icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

saslavka73
28. dec 2018

@rohypnol1 A len tak sa spýtam čo je teda tvojou motiváciou na prvom mieste.

rainee
28. dec 2018

@rohypnol1 no možno by bolo fajn keby sa ozval aj nejaký zamestnávateľ. Lebo tí tiež len vyplákavajú, že nevedia zohnať kvalitných, spoľahlivých a lojalitnych ľudí, len o tom že ich nezaplatia už reč nie je. Raz sa vyjadril jeden analytik že problém tu je, že aj keď sa vygeneruje zisk, 50% ide na mzdy zamestnancom a 50% vedeniu. To je ten nepomer a nenazranost pár ľudí. Na západe je to 70% ku 30% a ľudia sú s platmi spokojnejší a aj vedenie vie vyžiť.

rohypnol1
28. dec 2018

@saslavka73 pre mna je motivaciou, ze robim v SVK rodinnej firme, kde su majitelia altruisti, venuju sa rozvoju regionu a svojich ludi si vazia. Mam volnost, veria mi, napln svojich dni si urcujem sama. Ked sme mali velmi tazku rodinnu situaciu a ja som svjoje dni travila na paliativnom oddeleni, sef mi vypol na dialku emaily, hovory a rozthal dovolenkovy listok (mala som dane dni plne zaplatene). Ked sa kolegovi narodilo dieta s DMO, dostal 10000eur na rehabilitacie. A tak... Proste svojivh sefov milujem ;)

saslavka73
28. dec 2018

@rainee No ja sem tam zamestnavam a mám problém. Jeden taký že ozaj je problém samostatne rozmyslajuceho človeka nájsť. Druhý že dovolím si tvrdiť že platím nadpriemerne, lebo si to cením a je to pre mňa dôležité, ale už sa mi stalo, že seru na peniaze lebo som priveľmi náročná alebo furt plačú že malo malo pritom inde ani zďaleka nemajú toľko lebo sú skrátka vypočítavi. Tri roky mi trvalo ustáliť to nejako.

saslavka73
28. dec 2018

@rohypnol1 Áno toto áno. Ale ty to vieš oceniť ale sú ľudia, že podas prst a chcú celú ruku. A to je často.

dai
28. dec 2018

@rohypnol1 takto som tvoj príspevok naozaj nepochopila... S týmto ako si to napísala plne súhlasím. Mňa jeduje ale ze človek co reálne 8 hodín pracuje nevie následne z platu slušne vyžiť. Nie, nemá mat každý rovnaký plat, ani žiť v luxuse, ale aj ta jednoduchá upratovacka by zo svojho platu mala vedieť zaplatiť podnájom a základne potraviny. Ak ma človek vyššie ambície a chce ten luxus tak žiaľ väčšinou niečo bude musieť obetovať - tých prác s ideálnych wl balance a krásnym platom je žiaľ veľmi málo...
Inak ja som začínala v obchode a pamätám si ako môj šéf mi rozprával že peniaze sú veľmi slabý motivator a akk People manažér musím nájsť iné veci co budu ľudí motivovať - a roky praxe mi potvrdzujú že to tak je. Áno, každý robí kvoli
Príjmu keď peniaze potrebuje ale spokojný v práci je najmä kvôli ľuďom, atmosfére v práci, chapavosti a ústretovosti vedenia etc....

dai
28. dec 2018

@rohypnol1 super... To znie veľmi fajn a som rada ze také firmy existuju

katleja
28. dec 2018

@mrkvicka060 pracujem ako zdravotná sestra na smeny, teda nočné sviatky víkendy na internej JIS, mám VŠ a plat cca 750 eur v čistom. Je to nezaplatená robota s obrovskou zodpovednosťou, ale mám ju rada. Na druhej strane vyšší plat by som uvítala, úplne by mi stačilo okolo 1000 eur v čistom, keďže mám tri deti

lianka123
28. dec 2018

@dai myslim ze nevidis cely obraz. Urcite je to na zaciatok dobre. Pracovala som a pracujem ako kazdy kvoli peniazom., len zo mna to ruzove opadlo. Ostala som kvoli tehotenstvam a materskym a riesim to samozrejme. Uz mam ine priority a aj plany. Spominat budem v dobrom akurat to nevidim tak ciernobielo ako sa to tu vykresluje.

