Mesačné výdavky na cigarety
Ahojte,
zaujímalo by ma, koľko mesačne miniete na cigarety? Ja som si to nedávno zrátala a skoro som odpadla – keď sa to spočíta za celý mesiac, vyjde z toho fakt veľká suma.
Fajčíte vy alebo vaši partneri? Koľko to u vás robí mesačne? A rozmýšľali ste niekedy, že by ste za tie peniaze mali niečo úplne iné – napríklad dovolenku, veci pre deti, alebo si ich jednoducho odložili bokom?
Som zvedavá na vaše skúsenosti.
akože tiež dosť keďtak rátam 😳 ale pri cigaretách by to bolo o dosť viac, keď máš v jednej krabičke 20ks a denne by krabička fukla určite 😀
@anonym_autor fajčili sme obaja s manželom. Výdavky okolo 350€ len na cigy, sekli sme s tym pred 3-4 mesiacmi? Peniazky si odkladame 🙂
@anonym_autor fajčili sme obaja s manželom. Výdavky okolo 350€ len na cigy, sekli sme s tym pred 3-4 mesiacmi? Peniazky si odkladame 🙂
@anonym_8b0f54 😲😲😲 koľko? 😲
@anonym_autor veľa veľa 5 eur denne😭práve dnes som nad tým rozmýšľala ani nie koľko to je peňazí, ale kusov cigariet za mesiac a ako by to vyzeralo na stole 600 ks snažím sa zredukovat a postupne prestať.Privitam rady fajčím dlho a 20 iqos denne používal niekto náplaste s nikotínom, alebo aký mali plán odolali či zlyhali opakovane, alebo sa to podarilo?
Muž prestal fajčiť už dávno, na cigarety minal okolo 80e mesačne.. Rodičia prestali fajčiť asi pred rokom/dvomi a usporili veľa peňazí. Za deň padli dve krabičky cigariet. Robilo to okolo 300e mesačne. Za rok 3600e je za mňa nepochopiteľná suma za niečo, čo ide do vzduchu a ničí to zdravie.
Dobre, z fajčenia človek aspoň niečo ma a je to jeho rozhodnutie si cigarety kupit, nikto ho do toho nenúti, ale platit magistratu za parkovanie ani nie na ich pozemkoch, ale súkromných, to mi príde mimo a za to si vravím, koľko som mohla kúpiť detom…
Dobre, z fajčenia človek aspoň niečo ma a je to jeho rozhodnutie si cigarety kupit, nikto ho do toho nenúti, ale platit magistratu za parkovanie ani nie na ich pozemkoch, ale súkromných, to mi príde mimo a za to si vravím, koľko som mohla kúpiť detom…
@tramtada31 čo má človek z fajčenia? Rakovinu pľúc, zničené zuby, smrdí, minie kopec peňazí
@anonym_autor aj my keď sme pred rokmi fajčili, už vtedy sme minuli okolo 350€
Našťastie nefajcime
Nič. Peniaze vyfúkané do vzduchu
@anonym_autor fajčili sme ja aj s mužom, podľa mna dokopy určite 400€ sme prefajcili, obaja sme vyfajcila minimálne krabičku denne, občas viac o pár cig, takze určite dokopy obaja 400€, ja som prestala fajčiť ako som otehotnela, na začiatku som síce len obmedzila cigarety max na 6ks denne a potom som prestala fajčiť úplne, takze u mna cca za 2 mesiace ušetrené 400€, ale hlavne zdravie. Prestala som kašlať.
@anonym_autor nie, nemám za tie € nič navyše. Koľko mám, toľko miniem. Či fajčím, či nie. Prefajčím mesačne asi tak cca 20-30€.
ako tak čítam niektoré sumy, mesačne toľko ušetriť, na parádnu dovolenku by som chodila každý rok 😂😂😂
@tramtada31 čo má človek z fajčenia? Rakovinu pľúc, zničené zuby, smrdí, minie kopec peňazí
@anonym_fef4e9 a čo ma človek z platenia parkovania? Plati len aparat navyse, čo sa rozfrcka na marketing alebo ukradne…
@anonym_fef4e9 a čo ma človek z platenia parkovania? Plati len aparat navyse, čo sa rozfrcka na marketing alebo ukradne…
@tramtada31 tak neparkuj. Nemusíš. Je mhd a keď si aj proti mhd tak ešte je pešibus
@anonym_fef4e9 napr ja mám chronicky zapal criev, fajcenie mi pomaha (nikotín), aby sa mi nezapalovalo črevo. Vdaka fajčeniu fungujem bez liekov, ktoré by som mala brat stale do konca zivota, takze šetrím poistovni peniaze. Pľúca mám čisté, bola som pred mesiacom na rontgene pľúc - fajcim 20 rokov. Zuby mám krasne, žiadne zlte, ziaden medzizubny kamen a fajcim Iqosy, takze nesmrdim.
