icon

Môžem žiadať daňový bonus na dieťa v Rakúsku aj na Slovensku?

slavkapetko
10. mar 2014

Ahojte všetci. Potrebujem radu ohladom DB nakolko sme z toho aj s priatelom jeleni.. Pracujem na zivnost v Rakusku ako opatrovatelka, teraz na materskej doma na SVK, teda odvadzam dane v Rakusku. Priatel pracuje na SVK a odvadza tu aj dane. Mozeme poziadat o DB kazdy zvlast? Teda ja v AT a priatel na SVK?
Za akukolvek odpoved pekne dakujem

saska.t
11. mar 2014

Nie nemozete,iba jeden Rodic moze poziadat o Bonus,treba si vybrat ten vyhodnejsi,kazdy prispevok ci Bonus mozes na 1 dieta brat len z jednej krajiny,inak sa ti moze stat,ze na to niekto dojde a ty to budes musiet do posledneho eura vratit 😉 Brat 2x ten isty prispevok ci danovy Bonus z 2 roznych krajin je protipravne...

martinkatinka
11. mar 2014

Nehnevaj sa, ale máte jedno dieťa, máte si uplatniť jeden daňový bonus... to akoby si chcela dve materské.

ela2710
11. mar 2014

@saska.t nemas celkom pravdu, napr. rodinne pridavky na dieta sa daju brat aj na Slovensku + v Rakusku ale nie v plnej vyske, ale rata sa to ako rakuske pridavky na dieta - tie co si dostala na Slovensku, a ten rozdiel ti Rakusko da, s danovym bonusom netusim ako to je

evita68
11. mar 2014

daňový bonus si môže uplatniť iba jeden z vás.. ty ale môžeš poberať aj v rakúsku /neviem, aké sú tam podmienky/ a pri DP na SVK si môžeš uplatniť /ak splnaš podmienky/ aj tu...ten z Rakúska ale musíš na SVK zdaniť..

r1000
2. júl 2014

aahojte viete aj mne poradit tiez pracujem ako opatrovatelka v rakusku a chcem poziadat o pridavky na deti mame 3svoje a 3v pestunstve rodicia sa ich vzdali ked boli malicky. a chcem brat danovy bonus tam ,ako sa to viac vyplati?viete mi niekto poradit.co mam robit,kde to vybavit chcem si to sama osobne.som v okoli viedne.dakujem krasne, nechapem ako to je pridavky a danovy bonus s rakuska mi budu zdanovat tu na slovensku,preco?

elena6556
13. jan 2015

Danový bonus sa vyplaca aj v Rakusku aj na Slovenku samozrejme že treba podat priznanie aj tu aj tam ......a len jednemu z rodičov .....

vitazstvo
26. apr 2017

Tak ze do danoveho priznania treba zaskrtnut aj db?