maminuska
28. dec 2018

ja som po VŠ mala nastúpiť s prísľubom vedúcej celého finančného úseku . Nastúpila som ako dievča pre všetko , pomocná sila v sklade, odtiaľ som prešla do pokladne po mesiaci na mzdové , po mzdovom na oddelenie úhrad, účtatareň ..po troch mesiacoch ako zástupca vedúceho finančného úseku a následne p.odišla do dôchodku som ju nahradila. Trvalo to 14 mesiacov , začínala som na plate 5 000 SK brutto ( 180 eur asi) a skončila na 20 000 SK ( 664 brutto ) , písal sa rok 1998-1999. Podnik mal 350 ľudí v tej dobe, svoje predajne , výrobne, vlastné stravovacie zariadenie....
Na začiatku som si fajne poplakala , že som skončila VŠ s červeným a varím kávu ženám ktoré mnohé mali len základné vzdelanie.. dnes to hodnotím ako skvelý krok od riaditeľa , lebo som si prešla všetkým a hocikto ma len tak z podriadených neogabal.

wooshka
28. dec 2018

som lekárka. môj nástupný plat, bez služieb, bol pred troma rokmi okolo 750 euro v čistom + strava v jedálni za 1,30 eura. asi po roku sa zdvihol na 800 euro. môj manžel, tiež lekár dva roky po škole, čiže bez atestácie, občas domov priniesol 1400-1500 v čistom. no robil 9 služieb mesačne (t.j. 5 dňový pracovný týždeň, z toho asi 5 krát za mesiac neprišiel po práci domov, ale ostal v práci až do rána nasleduúceho dňa + štyri víkendové dni strávil v robote) ... podotýkam, že toto je nástupný plat v každej jednej nemocnici, rastie až po atestácií po minimálne 5 rokoch,resp. po postupovej skúške po 2 rokoch, ale tú nemá každý odbor. alebo teda so službami - rôzne špitáli majú rôzne platené služby a rôzne v nich uplatňujú zákonník práce, mnohí lekári nemôžu ísť po 24ke domov, ale musia ťahať ešte minimálne pol dňa, celkom bežne až do konca bežnej pracovnej doby dňa nasledujúceho ...

dnes žijeme v UK, kde to síce nie je žiadna finančná sláva, ako napr ešte pred 10-1 rokmi a musíme makať ako fretky, ale aspoň nik z vedenia nemocnice nerobí debilov z nás, za vlastné porušovanie zákonníka práce a nadčasy sú adekvátne ohodnotené ...

vienala
28. dec 2018

Dievčatá, je fajn mať vedomosti, skúsenosti a byť flexibilné... ALE taktiež je dôležité, ako napokon pri všetkom v živote, mať šťastie - byť v správnom čase na správnom mieste.
Poviem z vlastnej skúsenosti - po prvom dieťati som si neočakávane našla dobrú prácu s fajn platom a nadriadenými. No časy sa menia, a táto predtým taká dobrá práca už bola po treťom dieťati nevyhovujúca. Rozmýšľam, čo teraz - tri deti, už nie som najmladšia, už dva krát sa mi v užšom výberovom kole stalo, že z dvoch kandidátov sa v konečnom výbere rozhodli pre muža bez záväzkov. Som realista, nerobila som si ilúzie. A na moje veľké prekvapenie - bola som na jednom pohovore, hneď ma prijali a dokonca plat mi dali omnoho vyšší, ako by som si odvážila pýtať. Áno, mám vedomosti, ale to nie je všetko - jednoducho zaúradovala aj náhoda. Nutne potrebovali človeka s dlhoročnými skúsenosťami, takého ktorého nemusia učiť všetko od začiatku, takého, čo im nebude chcieť utiecť po pár mesiacoch, čo sa pri mne ako matke troch detí neobávali a čo je dôležité - už na pohovore som si ľudsky sadla s nadriadeným a zapadla som do partie. To sú tie veci, čo človek nemôže ovplyvniť a hrajú buď v náš prospech alebo neprospech.
inak k platom aj z inej stránky - vo firme veľmi nutne potrebovali obsadiť jednu pozíciu, potrebovali seniora so skúsenosťami. Samozrejme, pýtali sa ľudí vo firme na odporúčania. Ja som im dala info na môjho známeho, tak ho kontaktovali. Na pohovore boli s ním veľmi spokojní, že hneď môže nastúpiť. Plat mu ponúkli len o niečo vyšši, ako bol v inzeráte na profesii. Znamy povedal, že za taký plat nie. Po mesiaci na to miesto ešte nikoho nenašli, tak volali tomu chalanovi, že mu dajú ešte 50% platu navyše, len aby nastúpil. Všetko sú to hry, kto z koho - pričom my ženy sme často v nevýhode, že sme prehnane skromné, nevieme sa ohodnotiť a preto často tie platy sú také, aké sú. Sama som bola prekvapená ešte z predošlej firmy, aký rozpočet často majú firmy pripravený pre uchádzačov, len keď si ľudia na pohovore nepýtajú viac, možno aj preto, aby ich iní nepredbehli tým, že budú lacnejší, tak sú zamestnávatelia radi, že na ľuďoch ušetrili.

