozrobene".... a doma ho potom uz vsetko nudi, irituje a pod...

eliska13
14. dec 2016

@sono2 tiež sa mi to nezdá, keď píše veľký nákup 150 eur
niektoré píšete strašné sumy z ktorých treba výjsť je to smutné minule som si čítala týždňové jedálničky palacinky zem.placky cestovina s kečupom syrom cestovina s makom
3OO eur na stravu je málo, ale určite nekupuješ za mesiac len stravu , ale do toho patrí aj nejaký prášok na pranie, niečo z lekárne, časopis, nedaj Bože cigarety či nejaký časopis, maličkosť deťom nehovoriac o oblečení tričko, nohavice.....neviem koľko si míňala predtým, ale je to málo a chce Ťa vytrestať hlavne pri takom príjme
aj, keď zo 4 t je možno 700 eur hypo, 200 leasing, poplatky za bývanie, benzín....takže si zober pero, papier muža a sadnite si k tomu
min 500 eur by som chcela ja pri deťoch a dennom varení plus nejaké drobnosti okolo

santeema
14. dec 2016

@simonka1789 zlatko asi zacinas spoznavat svojho manzela...to nemyslim v zlom, ak tolko zaraba a vydeli na svoje milovane decka azenu, co mu ich porodila az 300.-eur na mesiac...no je to dost velky drzgros a sebec ako vysity....prepac este raz za vyraz, len som vyjadrila realitu. toto nerobi clovek, ktory ta ma rad a vazi si ta...uvidis, ci to nezmeni, ale ak nie, utekala by som od neho neskor....vela stastia zelam a to sklamanie z cloveka a z jeho spravania, ktoreho som milovala, by som asi ja nerozdychala

papricka33
14. dec 2016

@simonka1789 vitaj v klube 🙂 mne muž jedného pekného dňa, nechal z materskej 50 eur 🙂 Síce kupuje potraviny aj on, ale aj ja. Takže ak som chcela aby mi ostalo na oblečenie, musela som takticky počkať, aby nakúpil potraviny on. Pre neho je totiž nepochopiteľné, že deti rastú a každý rok potrebujú nové veci 🙂 alebo, že ako žena v zaslúžilom veku, ktorá nikdy nesedela na zadku, si zaslúžim nejaké to pestovanie a nestačí mi sampon a sprcháč v jednom a indulona na ruky. Viem presne ako ponížená sa cítiš. Ja som sa z toho dostala len tak, že som si začala privyrábať. A hneď je pokoj v rodine. Síce už niekedy padam na hubu, pretoze som deti nechcela odkladať a chcela som sa im venovať, ale žobrať od neho určite nebudem a dookola ospravedlňovať prečo toľko periem (!) a načo zase tričko pre dcéru (za 5 eur)... má už tiež nebaví. Povedala som si, že to dám inak a zatiaľ klop-klop s hrdosťou dávam 🙂