@tramtada31 čo má spoločné fajčenie s parkovaním?
@tramtada31 čo má spoločné fajčenie s parkovaním?
@anonym_da6e1a Že platit za cigarety je volba a mozes sa rozhodnut, či svoj rodinný rozpocet a deti okradnes o peniaze, ale platenie za parkovanie (čo bolo vzdy zadarmo a aj tak si ho platime podielovými/miestnymi daňami), nie je volba, ale nanútený poplatok. Ja toto beriem, že samospráva okráda moje deti o peniaze.
@anonym_fef4e9 napr ja mám chronicky zapal criev, fajcenie mi pomaha (nikotín), aby sa mi nezapalovalo črevo. Vdaka fajčeniu fungujem bez liekov, ktoré by som mala brat stale do konca zivota, takze šetrím poistovni peniaze. Pľúca mám čisté, bola som pred mesiacom na rontgene pľúc - fajcim 20 rokov. Zuby mám krasne, žiadne zlte, ziaden medzizubny kamen a fajcim Iqosy, takze nesmrdim.
@anonym_930b6b zázrak, asi ako Kotlarov výskum
@anonym_930b6b smrdíš,len sa necitiš a druhá vec,RTG Tvojich čistých pľúc Ti nezaručí, že o dva mesiace môže byť všetko ináč a vieš o Tom, že rak môže napadnúť aj hlasivky,hrtan,hrdlo,jazyk??si tu moc teda nefandi
@anonym_930b6b To ze si bez liekov vdaka fajceniu,ti povedal lekar? Ci si tym len ospravedlnujes,ze musis fajcit?
@anonym_da6e1a Že platit za cigarety je volba a mozes sa rozhodnut, či svoj rodinný rozpocet a deti okradnes o peniaze, ale platenie za parkovanie (čo bolo vzdy zadarmo a aj tak si ho platime podielovými/miestnymi daňami), nie je volba, ale nanútený poplatok. Ja toto beriem, že samospráva okráda moje deti o peniaze.
@tramtada31 mam kamosa, co sa uz roky sudi s mestom ohladom parkovania. Nikdy neplati parkovne.
@anonym_autor ja uz nefajčím roky, ake keď si zratam ze som fajčila 30 cigariet denne a dnešnú cenu, tak by som prefajcila 250€ len ja sama, a plus muz keď fajcil, tak by sme boli ba 500€ 😱😱😱
@anonym_930b6b aj môj otec mal pľúca čisté...a potom dostal rakovinu hrtana a o chvíľu bolo po ňom...
@anonym_autor ja som si prestal kupovať cigarety a fajčím tabak, s papierikmi a filtrami to vychádza na 10 eur, za mesiac vyfajčím 2-3 tabaky...určite menej fajčím ako keby mám cigarety čo mi vydržia max dva dni.
ako tak čítam niektoré sumy, mesačne toľko ušetriť, na parádnu dovolenku by som chodila každý rok 😂😂😂
@anonym_1d944d moji rodičia to tak urobili. Išli 1x na dovolenku len oni dvaja z peňazí, ktoré ušetrili. Každý deň si odložili 10e ktoré by inam minuli za cigarety. A išli na krásnu dovolenku v januári. Ono sa to nezdá, e tých 3000k človek pre fajčí a to je fakt cena za peknú dovolenku.
@anonym_930b6b 😂😂
@tramtada31 ved nemusis mat auto, nani byvat v bratislave..ved vlastne ani nebyvas, len si potrebujes postazovat..
My sme prestali ako začalo platiť €, teda ja skôr o pár mesiacov, myslela som si, že mám ťažkú chorobu, ktorá mi vzala rodičov, vtedy to bolo mesačne 3000 slovenských korún... Za tie roky odložených peniažkov sa dnes vložíme po výletoch na Harley Davidson, oveľa lepšie strávený čas, ako fúkanie peňazí do vzduchu
@anonym_autor obaja s mužom fajčíme už tabak, spolu s papierikmi a filtrami nás to spolu vyjde cca 120€ mesačne. Ked som fajcila normalne tak to bolo minimálne krabička denne. Takže by som bola tak na 200€ len za seba. Rada by som fajčiť prestala, každý deň nad tým rozmýšľam, no som slabá s tým seknut, nemám pevnú vôľu na toto a tak strašne ma to serie! Denno denne ma to serie..kašlem, smrdím, ničím si zdravie a strácam čas keď na tu cigu idem... ja uz neviem ako sa definitívne rozhodnúť, že stačí! 😏

u nás fajčí priateľ a nekupuje cigarety, ale tabak a vyjde to podstatne lacnejšie 😀 a cenovo? tak na mesiac mu stačí po 5x, takže ak sa moja matematika nemýli je to mesačne cca 80€😏