dai
28. dec 2018

@vienala no áno... Ja dávam na tu istú pozíciu od 1000 do 1400v hrubom - úplný začiatočník - záleží ako sa predá na pohovorea a co ponúkne... Ak sa páči tak v neposlednom rade koľko si vypýta...
Pri vyšších pozíciách sú tieto rozpätia omnoho vyssie

tilda84
28. dec 2018

Som vyučená zdrav.asistentka,s maturitou. Svoju prácu milujem. V zmluve mam pozíciu opatrovateľka, mzda v čistom 520e.V zime a v lete nejaký bonus do 200e.Skusala som iné miesto kde ma prijali ako zdrav.asistentku,ale plat len 550e.A som viac cestovala, tak som sa vrátil na pôvodné..Z platu som smutná, ale prácu mám rada, a máme dobrý kolektív.

29simona29
28. dec 2018

@dai čítala som,že robíš v korporáte, prepáč, ale príde mi úsmevná ta veta, že dávaš mzdu 1000-1400€, predpokladám, že ten korporat nevlastnis ani to nedávala z vlastného vrecka😃😉robila som v korporate na slušnej pozícii, no nikdy viac, pre začiatočníka je 1000-1400 dosť slabé na to, o akú prácu ide, aj keď na svk pomery celkom slušne, ja som mala o dosť viac, ale zo dňa na sen som to vymenila za prácu síce o niečo menším platom, ale absolútna spokojnost po každej stránke. Jedna kocka to tu dobre vystihla, že hodnota človeka ani jeho stastie nezávisí od čísla ma výplatnej páske- paradoxne ti, čo zarábajú akože slušne- aj to je veľmi relatívne čo je u koho slušne, ti sú najmenej spokojní..A ja v tom korporate som bola veľmi nespokojná, našťastie netrvalo dlho, kým som to pochopila o com to je..Na začiatok fajn rozbeh, ale nechcela som robiť niekde, kde robia desaťtisíce dalších, každý jeden je tam len nejaké číslo v dave. V mojej súčasnej práci sa citim ako veľká ryba v malom mori, v predchádzajúcej to bolo ako mala sardinka v oceáne☺️A to som robila v manažmente už..

29simona29
28. dec 2018

@lucinka1988 mna by tiež zaujimalo, kde pracuješ, môžeš aj IP, dosť obdivuhodne, že to stíhaš popri malom bábätku s tak slušnou mzdou- ale asi si jedna z tých, čo mala stastie a bola v správnom čase na správnom mieste, lebo tak to dnes chodí vo väčšine prípadov- kontakty a známosti..

saslavka73
28. dec 2018

@vienala No mne je toto cudzie, predsa každá firma má rozpočet na človeka a robí si prehľad aký plat dávajú inde. Aby čakali že si vypýta menej a s tým kalkulovali? Ja nemam byť vypočítava potom?Inak pekne si to napísala súhlasím.

lucinka1988
28. dec 2018

@29simona29 robim v jednej medzinárodnej organizácii, ktorá spadá pod verejný sektor a mám na starosti medzinárodné projekty. Ta mzda je z veľkej časti tvorená výsledkami, t.j keď prejd zaujímavý projekt s niekolkomilionovou účasťou, odrazí sa to dlhodobo v mzde.. Mne zamestnávateľ ponechal mzdu, akú som mala pred MD na TPP, teraz robim tak 3hod denne z domu, ale vysledky musia byt a praca hotová tiež. Popritom ešte prednášam na VS pre zahraničných študentov. Keby som ale nemala pomoc v rodine, určite by to nešlo...Práci sa venujem, keď mala zaspi- či sa mi chce alebo nechce...Ja som ale vždy mala takú predstavu, že somnechcela ro it kompromisy v ničom, teda vedela som, že keď sa raz rozhodnem mat dieta, nechcem prerušiť štýl s prácou a odísť na 3roky na MD- našťastie mi to zamestnávateľ umožnil, za čo som veľmi rada, aj ked preniejtoeych z mojho okolia som čudná😉neznamená, že keď sa venujem práci, keď dieta spi, že si neužívam MD..A toez musim priznať, že keby som nemLa okolo seba ľudí, ktorých mám a ktorí sa za mna prihovorili(aj keď odborne som si to vždy vedela obhájiť), tak by som tuto robotu nemala- ono jeto väčšinou o tých ľuďoch...Ale tak každý m iné priority a predstavy opraví, ja som zatial veľmi spokojná a čo bude po MD, to sa uvidi🙂

