Meno účtu

homeopatia
4. dec 2022

Dobrý deň..
Chcem sa opytať..Mamina ma svoj ucet..Chcem si cez jej ucet zaplatit moje platby ( elektrika, tv)...neviem vsak, kde si mam zadať moje meno, aby prijemca videl, ze su peniazky odo mňa a nie od mojej mamy...Ďakujem pekne.

1mina
4. dec 2022

Im je jedno je tam variabilny symbol atd aby to vedeli priradit k platbe. Nam sa len raz stalo ze sme takto previedli rodicom elektriku a volali nam z elektrarne ci sme sa nepomylili ked to je uplne ine meno

natalala
4. dec 2022

@homeopatia taketo platby sa posielaju s variabilnym symbolom, kt by si mala mat na fakturach. V takych instituciach ako su elektrarne sa urcite neparuju platby podla mena, rovnako TV.

homeopatia
autor
4. dec 2022

@1mina ďakujem pekne..presne na toto som narážala...lebo niekde som citala, ze keď nesedi meno , zvyknu platbu vrátiť...

homeopatia
autor
4. dec 2022

@natalala ďakujem pekne...

basska_b
4. dec 2022

@homeopatia Jooj, to vobec neries, variabilny symbol to vsetko priradi. Ja do poznamky davam meno. Svagor plati svokre nejake ucty kvoli tomu, ze ona ma len 2 prevody zdarma a ona mu da keš

1mina
4. dec 2022

@homeopatia oni nevratili, len nam zavolali ci sme sa nepomylili s platbou

marca12
4. dec 2022

@homeopatia do poznamky mozes uviest svoje meno.

misinka0611
4. dec 2022

Toto sa vôbec nerieši. Hlavne aby sedel variabilný symbol, prip. konštantný a suma. Im je jedno odkiaľ prišli peniaze, hlavne že je zaplatené.

olimuc
4. dec 2022

@homeopatia elektrika (zase) a Plyn (spp) na 100% platby nevrati, platim mojej mame ucty (vsetko je na jej meno) a nikto neriesi, ze to z uctu kt je na meno niekoho ineho. Aj preplatok sa vrati na moj ucet.nemaju Problem, ze s toho isteho uctu sa platia viacere odberne miesta.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
4. dec 2022

Daj do poznamky meno. Ale verim tomu, ze tieto firmy nezaspali dobu a uctovne systemy maju zautomatizovane, co by znamenalo, ze ak zadas spravny variabilny symbol, tak to system automaticky priradi k tvojmu uctu u nich. Manualne riesia len systemom nepritadene platby - chybajuci variabilny symbol.

mk1111111111
4. dec 2022

Je jedno kto fakturu zaplati, musi sediet len variabilny symbol

maranco
4. dec 2022

@homeopatia ak máš svoju domácnosť, tak je už najvyšší čas si založiť svoj účet a samostatne gazdovať
Platby sa párujú podľa variabilného symbolu, takže je úplne jedno kto zaplatí.