icon

Míňam veľa, alebo žijem s lakomcom?

jamamina77
10. máj 2016

Ahojte maminky, rada by som si vypočula Váš názor, radu, prípadne aj kritiku, hlavne konštruktívnu....

Manžel mi vyčíta, že míňam moc, pár krát mi spravil scénu a reagoval fakt neprimerane. Sme 4 členná rodina, predpubertiak, ročné bábo, a my. Moj rodičovský príspevok slúži na (poistku, dochodkove sporenie, benzin, a poplatky na staršieho v škole: strava, družina, sem tam poplatok na exkurziu, vylet, knihy, pomocky a trening). Manžel má platiť ostatné výdavky. vreckové nemám ani korunu.

Pravda však je, že hoci (podla mňa) kupujem fakt len absolútne nevyhnutné veci, manžel mi neprispieva koľko miniem, a idem do minusu, teda chapte, do mojich uspor. Aj ked mi ,,dá,, nejaké peniaze, nie však toľko , koľko som minula. Povedala som si veľa krát, aj jemu, že to takto sa nedá, aj poukázala, na fakt, že kupujem len nevyhnutné. On mi na to flochol, že nech sa uvedomím, že iní dokážu bez problémov vyjsť s troma detmi na vysokej z 500e mesačne, a popritom platiť aj hypoteku, aj isť na dovolenku.....vraj jeho kolega a iní..že, z čoho by som prípadne platila nájom, alebo hypotéku?

Asi viac než rok si sama, vediem denník výdavkov, aby som mala prehľad. (hlavne na veci, ktoré má hradiť manžel, ale ja ich kupujem)To som už robila aj v minulosti, a, vždy sa mi to osvedčilo. Obyčajne, miniem týždenne okrem už spomenutého priemerne 75E a to je na všetko - teda potraviny, ovocie zelenina, drogeria - plienky, cistiace potr. std, lieky, doktori, oblečenie,telefon. no proste všetko. to na pravidelné výdavky. Ak je nejaký nepravidelný, ako napr. oprava auta, poistka na auto ,topánky pre deti... je to navyše a tak ,,týždenná suma,, sa vyšplhá o to viac, napr aj na 130 - 150. Najmenej som minula asi 50e týždenne na všetko.Okrem toho manžel tiež má nejaké výdavky, hlavne ked kupuje materiál na prerábku, ale aj na iné, ale nemám prehľad,

Kupujem pre deti oblečenie len v sekáči, ale topane vačšinou nové, mnohé oblečenie má menší po staršom, tak nekupujem. Aj ja by som sa rada nahodila ako iné baby, ale, nie je z čoho, nechodíme do reštaurácií, kín, proste nikde, akurát tak sa prejsť, tiež by som rada častejšie ku kaderníčke, nielen 2x do roka...a potraviny aj iné kupujem len základné, oblečenie pre mna či obuv prakticky nekupujem. On sám kúpi často iba ak v dome fakt už skoro nič nie je, alebo, ak zloženie chladničky nevyhovie jeho chutiam. žiadny darček, ani deckám. tiež však chcem sa aj ja obliekať pekne, a je toho viac. On skor to kupovanie necháva na mna. To sú moje predstavy a info pre utvorenie si obrazu.

Chápem, že chceme prerobiť dom, aby sme mohli čim skor bývať v svojom, ale, podľa mojho názoru, neplytvám, a preto, pripadá mi nefer ked manžel takto reaguje. On bol ,,stary mladenec,, a kym sme spolu začali, v podstate, staral sa len o seba. vedel, do čoho ide, že bude na čas živiteľ rodiny iba on. Ja na MD, plánovane.

Ja som mu navrhla, aby sme spolu zapisovali aj jeho výdavky, (nakoľko o nich nemám prehľad) aby sme mohli spolu upraviť naše hospodárenie. Tu však na môj čoraz vačší údiv narážam na nedostatočnú spoluprácu z jeho strany, doteraz, počas už asi 3 mesiacov, je hárok uplne prázdny, akoby nechce ma informovať, odmieta, alebo skor, neprizná mi výšku výplaty (je pohyblivá a robieva aj nadčasy), robí aj fušky pre iných, má bočný príjem, ale, akosi , ked sa zaujímam, zatajuje bližšie info, asi, aby som nemala prehľad..teda, taký mám z toho dojem.Tieto veci ma doslova šokovali, nakoľko je mi jasné, že takéto správanie nemá v manželstve miesto. Najviac ma však bolia niektoré je vyhlásenia, a tie pre dokreslenie situácie pridávam, napr. ,,ked som pýtala na bežný chod domácnosti, a dával mi málo tak povedal že viac mi nedá, lebo ho chcem zničiť a pripraviť o všetko,, alebo ,,vraj by ho alimenty vyšli na menej ako mi dáva,, a, že si bude musieť otvoriť ešte další ,,čierny účet,, o ktorom nebudem vedieť a že nie je dobre, ked viem detaily o fuškách,, a občasne tie komentáre typu, nech sa spamatám..., ked sa mi len chrbtom otočí..

