Musím podať daňové priznanie ak som na úrade práce?
Chcem sa spýtať, či si musím podať daňové priznanie za minulý rok,ked som do 07/2012 poberala rodičovský príspevok, v júly / ked sa mi vlastne skončila rodičovská dovolenka / som skončila pracov. pomer dohodou a dostala som odstupné,čiže som mala príjem a od augusta som evidovaná na ÚP. Podľa mňa si daňové priznanie musím podať,lebo som mala vlastne príjem,len neviem, či si môžem uplatniť nezdaniteľ. časť na daňovníka na celý rok,lebo v tom potvrdení,čo mi poslal bývalý zamestnávateľ mám nezd.časť daňovníka od 01 do 07/2012. Manžel pracuje v zahraničí,daňové si podáva aj u nás, aj v zahraničí , môže si aj on uplatniť na mňa odpočíteľnú položku ? ďakujem za radu
Ahojte dievcata, mam na Vas taku otazku...moja mamina bola minuly rok do marca zamestnana, potom poberala davku v nezamestnanosti 6 mesiacov a potom sa znova zamestnala. Robim jej danove priznanie a myslela som ze zdanovat musi iba prijem zo zamestnani. Uctovnicka v jej sucasnom zamestnani jej vsak povedala, ze zdanit musi aj davku v nezamestnanosti. Je to pravda? Ja som myslela ze ta davka je oslobodena od dane... Vopred vdaka za odpoved.
@yannalendy nieje. Mas pravdu, iba prijmy z prace. Narok na nezd.ciastku ma ale celorocnu
@majusqa77 dakujem 🙂
Ahojte dievčatá potrebujem poradiť, muž pracoval do júla 2016, do januára 2017 je na podpore. Daňové? / ročné zúčtovanie preddavkov ? máme vypísať my, alebo ako? Potvrdenie o zdan.príjmoch FO z posled. roboty máme doma, to mu dali hneď ako skončil. Ďakujem za každú radu
@danielahamar teoreticky moze poziadat posledneho zamestnavatela (do 15.2.). ale ja by som si spravila sama danove (typ A, do 31.3.)
@majusqa77 to sa potom podava osobne na danovom? A co sa tyka zdravotnej_vyuctovanie, ta ho robi sama?
@danielahamar osobne alebo postou. A zdravotka uz robi sama na zaklade danoveho priznania
Ahojte dievčatá, som na rodičovskom a prenajimam byt. Okrem toho som za minulý rok mala príjem 132 eur za výuku detí (dohoda). Podávam si asi priznanie B, len neviem,či si aj nieco odpocitavam?
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, či si mám podávať daňové priznanie, keď som časť minulého roka poberala rodičovský príspevok a časť roku som bola evidovaná na úrade práce (dodnes) iný príjem nebol ...posledný zamestnávatel bol v r. 2013 .... apropo - dá sa spätne zistiť, či zamestnávateľ za mňa podal daňové počas materskej? má to zmysel? a čo ak nepodal? dakujem
@jankaremka aj si nemala zdanitelne prijmy viac ako 1900 eur za rok 2016, danove podat nemusis
@majusqa77 dakujem 🙂
@jankaremka RP a podpora nie sú zdaniteľné príjmy. Čo sa týka DP za obdobie tvojej MD a predpokladám, že časť toho roku kedy si bola na MD si pracovala - požiadala si zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane za ten rok? Ak nie nemal dôvod za teba niečo podávať.
@yannalendy juj nakopte taku uctovnicku, nech skonci zivnost uz aj!
@evittam prosím Vás, dá sa to niekde zistiť? či len priamo volať na úrad?
@jankaremka Čo či sa dá niekde zistiť? Či za teba podal zamestnávateľ ročné zúčtovanie? No sa spýtaj zamestnávateľa......
@majusqa77 ahoj.doteraz si mi par krát výborne poradila tak sa opäť skúsim obrátiť na teba. Ale aj ktokoľvek iný môže poradiť ak vie. Idem si sama robiť DP ale par veci mi nie je istých.
RD mi skončila v polke októbra 2016. Do konca mesiaca som čerpala dovolenku a zamestnávateľ mi vyplatil aj odstupné. Mam od neho potvrdenie o zdanitelnych príjmoch.do konca roka som bola na upsvaar a dostávala som podporu.
Moja otázka : do DP uvádzam len ten príjem od zamestnávateľa? Podpora ani rodičak sa tam neuvádzajú, však?
Oplatí sa mi uplatní daňový bonus na dieťa alebo to ma radšej spraviť muž ako szčo?

@vera55555 Presne ako píše
@majusqa77 A ak si aj mala menej a bola ti odvedená daň tak ti ju vrátia - už len preto si treba podať DP. Počkaj na doklad - potvrdenie o príjme od zamestnávateľa a vyplň DP sama - typ A - nie je to nič ťažké. 😉