icon

Musím deťom šetriť?

15. mar 2022

Ahojte, obraciam sa na vás s otázkou, ktorá ma trápi. Som rozvedená rok a pol. Pravidelne dostávam výživné, moj príjem je s výživným 1.400 e. Platím hypotéku plus inkaso spolu 500 E. Deti mám 11 r a 16. Keďže bývam v staršom dome, nemusím hovoriť, že stále niečo vybehne, do čoho musím prispievať. Našla som si dve brigády, viac už ozaj nevládzem ale z tých mam mesačný príjem 50 E plus, čiže nič extra. platím deťom všetko, krúžky, šatstvo stravu mhd telefony internet atd atd no a teraz moj problém. Ex ma upozornuje, že sa mam zariadiť tak, aby som deťom šetrila na budúcnosť, lebo on na to nemá takže od neho nech nečakám, že im na nejaký rozbeh do života pomôže. Lenže ja nemám z čoho im šetriť. Setrila som kým som bola vydatá avšak to som minula po rozvode, kedže sa trebalo vysporiadať s ex. Plus zobral mi vela vybavenia domácnosti, takže som bola nútená si kúpiť. Sama seba obviňujem z toho, že neviem deťom ušetriť. na druhej strane, mne rodičia tiež nedali ani halier "do budúcna". Neviem čo mam robiť, mam z toho výčitky. AKo to máte vy?

Strana
z5
makova333
16. mar 2022

😀 😀 😀🙈

0silvia0
16. mar 2022

@f333 treba sa pozrieť aj na svoj prejav, čo myslíš, prečo s tebou radšej každý skončí debatu? A to som si všimla nielen v tejto diskusii. Aha, ty si jediná najkultivovanejšia medzi kultivovanými. Alebo máš príliš vysoké ego, ale to má veľa ľudí. Prepáč, že som sa ťa dotkla, ale veľmi zle sa s tebou komunikuje a odteraz si dám na tvoj nick pozor a nebudem sa zápajať do debaty s tebou, pretože to nemá žiadny význam. Ale naozaj žiadny.

f333
16. mar 2022

@0silvia0 Vies citat po slovensky? Ktoru cast mojej odpovede si nepochopila? ..

0silvia0
16. mar 2022

@f333 dovidenia, debata ukončená. O toto nemám záujem. Toto skúšaj nie na mne. Skús perliť niekde inde.

f333
16. mar 2022

@stvura setrnie a setrnie moze byt ropzdiel...nemusia byt tie peniaze na ucte..... spenaizmi treba pracovat.investovat ich..... zhodnocovat,aby priniesli zhodnotenie....
kazdy dospely zrely rodic sa ma rozhodovat podla toho,cko uzna za vhodne...... a niest za to nasledky..je na kazdom,ako saz ariadi.. ja som napisala svoju skusenost a mienku....
kedze o tomto bola debata autorky.....

simca06022011
16. mar 2022

Ale jasneee.. podala by som na zvysenie vyzivneho, lebo ze vyzaduje "setrit detom" a teda treba aby sa podielal. Ja dcere platim od malicka farbicku, viac neriesim. Peniaze ktore dostava jej idu na ucet, to sa jej setri. Mne na rozbeh tiez rodicia nedali nic, NIC. A tu som. KEd ma ex potreby taketo, nech setri, nech si to zariadi. A inak z 1400eur ti po hypo a povinnych platbach ostane polovica..? to vobec nie je mala suma... cize nieco by si mala byt schopna odlozit, ani nie tak na start detom, ale aj napr. tebe. jasne ked sa potentuje bojler, spotrebic a neviem co tak to ide prec, ale potom nabehnes znovu 🙂
Ale urcite nemusis mat vycitky, aj ked hned nedostanu desattisice ked sa budu z domu stahovat

makova333
16. mar 2022

@simca06022011 ale to pise, ze ona si odlozi, robi z toho opravy na dome, ked sa nieco pokazi, zaplati stuzkovu atd. Cize, nie je problem, ze z toho neusetri, len proste nesetri detom "na start". A je to tak ok 🙂

hellwant
23. mar 2022

Autorka, ak aj neodložiš, hlavne je aby mali tvoju lásku, spokojne detstvo, aby im nic nechybalo a vzdelanie . Toto ich pripravi do života lepsie ako prachy- jasne, ze ked su , super, veľa uľahcia, ale podstatne su tie 3 veci.

Strana
z5