Máme každý svoj účet, on si tie fušky minie na záluby, zatiaľ čo ja občasne privyrobené (za doučovanie) na chod domácnosti. Najskor som si myslela, že snáď bol zvyknutý z predošlého single života na kopenie korun na účte a miňanie na seba iba, avšak, po mojich snahách si čoraz viac myslím, že žijem s lakomcom,nakoľko normálny chlap by pochopil. Nemožem však nechat decka v topankach o 2 čisla menších alebo nezaplatiť stravu v škole, alebo, telefon. tak kupim, zaplatim, hoci mi na to neda...kolko by mal. do prace nastupit nemožem, nemám kde nechať dieťa, a opatrovatelka stoji viac, ako by som zarobila.
Ako by ste danú situáciu riešili Vy?

Za vaše príspevky dakujem.

zamilion
12. máj 2016

@jamamina77 ty zijes s egoistickym debilom a nie lakomcom
Lakomec setri a neminie ani na seba.
Egoisticky debil ma reakcie ako tvoj muz.
Sorry za tvrde slova, ale je to tak

monikaparson
12. máj 2016

Úprimne si neviem predstaviť, že by som mala takto žiť. Všade niečo chýba, ak sú v tom ešte úvery a pod., tak často to býva o držku. My teraz na leto chceme všetko porobiť, jasné že to býva ťažké, aj sa hádame, ale aj si to vydiskutujeme. Jednoducho sme na to kašľali a teraz by sme chceli všetko naraz, hlavne teda ja, ale tiež už si uvedomujem, že to tak nejde. Aj výčitky môžu byť oprávnené, ak žena prehnane míňa. Mne sa ani nepáči trend, muž robí, doslova žene odovzdá prachy a nevie, čo sa s nimi deje a jasné aj naopak. Vedela by som ešte predýchať, ak by si raz za čas čosi kúpil, ale aby mi vyčítal základné veci a ja som mala z rodičáku, všetky tu vieme koľko to je platiť všetko pre decká a je jedno, že jedno nie je jeho. Veď vedel do čoho ide, bolo jasné, že sa bude musieť strať aj o to tvoje prvé dieťa. Ja neviem, čo ľudia často čakajú. To je presne o tom, dlho žijú sami, s rodičmi, o všetko sa im niekto stará a potom to takto dopadá.

mijo53
12. máj 2016

@monikaparson Tak ako som písala, mali ho, ale neviem, či ho momentálne ponúkajú. Už ho neponúkajú, teraz som to hľadala na internete, lebo som nebola celý deň doma a ozaj ho už neponúkajú, tak ako píšeš. vid nižšie kopírované z internetu
VÚB

Banka v súčasnosti spoločný bankový účet pre manželov neponúka. No v minulosti ho ponúkala. Dôvodom zrušenia bol nižší záujem zo strany klientov a taktiež aj právne a technické komplikácie, ktoré tento typ účtu so sebou prináša.
Komplikácie boli ako som písala, že jeden z majiteľov mohol zrušiť druhého bez jeho vedomia, alebo kartu, a problém bol na svete.

mijo53
12. máj 2016

@monikaparson myslíš, že banka sa na zosnulých obohacuje? Tak toto nie, lebo po smrti by zosnulí mali doniesť do banky hneď úmrtný list a na základe toho banka účet nespoplatňuje ani neúročí, Účet sa potom zruší na základe právoplatného rozhodnutia o dedičskom konaní a peniaze idú dedičom uvedeným v rozhodnutí.