29simona29
28. dec 2018

@lucinka1988 tak držím palce🙂 S tými dobrými kontaktmi úplne súhlasím...

bosorkabb
28. dec 2018

@vienala súhlasím. Manžel sa takto handrkoval o plat v 3 rôznych firmách a rozhodol sa do ktorej nastúpi.
Lenže nie každá profesia je na tom rovnako.

dai
28. dec 2018

@29simona29 dávam zo svojho budgetu ktorý mam k dispozicii, rozhodnutie je na mne kolko🙂 ako by si to ty napísala?
Gratulujem že si sa našla, nikde som nepísala že práca v korporate je pre každého... Podľa mňa 1000-1400 euro je pre začiatočníka bez praxe pekný peniaz, kto chce sa toho môže veľa naučiť, kto nie môže len muklovat. Ja stále mojim ľuďom prízvukujem že treba brat co firma ponúka aby boli zaujímavi na pracovnom trhu... Pre mňa top benefit je práve možnosť vzdelávania sa

saslavka73
28. dec 2018

@dai Ty si strašné zaujimavy človek. Nepôjdeme na kávu?

29simona29
28. dec 2018

@dai Ok môže byt😉pekný zvyšok dňa

mircalla
28. dec 2018

@dai Presne. Dobre pises

Ja neznasam toto zovseobecnovanie - korporat je zly, robia tam ludia rovno po skole. No logicky, ze je tam urcite percento pozicii, na ktore stacia ludia po skole, to neznamena, ze to budu robit cely cas. Na kvalifikovanejsie a narocnejsie pozicie, akych je vacsina nebudu predsa prijimat ludi po skole a naopak.
Kindermanazment....opat hlupy predsudok. Ano, mala som jedneho ci dvoch, ale to som mala aj v banke, je to vsade. Vacsinou su to odborne slabi ludia, co sa odbavuju na hovadinach. Moji posledni 2 manageri (skor manazerky) boli obe take, ze klobuk dole. Obrovsky respekt nad znalostami a logickym myselnim.
Mne korporat vyhovuje. Samyhozrejme ma aj negativa. Ak sa dostanes na urcity plat, uz sa nemas moc kam posuvat, pokial nechces ist manazerskou liniou. Ale vyhody zase, medzinarodne prostredie, neformalna atmosfera (niektore slovenske firmy stale ficia stylom pan inzinier, pani inzinierka), mnozstvo benefitov (my ich mame ozaj dost - 2 mesiace platena pnka, dovolenka navyse a kopec dalsich), home office ak treba, nikto ma nebuzeruje, ked odidem skor, pretoze si pracu urobim.
Ja som rada medzi ludmi a mne byt permanentne na HO asi zabilo. Chcem tym povedat - kazdemu vyhovuje nieco ine, netreba znenazovat, co mne nevyhovuje

