Chcem sa spýtať, či si musím podať daňové priznanie za minulý rok,ked som do 07/2012 poberala rodičovský príspevok, v júly / ked sa mi vlastne skončila rodičovská dovolenka / som skončila pracov. pomer dohodou a dostala som odstupné,čiže som mala príjem a od augusta som evidovaná na ÚP. Podľa mňa si daňové priznanie musím podať,lebo som mala vlastne príjem,len neviem, či si môžem uplatniť nezdaniteľ. časť na daňovníka na celý rok,lebo v tom potvrdení,čo mi poslal bývalý zamestnávateľ mám nezd.časť daňovníka od 01 do 07/2012. Manžel pracuje v zahraničí,daňové si podáva aj u nás, aj v zahraničí , môže si aj on uplatniť na mňa odpočíteľnú položku ? ďakujem za radu
Dobry den!chcem sa Vas spytat minuly rok som bola na rd este aj teraz som mam si podat danove priznanie alebo nie dakujem za radu
@olinka1986 podpora nie je zdanitelný príjme, tak ak iný nebol, tak DP sa nepodáva
@evita68 dakujem za radu
Dobrý deň, chcem sa spýtať: Minulý rok som bola do októbra na RD , dva týždne som bola PN z ochrannej lehoty a 1,5 mesiaca som poberala podporu. Manžel si ma upľatnuje do daňového priznania. Viem že RP aa neráta do príjmu, PN sa do príjmu ráta ale nie som si istá či sa do príjmu ráta aj podpora v nezamestnanosti,.
Ráta sa podpora v nezamestnanosti ako príjem?
Vopred ďakujem
babenky poprosim o radu
do 16 marca 2013 som bola na RD
do konca marca zamestnana aj PN
a do septembra na podpore
manzel by si mal na mna uplatnit ano?
na UP mi dali potvrdenie ale iba za RD kde ziadat potvrdenie o poberani podpory
ja mam podavat danove? v zivote som to nerobila 😉
dakujem za kazdu radu
@annie13 ty podávaš daňové, ak tvoj zdanitelný príjem bol viac, ako 1867,97, alebo ak ti boli strhnuté dane, tak je dobré podať, dane sa ti vrátia..
manžel si na teba môže uplatniť 3735,94 - príjem zo zamestnania + odvody - nemocenské - podpora : 12 x počet mesiacov, kedy si k 1. v mesiaci poberala RP alebo bola evidovaná na upsvar
@danadany ahoj, prepáč, že otravujem. Ty sa vyznas v daňových priznaniach? Ak ano môžem poprosiť o radu? Musím podať DP tu na SK za minulý rok ak som bola skoro celý rok nezamestnana na úrade práce, a od 17.10.2013 do 17.12.2013 som pracovala v anglicku a tam som si všetko platila za tie 2 mesiace. Podať dane za tie 2 mesiace tu, či tam? Ďakujem za radu 🙂
@luca1986 Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2013 je povinný podať daňovník, ak jeho celkové zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2013 presiahli sumu 1 867,97 eura. Do celkových zdaniteľných príjmov sa zahrňuje akýkoľvek dosiahnutý príjem, ktorý je predmetom dane a nie je od dane z príjmov oslobodený. Do celkových zdaniteľných príjmov sa zahrňuje aj príjem dosiahnutý zo zdrojov v zahraničí, ak sa jedná o daňovníka s neobmedzenou daňovou povinnosťou (t.j. daňovníka s trvalým pobytom na území SR, alebo ktorý sa na území SR zdržuje viac ako 183 dní v kalendárnom roku).
Ahoj,chcem sa spýtať,či mám robiť DP,keď som bola 2 mesiace na PN v ochrannej lehote a potom a odvtedy som na materskej?Vopred Ďakujem🙂
Aj ja mam otazku, znama poberala od januara do juna podporu v nezamestnanosti, v uhrne viac ako 1867,97 €, potom bola aj nadalej evidovana na urade prace a nemala ziaden prijem. Je povinna podat DP? Ak ano, kam ma tento prijem uviest? Hladala som na FS, ci o tom nieco najdem, no nic take som nenasla
@simonova815 podpora nie je zdaniteľný príjem
@evita68 dakujem
ahojte, jedna tu píšete, že podpora sa ráta (danadany)ako príjem a druhá zase (evita68), že to nie je zdaniteľný príjem..bavíte sa o podpore v nezamestnanosti, ktorú štát platí pol roka? tiež som poberala RP do konca 8/2013, prepustili ma dohodou - dostala som odstupné z práce- z toho mi už zrážali daň 25%- milionársku, 9-12/2013 som poberala podporu v nezamestnanosti..zamestnávateľ by mi mal urobiť zúčtovanie, o ktorom som sa ústne dohodla už pri prepúšťaní, prišla som 21.2.2014 do bývalého zamestnania, aby som im to ešte pripomenula a bolo mi povedané, že žiadať trebalo do 17. 2. vraj mi ho neurobia a mám si ho urobiť sama..majú právo takto jednať? chcem sa opýtať, aké tlačivo si treba zaobstarať a či podpora v nezamestnanosti už nie je ošetrená štátom, že z toho už by mal štát strhnúť dane a dať len to čo zostáva k vyplateniu, nie? ďakujem
Ďakujem za odpoveď,to som ale rada.😉
ahojte ,chcem sa spytať či musi osoba ,ktora ma živnosť,ale nič nezarobila čiže prijem je 0 € a potom mala prijem 1244 € v zamestnani,čiže za cely rok zarobila 1244 € musi podť danove priznanie.
Zdravím dámy, dúfam, že aj mne by ste vedeli poradiť. V januári 2014 som mal ešte živnosť a žiadny príjem. Živnosť bola zrušená k 31.1.2014, potom som dva mesiace bol na úrade práce a od apríla pracujem na TPP. Mám si podať DP FO Typ B? A podporu si mám dať tiež do príjmov?
Ďakujem a prajem krásny deň...
Ahojte, prosím o radu... V r 2014 som bola na RP a na ÚP... skončila som TPP, kde mi vyplatili zvyšnú dovolenku (1 deň som akože bola v zamestnaná-ale na dovolenke), z čoho mi aj bola stiahnutá daň.... Vrátia mi tú daň? dík
este by som sa chcela opytat na brata,robil 10 rokov,dali mu vypoved v 11.11.2013,a nechcu mu robit danove priznanie je to mozne ze si musi podat sam,dakujem za odpoved