marina24
12. máj 2016

sorry,ale pobavilo ma že ine rodinne XZ clenne vyziju z 500 s detmi na vysokej :D to jee vtip , si vtip z teba robil manzel, alebo je tupy a v živote nechodil na vs,alebo to co je za trapas ?:D na vyske sa minu na jedneho v priemere minimalne -MINIMALNE 150 eur mesacne :DDD minimalne vravim...tak nech sa zobudi zo sladkeho sna

mijo53
12. máj 2016

@marina24 veru, veru , 150 je aj malo a keď je treba zaplatiť internát za 2 mesiace naraz, tak 150 EUR naraz, záleží, kde dieťa študuje. Len ho možno netreba strášiť, lebo nedá ani toľko ako dáva a začne šetriť ešte viac

marina24
12. máj 2016

@mijo53 no to minimalne som povedala 150 za jedno dieta ...je to priserne nakladne..jej muz asi nezije v normalnej dobe :DDDale vysel z jaskyne :D

jamamina77
autor
12. máj 2016

@janickacrazy @ natalym
Ahojte, tak, ako som bola odhodlana, dnes opat ako uz aj predtym) som s nim hodila rec na temu, kedy už konecne mi da prachy, ktore som uz 100x pytala za spravene nakupy....No, začal tym, že ani neda, lebo to nie je normalne, čo s nimi robim...tak, nebola ina možnosť, vyjasnila som mu situaciu nie moc jemne, hodila zapisnik...jasne, že tvrdil si svoje...povedala som, že ak sa nespamata tak rozvod, načo povedal že nema problem, že suhlasi, lebo...ho pripravim o vsetko. teda tak to aspon začala naša debata....k jej koncu, normalne, chrbtom otočený ku mne si utieral vreckovkou oči, asi slzy, čo neviem, ako si mam vysvetliť. povedala som mu tiež, ako si predstavujem spoločné hospodárenie, ...
Samozrejme, ked som mu hodila na oči fušky, povedal, že sú to jeho peniaze, na čo som mu poopravila nazor, že nie jeho, ale naše, tak ako aj o plate..., aj dieť aje naše

tiež, šla som k svokrovcom a hodila reč so svokrou, vychádzame ok. Spýtala som sa, akým spôsobom hospodárili oni (klasicky peniaze oboch do obálky a kto potreboval, zobral, tiež, veci na deti vačšinou dostali, takže kupovali málo, a zeleninu, iné dopestovali, maso z domáceho chovu, takže, nekupovali asi moc a dokazali asi celkom dobre ušetriť). My všetko kupujeme, aj zeleninu, ovocie. Tiež, podľa mna, dosť doležitá informácia, ktorú som zistila je tá, že že kým manžel býval u nich (momentálne, kým neprerobíme, sme u našich) od neho nič nepýtali, takže všetko čo zarobil si odkladal, svokra prala, varila, niekedy navaril on, baví ho to. Vraj ak niečo kupil, tak len, ak mal chut na niečo čo chcel navariť, ale nie moc. Ak niečo kupoval do domu, tak mu často na to peniaze dali rodičia. takže, v podstate, asi nema prehlad, kolko veci stoja, a, ak mu za ,,slobodna,, na učte len pribudalo,a minal len na seba teraz sa asi nestiha divit, ako rychlo to ide. ináč, je šetrný aj k sebe, čo sa týka oblečenia...ale, na koníčky si občasne dopraje.

Tiež, doležitá info, toto ale musím s ním nenápadne preveriť, či som ja iba nezachytila info od neho, alebo, či zámerne tak povedal, je, že svokra povedala, že manželovi na nákup materiálu na prerábky(tam, kde budu byvať oni) peniaze dala ona zo svojich, no ja som bola v tom, že kupuje zo svojich zarobených...bud to nepovedal jasne, ale, nevedela som že na to dostal, prevetram ho.

Ešte spomeniem, že počas nášho búrlivého objasnovania názorov na ,,moje míňanie,, si asi prvý krát, možno až 10min listoval v ,,míňaciom zošite,, ale nedokázal poukázať na jedinú položku, ktorá je navyše....a ked povedal, že, aj tak musím míňať menej, povedal, nech teda nekupujem ovocie a zeleninu, a, že načo mi treba 4kg jablk na týždeň, no, blbec ...no, prekvapený ksicht hodil, ked som mu vysvetlila ako prvákovi, že jednoducho, ked každy zjeme všetci iba 1 velke jablko za den, tak denne zjeme kilo...

