Musím podať daňové priznanie ak som na úrade práce?
Chcem sa spýtať, či si musím podať daňové priznanie za minulý rok,ked som do 07/2012 poberala rodičovský príspevok, v júly / ked sa mi vlastne skončila rodičovská dovolenka / som skončila pracov. pomer dohodou a dostala som odstupné,čiže som mala príjem a od augusta som evidovaná na ÚP. Podľa mňa si daňové priznanie musím podať,lebo som mala vlastne príjem,len neviem, či si môžem uplatniť nezdaniteľ. časť na daňovníka na celý rok,lebo v tom potvrdení,čo mi poslal bývalý zamestnávateľ mám nezd.časť daňovníka od 01 do 07/2012. Manžel pracuje v zahraničí,daňové si podáva aj u nás, aj v zahraničí , môže si aj on uplatniť na mňa odpočíteľnú položku ? ďakujem za radu
Ahojte, poprosim Vas radu, na UP som bola evidovana od 1.10.2013 do 31.3.2014 od januara 2014 do marca 2014 som bola robila na dohodu od 1.4.2014 do 31.7.2014 na pracovnu zmluvu, od 1.8.2014 som bola opat evidovana na UP bez podpory do 31.12.2014, mam podat danove priznanie aj ked prijem spolu je 1564,12€ ? Ano viem, ze som nepresiahla zakonom stanovenu sumu, ale mozno by mi nieco mohli vratit. Neviem ale kde je mozno poznacit to, ze z celeho roka som odrobila 3 mesiace na dohodu a 4 na zmluvu. Robila som si danove a tam mi vysiel nedoplatok 230€ 😝 Vopred dakujem za infosky. 🙂 😉
@pusilinka06 vrátia ti toľko, koľko máš na potvrdeniach o príjme strhnuté
ďakujem evita68
Zdravim. Vedeli by ste mi povedat, ci ak som nebol zaregistrovany na urade prace, ani som nepracoval, podavam danove priznanie?
@ris2222222222 Nie a na co? 😝
Baby prosím vás o radu.som na rodičovskej dovolenke.malý ma27 mesiacov.naskytla sa mi možnosť ísť pracovať po poobediach ako chyžná,v malom meste v istom hoteli.povedali, že maxi 4 hodiny ale nevedia mi povedať ako často.je to podľa návštevnosti. Naša dilema je,že manželovi po daňovom priznaní na mňa vracajú 720eur. Čo je 60 eur na mesiac. Bude si potom uplatňovať nárok na mňa pri DP?ja by som možno dostala tých 60-80 eur.rátam oplatí sa to podľa vás?
@zuzkabernathova no mala by si priemerne 70 € z tvojej práce mesačne, manželovi by vrátili za ten mesiac, v ktorom by si mala príjem, cca o 13 € menej na daniach za teba.. či oplatí, musíš zvážiť sama
@evittam ahoj nevedela by si mi poradit? po rodičovskej som bola dva dni v praci=cerpala som dovolenku a teraz som na urade prace, musím podat DP?
a este jedna otazka naskyta sa mi praca na skrátený uväzok, ale beriem max podporu a tam by som zarobila polovicu- mozem robit bez toho aby somprisla o podporu?
Ahojte baby rada by som sa spytala, ci si mozem podať danove priznanie a ci nieco dostanem... V novembri mi skoncil rp,a od oktobra pracujem na dohodu ako mam postupovat dakujem
@mamasa Podpisovala si pri nástupe vyhlásenie, že si uplatňuješ nezdaniteľné minimum? Neviem koľko zarobíš na dohodu, ale ak si podpísala to vyhlásenie, tak predpokladám, že ti nestrhávali žiadnu daň, čiže ti nemajú ani akú vrátiť. 😉 Ak si to nepodpisovala, tak si podaj DP-vrátia ti to čo ti odviedol zamestnávateľ na dani.
Dobry den prosim Vas baby poradte mi ako je to z danovym priznanim ked som ukoncila teraz V novembri rodicak a od oktobra 2015pracujem na dohodu, na 40hodin tyzdene, mam narok na nejake vratenie Dani?
Baby viete mi poradit? Cely rok 2015 som bola vedena na urade prace,nepoberala som ziadne davky...(poberam rodinne pridavky 23,52 na syna),manzel potrebuje do prace na odpocet papier ze som nepracovala...a teda ze som nemala ziadny prijem...rataju sa do prijmu rodinne pridavky alebo nie?na UP mi dala len papier ze som bola evidovana a druhy kde su rozpisane pridavky a ze mam ist na socialne si pytat papier ze som nic nepoberala....som z toho jelen
ahojte baby 🙂 chcela by som sa spytat, od zaciatku roka, som bola zaevidovna na upsvare, robila som si absolventsku prax plus som dostava hmotnu nudzu. prax som mala do kona juna, potom som uz len mala hn.a od oktobra pracujem.niekolko krat som vsak bola aj ona ocr. mam si podat danove priznanie? vratili by mi vobec nieco? dakujem za opoved 🙂
@darusenka123 ak bol tvoj zdanitelny prijem viac ako cca 2000 eur danove podat musis. Ak ti bola nejaka dan zrazena sa ti to oplati, budes mat preplatok
dakujem 🙂 a zdanitelny prijem je aj prijem z absolventskej praxi? pripadne vyzivneho, alebo len zamestnania? @majusqa77
@darusenka123 ta absolventska asi ano, ak mas odtial potvrdenie o zdanitelnej mzde tak urcite, vyzivne nie
Môžem sa opýtať aj ja? Minulý rok som pracovala vo firme do konca septembra. Od októbra som evidovaná na úrade práce a poberám podporu v nezamestnanosti a taktiež poberám aj opatrovateľský príspevok na brata. Prvý krát som takto takže naozaj neviem čo ďalej myslela som si že daňové robiť nemusím keďže som na úrade práce. Zamestnávateľa už požiadať o danove priznanie nemôžem pretože to bolo možné iba do 15 februára a teraz neviem čo robiť. Dnes je všade nestránkový den takže mi nikde nic nepovedia...papiere z práce mi ešte len majú prísť a tak neviem čo...či si mám hladat učtovníčku alebo danové robiť nemusím poradte mi :(

@evittam dakujem krasne, prosim ta nevies este poradit 🙂 je na nete aj nejaky jednoduchy manual s cislami na tento rok?