f333
28. dec 2018

Damy, tato debata ktoru som zacala citat zo zvedavosti mi len potvrdzuje,ze co clovek,to roznorody pohlad na zivot,zivotne hodnoty.....je naivne debatovat o vyske platov v roznych oblastiach pracovneho zaradenia..kazda praca,pracovne zaradenie a ma svoj level., ktory ak nezijeme v planovanej ekonomike ,urcuje trh. ci spol. level,ktory mu je priznany..aj v rovnakom pracovnom zaradeni mozu mar rozni pracovnici rozne platy..ato z viacerych pricin..rozhoduje kvalita prcovnika,dlzka jeho praxe, mnozsvo uloh v napllne prce,co moze byt od prcovnika k pracovnikovi odlisne.....
@mrkvicka060 mna zaujala tvoja info na zaciatku tvojho prispevku,ze mas len 3 rocnu prax.... takze asi si mala aj vypadok vprac.procese a to mozno aj dlhsiu dobu......z pozicie zamestnavatela / nikto tu zidal,aby s aaj zamestnavatelia tu vyjadrili/ sa musis este vela ucit,nadobudnut dobru prax apotom ziadat nejake vyssie ohodnotenie....za 3 roky perxe a este aj je medzitym aj pauza v pr.pomere sa spickovym ci dobrym odbornikom nestavas... apodla toho potom je aj odmena.... prdstav di,ze si zametnavatel.amas do pr.pomeru prijat suilu,co ma 3 roky praxe.ale vypadok medzi tym... takze nie je schony /na/ okamzite s astat samostatnym odbornikoma pracovat efektivne.... potrbujes toho prcovnika/nicku zaucit/ ... takze samozrejme,ze bud vezmes skusenu s praxou,bez vypadkov,alebo das mensi plat neskusenej.... tomozes urobit len v pripade,ak mas prostriedky a sily na to zaucenie.... ked nepotrbujes sili skusenu,co sadne a zacne pracovat samostatne vo velkom nasadeni... bez vypadkov, /oasetrovne a pod/ aj takto sa na to musis pozerat....
@dai tie krporacie su ako piramida..... pisala si o spic.manaherkach..no tier na sk nie su.... bola pred par rokmi jedna,aj to rakusanka.. ta uz skoncila pred rokmi.myslim vnar.banke sk prcovala ako vrcholovy manager.. odvtedy zoiadna zena na sk nie je na spici managenemtu ... to co ty opisujed ako management, su v minulsti nazyvane funkcie veducich odeeleni. majstrov a pod.... v krporate ktor aje akciovkou je vrcholvy managemet uzky.... 3 4 manageri... niekdy len jeden .... potoms prvna rada.a platy urcuju nie mangeri ani ti spickovi.ale odhsuhlasuju sa na spravnej rade,ktopru poveruju akcionari... a ti rozhodnu na valnej hromade, kte sa investuju finacie... cize ti ´manageri malicki, tam dole maju iste hranice ,kdesa mozu pohybovat mzdy ...... taskze asi tazko ty rozhoujes o vyske primov zametnancov...j keby si bola spickovy manager generalny ,tak nemozes bez povolenia sprvnej rady vela urobit....

inak tie otvorene prcoviska hromadne je nieco hrozne.videla som to v usa-- ak ma snarocnu rpcu,tak nemozes v takej konstelacii pracovat.... uzatvorena kancelaria ci skor suita je bezna prave pre spickovych managerov....ten dolny management/dnes s atak nazyva kazdy pomyly v globalnom ek.svete,aj moj zahradnik/ pracuju v tych otvorenych ..je to dane efektivitou uspory miesta, finacii---- bolo by drahe a z pozicie akcionarov platit drahe pristory na kancelarie....
@lucinka1988 inak, tovje popis rpce v kroporacii je zaujimavy..ja som v usa pocula a videla spory pravne prave aj o tom fenomene,co si uviedla.. sexualne harasenie..... prve v tychto korporaciach nadnarodnych obrovskych jeto vraj velky problem.. havne na tych dolnych urvniach pracovnych pozicii.... ale som prekvapena,ze aj na sk to prenika to tych korporacii. asi preto,ze v usa je sofistikovanejsi zakon na ochanu pred tym,je o tom viac info na verejnosti... omnoho viac pr.sporov.... vela sa ich urovnava mimosudne... pr ekorporacie je to lacnejsie aj menej devastujuce,ak to nevyjde na svetlo sudnou cestou....
@rainee necim,ako dlho si zila a ci vobec v zahranici.ale tvoje info o zivote tam aj co sa tyka mieszd a nakladov na zivot su mylne...napriklad v de su vysie samozrejme platy ako na sk.. ale naklad yna zivit vmnohom tiez ovela vysie.... sluzby,nakad yna byvanie, travenie volneho casu..... amzdy niekde nedosahuju ani zivtne minimum.takze zameastnec si ziada dorovnat soc.davkou do ziv.minim mnohi maju mzdy len naozaj na zakladne potreby . tak ako na skvzhladom na zivotne naklady tam.. suprfesie,kd esamozrejme je financne ohodnotenie znacne.ale znovu su rozdiely aj vrov.profesiach.aj podla regionov,aj podla toho,cvkaej oblasti ci dlzke prxe. ci v o ver.sektore,ci zame.pomere,ci sukr.sektore tany pracovni k prcuje..aj lekari havne prveho kntaktu maju na ziv.naklad nie velke prijmy napriklad... pretoze je vela poiustenbcov ,co neplati posuenie ,postovna dava male finacie na iste body dy apod...
takze netreba mat ruzove okuliare..