no, dala som mu termin do zajtra prip pondelka mi vratit sumu za nakupy....chvilami bol protivny, ale zdal sa mi aj prekvapeny, no, a, neviem, čo tie slzy...ale vzapati do roboty odchadzal a rozlučil sa so mnou ok

ináč , ja nemám problém isť do poradne, som aj nad tým uvažovala, ale jeho tam isto nedostanem

@natalym, prečo si myslíš, že nemusí byť ako niektorí píšu, psychopat , držgroš? no, brala som si ho, lebo sa mi javil ok, aj ked viem že nie je dokonalý a má svoje chyby ,

jamamina77
autor
12. máj 2016

@janickacrazy @ natalym
Ahojte, tak, ako som bola odhodlana, dnes opat ako uz aj predtym) som s nim hodila rec na temu, kedy už konecne mi da prachy, ktore som uz 100x pytala za spravene nakupy....No, začal tym, že ani neda, lebo to nie je normalne, čo s nimi robim...tak, nebola ina možnosť, vyjasnila som mu situaciu nie moc jemne, hodila zapisnik...jasne, že tvrdil si svoje...povedala som, že ak sa nespamata tak rozvod, načo povedal že nema problem, že suhlasi, lebo...ho pripravim o vsetko. teda tak to aspon začala naša debata....k jej koncu, normalne, chrbtom otočený ku mne si utieral vreckovkou oči, asi slzy, čo neviem, ako si mam vysvetliť. povedala som mu tiež, ako si predstavujem spoločné hospodárenie, ...
Samozrejme, ked som mu hodila na oči fušky, povedal, že sú to jeho peniaze, na čo som mu poopravila nazor, že nie jeho, ale naše, tak ako aj o plate..., aj dieť aje naše

tiež, šla som k svokrovcom a hodila reč so svokrou, vychádzame ok. Spýtala som sa, akým spôsobom hospodárili oni (klasicky peniaze oboch do obálky a kto potreboval, zobral, tiež, veci na deti vačšinou dostali, takže kupovali málo, a zeleninu, iné dopestovali, maso z domáceho chovu, takže, nekupovali asi moc a dokazali asi celkom dobre ušetriť). My všetko kupujeme, aj zeleninu, ovocie. Tiež, podľa mna, dosť doležitá informácia, ktorú som zistila je tá, že že kým manžel býval u nich (momentálne, kým neprerobíme, sme u našich) od neho nič nepýtali, takže všetko čo zarobil si odkladal, svokra prala, varila, niekedy navaril on, baví ho to. Vraj ak niečo kupil, tak len, ak mal chut na niečo čo chcel navariť, ale nie moc. Ak niečo kupoval do domu, tak mu často na to peniaze dali rodičia. takže, v podstate, asi nema prehlad, kolko veci stoja, a, ak mu za ,,slobodna,, na učte len pribudalo,a minal len na seba teraz sa asi nestiha divit, ako rychlo to ide. ináč, je šetrný aj k sebe, čo sa týka oblečenia...ale, na koníčky si občasne dopraje.

Tiež, doležitá info, toto ale musím s ním nenápadne preveriť, či som ja iba nezachytila info od neho, alebo, či zámerne tak povedal, je, že svokra povedala, že manželovi na nákup materiálu na prerábky(tam, kde budu byvať oni) peniaze dala ona zo svojich, no ja som bola v tom, že kupuje zo svojich zarobených...bud to nepovedal jasne, ale, nevedela som že na to dostal, prevetram ho.

Ešte spomeniem, že počas nášho búrlivého objasnovania názorov na ,,moje míňanie,, si asi prvý krát, možno až 10min listoval v ,,míňaciom zošite,, ale nedokázal poukázať na jedinú položku, ktorá je navyše....a ked povedal, že, aj tak musím míňať menej, povedal, nech teda nekupujem ovocie a zeleninu, a, že načo mi treba 4kg jablk na týždeň, no, blbec ...no, prekvapený ksicht hodil, ked som mu vysvetlila ako prvákovi, že jednoducho, ked každy zjeme všetci iba 1 velke jablko za den, tak denne zjeme kilo...

no, dala som mu termin do zajtra prip pondelka mi vratit sumu za nakupy....chvilami bol protivny, ale zdal sa mi aj prekvapeny, no, a, neviem, čo tie slzy...ale vzapati do roboty odchadzal a rozlučil sa so mnou ok

ináč , ja nemám problém isť do poradne, som aj nad tým uvažovala, ale jeho tam isto nedostanem

@natalym, prečo si myslíš, že nemusí byť ako niektorí píšu, psychopat , držgroš? no, brala som si ho, lebo sa mi javil ok, aj ked viem že nie je dokonalý a má svoje chyby ,
@sova76 ano, maš pravdu, veľa dá na rady ,, kamarátov,, ktorých nie všetkých poznám (kolegovia) ale niektorí mi vyslovene lezú na nervy, ked sa stretnú, bo mozgy nevyzrete

patrisssia19
12. máj 2016

@jamamina77 Ahoj, no nie veľmi dobre sa číta, že partnerovi musiš ukazovať notes kde su zapísané výdavky. 😒 Je smutné, že niektorý dokážu byť taký majetnícky a aj ked maju rodinu rozdeluju veci na "moje" a "tvoje". 😠 a vôbec ak to ide pre deti, a ak su to potraviny tak na tomto by sa nemalo vôbec šetriť....ale poznam ešte extremnejšie pripady, kedy manžel manželke vydeloval peniaze na tyžden a odpisoval PLYNOMER v zime!!!!! a zakaždym ju vyhrešil že či to tolko musi kuriť a že ma zapnuť radiator len v jeden izbe!!! Toto už bol vrchol....a hlavne že chvalenkar a majster sveta najväčši čo všetko ma nove a kolko kde zarobil a zariadenie tip top ale dcerka jeho malička mala ručky stale jak lad a jej mama sedela v 3 izbovom byte v zimnej bunde.......no existuje všekto možne...je to len o tom kolko dokažeme jeden druhemu tolerovať.....uvidiš...možno ho ten rozhovor nakopne a sa spamäta a bude lepšie....ale ak to bude robiť nadalej len si zničis nervy s takym človekom.....v každom pripade držim palce 😉

monikaparson
12. máj 2016

@mijo53 ja som nepísala, že banka sa obohacuje, ja som písala všeobecne, štát a pod. dedičské konanie predsa nie je zadarmo.

monikaparson
12. máj 2016

Neverím, že toto bude ok. Slzy? Divadlo skôr. Topiaci sa slamky chytá a to platí v tomto prípade dokonale. Ty stále dúfam, že sa to zlepší, že sa to zmení, nezmení. Vôbec ma neprekvapilo, že žil u nich a nič im nedával, takto funguje neskutočnú množstvo chlapov, koľkí a nie najmladší bývajú u rodičov, aj keď majú na vlastné. Však, keď majú doma full servis na čo by chodil inam a ešte za to aj platili, boli by blbí, no nie. Úprimne, ani moc neverím tomu, že by ťa milovať. Namiesto, aby prikývol, tak len hľadá, čo kde by ti vytkol. Nemáš kupovať ovocie a zeleninu? A, čo budete jesť? Dievča, zbal mu veci a vyhoď ho.

barnica
13. máj 2016

Tvoj pribeh mi znacne pripomenul vlastny zivot s takym clovekom. Chlapec dlhodobo s rodicmi vsetko platili oni a on si uzival. Dosla rodina ktoru on chcel a zrazu utlo. Zenska zhanala kupovala detom a on za cely cas od ich narodenia im kupil raz nejake oblecenie a raz nejaku hracku. Inak sviatky,oblecenie,obuv atd riesila zena. Lebo vraj nato sluzi rodicak nie zene ale vylucne detom. Hmmm obriadit dve deti za 250€ wauuu fenomen dnesnej doby dam ti prd a ty zeno caruj. Navar,obriad dom,postaraj sa o deti nech su ciste,najedene,v teple ,spokojne atd... Chcela by som vidiet tych jeho radcov ako realne ziju blbci z 500€. Poznam ludi ktory musia zivorit za podmienok ze byvaju zadarmo u rodicov a este aj ti sa snazia im financne alebo hmotne pomoct ale ak by mali zit sami su v prdeli a stat sa nepostara. Ta zenska nakoniec odisla,nemala silu a nervi na take vydelovanie. Uz popri materskej robila a vsetko minala na deti a chod domacnosti dokonca sa jej podarilo nasetrit na jednu dovolenku za rok. Ale ked uz ani nato jej neprispel a pansky sa vozil a dovolenkoval praskli jej nervi. Neboli manzelmi takze len zbalila deti a sla kade lahsie. Netvrdim prveho polroka chodil zobral sluboval a snazil sa. A po siestich mesiacoch akoby utal. Uvedomil si fajn nemam zenu a deti a zacal opat stary styl zivota ala hotel mama. Doteraz tak zije stary mladenec pri maminej sukni ktory si uziva a byvalej prispieva na deti sudom urcenych 150€mesacne aj to jej vykrikuje ze je hyena a okrada ho a ze urcite to mina na seba a chlapov a nie na decka. Deti si k sebe nebrava vobec a jedine co urobi je ze jej dvakrat do mesiaca zavola ako sa maju. Utrum...