ono najlwepsou idealnou volbou je,ak mate prcu,co vas bavi,co je vase hobby a prnasda zisk... ale to je v malo povolaniach a malo ludi to ma takto..... globalny ek.svet je nastaveny na otvorenu globalnu ekonomiku,kd enie je moesto pre strdny stav... takze pomaly su stale väcsie rozdiely kto ma malo a kto naopak omnoho viac..
aco s atyka vzdelania, vkazdom povolani ja zaklad mat iste znalosti teoreticke.ak nejdeo naozaj primotivnu jednoduchu pracu..a potommusibyt prax v odbore.Vela zien ju z aj prir.pricin materstva ju zial nema.a prto suna trhu rpce bud neatrktivne ci malo domenovane....nejde byt aj matkou a mat vela deti a vsetko zvladat sama aj byt spickovym odbornikom,co ma vysoky prijem.... treba vzdy zvazit svoje priority.....

29simona29
28. dec 2018

@mircalla s tými rozdielnymi preferenciami súhlasím, mna by zase zabili benefity typu teambulding, kde si väčšina žien a mužov chodia vyhodiť z kopýtka poza chrbát svojich rodín- niektorí by o tom vedeli rozprávať, nehovoriac o tom, čo je skutočným zámerom takýchto teambuildingové- o tom by som zase vedela hovoriť ja, keďže som sa sama podieľala na firemnej stratégii😉detto open space kde mám dalších x ľudí...Tetaz mám svoju kanceláriu a nič lepšie si neviem predstavit...HO by som uvítala, keby mi to zamestnávateľ umožnil popri MD, čo neumožnil, inak by som sa do prace už nevrátila☺️Mimochodom som veľmi spoločensky človek- takze áno, sto ľudí, sto chuti, sto názorov

lucinka1988
28. dec 2018

@f333 s tým sexuálnym harasenim si asi chcela reagovať ma niekoho iného- ja s tým nemám skusenost, lebo som v korporate nerobila, ale to nie je problém len korporatov- skusenost mám skôr s tým, ako mi dala mužská časť populácie pocítiť, keď som neopatovala náklonnosť, teraz mám prevažne žensky kolektív a je to tak fajn z vyššie uvedeného dôvodu..

lianka123
28. dec 2018

@f333 to sexualne harasenie je od najnizsich po najvyssie pozicie. Dokonca aj ti vyssi cezhranicni.
To co spominas o tych top manazerkach s tym suhlasim. Neexistuje na slovensku. U nas konkretne ktoreho si povazujem je len jeden. Ostatni sa na nieco hraju.
Tie rozdiely platove v tych firmach nie su az take markantne, su na to rozmedzia.
3000brutto neznamena pre mna manazer a kariera. Pri tejto vyplate nerozhodujes absolutne o nicom. Zijes len v tom, co je dane.
A suhlasim- nejde aj deti aj kariera. Kariera je o raste, o inovaciach, mnozstvo casu, ktore do toho investujes.

kubkovamama
28. dec 2018

@mrkvicka060 momentálne na rodičáku,inak v TN kraj 400 v čistom vrátane daňového bonusu a dochadzkovej odmeny plus všetky soboty.Prac.doba od 5:30,prípadne 6:30 ak máš malé deti.Plat samozrejme ak splnim na 100% plan,ak nie,mzda je ukolova.Mensi byt u nás do podnájmu od 300€ vyššie,takže som bez šance s dvomi malými deťmi.Ex platí 30€ mesačne.Mam odborné vzdelanie,kurz, certifikát.Keby som bez detí,našla by som v okruhu 50km adekvátnu prácu za dobrú mzdu,dochádzanie by mi nevadilo.Zalezi od regiónu a detí si myslim.

f333
28. dec 2018

@lucinka1988 to danieho najavo od muzskych kolegov .ze su odmientnuti po dani istych navehov ci sex.naznakov co opisujes sa prave nazyva ´sexualne harasenie´´.to nemusi byt len dotykanie sa istych partii tela ci slovne narazky ale potom nasledne aj to,ak ta poskodia prcne .cize sikana na pracoviskou z toho dovodu apod...--americania to volaju sex.harasenie -a je to tam naozaj velmi palciva tema aj dobry biznis pre pravnikov.... tam to ide uz az do krajnosti.... na sk ci v europe je to sex obtazovanie na pracovicku..