sova76
13. máj 2016

@jamamina77 Dôležité je, že si sa pohla z miesta. Ak nebude chcieť riešiť situáciu v poradni, tak je potrebné zaangažovať svokrovcov, nie však hneď. Ak dobre vychádzate, možno manželovi dohovoria. To by bol ten lepší prípad, ak na nich dá. Zo vzduchu žiť nemôžeš a držať Ťa pod krkom peniazmi zas nemôže on,.. teda môže, ak si to necháš. Len... ako píšeš, ... on si to možno ani neuvedomuje. My chodíme zväčša na nákupy spolu.

natalka13
13. máj 2016

Moja mila okamzite mu prestan prat varit. nech ti zato plati, ked nedava peniaze na stravu a na drogeriu. schovaj mydlo zubnu pastu toaletak, nebude ich mat.
Peniaze sa fusky su jeho???? debil
Chod za svokrou a povedz jej ze sa rozvadzate a on s rozvodom suhlasil-toto jej nezabudni povedat.
Povedala by som jej ze aj po rozvode bude u teba vitana, nechces dieta pripravit o babku, ale s drzgrosom zit nebudes.
Dieta podrastie bude chciet ist do kina a bude vkuse pocuvat ze ho stoji kopu penazi.....

ak ti teraz peniaze da co ti "dlhuje" neminaj ich, nechod do svojho minusu ale pytaj dopredu, ak neda nebude mat jedlo, kupuj len detom a asebe.

mijo53
13. máj 2016

@monikaparson Bola reč o účtoch, tak vyzeralo akoby sa banka obohacovala na zosnulých, za dedičstvo sa platí notárom a oni predsa tiež nebudú robiť zdarma, a to nie je obohacovanie na zosnulých, ale na živých, ktorí zdedia majetok. Poplatky u notároch nie sú malé, to je pravda, ešte dobre, že bola zrušená daň z dedičstva, lebo to mi vadilo, pretože zdedený majetok už bol raz zdaňovaný, keď ho zosnulý nadobudli, kupovali auto, či byt za zdanené peniaze zo mzdy

tamisi
13. máj 2016

@jamamina77 myslím na Teba! Možno mu len treba poriadne vyčistiť žalúdok a otvoriť oči! Držím palce!

andra77
13. máj 2016

@jamamina77 môj manžel má presne takého istého kolegu...tiež sa ženil ako starý mládenec, vzal si o 11-12rokov mladšiu ženu. Bývajú na dedine v jeho rodičovskom dome s jeho pomaly 80ročnou mamou. Internet nemajú, výplatu jej nedáva, má si platiť výdavky zo svojho rodičaku,z akého neviem, lebo malý už bude mať 4roky, druhé neplanuje, lebo dieťa je luxus, v zime majú uvarený čaj na pracovisku, tak on ako jediný z kolegov si ten čaj vyluhovaný od 7h rána berie do termosky o 16h ked odchadza domov, vraj malému veľmi chutí... 😀 kino, cukráreň cez vikend nehrozí, malého povozí na fúriku... 😀 maso je drahé tak veľmi nevaria, vačšinou kapustu, zemiaky , placky to aj v nedeľu, minule sa chválil, že mali langoše na obed v nedeľu...no čo bio strava. To by ste neverili koľko toho je ...na oblečenie tiež veľa nedá, pamata si ešte ferenc jožka...Ked mu žena zavolá, že niečo kúpiť, prejde celéé mesto, kde je to najlacnejšie...atd. Je to na slučku, ale ja vždy poviem, že jeho žene nikto s pištolou pri hlave nestal ked si ho brala...a brala si ho dobrovolne....tak každá minca ma dve strany, tak aj tvoja...neverím, že ked ste chodili spolu, taký nebol...a iste v tom aj bol háčik ked dlho bol slobodny.

janickacrazy
13. máj 2016

@jamamina77 no ked býval roky u rodičov a nič od neho nepýtali, tak je mi to jasné, že nechápe, kde toľko míňaš, podľa mna by pomohlo, aby ste chodili nakupovať spolu aspon jeden mesiac, aby videl, ako je všetko drahé alebo poslať na nákup len jeho a nech teda kúpi tak aby ste ušetrili, ked je taký múdry a potom teda navar len z toho, čo kúpi, ked bude mať každý den cestoviny s kečupom, tak možno sa opamatá

majba
13. máj 2016

@jamamina77 mna len napada, ze co sa stane ak rodicovsky pominie, dieta bude mat tri roky, s pracou je to vselijake. som tiez na rodicovskom a mne uz v praci povedali, ze na svoje miesto sa uz nebudem moct vratit, ze ak nastupim hned ho zrusia. a co ak nastane problem s pracou? budes nezamestnana? jasne nemusi sa stat, ale clovek nikdy nevie co sa po zdravotnej stranke stane alebo co sa stane v praci. aj skolka nieco stoji. z coho to budes financovat? lebo mne to pride, ze tahas celu domacnost viacmenej zo svojo. a spoliehat sa na prispievanie partnera aj v takych pripadoch je podla prispevku vyssie malo pravdepodobne. asi som neporadila ale ja by som pri takom gazdovani s peniazmi v domacnosti mala tazku hlavu uz teraz.

natalym
13. máj 2016

@jamamina77 Si dobrá, musím ťa pochváilť, teda obdivujem Ťa. A podporujem Ťa v tom, čím skôr v tom urobíš poriadok tak sa to skôr vyrieši. Ja som to tak nechala a preto mám aj dodnes problémy.
A neviem či sa to aj niekedy vyrieši. Ja mám takého muža. Dlho som si myslela, že je lakomý, žgrloš a pod. Nie som už teraz až tak o tom presvedčená. Jeho mama strašne a často zdôrazňuje a vždy zdôrazňovala aká je ona šetrná, ako dokáže ušetriť a ako my rozhadzujeme a pod. Napr. Ja si kúpim drahé topánky, áno kúpim, ale jedny, dvojo a nie desatoro v čínskom obchode a pod.
U nás trochu pomohlo, keď som ho začala brávať do obchodu a kecať mu, že napr. deti potrebujú topánky a v akom obchode sme boli a aké tam boli ceny a pod. Lebo ja som to nikdy nerozprávala, potrebovali, pozrela som, kúpila som a on mi vyčítal, že nakupujem impulzívne. No... Teraz mu to zakaždým porozprávam kde, aké majú, za koľko a pod.
Vedela by som Ti písať na tri strany o tomto. Je to dobrý chlap, viem, že ma má rád, ja som tiež nie ľahká povaha aj veru šetrnejšia by som mohla byť, učím sa stále, veľmi sme sa vedeli vadiť, strašne. U nás na začiatku nastal problém, nevyjasnili sme si financie, kto, kedy, ako čo, koľko a ja som ho nezapájala do bežných vecí v domácnosti. Ale zase aby som ho neobraňovala, vie byť veľmi protivný, hnusný a skrátka má v tej hlave inak zariadené.
Ten zošit si veď to je dobrá pomôcka aj pre Teba, aj pre neho, budeš mať dôkazy a môžete spolu nastaviť rozpočet. Fušky - to sú všetko Vaše peniaze, ak si chce niečo kúpiť mala by si o tom vedieť. Každý máte právo na svoje koníčky. Inak ja mám jedno také bočné upratovanie, je to za 50 € mesačne, a to som mu povedala, že to mám na kaderníčku, kabelku, a pod. no samozrejme urobím aj nákup alebo podobne, odvtedy je dosť ticho. On zarába veľmi nepravidelne, ja som nikdy nekontrolovala, nekukala, ale musím sa pýtať a kontrolovať, aby som mala prehľad. Je to ťažké, podľa mňa je to v tom, že nebol na to zvyknutý, vždy mal prachy, rodičia kúpili, dali, u nás to bolo podobne. Môj muž si hádam 20 rokov myslel, že toaleťák rastie na záchode. 😀

natalym
13. máj 2016

A ten rozvod to by som si s ním vyjasnila, či to myslí vážne. Lebo ak je pripravený sa na základe tohoto rozviesť a myslí to vážne, tak by som mu povedala, že poďme do toho.
Inak ja mám návrh spísaný hádam aj rok a mám ho v PC. 😀

klarisa6
13. máj 2016

@natalym a co cakas kedy ta uplne nasere a podas ho?? :D :D

natalym
13. máj 2016

@klarisa6 Neviem ............... PO 25 tich rokoch mi to príde aj zbytočné, resp. nič neriešiace. 😉

monciky
13. máj 2016

@barnica
pockaj moja, Ty si pisala o sebe? nejsi s muzom?lebo si Ta pamatam z temy o svokre....

barnica
13. máj 2016

Nie nie pisala som o sesternici ale moj muz ma podobne tahy niekedy preto som napisala ze aj z vlastnej koze to poznam obcas ma MM take vypadky ale vzdy sa spamata. My sme odstahovany s muzom a prerabame si pomaly. A uz mame tri deticky vsetko chalanov😉

monciky
13. máj 2016

@barnica
tak to som rada, ze to nebolo o Tebe, super, ze ste sami a gratulujem k trom synom🙂

barnica
13. máj 2016

Dakujem @monciky
Riskli sme ale sme spokojnejsi minimalne ja. Svagrina aj svokra maju reci ale tym ze uz niesme s nimi v kontakte tak uzkom ako predtym tak jednym uchom dnu druhym von 😊 teraz 10.aprila sa nam narodil treti aj ked mesiac skor a museli sme byt na plucnej ventilacii a v inkubatore...

mojkamojka
13. máj 2016

@andra77 niekedy taketo veci fakt nezistis ak spolu neziju nejaky cas v spolocnej domacnosti a najmä sa to vsetko ukaze v case ked je zena na rodicaku. Velakrat az tam zisti koho si zobrala. Je to casto aj preto, ze zeny su prehnane emancipovane, ja si viem zarobit, ja si zaplatim, ja som sebestacna...potom vsetky uspory vrazia do spolocneho bytu, pojde na rodicak a je v riti palovej...

jamamina77
autor
14. máj 2016

@tamisi
@majba
@natalym Ahoj, no, ako natalym píšeš, nemáš mi veru k čomu gratulovať, a zo dňa na deň to rapídne ide dolu vodou....hoci pravidelne, od začiatku manžela informujem napr. čo a prečo treba kupiť, ake su ceny, kupim, pytam peniaze, kedže miniem viac ako rodiťak a je to na spoločnú domácnosť, smola, nedá....baby, odkedy som doma, teda ešte marodka pred narodenim dietata, mi doteraz ,,dal,, 700e, to je za dva roky....predvčerom , ked mi robil bordel ako miňam, a ked som s nim hodila reč, ako som už vyššie spomínala, som mu napísala zoznam - malý nákup zhruba za 20e, k tomu plienky som chcela trojbalenie a zaplatiť synovi obedy v škole = tie 33e. Ráno, odmietol raňajky, všetko kúpil, nakupoval 3 hod 😀, ked prišiel bol tak nasr....ý, ani obed nechcel.
Problém však je, ked som si večer k nemu sadla, s tým, že tento celý ,,nákup,, ho stál asi 70e a od mi dal limit 50 na komplet všetko na týždeň, že, podľamňa, on to už dávno veľmi dobre pochopil, ale mn e asi nedošlo , ako si to on vysvetlil a sa rozhodol, až keD mi to včera šplechol do ksichtu so slovami, že: on sa na mizinu odo mňa priviesť nedá, že ho pripravím o všetko, že rozhadzujem a že som si rozflakala vlastne peniaze a teraz chcem míňať jeho.....že rozvod, lebo to takto dalej nejde.
no, vyhodil mi na oči, že som v jeden týždeň minula na ovocie , zeleninu 17e a vraj on tolko neminul na nu za cely rok....
Teda, ak som to ja spravne pochopila, on pochopil, že miňať sa menej neda, a, podla neho, chce rozvod, lebo tak mi da par eur na krpca a ma pokoj a vraj takto mu miniem všetko. Už sa mi smial, že sa možem tešiť a chce vidieť ako budem miňať dalej....

Viem, že ste tu mnohe, čo iste poviete, že sa musel nejako prejaviť predtým, ale popravde, toto správanie mi je doslova šokom, nakolko aj pri svadbe, krste, čo sme dostali mi dal, kamaratovi pred mesiacom povedal, že este by chcel jedno dieta, a vyapati chce rozvod lebo hi pripravim mizinu....no neviem